Študovať naraz dva jazyky aj ďalšiu školu?
Poraďte mi prosím, riešim už dlhší čas istú dilemu týkajúcu sa môjho ďalšieho vzdelania. Mám 26 rokov, už jednu výšku za sebou a nič z toho, žiaľ, takže uvažujem o ďalšom vzdelaní. Chcela by som vyštudovať učiteľské jazyky, španielčinu a francúzštinu, lebo jazyky sú mojím snom už dávno, ale možno chcem zostať len rpi bakalárovi, aby sa dalo učiť aspoň v jazykových, súkromne a tak, no ale popri tom by som si chcela pridať aj inú školu, ja neviem, uvažovala som o architekrúre, ak by ma prijali, ale keďže už by som mala načase aj pracovať,t ka neviem, ako to urobiť, lebo pri dvoch školách by pracovať asi znamenalo značnú psychickú aj fyzickú záťaž...Čo bys te robili na mojom mieste vy? Dali by ste si len tie jazyky buď popri práci alebo interne, a vykašľali sa na druhú školu, Alebo by ste napr. takú architektúru uprednostnili pred jazykmi? Dali by ste prednosť štúdiu z prestíže alebo štúdiu zo záujmu, Ďakujem za ohlasy a teším sa, dúfam, že mi poradíte a možno mi aj pomôžete.
este ma zaujima, ci si dala uprostred skolskeho roka vypoved v skole? a tie ostatne zamestnania? mala iba brigady alebo si odisla sama, lebo ta to nebavilo??
nie, dolezite je aj to, ci mas sama vydrz, pretoze aj taketo ciastkove prace su niekedy pre buduceho zamestnavatela dolezite, ci si fluktulant, alebo mas aj vydrz. Nezatracovala by som pracu v skolstve az tak uplne. S detmi treba vediet pracovat, suhlasim s tym, ze dnes je to s ich spravanim horsie ako bolo, ale zas zalezi aj na tom, na akom type skoly si. Je rozdiel byt na zakladnej, a strednej skole. Keby som bola v stave ako ty, tak roberiem aj tie cieastkove uvazky. Dokonca som robila aj upratovacku, aj lepila stitky v prasnom sklade, ale bolo to docasne, lenze potrebovala som peniaze.
Aj ked nechces robit v skolstve, tak si predstav, ze nic lepsie nenajdes? Naozaj nevezmes aj takuto pracu znovu? Myslim, ze krajske skolske urady maju evidenciu volnych miest a takychto zastupovani, pokial by to bolo kratkodobe, tak myslim, ze dobre aj to. Hlavne nesediet na zadku a nekvilit, ze ti usiel vlak. Myslim, ze v tomto sa upieras na vs studium ako na poslednu zachranu. A mama ta v tom utvrdzuje a drzi ta doma...
Chapem, ze nechces odist z miesta svojho bydliska, ale tiez sa upierat na pracu ako na miesto zoznamenia je pochabe 🙂
Ak nechces odist, nemas aspon niekde vacsie mesto blizko? Dochadzat sa da, ak uz nechces do BA, tak aspon skusit ine mesto blizko domu.
treba rozhodit siete, aspon tak, aby si mohla dochadzat domov, treba zvazit samozrejme aj financne hladisko, ale trosku dravosti, niekedy zamestnavatel pozera aj na to, ze ci si priebojna a nedas sa odradit.
No drzim palce 🙂
a hlavne, tu dalsiu vysku si mozes dat aj v styridsiatke 😀 nevesaj hlavu, najdolezitejsie je niekde zacat a nasetrit nejake peniaze, v tvojom veku je uz potrebne si zacat vytvarat aj nejaku financnu rezervu, a to na cokolvek (boooze teraz to vyznelo ako od nejakeho agenta, nieee ja nie som ziaden agent 😀 😀 😀 )
@esmera mala by si byt trosku aktivnejsia, co tak zavolat do tej firmy a spytat sa, a necakat, kym budu volat oni ? Mozno ked uvidia, ze mas ozaj zaujem a si aktivna, budes mat aj vyssie sance 🙂
A mama Ti urcite nechce zle, ale podla mna nechce, aby si odisla, lebo sa boji ostat sama...ale Ty nie si zodpovedna za zivot svojej mamy, si uz "velka" a mama to raz musi pochopit...a Ty tiez 😀 tak drzim palce hlavne nech najdes dostatok odhodlania na hladanie novej prace 😉
esmera, no pytaj sa, kludne, ak nechces verejne, mozes aj do IP
esmera, ale ty sa chces pytat, tak ty mi napis svoju otazku 🙂