icon

Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?

25. aug 2022

Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.

sabinka022
25. aug 2022

@eva112014 Vies co, ja som studovala na Karlovej univerizte v Prahe a tym padom tu aj praxovala,takze navrat na Slovensko som moc nezvazovala,obzvlast ked mamina pracuje v nemocnici doma,tak mam info z prvej ruky...

doriiis
25. aug 2022

@sabinka022 ...dobre kasli na to,stale nechapes podstatu,co som ti chcela povedat.

oli18
25. aug 2022

@liusa82 videla si vyplatnu pasku lekara, alebo zdr sestry zo statnej nemocnice? By si sa divila. To preto, ze stale strajkuju si nezainteresovany narod mysli, ako malo zarabaju. Sprivatizovat vsetky statne nemocnice, zredukovat pocet miest a makat, nie sa zasivat. Potom aj platy budu.

enya00
25. aug 2022

@slniecnica A? Za to nemoze setrit?Ta skupina je super,nieje len o tych, co ziju zo 400€ Je tam pekne vsetko zhrnute,kde sa da usetrit,ako co najviac odlozit,kam investovat ...a ta jej posledna veta mne teda nepride,ze by to ona napisala,iba odpovedala asi na to,ze niekto napisal,ze zbohatlici sa vozia na autach,co vyrobili robotnici

missdiva
25. aug 2022

@drahomirrra ja si myslim, ze aj v prave su stale lukrativnejsie oblasti hoci vyzaduju dlhu prax... ale samozrejme dobre poznam aj tie negativa, clovek tomu musi obetovat velku cast zo zivota.

slniecnica
25. aug 2022

@enya00 prepáčte, odpoveď
som dostala od dotyčnej pani. Poďakovala som za vysvetlenie a popriala pekný zvyšok večera. Čiže aj Vám pekný zvyšok večera prajem.

omama40
25. aug 2022

@85miska tak aj ostatni co maju zamestnavatela ,maju odvody zo mzdy

enya00
25. aug 2022

@slniecnica vsak ok,len mi to prislo az smiesne,ze clovek si da tu namahu lustrovat niekomu profil a hned tu rypnut 😂 Pekny vecer 😊

eva112014
25. aug 2022

@doriiis Rodičov si nevyberieme. Môžeš byť na seba hrdá, že zarábaš veľmi dobre a si bez hypo.
Čo sa týka sabinky022, no tak mala šťastie na rodičov. Aj rodičia mali šťastie na ňu. Dokončila školu, nefľakala sa a nevy*rala sa na to. Ja som sa minule rehotala u lekára. Otvorí mi chlapík, oblečený v bielom. Pekný, ale anjel to nebol. A on robil “sestričku” . Pýtam sa ho, čo a ako. V skratke. Rodičov mal lekárov, manželku má lekárku. On sa na školu vy*ral, lebo sa chcel zabávať. Teraz má rodinu, začal študovať na VŠ, ale mrzí ho, že lekárom byť nemôže. Doris, mal všetko! Dobré rodinné zázemie a čo z toho?! Aspoň ženu si vybral slušne. 😅

sabinka022
25. aug 2022

@enya00 presne nad tym som sa zamyslela,ze si dala namahu ma lustrovat 🙄

sabinka022
25. aug 2022

@eva112014 Dakujem,si mila 😊

eva112014
25. aug 2022

@zivotgombicka 👌👌👌👌👌👌👍👍👍👍👍 Presne ako píšeš!👏👏👏
Len toto sa nečíta pre niekoho dobre.

dagmarovita
25. aug 2022

Hej, je tu veľa klamárov.mozno su za to platené, ze tak píšu.

slniecnica
25. aug 2022

@enya00 myslím si, že každý človek si pozrie profil iného užívateľa, ktorý píše niečo verejne. Nič na tom zlé nevidím. 😊 Nerýpala som, slušne som napísala. Nemám pocit, že mám arogantné, povýšenecké, primitívne správanie sa.

eva112014
25. aug 2022

@valeria_h Murár zarába viac ako lekár na Slovensku. Za ťažkú fyzickú prácu by mohli ísť do predčasného dôchodku. Inak vo Švajčiarsku murári nezarábajú viacej ako lekári! A stavia sa tu stále. Swiss patrí medzi ekonomicky vyspelé krajiny, čiže mohli by zarábať viacej. Prečo tomu nie je tak? A murárovi sa mám prosiť, aby mi už konečne vystavil faktúru?! Kks

vevapeto
25. aug 2022

Treba definovať, čo je bohatstvo? …no, ak vam raz dieťa vážne ochorie….a potom sa vyzdraví….zistíte, čo je bohatstvo.

eva112014
25. aug 2022

@sabinka022 Napísala by som ti, že poď na Slovensko! 🙂 Avšak chápem celú situáciu. 🙃

eva112014
25. aug 2022

@vevapeto Presne! Zdravie je to najväčšie bohatstvo. Šťastie je dobrý lekár, ak ho človek práve potrebuje. A Požehnaním je milujúca rodina a priatelia.

vevapeto
25. aug 2022

@eva112014 veru, mne v práci umierajú aj bohatí ľudia a vôbec nemusia byť starí. Toľko podnikateľov čo u nás boli😏 do hrobu si nikto ani cent nikdy nevezme. Zdravie je to najväčšie bohatstvo čo človek ma- veď nie nadarmo sú choroby, ktoré ta on môžu pripraviť.

enya00
25. aug 2022

@slniecnica ja nie,ale nechajme to tak 😊

liv1
25. aug 2022

@monuska112 taky doktor ma ale navyse ovela vacsiu zodpovednost. Zodpovednost za zivot a zdravie. To murar priamo nema. Murovat sa nauci kazdy. Lekara kazdy robit nemoze a zdaleka to len tak hocikto nevystuduje. Vazim si aj murara aj lekara. Ale toho lekara si vazim viac a vzhliadam k nemu, lebo viem aku cestu musel a musi prejst… a s platmi lekarov a sestier v sr je to zufale

annamalaga
26. aug 2022

@liv1 murára určite nemôže robiť každý. Je to tiež ťažká práca.

annamalaga
26. aug 2022

@liv1 ale samozrejme nie taká, ako lekár.

buberova
26. aug 2022

A teda čo bola super extra lukratívna oblasť kde missdiva tak rozprávkovo zarába? A ako dostala takú hypotéku ako študentka?

eva112014
26. aug 2022

@annamalaga
@liv1 Ja som ešte toho názoru, že majme rešpekt a úctu k vzdelaniu. Ak teda murár sa učil dokopy 12 rokov a aj z toho 1 týždeň mal prax a ďalší týždeň mal školu, nevidím dôvod prečo by mal zarábať rovnako, či viac ako človek, ktorý sa učil 18 rokov.
Tiež sa mi nepáči ani to, že Hasiči, Policajti … môžu ísť do dôchodku skôr (nech idú), ale na murárov+iných fyzicky ťažko zarábajúcich ľudí sa zabúda. Tam by som jednoznačne dala “prednosť” na odchod do dôchodku murárovi ako napríklad lekárovi, učiteľovi a.i. Nie každý murár je schopný robiť fyzicky už ako napr. 65 ročný . Odídu mu kĺby, kolená ich bolia atď.

85miska
26. aug 2022

@omama40 jasné že nie každá profesia sa dá robiť na živnosť. Ja som len naše výdaje napísala. Lebo neverím že keď niekto zarába 3000€ tak všetko použije na svoj luxus. Sú veci ktoré treba platiť každý mesiac.

omama40
26. aug 2022

@liv1 presne tak.ja vidim spoluziacky kamosky alebo pribuzne lekarky..chodia do exotiky,uzivaju si.ale prajem im to.zit cely rok pod takým tlakom,ze maju v rukach zdravie a zivot cloveka,uff,nechcela by som ani za tie peniaze,musi to byt narocne.a nemusim chodit po priklady kedy lekar chybil,daleko..len nedavno som brala karty od jednej doktorky a hladala inu lebo ma pozastavenu cinnost kvoli pochybeniu...

omama40
26. aug 2022

@sabinka022 lustrovat???trochu si mylis pojmy.ked sa dvomi klikmi dostane clovek tu k informaciam v profile,to nie je lustrovanie🤣

omama40
26. aug 2022

@enya00 lustrovat a dvomi klikmi sa dostat k informaciam v profile je sakra rozdiel🤣

omama40
26. aug 2022

@85miska jasne.len odvody urcite nepatria do vydavkov...