icon

Sťažovali by ste sa na predavačku?

23. nov 2021

Ahojte,
na začiatok poviem, že som sa nikdy ešte nesťažovala v obchode ani nikde v službách a keď som aj nebola spokojná, tak som bola radšej ticho lebo nemám rada konflikty.
Dnes sme však boli v nemenovanom obchode, ktorý by mal podľa ich web stránky a vyhlášky fungovať v režime základ, napriek tomu sme sa pri vchode museli preukázať, s čím sme ale nemali problém, lebo s mužom obaja potvrdenie máme. Mali sme vybratý elektrospotrebič za niekoľko stoviek eur vo veľkej krabici, tak sme išli automaticky bez košíkov, lebo nám ich kontrolujúca osoba neprikázala vziať ani na dverách to nebolo napísané a potrebovali sme voľné ruky, šli sme len po tú jednu vec, úprimne nás to vôbec nenapadlo a nechceli sme robiť žiadne problémy.
Prišli sme do uličky v danej kategórii a hľadali sme spotrebič a prišla k nám pani predavačka a začala na nás hulákať, že ju nebavia už dezoláti a okamžite si máme ísť vziať košíky. Muž sa jej ospravedlnil a radšej jej nič nevysvetľoval, lebo vyzerala fakt napálene a išiel vziať pre oboch košíky, ale mali už len veľké na kolieskach.
Odstavili sme košíky do tej úzkej uličky čo najlepšie ako sa dalo na kraj a pani predavačka vošla do uličky s vozíkom s naloženými krabicami s tovarom a začala hučať na môjho muža, aby jej uhol, že či sa nekontroluje, lebo ona potrebuje prejsť a celý čas mu tykala.
Celý konflikt videli ešte ďalší dvaja zamestnanci a aj to, že nám kázala sama vozíky vziať a potom na nás vzápätí nakričala ako na malé deti. Muž chcel spotrebič napriek tomu kúpiť, ale mne to tak pokazilo náladu, že som sa zaťala a povedala, že takej tržbu neurobím a odišli sme preč, radšej ho kúpime inde aj za vyššiu cenu.
Moja otázka teraz je, sťažovali by ste sa alebo by ste kašlali na to? Čítala som tu veľa diskusií a názorov predavačiek, že heslo náš zakázník, náš pán je zastaralé ale pýtam sa, je takéto správanie k zákazníkom normálne? Ja sa ospravedlňujem za dlhý príspevok, ale potrebovala som to dať zo seba von, lebo sa snažím nepripúšťať si takéto veci pod kožu, ale pokazilo mi to celý deň.

Strana
z3
stary_ujco
24. nov 2021

Treba na tom vidieť aspoň to pozitívne. Že dotyčná nema rada dezolatov...

jana_eyre_2
24. nov 2021

@stary_ujco Kazdy však volá slovom "dezolati" inú skupinu obyvateľstva 😅

beronsche
24. nov 2021

@oliolijanka chapem, co chces povedat.. A suhlasim.
Osobne v tvojom prispevku nevidim ziaden utok na konkretnu skupinu ludi, napr. predavacky, ani ziadnu nenavist..
Ja vzdy hovorim, vsetko je o ludoch.. V rovnakej situacii sa 2 rozdielny ludia mozu zachovat uplne rozdielne. Jeden ako hlupy buran (vid. zena, o ktorej hovori autorka), iny slusne...
Tak daj tomu buranovi moc a nedopadne to dobre...

jankapepe
24. nov 2021

@oliolijanka Bohuzial malo ludi si uvedomuje ako primitívne ľahké je ovládanie ľudskej mysle.
A čo je ešte smutnejšie z toho mala to kopec ludi využíva vo svoj prospech.
A čo je pre mňa odjakživa sklucujuce masy sa ovládajú tisíckrát ľahšie ako jednotlivec....
Pozitívum stále je, že vždy sa nájdu ľudia schopný postaviť sa neludskym hlúpostiam.

monka105
24. nov 2021

Medzi ľuďmi by mala existovať aspoň elementárna slušnosť, zároveň treba poznať svoje miesto, to znamená, že ak som predavačka a príde mi zákazník, nebudem po ňom takto vyziapovať a šikanovať ho, pretože v prvom rade by malo byť mojou úlohou, aby si na predajni, kde pracujem, niečo kúpil. Ja by som sa nesťažovala. S dotyčnou by som si to vyriešila priamo na mieste, v momente akoby na mňa prvýkrát zdvihla hlas.

bilancia
24. nov 2021

pisomne by som sa stazovala, ci uz emailom alebo listom , popisala by som situaciu, automaticke tykanie ,agresivitu a celkovy nevhodny pristup danej predavacky. ak nemala menovku tak popisat ako vyzerala a v aky čas a den ste predajnu navstivili, aby ju vedel veduci identifikovat. dalej by som im napisala, ze ste tam prisli s jasnym zamerom spotrebic kupit, ale tymto otrasnym pristupom danej zamestnakyne zial prisli o zakaznika . veduci snad danu pani aspon pouci , prinajlepsom tiez na nu nahuci minimalne ako ona na vas, a zamedzi to, aby sa takto nevhodne spravala aj k dalsim zakaznikom.

gina17
18. dec 2021

To je snáď normálne, že prídem do obchodu a očumujem, nie? Musím to vidieť, takže pri tej poznámke by som sa neudržala a spravila jej hanbu. Chápem keď má človek zlý deň, ale toto je cez.

gina17
18. dec 2021

Ja mám takú skúsenosť s kuriérom, poslal sms, že vtedy a vtedy približne bude u mňa, potom mi volal, zdvihla som a spýtala sa, že či už je tu. Tak som išla dolu a hneď ma vyhrešil, že predsa mi písal sms-ku, tak moja otázka či už je tu je celkom zbytočná. Drzáň jeden. Veľmi nepríjemný pán.

Strana
z3