Stresujúca jazda v zime: Skúsenosti z autoškoly
Čaute, máte skúsenosti so skúškami alebo všeobecne s jazdou v zime? Je to stresujúce.
Najlepsie co sa ti moze stat je robit si autoskolu cez zimu. Chod niekde na velke prazdne parkovisko s niekym skusenym a urobte si skolu smyku.
Hlupost je robit si cez letne prazdniny a vpadnut do zimy ako totalne neskuseny vodic co ani nevie zapnut hmlovky. Trenuj co najviac ja lade, snehu a v tme, vrati sa ti to. Pol roka budes jazdit potme do prace a z prace.
Tiež som robila v zime a som za to ozaj rada. Od začiatku som vedela ako sa auto správa na šmykľavom. Vďaka tomu ma ďalšia zima neprekvapila a nebála som sa jazdiť.
A čo chceš vodičák len na letné jazdenie 🙂 ? To asi nie. Tiež som robila vodičák v zime. Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.
Ja som v podstate většinu odjezdila na snehu a teda bolo to fajn.Brala som to úplně normálně, a rovnako tak teraz je mi úplně jedno či je sneh alebo sucho.
Aj ja som robila v zime a hoci som sa strašne bála, bolo to to najlepšie, čo sa mohli stať. V lete som už ako vodička vychytala muchy a nabrala rutinu a v nasledujucej zime som síce malá rešpekt trojnasobny, ale už som mala sebavedomie za volantom.
Syn mal skúšky pred pár dňami,v ten deň akurát u nás dosť snežilo a v pohode,dali to všetci....Aj skoro všetky jazdy mal po tme, takže aspoň nabral nejaké skúsenosti,ako keby jazdil iba v lete.....
Robila som v zime, najlepsi cas na robenie autoskoly. Instruktor ma braval do zavejov, ucil ma rozhojdat sa na spojke a plyne, do kopcov hore pod hrad a celkovo ma vystavoval vyzvam. Dokonca ma ucil robit hodiny na lade a podarili sa mi. Bolo snehu a na skuske bol lad. Vacsina nespravila na prvy pokus kvoli tomu 😀 ale potom sa roztopil a uz bolo dobre. Vyborna skola zivota takto v zime. Neboj nic.
Ja som robila v lete, a prve zimy boli teda perne😀 takze myslim, ze je to skor vyhoda
Prvú jazdu som mala v chumelici a asi 20cm snehu na parkovisku už keď som z neho vychádzala a prežili to všetci 😁 rok predtým som však povinne v škole robila vodicak na traktor a tiež som veľa jazdila po zasnežených cestách, paradoxne teraz sa bojím aj keď je len viac dažďa a vody na ceste
Aj ja som chodila do Autoskoly v zime. Skusky som robila koncom januara. Nas najstarsi prave teraz chodi do autoskoly. V zime sa naucis viac. Svetla, stierac, dokonca aj sa prihodi aj "obut" retaze. V zime, ak mas stastie, jazdis na roznom povrchu, sucho, smyklavo, sneh, clapkanica.
Ja mám skúsenosti a za mňa to bola dobrá škola. V lete na suchej ceste odsoferuje každý. Skúšky som mala v decembri...sneh a mráz.
jazdy v zime sú dobré na naučenie sa...lepšie s inštruktorom zažiť sneh ako robiť kurz v lete a potom už sama na vlastnom aute jazdiť na snehu...pre mnohé ešte väčší stres.

Autoskolu som kedysi robila v zime a celu zimu jazdim kazdy bozi den...stresujuce? Neprijemne kvoli vsetkym svetlam okolo? Kvoli ludom, co v tmavych kabatoch maju mantru "to stihnem" prebiehat? Ano je, samozrejme, ze je to stresujuce... ale je to rutina kazdeho vodica, bud rada, ze sa naucis na tazsom a zvyknes si na to a nebudes dalsiu zimu spekulovat, ze ako sa spravam, ked je na ceste trocha ladu ci snehu...