icon

Štedrá večera a prekrojené jablko je zhnité

janulienocka
24. dec 2019

Baby asi trápna otázka ale som taká smutná z toho. Že sme teraz kráčali jablká podľa tradície, všetci mali krásne a muž mal v strede zhnité ... stalo sa Vám to? Môže to byt nejaká zlá predzvesť? :(

sueevelynka
24. dec 2019

@janulienocka prosím ťa nerieš to. Daj mu iné jablko nech ho prekroji.

stanulienkat
24. dec 2019

Dufam,ze srandujes s takymito trapnymi poverami

janulienocka
autor
24. dec 2019

Ďakujem moc dievčatá za názor, však hej, je to asi blbosť len som bola z toho zarazena, tak už si z toho nic nerobím, krásne Vianoce 🙂

sueevelynka
24. dec 2019

@janulienocka zla predzvesť toho že to jablko už bolo v sklade o 2 mesiace dlhšie než tie ostatne a potom sa zmiešali

0silvia0
24. dec 2019

@janulienocka nabuduce prekrojte jedno jablko a rozdelte si cela rodina a budete na tom vsetci rovnako ako to robime my

janulienocka
autor
24. dec 2019

Nabudúce tento zvyk radšej zruším a budem mat kľudnejšie nervy 🙂

sense
24. dec 2019

My sme krajali vzdy len jedno hablko cez stred

ceresnovci
24. dec 2019

je to len zhnite jablko :D

moonlight1210
24. dec 2019

@janulienocka znami mali taky zvyk a uz ho aj zrusili. Jablcka kazdy rok zdrave, vsetky s hviezdickou. A predsa sa syn cez rok zabil a otec umrel na rakovinu.
Uz na to neveria. Co sa ma stat sa stane, nech je zvyk akykolvek.

janulienocka
autor
24. dec 2019

@moonlight1210 ďakujem za názor, stať sa môže všeličo aj s krásnym jablkom na štedrý deň

erickatt
24. dec 2019

@janulienocka my si rozdelíme jedno

sara07
24. dec 2019

to vieš ale dakedy boli jablka zo sadu , svoje, neupravované, inak skladované tak ako mali

sara07
24. dec 2019

nebrala by som to tak neviem robili ste si na luciu tie listočky ja ano poctivo a teda netrafil sa ani jeden listok

michaelacabadova
24. dec 2019

Jedna známa tento zvyk zrušila,pretože jej sestre tam vyšiel krížik a bola z toho tiež na nervy, samozrejme sa jej nič cez rok nestalo, ale ju z to proste nerobia.

deti95060810
24. dec 2019

minule tu jedna žienka písala ako babka tiež prekrojila a jablko bolo zhnité....že zomrela...
ale je tu aj otázka čo tí čo túto hlúposť nerobia?

jeliz59
24. dec 2019

Je to jablko...iba jablko...ovocie a zelenina býva hnita.....a nevyberá si deň v roku....

stankadu
24. dec 2019

Raz sme 2 roky po sebe na Vianoce rozbíjali orechy a čierne vnútri. Nikdy nikomu nič nebolo. Radšej som všetky tieto zvyky zrušila a je pokoj a máme klud.

saluda
24. dec 2019

My sme pred rokom prekrojili, v strede bolo zhnite. Svokra o 2 mesiace zomrela, dokonca keď videla jablko, hneď to na seba vztahovala, bola vtedy s nami. Podľa mňa to bola blba náhoda, ale tento rok sme už žiadne jablko neprekrojili. Ešte by bolo zase hnile a už sa vidím, ako by som po tejto skúsenosti celý rok stresovala 😉

tosomja
24. dec 2019

U nas krajal jablko priatel. A nemali sme peknu hviezdicku. Som si z toho urobila srandu, ze stacia tri jadierka, ved sme traja pri stole 😉

arcticcode
25. dec 2019

Stane sa, krajať jablko je folklor, nič viac. Rovnako sme každy rok pod tanier davali mincu, aby sme "mali veľa peňazi", tento rok žena bola hodinu pred večerou na pohotovosti, takže sme na mincu zabudli. Ale minulý rok sme nezabudli a máme guvno a ne veľa peňazi.
Ja to beriem všetko ako foklor a tradicie, ale žiaden význam tomu nepripisujem.

vierkainka
25. dec 2019

Absolútne tomu nepripisuj žiadny význam. Tie dnešné jablká sú sama chémia. A je to len folklór, nič viac. Ak si veriaca, podakuj a pomodli sa za svoju rodinu. Dôležita je rodinná súdržnosť, vzájomná láska a pohoda. Na nejakom jablku, kupenom v obchodnom reťazci, nezáleží.🌼🙂Užívaj si sviatky. ❤️

maca1984
25. dec 2019

Ked veris na povery tak sa nabuduce vykasli na krajanie jablk a pod.,aspon sa nebudes musiet nervacit

zaraforme
26. dec 2019

@0silvia0 aj my to tak robíme

malapepka
26. dec 2019

@janulienocka my sme vybrali to najkrajsie jablko a to jedno sa prekrojilo. Samozrejme, ze malo krasny stred.
Keby to naozaj fungovalo, tak by vsetci prekrajovali na Vianoce pekne jablcka a nebolo by chorych ludi.
Zial, takto to nefunguje. Choroba ci smrt pride bez ohladu na prekrojene jablko.
V jedny Vianoce sme mali u nas svojru, prekrojili sme jablko - bolo krasne ako vzdy. Dalsie Vianoce uz svokry nebolo - staroba, choroba, smrt, 3 dni pred Vianocami sme ju pochovavali. Ale to sa nemalo stat, ved jablko hovorilo nieco ine!!! Dufam, ze chapes, ako som to myslela.

lenuliatko84
27. dec 2019

My sme raz mali zhnite jablko a ten rok nam umrel moj brat,odvtedy ti uz nerobíme

arcticcode
28. dec 2019

@lenuliatko84 a odvtedy uz nikto nezomrel a ani nezomrie 😀

martin789456
Odpoveď bola odstránená