icon

Ste za to, aby ženy mali zbrojný preukaz?

6. feb 2025

Ja rozhodne som za to aby ženy mali legálne zbraň. Bolo by možno o 99% menej znásilnení, prepadov a vrážd, keby sa ženy ubránili. Spoločnosť sa stáva každým dňom nebezpečnejšia.

Nie tak dávno zabil psychopat v Dubnici ženu na ulici. Dokonca stalker, ktorý ju roky prenasledoval. Neviem keby ma niekto roky prenasleduje tak určite nosím so sebou niečo poriadne na obranu. Čiže podcenenie rizika.

Možno som naivná, ale neubranili by sa slabé ženy s nozom alebo legálne drzanou zbraňou? Prečo ako spoločnosť stále bagatelizujeme, podcenujeme možné nebezpecenstvo a potom keď sa reálne niečo stane, tak hrdina ma byt asi náhodný okoloidúci a fb plný mudrosti, prečo nikto nepomohol.?

Strana
z3
betulinka1
6. feb 2025

Za mna skor treba sprísniť zákony za stolking a nebezpecne vyhrážanie. Darmo oznamovali polícii, kym sa nic nestane, nic sa nedeje. Mnoho z obetí by este žilo. To pisem na margo Dubnice. Na druhu stranu nosit pri sebe zbraň ti nedava moznost vcas reagovat. Ak niekto necakane vyskočí na teba ani kabelku, ci vak nestihneš otvorit. To by si potrebovala skor profi kurz sebaobrany a budes to mat lepsie ako zbraň v kabelke. Na druhu stranu si myslim, ze doma ma v súčastnosti uz dost vela ludi zbrane ale stale nemame zial americký zakon. Cize, ak ti niekto beha po dvore nemozes ho zastreliť. Ak ma niekto nôž, tiez ho nemozes zastreliť. Sebeobrana musi byt primeraná. Za mna v prvom rade treba dovolit strieľať kazdeho, kto mi vstúpi na pozemok. Sprisnit trestny zakon pre stolkerov a vyhrážaniu. Ak ma obeť dokaz, sfleku obmedzit slobodu a kludne aj na dva roky s automatickým zákazom priblíženia na 10 km. Cize ani v rovnakom meste by sa nemohol zdržovať. Ale toto je iba ilúzia, ktora sa nikdy nestane, lebo Ved viac prav maju obvinení a odsúdení ako poškodení.

lenka.25
6. feb 2025

Sa až desim , že takej osobe sko ty , dali zbrojný preukaz .

karolinakr
6. feb 2025

zbrojny preukaz nie, ale kedysi som bola za to, aby dievčata mali povinne karate alebo nejaku sebaobranu, či by to prešlo neviem, zas by ťa nejake mamičky uštipali, že su pacifistky a to sa vonkocom nehodi pre dievčatá..,,
mne sa napriklad pači, že v Izraeli maju aj ženy vojensku službu, chodia tam so zbraňou po ulici..

duunlo
6. feb 2025

@lenka.25 tiez sa cudujem, ze jej dali zbrojny preukaz a ako spravila psychotesty. Ked by tahala zbran z puzdra pri kazdej prilezitosti…

ibatanecnica
6. feb 2025

Autor ver mi ze ak by ta niekto prepadol tak tu zbran nestihnes ani vytiahnut.

qrstxyz
7. feb 2025

@diewcatqoo na to aby sa niečo stalo nemusí mať zbraň každý, stačí jeden psychopat, ktorý je po väčšine aj tak získa nelegálne, nakoľko pri vybavovaní zbrojáku treba prejsť psychotestami. Kebyže dôjde k takému útoku, tak by bolo ideálne, aby sa v blízkosti nachádzali ďalší ozbrojení ľudia, ktorí by ho mohli spacifikovať a tým aspoň minimalizovať počet obetí

prasiatko30
7. feb 2025

Sskor by mali byt povinne kurzy sebeobrany pre deti od mladeho veku, na hodinach telesnej aby sme sa vedeli branit nie rozdavat zbrane ako haslerky a skonci to ako v US, drbne niekomu v hlave nakupi dobreze nie protipancierove strely, ci ako sa tomu nadava, a vystriela polovicu skoly, uradu, alebo baraku

1ryba
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3