Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?
Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
@barborachors presne toto mi babka spominala, to bolo nieco strasne, ludom pobrali byty (napriklad ak mal niekto viac ako jeden, ostal mu len 1 aj to niekedy ani ten), pobrali im uspory v bankach - znarodnili vsetko nad urcitu hranicu, znarodnili fondy. Proste ked sa da, stat alebo najmponejsi si vymyslia dovod ako slusnym ludom ukradnut doslova vsetko. Nikto v zivote nema istotu ziadnu na ..nic. Dalsia vec je ze ked by tu prisla vojna a vsetky nehnutelnosti znicia, ostanu nam len oci pre plac, nedostaneme nic ani z poistneho. Preto treba urobit vsetko preto, aby vojna nikdy nebola. Chudobni a obycajni na vojne nikdy nic neziskaju, ci by vyhral Putin, ci vlastna krajina. Nikdy. Krajina by bola znicena, infrastruktura, vsetko. Tu by bola dalsich 50 rokov jedna velka cierna diera ...
@omama40 Ale toto mi nepríde fér...vyhrabávať, čo kto kde napísal a podobne.
Možno na tú dovolenku šetrili roky, možno mali ku výročiu svadby, možno vyhrali v lotérii, tak si ju dopriali. Ja teda neviem, robiť printscreeny, čo kto kedy písal...Veď aj keby si hneď vymýšľaľa, tak čo. Fórum znesie.
@drahomirrra ale neber to hned v zlom. Mna by tiez zaujimalo ako sa im to podarilo,nie zo zavisti ci zloby. No mozno ma dobre rady ako usetrit,alebo cez koho si hladat letenky a tak
Fórum znesie, ale fórum aj odhalí. Tak čo?! Prečo sa neopýtať, že ako to je.
@petulda333 Mne to prišlo ako vyrypovanie, ale môžem sa mýliť.
@annamalaga a kde je ivkazba?
@eva112014 Lebo ma do toho nič nie je? Ak majú na dovolenku, nech majú a ak nemajú, a chce sa na chvíľu cítiť lepšie tým, že si vymyslí, že niekde bola, tak tým nikomu neublíži.
@waitinka7 odisla. Daj si do lupy jej nick a najdes
@petulda333 Tiež si myslím. Môže mať aj super nápady.
@saxana000 vsetko je v hlave. Ja z mojho okolia nemam pocit ze ludia potrebuju cim drahsie, a tym su viac in. Naopak. Su to ludia a vysokymi prijmami, ale s pokorou. Ja mam skor pocit, ze ti co maju malo (niektori) pozeraju na tych ostatnych inak len za to, ze si to mozu dovolit. Treba ludom priat, dopriat, nehanbit sa ist aj a 5€ kabelkou, lacnym trickom, alebo zo second handu, ci niekto zarobi 500 ci 5000 eur. Vsetko je len v tvojej/nasej hlave. Uplne vsetko.
@drahomirrra ja som to ale myslela vazne.lebo by som sa chcela inspirovat.
@eva112014 pred 4r tu bola kocka co sa tu tiez chvastala fotkami,pribehmi atd. Bolo mi z toho smiesno,lebo skutocnost bola uplne ina
No...nepovedala by som ze vlastnit nehnutelnost v ktorej byvas pkus mat dalsie 2 byty na prenajom je lepsi priemer. Napr. dvojizbak v BA stoji 200k a viac takze...
Ale suhlasim s tebou, ze casto ten rozdiel medzi clovekom ktory je takto zabezpeceny a tym ktory nie je je len ten, ze ten prvy trosku porozmyslal, predvidal, myslel na buducnost a nebal sa ist trosku do rizika. A ten druhy len cakal a stazoval sa...
Aj ja mam byt ktory prenajimam. Nikto mi nan nedal ani cent, len som proste vyuzila dobu lacnych hypotek 🤷♀️
@petulda333 tak asi si na to nasetrili, zas ta exotika nemusi byt super draha v porovnani s nejakou beznejsiou europskou destinaciou. Vacsina tu riesi len plat, ale ak maju nizke vydavky, ani 2K nemusi byt zly prijem.
@ropucha6 mozno,ale mne to nesedi s tym,ze v jednej chvili nemam na oblecenie a prosim o darovanie,v druhej sa chvalim dovolenkou
A teda,5deti plus 2 dospeli je dost.
@alex666 Jasné, to som tým ani nechcela povedať, že neexistujú ľudia, ktorí využili príležitosť.
Mám na to len trošku iný uhol pohľadu, lebo aktuálne sú hypotéky extrémne drahé. My sme brali s manželom pred 3ma rokmi. Keby máme brať teraz, neviem, čo by sme robili.
Niektoré klamú,lebo keď sa spytas,v akom fachu robíš,že sa máš tak dobre? Ti 10 ludi odpovie,že mám sa veľmi dobre ale zároveň sa hanbí za svoje povolanie a nezverejní ho,lebo by si ju mohol identifikovať,že to je nejaká úspešná žena...ak by som mala tak dobre ako to tu polka prezentuje, tak nemám problém oblasť a funkciu povedať.za mňa sú to len chvalenkarstva a drísty..a dokonca aj ten instalate, čo robí na živnosť sa môže mať nadpriemerne,lebo pýta 60eu/hod roboty..tak ryžuje A ďalšia vec 98% ľudí čo sa naparuje,zdedili byť od rodičov,babky alebo manžel priniesol do manželstva.Ja som nezdedila nič,každý v mojom okolí,kto sa nado mna povysoval,ten byt zdedil,či od muža,či od štátu, ani jeden si naňho nezarobil. Vysokú tu má zrejme dosť veľa báb,každá sa má nadpriemerne,keď sa jej spytas,kde pracuje,nevie si spomenuť..Ivka z ba tá mala kariéru sa sama vypracovala,tak tu som aj pochválila,zo sekretárky na riaditeľku banky a celkom jej aj verím,že kvôli 3 tisícom by nestala z postele..
@drahomirrra myslis na ktoru dovolenku. na tu na Maldivach ci na tu v Dominikanskej?
Vôbec nie sme bohatí.
@karolinakr a niekto nechce,lebo este aj to budu spochybnovat a urazat. Ja som tu nedavno urobila velku chybu,napisala muzov prijem a potom oblast v akej pracuje. A jedna ma tu obvinila,ze urcite robi podvody atd lebo inak nie je mozne tolko zarobit. No bolo to blbe to citat
@andrejka1974 pamatam si, že si pisala skusenosti ze ste boli Maldivy,potom aj Dominikanska republika.pozeram ze mas viac deti a pises ze prijem s muzom ani nie 2000 eur dokopy.daj mi prosím tip,ako financne zariadit take dovolenky
@liv1 ja chapem ako to myslis ale narazala som na ten trend lajkovania a postovania pretecania sa hlavne na socialnych sietach.mozno si noekto kompenzuje ze v detstve mu chybalo tak si teraz dopraje a je to v poriadku..ale bojim sa ze o rok pride dcera po prvom skolskom dni a povie mi ze sa jej smiali spoluziacky lebo nemala tasku s monsterkou za 150eur.. Ked tu istu sluzbu odvedie nejaka jednofarebna za 50 ktora jej vydrzi cely prvy stupen..mamicky sa v skolke predbiehaju ktore dieta donesie vacsiu kyticu pre ucitelku a kto z deti bude rozdavat drahsie cokolady..na koniec roka skladacka pre ucitelky kucharky upratovacky dobrezenie kocura co sedi pred brankou kytice bomboniery darcekove kose poukazky tam a hentam co este?dovolenka na maledivy? mne je na vracanie.
To jeden kvietok pusa od deti a obycajne ludske dakujem by nestacilo?
Mne je jedno ci ide mala do skolky v leginach za 2e alebo za 15 lebo ich zaspini rovnako. ale na ihrisku mamicka presvedcivo vyhlasuje ze ona by to v zivote dietatu neobliekla lebo to stoji len 2 eura
@karolinakr Ivka z ba , nemala nejaký problém s detičkami? Mne sa marí že bola so mnou v terminovke ale neviem či sa jej niečo nestalo s nimi
@saxana000 s tým predbiehanim v škôlke máš veľku pravdu , normalne otváram ústa koľkokrát , mojej dcére ,spolužiačka v škôlke povedala že nosí staré oblečenie🙈 mala nové veci na sebe , a chápeš už v škôlke toto 😅že nemá dobre topánky sa jej smiala,mala ružové adidasi , jej najobľúbenejšie 🙏
@drahomirrra MK je diskusné fórum a keď niekto zdieľa, napíše komentár, nevidím dôvod, prečo by nemohla druhá strana (čiže strana zvedavá) sa opýtať. Keď chce odpovie a keď nie, nie.
Je to v poriadku.

@derdia alebo na vianocne darceky 🙈