icon

Strata balíka pri obyčajnom poštovnom

natalmich
20. jún 2022

Pekný deň baby,
Chcem sa len spýtať a zároveň poradiť. Minulú stredu som odosielala dva balíky obyčajne. Ten jeden väčší mala slečna už v piatok doma a druhý menší dodnes neprišiel. Pani má už bombarduje správami, ze prečo teda nedorazil a ze sa mám na to informovať na pošte. Vraj u nej na pošte jej tvrdili ze taký balík by už dávno dorazil. Samozrejme mám len potvrdenie o odoslaní balíkov, nič viac. Pani som hneď v stredu po odoslaní samozrejme písala, že balíček má odoslaný a zaslala som jej aj potvrdenie z pošty. Je šanca že sa balík doručí? Ako postupovať? Pomôže mi nejaká reklamácia na pošte? Nechcem teraz riskovať zlé hodnotenie zbytočne keď ja za nič nemôžem a chyba sa stala zrejme na strane pošty. Informácie pri odosielaní obyčajne mám aj v profile, teda že za takto odoslaný balíček nenesiem zodpovednosť.
Stretli ste sa s tým prosím niektorá? Ako ste riešili situáciu?
Ďakujem

Strana
z2
tmavovlaskakatka
20. jún 2022

Vôbec si ju už nevšímaj, ako píšu baby, ona to môže mať aj doma. Mne prišiel už aj po 2 týždňoch obyč.balíček. Už som sa s ním aj rozlúčila. A ak Ti dá negatívne hodnotenie, tak požiadaš admina o vymazanie, lebo bude neopodstatnené. Ja som raz podala reklamáciu na obyč. balíček, ale prišlo vyrozumenie, že je to obyčajne a nedá sa nič robiť. Nemajú to ako vypátrať a ani nie je nárok na náhradu škody.

dilino
20. jún 2022

A TY vieš odkiaľ že to nedostala ONA si to mohla vymyslieť tu je veľa špekulantiek.Napiše TI že jej to neprišlo a popritom to už dávno nosi a chce vratiť peniaze bude mať aj TOP aj peniaze.Neverim že neprišiel roky tu objednavam s MK a aj obyčajne ale nikdy sa mi nič nestratilo ani drahu vec som objednavala a dostala som to.Skôr to vydim na špekulantku pokiaľ TY máš výčitky ONA sa veselo smeje a už v tope chodi oblečena to mi ver.Niektore to tak robia lebo chcú vratiť peniaze.CO ONA je nesvojprávna že nevie že obyčajna zásielka sa môže stratiť ked to máš v podmienkách tak dovidenia vykašli sa na nu.

biancarv
20. jún 2022

@natalmich ahoj, mrzí ma , že máš takéto problémy. Ja nechápem ľudí prečo si dávajú veci posielať obyčajne, keď tam to riziko je. Ja si vždy všetko žiadam zasielať doporučene. A zase z druhej strany ako predávajúca mám tiež uvedené v podmienkach, že za obyčajné poštovné nesie zodpovednosť kupujúci. A začala som to pred pár týždňami uvádzať aj do každej jednej konverzácie s kupujúcimi. Predsa len, nie všetci čítajú podmienky. Vždy keď niekto chce obyčajne, tak ho hneď upozorním, že je to na jeho zodpovednosť. A veľa krát si to práve vďaka tomu rozmysleli a doplatili tých 80 centov za doporučené poštovné. Držím palce nech sa to dorieši v tvoj prospech. Samozrejme určite za to ty nie si zodpovedná. Peniaze by som na tvojom mieste nevrátila. Kľudne môže mať tu zásielku doma.

zuzanaokasova
20. jún 2022

@natalmich veď ja to píšem v dobrom. Aj ja som mala na výber. Preto to tak beriem...tiež to bola vec za 3€...

natalmich
autor
20. jún 2022

@zuzanaokasova Jasné, veď ja chápem. Len má to proste mrzí. Nemôžem za to a teraz sa s niekým doťahovať kvôli takejto veci…

miskakyska
20. jún 2022

@dilino to je tvrdenie proti tvrdeniu,tak ako može jedna tvrdit,že ho nemá,druhá ho nemusela poslať...riziko obyčajnej pošty...tiež mi neprišiel obyčajný list...hold,želala som si obyč.poštu na moju zodpovednosť,tak bohužiaľ..smola..

zuzanaokasova
20. jún 2022

@natalmich ja ti rozumiem... mňa by to viac mrzelo, keby niekomu neprišiel balíček odo mňa, ako to, že som ja nedostala 😅

natalmich
autor
21. jún 2022

@natalmich Dievčatá neuverite 😄 top dnes pani prišiel a nemusíme ďalej nič riešiť 😄 bože skoro má porazilo a uľavilo sa mi zároveň.
Ďakujem každej za rady a tipy 😊

dilino
21. jún 2022

@miskakyska no ved to piše skoro každa v podmienkách že obyčajna pošta na vlastné riziko.Lebo sa nedá zasielka vypatrať.

dilino
21. jún 2022

@natalmich no aspoň že tak že zasa bola chyba na Slovenskej pošte.

dinadinadina
14. feb 2023

@natalmich dobrý večer ako sa volala pani ? Lebo ja som teraz v tom istom situácie

Strana
z2