icon

Stresujúca jazda v zime: Skúsenosti z autoškoly

1. dec 2023

Čaute, máte skúsenosti so skúškami alebo všeobecne s jazdou v zime? Je to stresujúce.

anjelicek26
1. dec 2023

Autoskolu som kedysi robila v zime a celu zimu jazdim kazdy bozi den...stresujuce? Neprijemne kvoli vsetkym svetlam okolo? Kvoli ludom, co v tmavych kabatoch maju mantru "to stihnem" prebiehat? Ano je, samozrejme, ze je to stresujuce... ale je to rutina kazdeho vodica, bud rada, ze sa naucis na tazsom a zvyknes si na to a nebudes dalsiu zimu spekulovat, ze ako sa spravam, ked je na ceste trocha ladu ci snehu...

babulkomale
1. dec 2023

Najlepsie co sa ti moze stat je robit si autoskolu cez zimu. Chod niekde na velke prazdne parkovisko s niekym skusenym a urobte si skolu smyku.
Hlupost je robit si cez letne prazdniny a vpadnut do zimy ako totalne neskuseny vodic co ani nevie zapnut hmlovky. Trenuj co najviac ja lade, snehu a v tme, vrati sa ti to. Pol roka budes jazdit potme do prace a z prace.

lucijalucy
1. dec 2023

Tiež som robila v zime a som za to ozaj rada. Od začiatku som vedela ako sa auto správa na šmykľavom. Vďaka tomu ma ďalšia zima neprekvapila a nebála som sa jazdiť.

vulka
1. dec 2023

A čo chceš vodičák len na letné jazdenie 🙂 ? To asi nie. Tiež som robila vodičák v zime. Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

magduska2
1. dec 2023

Ja som v podstate většinu odjezdila na snehu a teda bolo to fajn.Brala som to úplně normálně, a rovnako tak teraz je mi úplně jedno či je sneh alebo sucho.

miggy
1. dec 2023

Aj ja som robila v zime a hoci som sa strašne bála, bolo to to najlepšie, čo sa mohli stať. V lete som už ako vodička vychytala muchy a nabrala rutinu a v nasledujucej zime som síce malá rešpekt trojnasobny, ale už som mala sebavedomie za volantom.

bozenka9532
1. dec 2023

Syn mal skúšky pred pár dňami,v ten deň akurát u nás dosť snežilo a v pohode,dali to všetci....Aj skoro všetky jazdy mal po tme, takže aspoň nabral nejaké skúsenosti,ako keby jazdil iba v lete.....

basulaak
1. dec 2023

Robila som v zime, najlepsi cas na robenie autoskoly. Instruktor ma braval do zavejov, ucil ma rozhojdat sa na spojke a plyne, do kopcov hore pod hrad a celkovo ma vystavoval vyzvam. Dokonca ma ucil robit hodiny na lade a podarili sa mi. Bolo snehu a na skuske bol lad. Vacsina nespravila na prvy pokus kvoli tomu 😀 ale potom sa roztopil a uz bolo dobre. Vyborna skola zivota takto v zime. Neboj nic.

majlo1234
1. dec 2023

Ja som robila v lete, a prve zimy boli teda perne😀 takze myslim, ze je to skor vyhoda

breznica
1. dec 2023

Prvú jazdu som mala v chumelici a asi 20cm snehu na parkovisku už keď som z neho vychádzala a prežili to všetci 😁 rok predtým som však povinne v škole robila vodicak na traktor a tiež som veľa jazdila po zasnežených cestách, paradoxne teraz sa bojím aj keď je len viac dažďa a vody na ceste

yanni
1. dec 2023

Aj ja som chodila do Autoskoly v zime. Skusky som robila koncom januara. Nas najstarsi prave teraz chodi do autoskoly. V zime sa naucis viac. Svetla, stierac, dokonca aj sa prihodi aj "obut" retaze. V zime, ak mas stastie, jazdis na roznom povrchu, sucho, smyklavo, sneh, clapkanica.

aandrea9
1. dec 2023

Ja mám skúsenosti a za mňa to bola dobrá škola. V lete na suchej ceste odsoferuje každý. Skúšky som mala v decembri...sneh a mráz.

as_zoja
22. dec 2024

jazdy v zime sú dobré na naučenie sa...lepšie s inštruktorom zažiť sneh ako robiť kurz v lete a potom už sama na vlastnom aute jazdiť na snehu...pre mnohé ešte väčší stres.