icon

Šťastné maminy - úspešné tehuľky s endometriózou

monika3
5. dec 2009

Tak kocky a sme tu, huraaaaaaaaaa.........uz len aby sme boli stale zdrave a stastne aj s nasimi deturencami 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

pink_lady
1. feb 2010

Lenand vies ja si tiez hovorim, ze aha, kamoskin matko ma uz 9m a nepretaca sa ani, a - nikto to nejako neriesi,lebo bol narodeny v termine. Tak si to snazim nepripustat velmi aj ked obcas...

ellianka
1. feb 2010

pinky, to by bolo keby deticky rastli podla tabuliek...ani pediatri by nemuseli byt 😀 a urcite na druhu stranu uz
oli vie nieco, co este v tabulke nema 😉
vsak ked som si nedavno v knihe pri stvrtom mesiaci precitala, ze teraz vam vase dietatko vydrzi byt hore viac
nez len dve hodky...tak som sa z chuti zasmiala 😀 😝 lebo posledne dni spavame ledva dve hodky cez den a
v noci sa kojime v dvojhodinovych intervaloch 🤐 ale dufam, ze je to zas len dalsie prechodne obdobie 😅
lenand, veru ti nasi tucniacikovia su krasne zdravi a nic im neutecie 😵
sladke sny zienky 😵

pink_lady
2. feb 2010

ahojte 😵 u tehuliek to zije, my maminky uz tolko nestihame ze? 😵

elli no to mas teraz teda riadnu fusku 🤐 😉 ale urcite sa to casom upravi

kocky, kamoska mi dnes hovori, ty sa mas, ty nemusis do roboty chodit, mozes si pospat ked si na materskej a oddychnut.. co k tomu dodat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pink_lady
2. feb 2010

a dalsia kamoska - na materskej mi vcera hovori: juj keby tak mozem do roboty ist, idem tam s usmevom od ucha k uchu, ze sa idem spolocenksy vyzit 🤐 😀 😎

pink_lady
3. feb 2010

ahojte kocky, kde ste, dufam ze ste nezapadli 😅 mne sa teraz vonku zacina pacit 😵

lenand
3. feb 2010

pink u nas je orasne a strašne zle sa chodí s kočiarom tak to ma rozčuluje a zase sneži ☹ po chodnikoch ako tak ale prejst niekde tak to je hrozne ked je to take kašovité

ellianka
4. feb 2010

ahoj babule 😉 dnes sme mali naaaaaaadherne slnecne pocasicko 😎 drobec spinkal hadam aj za cely posledny
tyzden 🙂
skoda, ze takato sneho-biela atmoska nebola na vianoce...ale veru tlacit kocar po posolenom chodniku nic moc,
presne ako hovori lenand.

lenand
4. feb 2010

ahoj u nas dnes slniečko tak sme boli 2 krat vonku teraz už spinkame ale vkuse sa budi na mličko či je starší tím viac hladoš jeden oliverko išiel k našim tak idem kuknut telku v klude 😀

lenand
7. feb 2010

našmu filipkovy sa dnes nechce spat no hrozné 😠

pink_lady
7. feb 2010

lenand ani olikovi 😝 zeby sa dohodli? 😀 😔

lenand
7. feb 2010

tak naš filipko prišiel nato ako sa otočit z chrbatika na bruško a potom si rychlo sadne a hotovo a to robí v postielke tak je po spaní tak tačat sa mal už davno no konečne na to prišiel i ked to sadanie v postielke sa mi nepači tak aspon zaspal a dnes spal 30 minut za celí den a je od 6.00 hore parada idem s ním vonku tak možno v kočiary pospí i ked on nieje zviknutí tak uvidíme 🙂

lenand
10. feb 2010

čavte babulky tak mi mame nadchu teda filipko chudačik moj dnešna noc už lepšie tak snad to prechadza tak dufam že to nebude horšie už začina staviat na nožky pride k niečomu a skuša sa postavit aj teraz v postielke už skoro stojí už je riadne šidlo a nezbedník 😀

pink_lady
10. feb 2010

ahojte
lenand tak filipko je chorucky ☹ tak sa rychlo vyliecte a aky je z neho sikovnicek 😵

Livia uz je v nemocke, ale este sa nic nedeje 😎

my ideme dnes zas na rehabku ale chodime na novu, ta "stara" ta fyzioterapeutka stale po mne vrieskala aj k malemu bola hnusna, a este sme za to museli aj platit...teraz neplatime a zatial mi to tam pride lepsie...ale ked doma cvicime strasne place a ja s nim, dnes som ho rano ani utisit nemohla ☹

pink_lady
11. feb 2010

Taak,uz aj Livia k nam patri, v noci vykukol Tomasko, 51cm a 3100g

lenand
11. feb 2010

už je nam lepšie teraz krošku kašleme lebo sopliky stekaju ale da sa teploty neboli len taka nadcha tak dufam že prejde rychlo už nech je jar to obliekanie ma už nebaví a aj filip sa už zlostí a oliver ani nehovorím

pink_lady
11. feb 2010

Lenand ja to obliekanid nenavidim rovnako ako Oliver,ten vresti jak ...a potom vxjdeme von obaja spoteny

lenand
11. feb 2010

pink to poznam ja kím oblečiem obidvoch tak to da zabrat oliver sa oblečie aj sam ale ho treba poopravovat lebo inač ide s holím bruchom a pizapínat vetrovku a potom rýchlo filipka a ja už len v tak rychlo niečo hodím a ideme a mam dost a tu zas sneží hrozné 😠 filipko sa mi už zobudil už tade lozí jedna duda v puse a druha v ruke ked jedna vypadne šupne tam druhú 😀

pink_lady
11. feb 2010

Hihi lenand Fifik musi byt zlatunky
Boli sme v rizikovej poradni, mame 8450g a mame zacat davat zeleninku. Tak sme dali mrkvicky trosku z hami,no nejako moc mu chutila 😅
Inak mam zly den ☹ ked som vyberala olika z auta padol mi aj so sedackou dolu hlavickou, potom si rachol hlavicku aj u poradni a este som stratila kluce od auta ☹

ellianka
12. feb 2010

ahojte babulky 🙂
lenand 😉 dufam, ze filipko je uz zdravy...teda prve krocky uz ma za sebou 😵 a s tymi cumlami to musi byt naaaaadherne 😵
s tym obliekanim je to aj u nas hruuuuuuuza 😝 ale o to radsej sa ten nas drobec jasi pri vyzliekani 😀 to su
riadne chichoty.
lenand aj davas nieco chalanom ked su prechladnuti, myslim nejake volne predajne kvapky atd.? take infosky
sa zidu do rezervy, ked aj matejka nieco podobne chyti.

pinky, teda vcera ste mali nieco ako "piatok trinasteho" 😅 ale deturence su odolne, tak verim, ze olino je
v pohodicke a kluce sa uz nasli. my sme pri stahovani kdesi zalozili nahradne kluce od auta a uz styri roky
marne dufame, ze na nas zrazu vykuknu 😀 😝 obcas sa smejeme, ze by to chcelo asi dalsie
stahovanie 🤐

matejko je dnes akysi spavejsi ale u nas to uz byva akosi zvykom, ze po par dnoch slabeho spania pride taky
jeden dospavaci. my ideme do poradne buduci tyzden, tak snad uz aj ja pustim do prikrmovania.

pink_lady
12. feb 2010

eLLI 😵 takze si uzivas trosku siesty ked Matejko spi 😉 to vyzliekanie si viem predstavit aj Olik sa chichoce asi ich to stekli 😀 😵
no, Olik sa z mrkvicky strasne povracal ze som sa uplne nalakala, myslela som si ze to je nasledok toho padu 😨 ale potom sa aj vyhadzal take pluzgieriky takze to bola asi reakcia na mrkvicku takze do poradne pockame s prikrmami a spytame sa dokiho...inak Olik ma teraz najoblubenejksiu hracku kablik od monitora dychu, 😅

inak kluce sa nenasli 😖

ellianka
12. feb 2010

pinky 😵 no u mna je to taka siesta spojena so zehlenim, varenim, jedenim...ved si vies predstavit 😀 😝
tak olimu mrkvicka moc nesadla, zlatko male 😵 hadam druhy pokus po poradni bude lepsi. obcas sa tak
pozastavim nad tym, cim vsetkym tie nase vytuzene deturence musia prejst 🤐 😵

mirip
12. feb 2010

ahojte spomínate príkrmy tak ja som sa na toto naštvala 😠 som bola na oradni 24.1. a som sa pýtala na prkrmy kedže nekojím tak cca od toho hádam 5mesiaca a Dr že kam sa ponáhlam s príkrmami že o tom sa porozprávame ked prídem nabudúcu poradnu a to bude až 29.3. to už budeme mať pomaly 6mesiac ukončený a baba čo rodila o tri dni po mne tak tá už dáva šťavy a to kojí 😠

pink_lady
13. feb 2010

elli ved aj my sme museli tym prejst 😉
mirip nestvi sa nemas preco ani nas pediater nechce prikrmi do ukonceneho 6.mesiaca je to tak lepsie kvoli alergiam...olik tiez nie je kojeny (bohuzial), ja som rada ze je to takto, ono, je pravda ze nase stare matere - napr moja svekrusa sa v 3 mesiacoch so mnou hadala ze maly uz moze banany aj šťavy vraj oni davali...ano davali a rpeto je tolko alergii

dnes sme konecne krstili ale strasne som znechutena 😒

lenand
13. feb 2010

mirip z prikrmovanim treba začat ked sa ti zda že malej už mliečko nestači ja som začala ked mal filipko 5 mesiacou a velmi opatrne len unarena mrkvička a prví den tak jedna ližička a postupne mrkvičku aj 3 dni a hlavne nepočuvat svoje mamky babky a podobne niekedy to bolo inač a teraz je tiež inač
a všetko naj dnes mate 4 mesiačiky 🙂

pink prečo kto ta vytočil

eli vetšinou na noc davam nurofen sirupček a do nosika iba morsku sol Libenar ziadne kvapky a pred spanim odsajem sopliky z odsavačkou a potom na hlieny Prospan a od kašlu Fenorin sirup

mirip
14. feb 2010

ahojte ja viem lenand že treba začať ale Dr nám ešte zakázala prikrmovať že aj na dalšej poradni čo je až 29ho marca...................ale my ked nekojíme by sme mali začať skor, ved napr. podla tabulky na pixli s nutrilonom je že máme spapať 5x denne 200ml čo je liter dokopy a my spapáme 6Xdenne a dokopy 1300ml čo je už viac a nitrilon máme nie obyčajný 1 ale 1extra na extra zasýtenie a niekedy nevydrží ani tie aspon tri hodiny............snažím sa do nej liať aj čaj lebo inak by nás zapekalo ale aj tak papáme stále viac a viac a častejšie niekedy je len cca 1,5hod. od papania a už sme hladní........myslím že my ako nekojení by sme mali začať prikrmovať aspon od konca 5 zač.6.mesiaca 🤐

lenand
15. feb 2010

mirip ja som ani pri oliverkovy nečakala kedy mi to povoli lekarka oliverko bol kojeni tak som začala ked mu začinal 6 mesiac a filipko nekojení tak ked mal 4 mesiace aj 2 tt tak som zacala aj tak tie prve 2tt je to len tak po lyžičke kím si zvykne na ine chute

pink_lady
15. feb 2010

no to je asi indi vindi to prikrmovanie, nas dr je alergolog tak mozno i preto...ale ja som mu vcera davala trosku predsnidavky& s bananom a sice nechutilo ale negrckal ani nic 😉
lenand radsej na to nechcem spominat na ten krst pan fararko si pustil pusu na spacir verejne zacal do nejakych veci rýpať tak som si aj porevala ale uz som to trochu rozdychala
mirip nas bol tiez z nutrilonu hladny zmenila som znacku, davame hami alebo france lait hami je ta ista firma co nutrilon len jedno je ceske jedno slovenske no a papa menej...aj ked uz mam pocit ze uz mu 1-tka mlieko nestaci ale tak v piatok budeme mat 6 mesiacov, uz je velky chlap niet sa co divit 😵

ellianka
16. feb 2010

lenand 😵 dik za infosky ale dufam, ze nas nachladnutia a podobne veci budu nasiroko obchadzat 😉 tak isto to
prajeme aj filipkovi a olikovi

kocky, dnes som sa objednavala telefonicky na polrocnu poradnu lebo nam nikdy sestricka dopredu neda termin
a neviem co si mam o tom mysliet ale doktorka ma dovcu a sestricka vraj sama za nu poradnu vybavi 😅 😨
to som teda este nepocula ale najradsej by som bola keby pri tom bola dokina...co vy na to?

pink_lady
16. feb 2010

Elli no ani mne by sa to prilis nepacilo ale asi vedia co robia 😨 😉

lenand
16. feb 2010

li už nesme takí choručky ale nadcha u nas prichadza stale zo zubkami aj u oliverka to tak bolo ked išli zubky tak ili aj sopliky a filipko to iste ale nevadi dobre že neni horšie sopliky zvladame v pohode 🙂