icon

Stravné lístky - vydávanie

13. okt 2021

Ked si objednam jedlo a dam 2 stravné lístky v hodnote 5€, a mam platit 7€, ma povinnosť mi vydať 3€ V hotovosti ?

zuzubb007
•
13. okt 2021

zo stravných lístkov sa nikde nevydáva

pribinak
•
13. okt 2021

Nie, z gastravov sa nevydáva, ani v obchode ani v restike

vanda323
•
13. okt 2021

To je ako nejake už porekadlo že zo straveniek sa nevydáva 😄 Na budúce budeš vedieť

autor
•
13. okt 2021

@vanda323 mna by ale zaujimalo ze kto toto “pravidlo” zaviedol :D

pribinak
•
13. okt 2021

Presne ti istí čo zaviedli gastrace

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
maris5
•
13. okt 2021

Ja teraz nadavam na tie karty. Terminal nenosi nikto z rozvozu, iba hotovost beru.

janai1
•
13. okt 2021

@maris5 fakt? Ja nemam problém s tým 😀 veľa restik ma napísané že berie aj stravovacie karty pri rozvoze, ale väčšina teda len Ticket restaurant

maris5
•
13. okt 2021

@janai1 ja som z jednej objednavala kde mali napisane, ze beru aj gastrokarti a rozvoz na mna cumel, ze co mu davam, ze len gastrace alebo hotovost.
A cez wolt a pod. sa tou kartou neda zaplatit online.

janai1
•
13. okt 2021

@maris5 aha no ja používam bistro alebo osobne do restiky volám... Zatiaľ sa mi len raz stalo, že kuriere zabudol terminál

liz_lemon
•
13. okt 2021

@maris5 ja mam stravnu kartu Edenred a tou sa da platit aj online

janai1
•
13. okt 2021

@liz_lemon naozaj? A kde? Lebo ja som ju raz omylom zadala na bistro a zamietlo to

klarissa25
•
13. okt 2021

Nie nemá povinnosť nakoľko stravne lístky nie sú peniaze..a to nie je žiadna novinka

liz_lemon
•
13. okt 2021

@janai1 menuland to bol, ale da sa platit vsade, kde akceptuju platenie kartou, lebo je to stravna karta, ale je to MC, takze by ju mali akceptovat vsade

maris5
•
14. okt 2021

@liz_lemon aj ja mam edenred, ale vypisalo mi, ze neplatne cislo karty.

smitjan
•
14. okt 2021

Gastrace mat jak listky je podla mna lepsie, s tym nema nik problem, ale o kartach som pocula uz aj ja od kamosky, ze s rozvozom zvykne byt problem, ze nechcu to brat, lebo teda nemaju to jak urobit.

janai1
•
14. okt 2021

@liz_lemon no mne to neprešlo a vo wolte tiež nie, a čo sa týka terminálov v prevádzkach tak sa za to dopláca navyše ak chce niekto brat aj stravovacie karty

tinkavvv
•
14. okt 2021

Mozes si u zamestnavatela poziadat o financny prispevok na stravovanie a mas poriesene vydavky.

ivkazba
•
14. okt 2021

Hlavný dôvod, prečo nevydávajú z lístkov je tento: ak obchodník vráti do spoločnosti gastráč, nedostane za neho plnú cenu, ale nejaké % zo sumy gastráču si necháva spoločnosť, ktorá ich vydáva a prijíma naspäť. Takže zober si gastráč za 5 eur, naješ sa za 4 eurá, obchodník ti vydá 1 euro. Obchodník vráti gastráč vydávateľovi a ten mu za 5 eurový gastráč vráti 4,50. Takže mínus 1 euro, obchodníkovi ostane z neho 3,50. Takže ak by si bola obchodník, ani ty by si nevydávala. Inak zákon o tom nehovorí žiadny. Čo to zákonník práce, ktorý hovorí, že príspevok na stravu má byť výlučne na stravu (takže ak z neho dostaneš vydané, tak sa stráca tento význam), ale vydávanie žiaden zákon nezakazuje. Deje sa to preto, že je to pre obchodníka absolútne neekonomické a prerába na tom.

autor
•
14. okt 2021

@ivkazba vďaka za vyčerpávajúce vysvetlenie 🙂