Štrajk záchranarov
Co si myslite o dnešnom štrajku záchranárov /zdravotníkov? Držím im palce robia za ťažké podmienky v týchto pandemickych časoch, sestra je zachranarka a nemaju to veru ľahké 🙏🏼
@jankapepe neposudzoval to náhodou až neskôr ústavný súd? Ako môže bežný policajt vyhodnotiť zákonnosť rovnocenne s ústavným sudcom? On len počúva svojho nadriadeného. Ja už neviem ako ti vysvetliť, že ak by toto neplatilo, máme tu chaos. Už ma nebaví toto doťahovanie, tak ti už nebudem viac odpisovať, pretože ignoruješ následky utopických nápadov typu "riaďme policajný zbor svedomím každého policajta" - Holt, každý jeden ho má úplne iné, iné hranice, iné chápanie a pokiaľ nebude jednotný prístup k riadeniu ich činnosti, nemá zmysel aby vôbec fungovali. Je to síce tak "detsky" milý naivný nápad, že nech sa riadia policajti svedomím namiesto rozkazov vedenia (😅🤦), ale s veľmi vážnymi následkami. Prajem pekný večer.
@lily246 stále nechápeš.... Policajný zbor riadme, áno. Ale nie v rozpore so zákonom a ludskostou.
Každý jeden si musí uvedomiť ci je rozkaz ok. Neznalosť zákona neospravedlňuje. A absencia vlastného úsudku ktorý čin je už cez... tiež nie.
Áno ústavný súd, samozrejme na podnet. Mimochodom policajtov v tej dobe xy ľudí na ich protiprávne konanie upozornovalo. Ale rozkaz je rozkaz, nevadí ze porusim zákon?
@pribinak jasné, policajti a armáda sú tak vycvičení, poslúchať rozkazy. Ale aj oni sú ľudia a myslím si, že každý má právo vzbúriť sa alebo odmietnuť splniť rozkaz, pretože sa to prieči môjmu svedomiu, tak radšej odtiaľ odídem ako sa tváriť že je to v poriadku. A vykonávať nezmyselné rozkazy.
@pieksamaki to je pravda..
@kvetinka75 samozrejme, ako som napísala že klávesnicou sú všetci strašne zásadoví, cestní a statoční, chcela by som tá vidieť ako by si dala okamžitú výpoveď
@pribinak nie z jednej práce som už odišla, pretože sa mi tam nepáčili niektoré veci. ja s tým problém nemám. Teraz som tiež jednu menila, pretože som nesúhlasila ako prebiehajú určité veci. Nie každý má iba múdre reči za PC, niektorí aj konajú. A nie som jediná.
@kvetinka75 to ti môžem a nemusím veriť. Mne je tých ľudí ľúto. Mnohí s tým nesúhlasili, ale ak pracuješ v represívnych zložkách, tak rozkaz je rozkaz
@pribinak mne je úplne jedno či mi veríš alebo nie. Ja sa na seba môžem pozrieť s čistým svedomím a to je pre mňa dôležitejšie
@pribinak okrem toho, každý má možnosť výberu. Nie je iba jedna cesta a jedna možnosť. Ale veľa ľudí si vyberá tú jednoduchšiu, niekedy aj horšiu, len aby nemuseli nič meniť . Radšej držať hubu a krok. A preto sme tam, kde sme.
@teegreen ono je asi vždy realita iná ako to, čo prezentujú médiá.
@kvetinka75 takto to vidia lekari i ked cesky https://www.facebook.com/1765841958/videos/3826...
@anaj_janka aj niektorí slovenskí majú na to podobný názor. Ja sa pohybujem v oblasti zdravotníctva, mám tam aj kamarátky. Takže počúvam všelijaké názory a postrehy. Ja si robím názor na základe toho, čo vidím a nie na základe toho, čo povedia tí naši ,,odborníci,.

@lily246 nehovorím o brutalnom zásahu 🙃 hovorím ti, ze každý ma svedomie a každý má na výber ako bude konať.
Obhajujes zákony.... Áno. Co si myslis o konaní policajtov co v rozpore so zákonmi vymahali mikasove vyhlášky v čase keď boli neplatné? Áno vtedy mali tiež dodržiavať zákony.... Ci nie? Prečo to nerobili?
Už ich zákonnosť upravili....našťastie? Bohužiaľ?
Ak policajt dostane rozkaz v rozpore so zákonom a morálkou ma ho rešpektovať?
Nie!