Sú ceny na vianočných trhoch premrštené?
Neprídu vám premrštené? 4€ za punč, cigánska 8€. Nečakám, že to bude lacné, aj prenájom stánkov niečo stojí, ale nečakala som až takéto ceny. Tie čo som uviedla sú asi ešte z tých lacnejších.
@h2 no vidíš, tu je ďalší dôvod prečo ísť kadetade do sveta 😀 ešte pár rokov a už sme dochodili 😂
Podla mna to nieje vela, kedze maly stanok na mesiac stoji okolo 5000 v Blave hadam raz tolko + aspon dvaja zamestnanci naklady su hned 8000 vies kolko puncov a jedla musia spravit kvanta, a milionari z jedneho mesiaca nebudu, kto chce zaplati kto nie nech si nekupuje
@laurita285 😂Zase nestraš!
@laurita285 mam znova napisat to co som napisala na zaciatku?
Predpokladam ze na mesacne dovolenky nechodis,ked si pisala ze chodis prave na tie luxusne na 5-7 dni.ci stihas aj cely kraj prezriet?dost drahe ubytovanie na to,ze si v rezorte ani nebola a poznavas okolity kraj....a
Ja to skor vidim tam,ze prides domov z humbuku,z hotela odkial si mozno paty nevystrcila,neturistilovala , odskrtnes si na mape sveta,ze mas cely stat ,mesto,kontinent navstiveny.a pritom si mozno sa kazdy den za 8000 eur clapkala v bazene ,pila pina coladu a okolie si ani nespoznala...
@arasidka123 takto sa siria hoaxy. Nejaky blb rizsiruje nepravdy a ostani sa toho chytia. Apropo-co je to blava?🤔🙄
Autorka-aj ja si myslim, ze ceny su premrstene a tiez ich od minulaho roka nepodporujem. Keby to boli normálne porcie, alebo nejaký kulinársky zážitok, tak nepoviem. Víno riedené s vodou, kde už ani trošku alkoholu necítiť a cigánska-kúsok šľachovitého žvanca medzi žemľou, cibuľou a plno oleja. Ja som nemusela takéto dobroty jesť ani keď boli ceny nižšie, takže mi ľúto nie je ani tej atmosféry, ktorú všetci ospevujú a ja som ju nikdy nezažila. Strkanice, tlačenice zápach z prihoretého jedla. Naozaj si viem vianočnú atmosféru predstaviť úplne inak a za tie peniaze si kúpim jedlo pre celú rodinu, ktoré bude kvalitatívne a chuťovo úplne niekde inde.
Autorka, tu budeš pre veľa ľudí žgrloška, keď nerozhadzujes 20eurovky hore dole 😃 zo mňa tu raz urobili pomaly socku, čo vyberá kontajnery, lebo neprežereme celú výplatu doma... 20€ za placku je veľa, aj keď je k tomu mäso .. tiež by som si na trhoch jedlo nekupovala👍
@h2 chvala bohu mame demokraciu ,slobodu slova tak preco aa cudujes ze v teme vianoc je aj tato tema?ci vtedy kedy ti to vyhovuje?skus podchytit moj komentar,ktory som adresovala tu jednej z cleniek a mozno by si pochopila...dalsi sa toho chyti...a uz to ide.nic zvlastne
Diskusia nemala striktne dane pravidla -aj tak sa odvija inym smerom,akym autorka asi ani nechcela.
Na trhoch, ani Fast foody celkovo nejem - nie nie som zgrlos 🤣(ten tanier za 18.50 na 1. strane - nechapem ako niekto moze zjest a nemat traviace tazkosti 🤣🤣🤣) ale cenovo co pises je to tak asi normal v dnesnej dobe
Autorka, nemám čas čítať celú diskusiu ale podľa prvých 3 strán vidíš prečo je na Slovensku taká drazoba. MK je plný nadštandardne zarábajúcich majiteliek nehnuteľnosti ktoré nevedia čo s peniazmi a s radosťou zaplatia aj za vzduch v sáčku. Potom tu je skupina ľudí čo na to nemajú ale zaplatia to aj keby ďalši týždeň na chlieb nebolo lebo však sa patrí na trhoch niečo kúpiť. Prevadzkari sa po kovide odtrhli z reťaze a kým to ľudia budú kupovať ceny pôjdu stále hore. Keď to nie si ochotná zaplatiť si proste socka a zgrlos 😂
V Rakúsku sú platy 2-3x vyššie ale ceny 2-3x vyššie nie. Možno preto že rakúšania si dobre rozmyslia za čo dajú peniaze a nebudu podporovať nenazraneho podnikateľa co si ceny nastavil tak aby za týždeň bolo na novú audinu.
Autorka, píšeš, že nie si drzgroska ale zároveň píšeš, že si prekvapená, že ľudia si na vianočných trhoch niečo na jedenie kúpia. Ja si myslím že si tu dosť oponujes. Ak máš problém pustiť peniaz a kúpiť si niečo čo chces, to je o láske k peniazom. Inak by si tu nepísala, že si prekvapená.
Ale to je jedno, skôr smutné je že tu anonymné utocis na ľudí, lebo ti napísali svoj pohľad na vec. Diskusia je aj o rôznorodosti názorov a najmä rešpekte
@katka700 ja neviem, ale ja tu nepoznám asi ani jednu ženu, čo nevie čo s peniazmi. Všetko sme ti bežné pracujuce ženy
Bol som aj ja nasať...atmosféru. Dal som si turbopunč za 4,50€, ale prišlo mi to ako detské pitie. Oproti minulosti, keď sme po troch šli domov opierajúc sa o seba slabota.
Tuhú stravu preferujem tú doma pripravenú, takže to neviem zhodnotiť.
Kto si tieto veci vie vychutnať, tak nevidím dôvod aby tak neučinil. Môj prípad to ale nie je.
A. A základe čoho si posúdila tu kvalitu, keď si tam nič nejedla? A hlavne je tam viacero stankarov, viacero kvalit
Na MK platí, že bežne veci sa vnímajú ako luxus. Nie je ale štandardný pohľad na svet.
@fantaghiro21 Veď jasné, že si každý môže písať, čo chce. Len nevidím veľmi zmysel v tom, písať, ako je lepšie tráviť dovolenku, keď každý má iné predstavy a dohadovať sa, koho spôsob je ten lepší a prečo je ten druhý horší. Tým menej v diskusii, ktorá sa týka niečoho úplne iného.
@h2 ja tiez nevidim velmi zmysel komentovat nieco ,tym ze sa mi nepaci smerovanie diskusie cleniek,pritom tymto vykrikom do tmy vlastne robis to co my,nereagujes na ceny vianocnych trhov a nenesies diskusiu v smere cien za jedlo a pitie na vianocnych trhoch..rozna optika na kazdeho ,vsak?
Na druhej strasne som sa toto snazila ja prave vysvetlit(mozno blby priklad) a s cim suhlasim aj s tebou,ze ako je to s dovolenkou(ako som v mojom davnejsom komente pisala) ,tak je to aj s "nasavanim atmosfery vianoc na vianocnyvh trhoch) niekto sa tu pohorsoval,kto co vidi na tej atmosfere ,ked je tam plno ludi,blikajuce svetielka atd...snazila som sa poukazat,ze nie kazdy ma rad humbuj,ale najde v tom humbuku aj nieco pekne,prijemne,co mu este viac nabudi vianocnu stmosferu( v tomto pokryteckom svete)
@autorka tento rok som vo Viedni na trhoch nebola, minuly rok boli drahsie ceny ako v Bratislave. A s tou tortilou to bolo fakt smiesne, ved ked idem na trhy a nechcem jest, tak sa najem doma a nie vypisovat, ze radsej sme si kupili kuracie prsia a spravili tortily - jedlo pri ktorom potrebujes kucharske zrucnosti asi ako pri prazenici 🤣... informacia uplne bezpredmetna...
@autorka kto ta obtazuje?? tie trapne tortily si tu vytiahla uz druhykrat...akoze co?? som hladna, kupim si aj drahe, nabuduce sa poucim a pojdem najedena..a nie ze tu budem plackat cely den, ze som si nedala placku za 5 eur a museli ste s frajerom domov hladni a po ceste si kupit kura...a vobec vo Viedni nie su nizsie ceny, preco zase klames..potrebujes si silou mocou dokazat, ze mas pravdu?? Na trhoch su ceny ake su, nikto ta nenuti tam minut ani cent, mozes tam ist najedena, napita a len nasavat atmosferu, alebo tam aj neist 🤷♀️
Podla mna je to kazdeho osobna vec, na co minie svoje peniaze. Mozno su aj taki ludia, ktori nemaju vela penazi, ale raz za rok na tie trhy idu s detmi, kupia si tam lokse a vino/punc len kvoli atmosfere a zazitku. Naopak su taki, ktori tam jedina kazdy den na veceru, stoji ich to stovky EUR za ten mesiac a je to tiez v poriadku. Cenu si vysoke, ale ani v restauraciach sa v centre BA neda najest dvakrat lacno. Komu to nevyhovuje, nech sa naje doma, kupi si bagetu v Tescu alebo zemlu a hotovo. Po trhoch sa da aj len tak poprechadzat, pozriet stanky a ist domov.
No vidíš autorka, a teda je jasne ze tebe to príde drahé aj v restike by ti to bolo drahé.. mne ale napr väčšina vecinna trhoch nestojí za to, to jest... radšej by som išla na riadne jedlo. Keď to porovnám s varením doma, tak je to samozrjeme drahé. Ale ja mam rada keď aj mne niekto sem tam.uvari, iné chute, vyskúšame kadečo:D a do restik a bistier chodíme kvalitných, iste tam nič horšie ako v domácnostiach nedávajú...

@fantaghiro21
@laurita285 Prosím vás, dievčatá, prečo sa tu, v diskusii o vianočných trhoch, dohadujete o dovolenkách? Chvála Bohu, máme demokraciu, hranice sú otvorené, každý si môže dovolenkovať, ako chce. Keď niekomu vyhovuje chodiť 20 rokov na jedno miesto, je to v poriadku. Keď niekomu vyhovuje ísť vždy na iné, je to tiež v poriadku. Správna univerzálna odpoveď neexistuje.