Charakter hasičov a záchranárov: Pomoc alebo ego?
Máte pocit, že hasiči, záchranári a iní zdravotníci ( nemyslím arogantne sestričky a lekárov) sú v základe dobrí ľudia, ktorí chcú naozaj pomáhať iným ľudom? Alebo poznáte aj hajzlikov, ktorí si slabo platené, fyzicky a psychicky náročné pomáhajúce profesie vybrali z dôvodu ega a pod?
Zdravotnici nestudovali preto aby s pacientami boli najlepsi kamarati a tahali im medove motuzy popod nos
V dnesnej dobe staci ak je niekto priamociary, vecny, komunikujuci bez nejakej osobnej zainteresovanosti a uz je to arogantny hajzlik 🤷🏻♀️
Ja stale vravim ak sa cloveku nieco nepaci- slobodna volba lekara/ zdravotnika, vyuzit zdravotnu starostlivost ako samoplatca v zahranici alebo nech si niekto vyskusa zdravotny system v UK a USA…….slovaci uz zacinaju byt velmi zhyckani…
Ver, ze ja keby som nemala velku davku empatie, trosku viac inteligencie veruze nesedim tie dlhe roky na zadku a nelistujem desiatky 600 stranovych knih a neucim sa ich naspamat ale vyberiem si nieco menej stresujuce a menej zodpovednejsie a zijem si zivot bez starosti
Zdravotnici nestudovali preto aby s pacientami boli najlepsi kamarati a tahali im medove motuzy popod nos
V dnesnej dobe staci ak je niekto priamociary, vecny, komunikujuci bez nejakej osobnej zainteresovanosti a uz je to arogantny hajzlik 🤷🏻♀️
Ja stale vravim ak sa cloveku nieco nepaci- slobodna volba lekara/ zdravotnika, vyuzit zdravotnu starostlivost ako samoplatca v zahranici alebo nech si niekto vyskusa zdravotny system v UK a USA…….slovaci uz zacinaju byt velmi zhyckani…
Ver, ze ja keby som nemala velku davku empatie, trosku viac inteligencie veruze nesedim tie dlhe roky na zadku a nelistujem desiatky 600 stranovych knih a neucim sa ich naspamat ale vyberiem si nieco menej stresujuce a menej zodpovednejsie a zijem si zivot bez starosti
@taktotedanie Ja sama pracujem v zdravotníctve …zažila som veľa otrasných pacientov, jedine k nim som bola odmerana a aj vykrikovali čosi o neúcte…ale zažila som veľa priamych aj nepriamych kolegov, čo mali radšej robiť v kameňolome a nie s ľuďmi
Môj bývalý bol zachranár a bol to pekný hajzel. A poznala som aj jeho kolegov. K*revníci na pohľadanie.
vsetci co pracuju s ludmi by sa mali spravat normalne.. samozrejme to tak vsade nie je, vselikde pracuju vselijaki uhundrani, neochotni, otraveni ludia.. ale ak je pacient/zakaznik debil, ja nemam povinnost sa k nemu spravat pekne
@anonym_autor take iste charaktery ako vo vsetkych ostatnych povolaniach. Vsade sa najdu vsetky druhy povah a charakterov
@taktotedanie @taktotedanie súhlasím, treba si vyskúšať zdravotný systém v zahraničí, aby ľudia vedeli, ako má vyzerať slušná komunikácia s pacientom a ako vyzerá zachovávanie dôstojnosti pacienta a rešpekt voči pacientovi a potom rovnaké správanie vyžadovali od lekárov aj na Slovensku.
To isté odporúčam aj slovenským zdravotníkom, musia sa naučiť slušne komunikovať, v zahraničí sa tomu rýchlo priučia, arogancia lekárov tam nie je štandard, ale výnimka, tak to budú mať od koho odpozorovať.
Ty si príklad toho, ako je to veľmi potrebné.
@taktotedanie @taktotedanie súhlasím, treba si vyskúšať zdravotný systém v zahraničí, aby ľudia vedeli, ako má vyzerať slušná komunikácia s pacientom a ako vyzerá zachovávanie dôstojnosti pacienta a rešpekt voči pacientovi a potom rovnaké správanie vyžadovali od lekárov aj na Slovensku.
To isté odporúčam aj slovenským zdravotníkom, musia sa naučiť slušne komunikovať, v zahraničí sa tomu rýchlo priučia, arogancia lekárov tam nie je štandard, ale výnimka, tak to budú mať od koho odpozorovať.
@sisaka ja som videla aj arogantné zaobchádzanie s bývalou primarkou. Keď bola na dôchodku, už bola pre kolegov nezaujímavá, tak sa jej dostalo slovenského štandardu.
@sisaka Ja som bola v zahranici ale ze by som sa tam stretla s nejakym inym pristupom k pacientovi ako na slovensku naozaj nemozem tvrdit
Aj v takom kauflande najdete ofucanu uhundranu predavacku lebo nema svoj den, lebo ma x problemov atd nevieme nikto..
Ze sa spravaju vecne a priamo neznamena, ze su to opakujem hajzlici takze prosim nevelebme zdravotnictvo v zahranici pretoze velke rozdiely v spravani niesu, pretoze vsade pracuju ludia..
A verte, ze drviva vacsina lekarov si pracu v zahranici vyskusala
@anonym_autor Zatial tych co navstevujem pravidelnejsie, povedzme 2-3x v roku som narazila na velmi prijemních lekarov aj ich sestricky♥️🙏
Ked som kedysi (uz asi aj cca 7 rokov dozadu) isla na urgent, bola tam plna cakaren, a teda prisiel jeden lekar von z ambulancie (asi mal toho uz dost) a rad radom sa pytal kazdeho s cim prisiel a hned sa to tam preriedilo, niektorích poslal na beznu pohotovost lebo tam sedeli aj takí co mali zvysenu teplotu a soplik, sem tam zakaslali🙄 Samozrejme tí ludia tam zacali nadavat na neho a tak im razne vysvetlil, ze na urgente sa taketo bezne prechladnutia neriesia, za mna dobre urobil. Bol razny a vecný. Skratka vela krat zial aj ludia su ako telce a idu aj s prechladnutím na urgent😐 a potom sa este stazuju co za zle zdravotnictvo my mame. Myslim si, ze my este mozeme byt radi ake zdravotnictvo mame, pretoze su krajiny, kde je to nepomerne horsie. Nepracujem v zdravotnictve, ale obdivujem sestricky aj lekarov, ktorí to robia s laskou kolkokrat az do vycerpania. Jasne, v kazdej profesii sa najdu aj horsi ludia, nehovorim ze nie. Ale nezahrnam preto, ak by som aj niekedy raz narazila na 1-2neprijemních v tejto profesii, do jedneho vreca a nebudem hovorit, ake je zdravotnictvo na houbeles. A zial toto vela ludi robi. Natrafia na zleho lekara, sestricku a tí co boli k nim milí su v zabudnutí, divna mentalita stazovatelov. Vsetko je o ludoch.
Tak na to su ludia, co to tam vedu, aby sa zbavili ludi, co nepatria a nezapadli do timu ...
@taktotedanie využiť systém samoplatcov v zahraničí? A tu na SR neplatím za zdravotnú starostlivosť a slušný prístup lekárov? Z platu mi strhávajú každy mesiac viac ako tretinu príjmu na odvody aj do zdravotného systému, aj keď lekára celý mesiac nevidím, tak neviem prečo posielaš do USA pacientov sa liečiť za peniaze, keď tu platíme tiež.
@taktotedanie využiť systém samoplatcov v zahraničí? A tu na SR neplatím za zdravotnú starostlivosť a slušný prístup lekárov? Z platu mi strhávajú každy mesiac viac ako tretinu príjmu na odvody aj do zdravotného systému, aj keď lekára celý mesiac nevidím, tak neviem prečo posielaš do USA pacientov sa liečiť za peniaze, keď tu platíme tiež.
@anonym_6e4958 ja som nikdy neplatila za ziadne vysetrenia ani za nejqky “dispenzar” u lekara
Nikto z mojej rodiny neplati u ziadneho lekara
Jedine poplatky su len za lieky
Jedine , co ma stve su ceny u zubara , to je uz zdieranie
Na toto sa neviem preco nikto nestazuje
@sisaka Ja som bola v zahranici ale ze by som sa tam stretla s nejakym inym pristupom k pacientovi ako na slovensku naozaj nemozem tvrdit
Aj v takom kauflande najdete ofucanu uhundranu predavacku lebo nema svoj den, lebo ma x problemov atd nevieme nikto..
Ze sa spravaju vecne a priamo neznamena, ze su to opakujem hajzlici takze prosim nevelebme zdravotnictvo v zahranici pretoze velke rozdiely v spravani niesu, pretoze vsade pracuju ludia..
A verte, ze drviva vacsina lekarov si pracu v zahranici vyskusala
@taktotedanie ja v tom zahraničí žijem vyše 20 rokov a dokonca v zdravotníctve aj pracujem. Správanie väčšiny zdravotníkov je na diametrálne inej úrovni, vrátane lekárov. A to žijem v štáte, kde dokonca neplatím odvody na zdravotné poistenie, platím len doplnkové.
@taktotedanie ja v tom zahraničí žijem vyše 20 rokov a dokonca v zdravotníctve aj pracujem. Správanie väčšiny zdravotníkov je na diametrálne inej úrovni, vrátane lekárov. A to žijem v štáte, kde dokonca neplatím odvody na zdravotné poistenie, platím len doplnkové.
@sisaka tak ako sa navazas do zdravotnikov a zdravotnictva na Slovensku? Ked tu nezijes a nevyuzivas slovenske zdravotnictvo?
Lebo “niekto” povedal?
V tomto pripade su tvoje komentare bezpredmetne
Pekny zvysok soboty
@sisaka tak ako sa navazas do zdravotnikov a zdravotnictva na Slovensku? Ked tu nezijes a nevyuzivas slovenske zdravotnictvo?
Lebo “niekto” povedal?
V tomto pripade su tvoje komentare bezpredmetne
Pekny zvysok soboty
@taktotedanie skákať môžeš do svojich pacientov, tí sú na to zvyknutí. Ja som si slovenské zdravotnictvo zažila na vlastnej koži, je tu milión tém o tom, ako sa správate k pacientom a tiež mám na Slovensku rodinu, ktorá mi vie porozprávať, ako s nimi jednali lekári, či iní zdravotnicki pracovnici.
Keď ty vieš porovnať správanie lekárov na Slovensku a v zahraničí, tak ja dupľom.
@sisaka ja som videla aj arogantné zaobchádzanie s bývalou primarkou. Keď bola na dôchodku, už bola pre kolegov nezaujímavá, tak sa jej dostalo slovenského štandardu.
@aurelia2000 viem si to predstaviť. Ako tu vidno z reakcii jednej z nich, je to normálne, netreba čakať zaobchádzanie v rukavičkách a komu sa nepáči može sa ísť liečiť do zahraničia, miesto toho, aby sa naučili slušne komunikovať
@aurelia2000 omylom mi kliklo anonym, ale odpoveď je odo mňa 😅
@anonym_autor Ja si myslím, že väčšina áno. Všade sa nájdú aj taký ako ich opisuješ. Viac je podľa mňa tých čo si to vybrali preto, že chcú pomáhať iným.
@anonym_autor poznám oba prípady. Ale tých horších je bohužiaľ viac. Mala som veľmi vážne chorú mamu a stretávali sme sa s rôznymi individuami. Jeden ma až šokoval. Bol neuveriteľne drzý, pýtal si 5€ pred každým odvozom do nemocnice a potom ešte bol hrubý... Dokonca raz keď sme sa rozprávali tak chválil Mengela ( toho lekára z koncentračného tábora). Vraj vymyslel niečo úžasné pre medicínu čo dodnes zachraňuje životy. Nepovedal čo... Hrôza. Ďalší iný ju skoro prevrátil z vozíka na zem a tak...
@anonym_autor jedine pomoc, hlavne ich to bavi, Ved to je strasne narocne. U nas je iba dobrovolna okolo, jedine dve krajske mesta maju statne profi. Ti dalsi okolo musia absolvovat kurzy, skolenia a po praxi ked mas pohotovost, tak o 22:00 ides na zasah a dovi. U nas musia aj buracky atd robit, lebo to berie ten, kto je blizko toho. Ja ich obdivujem. Ake tam ego, ked prides k autu a vystrihavas odtial deti. My tu v AT mame voci nim velky respekt, nakolko sa naozaj obetuju v ramci rodiny a casu na tuto sluzbu.
Môj bývalý bol zachranár a bol to pekný hajzel. A poznala som aj jeho kolegov. K*revníci na pohľadanie.
@anonym_b06852 co ho viedlo k tomu ze si vybral take provolone? Ja by som cakala ze ak sa niekto rozhodne zachranovat ludi, je v jadre dobry clovek.

Pred hodinou som šla okolo ťažkej nehody.boli tam všetky zložky.Určite by tí ludia mohli byť teraz na vyletoch a cez tyzden sediet kdesi pri pc praci.Ale nie su to sluhovia a su vyškoleni jednat slusne,ale rázne.Hajzlikov zo svojich radov celkom rychlo upratajú.....ak by sa tam nejaki vyskytli.Kto to nerobi srdcom ten nevydrzi.Po 28 rokoch na operačke o tom niečo viem....