Sú kryštáliky z Egypta bezpečné pre deti?
Dobrý večer ženy, najmä mamičky. Prednedavnom na mňa na instagrame vyskočila jedna influencerka, ktorá predáva nejaké vraj veľmi účinne kryštaliky z Egypta, ktoré zaberajú pri nachladnuti a celkovo pri upchatych dutinách. Mam doma dve malé chodiace choroby, najme v tomto obdobi, vždy si to odnesú dutiny, že chúďatká niekedy aj týždeň nevedia dychat nosom. Dotoho je jeden z nich aj alergik, Takze super kombinácia. Tak som minule videla na instagrame tie kryštáliky a vraj sú veľmi účinne aj pre deti, ako spominala tá influ. Už už som to išla objednať aj keď mi to prišlo celkom dosť drahé za maly kelimok, no potom som sa dostala k článku niekde na nete, že pre deti to vraj nie je dobre a ani určené a môže to byt dokonca nebezpečné a zdraviu škodlivé. Pritom tá influ to stále promuje, rozprava o tom aj zdieľa na profile recenzie od iných mamičiek ktoré to kúpili a davaju to svojim deťom. Máte niektorá z vás s týmto skúsenosť? Dávate to deťom? Popripade ak o tom viete niečo bližšie kľudne napíšte dole pod príspevok. Budem veľmi vďačná za každú radu a skúsenosť
Deti moje osprostené... ja som si myslela že na tieto "influencerské" bludy už v tejto dobe nemôže nik naletieť a ono je opak pravdou 😂
Stačí ten mentol vygooglit s nájdete XY druhov... lacno
https://vegis.sk/mentolove-krystaly/p685
Je to bežná vec naozaj, aj u nas, a to fakt desaťročia.
Preto je Sk tam, kde je........
@laurita285 preto som sa tu na to pýtala
@klementinka58
bomba 😂 akurat som rozmyslala ako sa vola apresne tu som autorke chcela odporučiť. Zvysok rafsej nekomentujem.
@autorka,
kamoska prissaha na rozkrojenu cibulu, a to robi vzdy ked ma deti chore. Tam kde spia rozkroji cibulu.
Tie z lekárne môžeš dať dýchať aj deťom, je to čistý lekárenský mentol z ktorého sa vyrábajú tinktúry alebo masti. Ale teda nečakaj zázraky. Mentol nelieči dutiny len uvolní na chvíľu dýchanie. Nečakaj, že sa vyliečia alebo účinok bude trvať hodiny.
To že to ona dáva svojej dcére je jej problém, ja by som to ozaj nedávala inhalovat svojmu dieťaťu, je to silné...
Ja som nevidela, že by jej to pomohlo, videla som iba to, že to inhalovala... A taktiež to, že keď sa vrátila domov tak to tiež inhalovala, tak keby to bol taký zázrak ako to ona opisuje, tak by ju to prešlo veľmi rýchlo...
Keď to chces vyskúšať, tak by som skúsila určite lacnejšie a nie za 30€ ako to ona predáva... A verím tomu, že keby si napísala niekomu kto ide do Egypta, resp. by si dala dopyt, kto ti to prinesie tak by to to doniesli lacnejšie...
Spomínala si že si to skúšala do dofuzera a bolo to kratko, toto tiež nie extra dlho voňavé..
Lepšie sú vonné oleje do dofuzera, ale to taktiež s mierou, ako všetko ...
Ďakujem za rady, tie čo ste písali k veci 😉
Neviem za kolko to predava ,ale čo ja sledujem Lubku z Egypta teraz to ukazovala ,mala problémy z dutinami a kúpila to v lekárni v Egypte za 2.30 a dnes hovorila,ze nakoniec skončila na Atb.Takze nejaký zázrak to nebude
Za mna super vec na nádchu a upchatý nos… kúpila som v Egypte za pár drobných, nie je to blbosť, aj dcera (7 rokov) to rada inhaluje keď ma nádchu a upchatý nos, lebo jej to ihneď uvoľní nos… Ľubomíra síce na atb skončila, ale nikde nie je napisane, že je to liek na všetky choroby sveta. Kryštáliky slúžia na uvoľnenie upchateho nosa. Takze keď ma dcéru nádchu, tak zvyknem aj do veľkej misky dať vriacu vodu s týmto a je z toho príjemný vzduch v izbe…
Dcére dávam veľmi maly kúsok a vie, že kým to je horúce, musí mat hlavu ďaleko od šálky 🙂 treba dávať pozor, ale je to úplne ok pre deti, netvrdim, že 2 ročne …
@lucytravel nevieš pravidlá?
Máme kryštáliky priamo z Egypta. Nie je nič lepšie na spánok pri chorobe....

@lalenka33 a tie sú vhodne pre deti? Tie o ktorých píšeš?