icon

Štát chce šetriť na energiách: Zatvoria školy v piatky, komu hrozí práca z domu

22. sep 2022

A oni si sami lietajú v lietadlách, majú platy o akých sa nam nesníva. Vymýšľajú jednu kravinu za druhou. A šetriť majú obyčajný ľudia. Vas to vôbec neštve? Môžete si dovoliť nechať deti doma? S kym budú? Mužovi idu v praci zrušiť mikrovlnku a chladničku atď. Akože celý rok sa nešetri pozyva sa pápež nakupuju sa testy na covid potom zase vakciny a teraz nekurte, neumyvajte sa a ani do školy Vám decka nepustime.

sszuzu8
22. sep 2022

Nemyslím ze to tak bude kriste žijeme v 21 storočí

slavomira236
22. sep 2022

Tak my ani teraz sme doma neprekurovali Max 21 stupňov aj mrazoch takže 21 stupňov v školách po úradoch je re mňa ok teplota..u nás v škôlke napríklad sa nedalo dýchať keď som prišla pre deti syn malkru hlavu potom vetrali veľa a hneď ho ofuklo dcérka sa v škôlke v zime zobieka z pančuch a chodí len tak...pošta u nás v meste je tiež prekurena sedia naľahko s krátkym rukávom tam ženy na týchto miestach stačí tie teploty znížiť a nemusia to zatvárať na2 dní a potom po víkende keď sa tam zas začne kúriť dokedy to vykuria tak to zožerie veľa energie

fajnova
22. sep 2022

@panb to sa môže, to je v poriadku. Aj tí srbi si to zaslúžili ako povedala M.A. ja už nemám slov na takéto privieranie očí. Niektorí aj keď im bude cencúľ visieť z frnaka budú velebiť hentu bandu kretenov.

viestta
22. sep 2022

@fajnova a ti v Srebrenici si to tiež zaslúžili?

slavomira236
22. sep 2022

@simca06022011 u nás celý týždnen leje utorok som vyprala 2 práčky a ešte to mám rozložené tie 2 sušiaky..chcela som že budem bez sušičky no vidím že asi to nedám inak celé leto bolA vypnuta

panb
Odpoveď bola odstránená
bimbambom
22. sep 2022

ja TV nepozerám , to je pravda, že sa zatvoria školy v ten piatok? Nechcem googlovať , lebo ešte mi nervy pocukajú čo sa dočítam 😂
@viestta

simca06022011
22. sep 2022

@slavomira236 ja tu mam slnko zubate dnes a pofukuje a cely den od 10rano mam vonku pradlo na terase... a mokre prosim pekne... som si myslela, ze to dnes vyhodim a raz dva uschne :DDD ze nemusim susicku startovat. Za chvilu to musim odtrepat cele dnu, a hadam do zajtra to uschne...

simca06022011
22. sep 2022

@gigie24 no uz sa tesim ako to bude fungovat a kde :DDDD a kto to bude kontrolovat. Neprisiel tuto jesen covid este, tak vymyslaju ako nas doma priklincovat??? :D (ako prehanam samozrejme, ale tedaje to cele take smiesne)

fajnova
22. sep 2022

@viestta kde som prosím ťa niečo také napísala?

viestta
22. sep 2022

@bimbambom ešte nič nezatvaraju, nič nie je schvalene. Rokujú o návrhu opatrení na šetrenie energiami, ale na MK je už panika. Ako zvyčajne.

viestta
22. sep 2022

@fajnova ja so sa len spýtala. Aby reč nestala

bimbambom
22. sep 2022

@viestta jaj dobre , lebo robím v škole a tam nikto nič 🤷

marca12
22. sep 2022

@solange7 U nas v robote tiez zrusili mikrovlnku aj chladnicku a bude sa menej kurit. Sme mensia firma,bohuzial bude sa setrit nas zamestnancoch.

evica17
22. sep 2022

@simca06022011 no ja som včera večer vesala a dnes už je polosuché a zajtra pozbieram. Ale j ho mám n terase aj v noci. Periem každé dva dni a pekne sa to poschne,dakedy dám.veci dosusit doma na sušiak ešte.

abbey1
22. sep 2022

@sisaka Pomenovala si to uplne presne.

autor
22. sep 2022

@viestta Zaujímavé že na úradoch už robia opatrenia...len Ty salam-párky. Nikto žiadnu paniku nerobi to je realita.

slavomira236
22. sep 2022

Tak na ploche som už zahliaDla že možno poobede budú oddtavovat elektrinu domácnostiam že aj o Tom uvažujú tak to je už choré...ja mam napríklad kondenzačné kotol ten je aj v elektrine takže budeme po tme a ešte aj mrznúť? A čo deti pri sviečkach budú? A čo mrazničky chladničky

viestta
22. sep 2022

Začala si s tým, že zavrú školy. Tak o tých sa len rokuje. Ci?

oliva276
22. sep 2022

Kollár tvrdí (pluska), že ďalšou položkou, ktorá extrémne zdražie, bude pitná voda - vod. spoločnosť z vých. Slov. do vlaňajška platila za elektrinu 6 mil. ročne, tento rok 11 mil. a od budúceho roku má platiť 56 mil. Brutálny nárast.

slavomira236
22. sep 2022

@oliva276 no tak ja neviem pol Slovenska skončí na ulici asi

oliva276
22. sep 2022

@slavomíra236 máš pravdu, to by už bolo neúnosné. Nárast o 900 %, šialenstvo.

ukulela
22. sep 2022

Otazka, tie, co placete, ked zamestnavatel zrusi chladnicku.... to v nej mate klobasy a hurky na tyzden? Ked si tano donesiem obed, do 12 mi neprekysne ani keby co bolo. Mikrosku by som ziadala, obed si chcem ohriat. A este sa opytam, kde ma zamestnavatel usporit, aby zaplatil drahsiu ele? Pocitace musia bezat, svetlo svietit. Ako som pisala, u nas 2 chladnicky, bohate staci 1....

mamaselu
22. sep 2022

@liljana ty sa nezdaaaaas. Ale neda sa mi dat ti 10like naraz 😆👍

mirage
23. sep 2022

@bela89 400 e za LVVK? To idu do Alp? Nasi doplacaju 80e.

bela89
23. sep 2022

@mirage no keby aspoň do tých Álp,tak som ticho. Ale má to byť v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica s ubytovaním v Starej Lesnej,hotel Forton 🤦

vevapeto
23. sep 2022

Pane bože, musím šetriť, všetci tu umrieme 😱😱😱

riyadh
Odpoveď bola odstránená
liljana
23. sep 2022

@riyadh Nahlasena adminom. Nick od 8-2022? Dlho sa tu asi nezdrzis.

sherynkamalinka
23. sep 2022

ja nechapem co sa tu obuvate do autorky prispevku ze siri paniku...a vlada nesirila paniku ked nariadila nasadit vsetkym ruska, nevychadzat z domu atd atd? Toto nebolo sirenie paniky, to boli opatrenia? tak take iste opatrenia moze kludne zaviest aj teraz, presne take, ake pise autorka. Absolutne to nie je scifi pri dnesnej vlade..absolutne..