Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?
Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
@valeria_h nuz pani namyslena doktorka si doma vyraba elektrinu, aj bavlnu z ktorej sije handry, aj vodu si sama cisti aj ropny vrt ma a vyraba plyn aby mohla kurit aj ten kotol aivyrobila samaa... Taka panicka je tupa ako backora a moze sa hanbit!!! Minimalna mzda by mala byt okolo. 2000 eur v cistom, na nase pomery minimalne 1500 eur v cistom a nie 350 eur v cistom.
@karolinakr áno však to bola ona , aj mne sa zda
@cocolino234 ano ja som sa zasmiala, ze sa pyta na pocasie, ze to este neznamena ze ide. Mozno len tuzi.😆😆😆😆
@petulda333 to by bola kniha roka 🤣🤣 ma tak napadlo ze bohati ze casnici su pre nich nič, ale co všetko vedia 😁 keby otvorili hubu aj ja tak su hotovy asi, este by mi zaplatili nech som ticho
@cocolino234 myslim,ze v jednej bol 2020
@derdia ona sa nepytala na pocasie. Niekto polozil otazku o pocasi a andrejka odpovedala,ze bola na prelome april/maj a bolo teplo ci co. Takze bola tam,asi
@cicikmicik vau tak to klobúk dolu, ja budem rada ak naše deti zdedia ten nás byt,ktorý dovtedy dosplacame a to sa naozaj snažíme, obaja mame VŠ a obaja dobre zamestnanie.
Ak sa môžem spýtať ale úplne v dobrom to ja myslím,lebo má to zaujíma, že ste taký šikovní mladi ľudia to obom deťom sa vám podarilo kúpiť v hotovosti nejakú nehnuteľnosť a ešte aj tretiu sebe ?
@cocolino234 Ja s Tebou úplne súhlasím. Ja si vážim ľudí, ktorí študovali aby nás mohli liečiť. Vážim si tvrdú prácu každého človeka. Pravda je, že predavačka nemusí vynaložiť toľko úsilia aby bola predavačka ako ten doktor. Ale ozaj je potrebné sa povyšovať, že ten a ten robí dôležitejšiu prácu? Všetky práce sú dôležité aby všetko fungovalo tak, ako má. Ja som bohužiaľ bola svedkom, ako sa práve lekári povyšovali nad sanitárov napríklad. Nazývali ich "utierači zadkov". Toto nie je v poriadku. Nikto im neberie zásluhy, áno,študovali viac ako iní, ale pokora je tiež dôležitá. Týmto ale nikoho nehádžem do jedného vreca, všetko je to o človeku. Môže byť múdry, empatický lekár a hlúpa, vulgárna upratovačka, ale aj naopak.
@radanna11 máme ich samozrejme na hypotéku, nebudem tvrdiť že v hotovosti ,pretože by som klamala , ani sme ich nezdedili , ale sme ich museli zaplatiť ,,avšak cena bola výhodná pred pár rokmi ..sú v prenajmoch čiže hypo si platia sami ..a mame dom v ktorom žijeme..
@saxana000 cely zivot bude mnoho ludi, ktori maju viac ako ty a viac ako tvoje dieta. Vzdy boli ti, ktori mali viac a ti ktori mali menej. A ked vychovas z dietata silneho cloveka, ktory sa nezruti z toho ze kamoska ma adidas tenisky, tak mozes byt hrda. Mamon vzdy bol a vzdy bude, a ak niekto v skolke riesi ze ja mam a ty nemas, je to velka vynimka. Dve deti mi odchodili skolku vsetky triedy a s nicim takym som sa nestretla ja ani moje kamosky. Teda netvrdim, ze to neexistuje a takisto by som to nehadzala na rodicov. Ci ked sa dieta v skolke hadze o zem, aj to videlo doma? 😁 pre mna bohatstvo predstavuje slobodu. A v dnesnej dobe aj zdravie. Niekedy sice nepomoze ani bohatstvo planety, ale mnoho krat su prave financie, ktore rozhoduju o zivote ci smrti, ci o lepsej kvalite zivota, alebo rychlejsom lieceni. Takze niekto to moze nazvat mamonom, niekto uzivanim si zivota, niekto zabezpekou pre svoju rodinu 🤷♀️.
@radanna11 ale vieš sú to peniaze ktoré samozrejme nevidíš , nemáš tie peniaze na účte , že máš tam neviem koľke 1000eur , čiže nepovažujem sa za bohatú vôbec , nepoviem si že aaaa idem na Bali , Maledivy atď ..lebo toľko na účte nemám 😅
Niekto má málo lásky a úcty, niekto malo zdravia, niekto málo peňazí ..... Keď si spokojná so svojím životom tak ti môže byť fuk že koľko čoho má niekto iný.
@petulda333 no tak platy,to su súkromnejsia veci,možno sa na tvojho muža ozvali ľudia,čo závidia,alebo majú vtlčené do hlavy,že kto nekradne,nemôže sa mať dobre..ja verím,že sú tu aj boháči. To že sa mne niečo nezadarilo,neznamená,že ani iným sa nedarí..bola tu baba čo sa urazila,že dostala len zlatú nie diamantovú retiazku .tak nech sa páči,niekto si potrpí ,😅
@cicikmicik jasne chápem to 🙂 ale určite sikovne tak do budúcna zabezpečiť deti.
Len som to pochopila tak,že ich máte bez hypotéky,mne moja babka stará škola ešte aj naklada,že nás byt aj tak nieje nás ale bankin keďže je na hypotéku takze ako môžem ľuďom hovoriť ,že mame byt a ako sme mohli byt taký nezodpovedný a vôbec hypotéku zobrať 🙈🙈🙈ona si neuvedomuje,že žiaľ to dnes inak nejde, že to nieje ako keď ona bola mladá,dostala s dedkom pridelený byt, ktorý potom odkúpila za 10tisic KORÚN. Pre ňu je proste ak má niekto byt na hypotéku,že nebýva vo svojom a hotovo 😀
@valeria_h a presne takto to ľudia berú, ako keby sa upratovačka nemohla povyšovať, pretože ona robí to zamestnanie, ktoré moc ľudí robiť nechce ale musia, lebo nemajú na výber ak chcú prežiť, takže sa podľa spoločnosti vždy povyšuje len ten na vyššom poste (o tom hovoria aj tie frázy, bez predavača by si si, bez upratovača by si si....). Ale aj človek s jednoduchším zamestnaním sa povyšuje a presne spôsobom “bezomňa by si si ani rožok nekúpil“ Áno, nekúpil a ty by si bez zamestnávateľa nemal kde tie rožky predávať. Ide to ruka v ruke ale nie len tí na vyšších postoch sa snažia povyšovať, rovnako tí na tých nižších. Môžeme byť všetci roľníci, upratovači ale kto bude našu prácu predávať? spoločnosť akoby nebrala do úvahy, že nie len tí, ktorí makali sa povyšujú. A nejde o povahové črty, všade sa nájde taký, čo sa nevie správať ale spoločnosť akoby nebrala do úvahy, že nie len tí, ktorí makali a sú na vyšších postoch sa povyšujú. To je obraz spoločnosti, že ľudia majú pocit, že taká upratovačka nemá nárok sa povyšovať a tak ju vyzdvihujú, že ona chudinka robí túto prácu.
Inak ja sa len snažím povedať, že ľudia berú tie jednoduchšie zamestnania podpriemerne a potom ľutujú a vyzdvihujú ľudí, ktorí ich robia. Preto sa ľudia, ktorí viac makali cítia ukrivdení.
@radanna11 áno môj otec bol taký , že len v živote si nikdy neber hypotéku 😄 no jasné bez nej by sme dom nepostavili a neviem čo by povedal keby bývame s nimi v byte aj s dvomi deťmi 😅😅😅
nie to, co sledujes nie je bezne a nie nezijes v ziadnej bubline. Nie je bezne aby jeden par zivil niekolko nehnutelnosti "ako zadne vratka", nie je ani bezne mat 3t plat. Uspory ma kazdy vo vyske max. rozdielu svojho prijmu a vydavkov. Ak niekto ma prijem aj 1500EUR, ak plati hypo 800EUR, tak odlozi "nieco" ale dalsiu nehnutelnost by neuzivil, nehovorim o tom, ze u nas su beznejsie platy 800-1000EUR
Na tejto téme pekne vidno, ako je na Slovensku skreslená mienka. Plat 3000 E v čistom a dva dvojizbáky na prenájom naozaj nie je bohatstvo.
@radanna11 babke to lahko vysvetlis, hypoteka su NAJLACNEJSIE peniaze, a budu vzdy, aj ked bude urok 5%. Euro dnes je viac ako euro zajtra, platilo to aj s korunami. Radsej teraz byvat na hypo a platit si svoje, ako sporit doma do ponozky, zatial co ceny idu hore a este aj nebodaj niekde podnajom platit 🙂 My sme si mohli dom kupit v hotovosti a velmi rada som to neurobila, vobec to nelutujem. Tie peniaze sme vedeli lepsie vyuzit.
Nie su tu len take. Ale aj taki ludia su. ;) My mame ledva polovicu a 3 deti.
@karolinakr moze byt. Tiez myslim,ze su tu aj velmi bohati ludia,ale nech maju. Ja im to prajem.
A inak koľko tu už bolo škandálov, keď sa hviezdy MK vydávali za niečo úplne iné, než boli v skutočnosti....
@acrobaleno Kolegyňa, čo je podľa teba reálne bohatstvo? Keď si v mantineloch slovenských reálií?
Dievcata ono je to skor tak ze najviac riesia peniaze ti,ktori maju nejaky komplex. Mam kopec znamych co si zo mna utahuju ze som lakomec, som 🤣 proste tazko pustam grosiky. A potom sa dozviem, ze do mesta na predrazene drinky pojdeme az o5dni po vyplate a mne idu vypadnut plomby. Tu kabelka za 150,tam tricko za 50... a potom zeru vifonky na obed. Ziadna metafora. Ja sa len pousmejem a myslim si svoje. Ked sa potom dozvedeli ze sme kupili pozemok bez hypo zalapali po dychu. Neriesim, nechvalim sa, len proste su ludia co sa nepotrebuju ukazovat a ziju spokojne.
@lukavluke čo do mňa skáčeš? Áno, rozhodne si to nepredstavujem ako bohatstvo. Ak máš s týmto osobný problém tak sa ventiluj na niekom inom. A nie bohatstvo nie je pre každého niečo iné. Dá sa to reálne odmerať. To však neznamená, že sa na niečo idem hrať, ale reálne, toto je bežný príjem v zahraničí na pozíciach "tých lepších" a nie, keď ide niekto robiť robotníka zo SR bez znalosti cudzej reči. Keby Slováci mali vyššie nároky a neohli poslušne chrbát, lebo "šak sme skromní", tak by sa tu potom ženy nečudovali.
@drahomirrra ak berieme SR a okolie, v ktorom sa pohybujem tak v priemere dom bez hypotéky, byty a pozemky na prenájom a min. 500k na účte. A to nebývam v Bratislave a tí ľudia nie sú podnikatelia.
My ani náhodou 🤣manžel v štátnej službe, tri deti, normálny život 🤣vôbec sa tým nezaoberaj, ži svoj život najlepšie ako vieš, ved ho máme len jeden a nie každý hrá s rovnakými kartami ☺️

@petulda333 @derdia bol tam február 2022 ak sa bavíte o tej dovolenke. 🙂