icon

Štát chce šetriť na energiách: Zatvoria školy v piatky, komu hrozí práca z domu

22. sep 2022

A oni si sami lietajú v lietadlách, majú platy o akých sa nam nesníva. Vymýšľajú jednu kravinu za druhou. A šetriť majú obyčajný ľudia. Vas to vôbec neštve? Môžete si dovoliť nechať deti doma? S kym budú? Mužovi idu v praci zrušiť mikrovlnku a chladničku atď. Akože celý rok sa nešetri pozyva sa pápež nakupuju sa testy na covid potom zase vakciny a teraz nekurte, neumyvajte sa a ani do školy Vám decka nepustime.

dominikamacakova
22. sep 2022

@eva112014 a prečo by nemohla 😆

dominikamacakova
22. sep 2022

@eva112014 a koho by si teda volila, nikoho? Alebo by si hodila prázdnu obálku?

barborachors
22. sep 2022

Myslím, že všetkých to dobre štve, ale nic s tym nenarobis. Nemozes prist na vladu a postrielat ich, lebo by si sla do basy. Treba byt ticho a suchat nohami. Papalasi sa vzdy mali lepšie ako biedni ludia, po veky vekov. Nic s tym nenarobis. Kohokoľvek zvolis, tak aj ten novy premier alebo prezident si bude chodiť do Dubaja a ty budeš si od huby odtrhat. A nie sme v Bulharsku alebo kde to bolo, ze vystrielali polku vlady a ze bola revolucia. Slovaci nemaju gule na to, aby tu bol prevrat. Bude sa suchat nohami nadalej.

ukulela
22. sep 2022

Autorka, siris paniku. Zrusit mikrosku moze byt navrh. U nas v kuchynke mame 2 chladnicky. Stacila by bohate 1. Mikrosku nam nezrusia kvoli obedom. Skratka len chces burcovat a sirit paniku.

eva112014
22. sep 2022

@dominikamacakova Bola by z toho hádka. Vieš, dva tábory … admini nakoniec aj tak to zmažú.

Polož túto otázku, ak tam budeme. Neskutočným tempom sa menia okolnosti. Najprv Covid, vojna, nevieme, čo ešte príde.

viestta
22. sep 2022

@dominikamacakova moje volebné preferencie sú pragmatické a liberálne.

lily405
22. sep 2022

Ano situacia nevyzerá dobre..V podstate hrozí zánik ľudstva čiže koniec sveta. slnieckari si to nikdy nepriznajú a budu žiť vo svojom sne, ale v podstate klamu len seba. Treba sa zmieriť so situáciou,lebo tym že sa nad tym budeme rozculovat vobec nepomoze,len človek uškodí svojej psychike. Viem,nedá sa to uplne ignorovat, ale treba to brať tak ako to je, a vychutnavat si okamihy ktore momentálne su. Akoby boli posledné, lebo človek nikdy nevie

hopsadobrandejsa
22. sep 2022

Ja vobec nechapem tomuto rozculovaniu sa. Ved ak nechces setrit tak nesetri. Ak mas na drahe faktury tak smelo do toho.

Co ale akceptovat budes musiet je fakt, ze ked sa elektrina aj plyn minu, budes naozaj sediet v zime a tme doma pretoze komodit dostatok nie je. Plynove elektrarne bez plynu elektrinu nevyrobia.

Ak budu domacnosti setrit, bude viac plynu pre priemysel aby ludia vobec mohli chodit do prace.

Mna celkom udivuje, ze vsade pisu vsetko dookola a niektori ludia maju problem chapat suvislosti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
eva112014
22. sep 2022

@lily405 Zánik ľudstva? Prečo si myslíš?

hiro
22. sep 2022

@mamula20 Kto iny ako dezolati sa postavia pod podium kde recni fasista spolu s mafianom a najvacsim zlodejom? Ta telka napisala pravdu ale ta sa nenosti, pozri kolko sa vyrojilo hejterov co si to dovolili napisat.

ukulela
22. sep 2022

Imac mna fascinuju dokola vycitky " oni maju platy" .... nech sa paci. Mali ste moznost kandidovat vo volbach. Mozte viest vasu dedinu, prevziat zodpovednost. Ale nieee, ono je jednoduchsie skoncit strednu skolu, robit v jednote za minimalku a pixovat cely zivot. Prezidentka nema zdaleka najvyssi plat v republike. Sikovny podnikatel vyrobi v pohode viac. Aj vedec. Len to treba mat v hlave nasypane rozumu, nie otruby.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lily405
22. sep 2022

@eva112014 lebo keď im prepne a naozaj rozputaju jadrovú vojnu, tak ľudstvo nema šancu prežiť.. respektíve väčšina nie ..

abbey1
22. sep 2022

Kľud, veď vidíš, že ľudia budú pokojne akceptovať akýkoľvek nezmyselný návrh šetrenia. Kľudne akceptovali zatvorené školy lebo Covid, zatvorené DSS lebo Covid, teraz navlečú deťom svetre, vytrú im nos, znížia doma kúrenie a zapnú wifi na prácu z domu či online školu. Lebo vraj zasa zodpovednosť. A keď ti zdravý rozum vravel a vraví že to bol a je nezmysel, tak si večne nespokojný dezolát.

viestta
22. sep 2022

@mamula20 pretože rozumný človek nepôjde na protest ktory zvolal fasista a kde bude rečník fasista. Rozumný človek sa nedá zatiahnuť do "politického" diania, kde sa šíria klamstvá a podnecuje k násiliu.

autor
22. sep 2022

@abbey1 👏

ckocka
22. sep 2022

@abbey1 A aký spôsob šetrenia by mal zmysel? Alebo je nezmysel šetriť? Čo ten zdravý rozum vlastne vraví, okrem toho že všetko je zle? Navrhuje aj nejaké riešenie?

zuzuliatko18
22. sep 2022

@abbey1 zdravy rozum je to, ze niekto robi protest, ale nenavrhuje ziadne riesenie situacie? Vonku na Ukraine ani COVID nasa vlada neovplyvni nijako, opatrenia sa robili, ked bola situacia zla. Mozno neboli vzdy spravne a idealne, ale pasujeme sa vsetci so situaciou, ktora je prakticky pre vsetkych nova a neexistuje na nu prirucky ani instantne riesenia.

zuziiiii
22. sep 2022

A bude aj horšie ☝️

mondolina
22. sep 2022

@ukulela
oni radi riadia štát z obývačky, cez klávesnicu, a pritom si nevedia poradiť s vlastnou situáciu v rodine, ekonomickou. Ale majú návod ako riadiť štát.🙈🙊

abbey1
22. sep 2022

@ckocka
@zuzuliatko18 Nuž, keď myslíte, kľudne to ďalej ospravedlňujte. Že sme nevedeli čo a ako počas covidu? Ale vedeli, známe a overené epidemiologické štandardy tu boli, mnohí odborníci od začiatku hovorili a pomenovali, čo sa robí zle. Bohužiaľ, dostali nelichotivé nálepky a išlo sa ďalej. To isté teraz ekonomická a energeticka kríza a inflácia. Roky na ňu niektorí ekonómovia upozorňovali. V tom lepšom prípade ich nazvali len kontroverzní.
Bohužiaľ, ľudia fungujú na pokyny médií, čo povedia, to je svätá pravda a ďalej sa pýtať nepotrebujú.

ckocka
22. sep 2022

@abbey1 Ja nič neospravedlňujem, pýtam sa čo máme teraz podľa zdravého rozumu robiť.

eva112014
22. sep 2022

@lily405 Preto sa treba aj na toto pripraviť. Kam sa schovať atď. atď. Tiež mám strach. Neverila som tomu, keď sa hovorilo o tom, že Rusko zaútočí. A predsa! Všetko je možné. Celé ľudstvo nevyhynie, ale veľká časť áno.

zuzuliatko18
22. sep 2022

@abbey1 konkretne teda sa.ma.robit co?

kate211
22. sep 2022

@abbey1 To je vsetko sice pekne co pises, ale mas aspon zaklad navrhu riesenia tejto situacie?

abbey1
22. sep 2022

@ckocka
@zuzuliatko18 Keď vám sem pridám linky na niektorých napr českých ekonómov, vypočujete si ich? Snáď sa naozaj zhodneme aspoň na Tom, že zatvorené školy v piatok a zrušenie mikrovlniek v úradoch nič nevyrieši.

abbey1
22. sep 2022

@kate211 Prečo chcete ten návrh odo mňa? Veď sú tu na to odborníci. A tí sa vyjadrovali i počas covidu, ďalší odborníci hovorili o inflácii už niekoľko rokov a upozorňovali na chyby, ktoré ju zhoršia, teraz tak isto sa snažia niečo k veci povedať.
Ja som dúfala, že sa počas covidu ľudia trošku poučili a pochopili, že jednostranné presadzovanie jednej pravdy nie je najlepšia cesta. Zdá sa, že nie.

ckocka
22. sep 2022

@abbey1 Čo teda ušetrí?

kate211
22. sep 2022

@abbey1 Nadobudla som pocit, ze tychto odbornikov mas nastudovanych lepsie ako ja napriklad. A len slaby zaklad navrhu riesenia ako usetrit, kludne v dvoch vetach, mas schopnost napisat.