Strata balíka pri obyčajnom poštovnom
Pekný deň baby,
Chcem sa len spýtať a zároveň poradiť. Minulú stredu som odosielala dva balíky obyčajne. Ten jeden väčší mala slečna už v piatok doma a druhý menší dodnes neprišiel. Pani má už bombarduje správami, ze prečo teda nedorazil a ze sa mám na to informovať na pošte. Vraj u nej na pošte jej tvrdili ze taký balík by už dávno dorazil. Samozrejme mám len potvrdenie o odoslaní balíkov, nič viac. Pani som hneď v stredu po odoslaní samozrejme písala, že balíček má odoslaný a zaslala som jej aj potvrdenie z pošty. Je šanca že sa balík doručí? Ako postupovať? Pomôže mi nejaká reklamácia na pošte? Nechcem teraz riskovať zlé hodnotenie zbytočne keď ja za nič nemôžem a chyba sa stala zrejme na strane pošty. Informácie pri odosielaní obyčajne mám aj v profile, teda že za takto odoslaný balíček nenesiem zodpovednosť.
Stretli ste sa s tým prosím niektorá? Ako ste riešili situáciu?
Ďakujem
A TY vieš odkiaľ že to nedostala ONA si to mohla vymyslieť tu je veľa špekulantiek.Napiše TI že jej to neprišlo a popritom to už dávno nosi a chce vratiť peniaze bude mať aj TOP aj peniaze.Neverim že neprišiel roky tu objednavam s MK a aj obyčajne ale nikdy sa mi nič nestratilo ani drahu vec som objednavala a dostala som to.Skôr to vydim na špekulantku pokiaľ TY máš výčitky ONA sa veselo smeje a už v tope chodi oblečena to mi ver.Niektore to tak robia lebo chcú vratiť peniaze.CO ONA je nesvojprávna že nevie že obyčajna zásielka sa môže stratiť ked to máš v podmienkách tak dovidenia vykašli sa na nu.
@natalmich ahoj, mrzí ma , že máš takéto problémy. Ja nechápem ľudí prečo si dávajú veci posielať obyčajne, keď tam to riziko je. Ja si vždy všetko žiadam zasielať doporučene. A zase z druhej strany ako predávajúca mám tiež uvedené v podmienkach, že za obyčajné poštovné nesie zodpovednosť kupujúci. A začala som to pred pár týždňami uvádzať aj do každej jednej konverzácie s kupujúcimi. Predsa len, nie všetci čítajú podmienky. Vždy keď niekto chce obyčajne, tak ho hneď upozorním, že je to na jeho zodpovednosť. A veľa krát si to práve vďaka tomu rozmysleli a doplatili tých 80 centov za doporučené poštovné. Držím palce nech sa to dorieši v tvoj prospech. Samozrejme určite za to ty nie si zodpovedná. Peniaze by som na tvojom mieste nevrátila. Kľudne môže mať tu zásielku doma.
@natalmich veď ja to píšem v dobrom. Aj ja som mala na výber. Preto to tak beriem...tiež to bola vec za 3€...
@zuzanaokasova Jasné, veď ja chápem. Len má to proste mrzí. Nemôžem za to a teraz sa s niekým doťahovať kvôli takejto veci…
@dilino to je tvrdenie proti tvrdeniu,tak ako može jedna tvrdit,že ho nemá,druhá ho nemusela poslať...riziko obyčajnej pošty...tiež mi neprišiel obyčajný list...hold,želala som si obyč.poštu na moju zodpovednosť,tak bohužiaľ..smola..
@natalmich ja ti rozumiem... mňa by to viac mrzelo, keby niekomu neprišiel balíček odo mňa, ako to, že som ja nedostala 😅
@miskakyska no ved to piše skoro každa v podmienkách že obyčajna pošta na vlastné riziko.Lebo sa nedá zasielka vypatrať.
@natalmich dobrý večer ako sa volala pani ? Lebo ja som teraz v tom istom situácie

Vôbec si ju už nevšímaj, ako píšu baby, ona to môže mať aj doma. Mne prišiel už aj po 2 týždňoch obyč.balíček. Už som sa s ním aj rozlúčila. A ak Ti dá negatívne hodnotenie, tak požiadaš admina o vymazanie, lebo bude neopodstatnené. Ja som raz podala reklamáciu na obyč. balíček, ale prišlo vyrozumenie, že je to obyčajne a nedá sa nič robiť. Nemajú to ako vypátrať a ani nie je nárok na náhradu škody.