Strach z medveďov
Ahojte, mám rada turistiku. Rada chodievam do Tatier, je to pre mňa skvelý relax. Avšak v poslednom období je mnoho správ o útoku medveďov. Chcem ísť no mám i strach. Som trochu namrzená pretože s týmto prístupom nepôjdem nikam celé leto. Myslíte, že je to nebezpečné?
@barborachors odradi, aj na videách to.vidno. kamoš mi chodí behať lesom na fakt dlhé vzdialenosti a medvede stretáva, začne kričať a medved odpochoduje. Ale sú tam tie ale..
@tenerifka z kade máš ze medved je psovita selma ? :D a áno.ma dobre mäso, aj diviak. A aj všetka divina ktorú som jedla ;) a to je hádam všetka.
@simca06022011 u nás nebola ani vysoká zver a nieto medveď. Svokor tu bol lesník a vravel, že to s a všetko strieľalo,lebo to tu nemá čo robiť. Teraz tu máme viac ako 6 medveďov len v našom okolí. Diviaky nám behajú po poli a stádo jeleňov chodí popod okná bytoviek. Radšej by som sa vrátila o 30 rokov späť a nestretla nič iné ako srnu v lese.
@terry658 no tak zatial odtial potial :DDD
@1fifinka1 "...že medveď bol na nej dotvorený v grafickom programe a v skutočnosti sa na mieste nenachádzal"
https://www.zilinak.sk/clanky/25033/na-socialny...
@1fifinka1 ja napr zijem takmer "v lese", posledny dom, rekreacna chatova oblast, medvede su na kopci kde vybehnes tak za 15minut dochodcovskou chodzou. V zivote nikdy ale ze nikdy sme medveda nemali pri dome, v tom lese sme ho nikdy nestretli. Nikto z nas. Nad dedinou luky, dalsie dediny, bezne tam nad ranom, alebo vecer videli lukou ist medveda, ale nikdy sa k domom nepriblizil. A to mam aj zvierata, ovocie.. keby dostal chut, nad nami vcely :D
ja beriem aj spravy a vsetky poplachy naozaj s rezervou. Nie je chyba medveda, ze nejaky bajker sa s nim zrazi a ten maco sa zlakne a zautoci na neho. Alebo ze nejaky chmulo nazenie medveda autom do dediny. To aj ked sa zredukuju pocty sa bude stavat, ak sa ludia nenaucia trosku spravat. Lebo vytiahnut mobil a robit sa zaujimavym je cool, nie napr. odplasit to zviera, alebo vediet co mas robit. Na druhej strane nikdy sa nemalo prestat k medvedom spravat ako k zvieratam, bez nepriatela u nas a nechat ich tak premnozit.

ja som prestala chodit na huby, uz predtym som mala respekt lenze mame psa ktory vyprovokuje najkludnejsich psov, takze moja predstava je, ze pride medved nas rarasek zacne vyrypovat a medved nas vsetkych zezerie. Takze ja pockam kym sa to nejak ukludni, tento stav navzdy nebude. Na prechadzky a tury chodim dalej, cize je to OK.