Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?
Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
Ja som si tiež všimla ze tu každá má pár nehnuteľnosti, nasetrene na rok, prenajímajú byty/domy. Nasetrene na niekoľkých účtoch.
NEVER všetkému co vidíš/čítaš na internete
@lukavluke asi som sa ťa dotkla, ale to nebol môj úmysel. Na nikom si nehonkám ego, len hovorím, čo vidím a veriť mi nemusíš. A rozhodne nikoho nepresviedčam. Kľudne si nechaj svoje pripomienky o mojej osobe, keď ti to pomôže lepšie zaspať. Môj celý príspevok bol o tom, že to čo sa tu považuje za bohatstvo, je priemer vo vyspelej EU. A to je smutné.
@acrobaleno 500k je relativne vysoka suma, to je 15 mega SKK. Neviem, ci sa pohybujes v oblasti manazmentu Penty, ale toto skutocne nie je realny svet, na Sk sa mozme bavit v promile percenta. Je to bohatstvo, to nepopieram, ale toto su uz ine dimenzie. Osvetli aspon oblast, v ktorej sa ti ludia hybu. Investovanie? Reality? Lebo tema sa hybala skor o bohatstve v takom beznom hovorom slovazmysle.
@lukavluke uff ale si drsna. Dost nevhodne, len ukazujes vlastny charakter. 3000 v cistom a dva byty na prenajom naozaj nie je bohvieake bohatstvo. To by sa ukazalo najma vtedy, keby jeden o ten prijem prisiel a najomnik by odisiel a hypo by nebolo z coho splacat… aj keby tie dva byty neboli na hypo tak co. Ano bohatstvo je pre kazdeho nieco ine, ale prispevok dotycnej (ten prvy), rozhodne nebol taky, aby si tu pisala taketo drze komentare
@drahomirrra Penta nie, a nebývam ani v Bratislave, Sú to vedúce pozície v stavebníctve, poisťovníctvo, architekti...lenže to sú workoholici a vedia otáčať peniaze. A investovanie ide ruka v ruke s vyšším príjmom, reality tiež. Bavíme sa o čistom príjme 5-6K mesačne. Sú to bežné platy? Nie.
@drahomirrra it manazment je ta oblast (napriklad), v ktorej sa pohybuju ludia o ktorych kocka pise vyssie. Ale ten najvyssi. Celkovo vsetko je to z it co poznam ludi a takymi prijmami. Aj tych co maju vlastne firmy. Plus v stavebnictve napriklad..
Ja tak mimo tému, nedáme stretko niekedy?
@liv1 IT som nechcela písať, lebo to by mi tu niekto dal vyžrať a ani by mi neveril. Vyšší manažment tiež dobre zarába napríklad v Telekome alebo Orange. A to sú roky. Alebo poisťovníctvo.
A keby ste vedeli koľko zarábajú exekútori, notári, právnici, súkromní zubári, oftalmológovia, dermatológovia, plastickí chirurgovia...konečná. 😂
No takto... Môj manžel je v práci od svitu do mrku, -nezarobi zle, nič nam nechýba, no vidíme sa večer. No na úrok rodiny. Plus soboty, často týždňový. A z toho co zarobí kupuje potrebné nástroje, atď.... Hypotéku mame tiež, splácme aj auto. On svoje, ja svoje.
Mam takú teóriu, ktorá, sa mi potvrdila veľakrát. Čím viac zarobíš, tým viac minies... Veľakrát s ne si povedali, že ak sa zarobí o napríklad 500 eur viac, že odlozime. No nikdy, sa tak nestalo....vždy, bolo potrebné riešiť niečo v dome, záhrade, keď prišli deti, ani nehovorím.
A druha teória bola, keď som bola na materskej a rodicaku: nemas na to peniaze, tak to nepotrebuješ. Aj sa mi to potvrdilo, často som kúpila nejakú parádu len preto, že som mala volne eura, že sa mi to páčilo, väčšinou oblečenie a nakoniec zdedila neter....
@acrobaleno pridajme tych, co su napojeni na nehnutelnosti co idu do drazby 😅
@liv1 🙊 neskutocne prachy sa tam krutia.
@snezienkaaa82 toto je velka pravda 🙂 obdivujem tych, co maju silnejsiu disciplinu.
@acrobaleno Mňa by ináč dosť zaujímalo, kto v tých investičných bytoch na prenájom býva? Keď mať dom, v ktorom bývam a zo dva byty na prenájom, je úplná normálka. Keby to mal každý, alebo aspoň väčšina ľudí, nemali by tie byty komu prenajať.
A nbever všetkému, čo čítaš..... Fórum znesie veľa. Aj ja by som sa tu mohla prezentovať ako bohatá právnicka a popísať kadečo, no nie som.
Ano, sú aj také, zopár ich poznám, no nechoidia tu na MK. Radšej strácajú čas na kolagene a botoxe ako na fóre pre mamičky. ( Teda, ak sa to tu ešte dá takto nazvať 😀😀😀🙈🙈🙈). No to zárobky ich muzov sú viac ako tých 3000 eur. .... To viem isto.
Inak, minule tu jedna baba radila druhej, že veď nech si odloží celý rodičak a ušetrí peniaze..... Čiže šetrí rodičak a budeš mat aj ty..... ( zarrujem😂😂😂🙈🙈🙈)
@acrobaleno Presne som to tu pisala. Uplne obycajna sudkyna na OS, nic svetoborne - ma 4500€.
Ahoj. Tak urcite sa najdu ludia, co maju viac nehnutelnosti, aj taki, co byvaju v podnajme. Ja by som to tiez nenazvala bohati ludia, 3000eur fakt nie je terno pre niekoho, je to lepsi zivotny standard.
@h2 pravdepodobne nikto. Videla som clanok o tom ako v novostavbach sa v bytoch “nesvieti”. Ked si pytaju nenormalne ceny tak aj dopadnu.
@acrobaleno teraz bie o prenajme, ja len kukam ze ked niekto pyta v Blave za novostavbu 700 tisic. A za byt 😅
Ja mám odpozorované, ze tato sebaprezentacia špecialita u žien cca 40 ročnych, ktoré sa zamestnali kedysi po nejakej nezmyselnej vysokej škole v korporatoch v ba, kedy brali všetkých rad radom, bez skillov, jazyka, vedomosti. Kúpili lacné byty so 100percentnymi hypo, teraz majú odsedene vo firme, naučili ich všetko co majú robit a nikdy nezmenia prácu.. kam by šli 🙂 potom si spravia narychlo s niekym dieťa, takze dva korporátne platy + dva byty, takto nejak to vzniká :D akože veď kto by do toho nešiel :D len áno, neodpisujem sa pritom ako keby vynajdem liek proti rakovine 🙂
@autorka tu je tabuľka pre odhad priemernej a minimálnej mzdy v roku 2022/okrem iného/ cca 1295€ a 646€ v HRUBOM! určená pre ľudí žijúcich v mylnej predstave, že príjem 3000€ mesačne je len nejaký priemer 🤣 sme na Slovensku, nie v zahraničí, treba písať reálne zárobky ľudí, nie zárobky horných 10% 🙄
Ide o priemer, nie o najčastejší zárobok na Slovensku. Väčšina pracujúcich ľudí tento priemer ani zďaleka nedosahuje a taký vysoký je preto, lebo ho dvíhajú najmä ľudia s extra vysokým príjmom v niekoľko(desiatkach) tisícoch € mesačne.
Ak si myslíš, že zarábaš málo, tak si pozri tú tabuľku a uvedom si, že väčšina ľudí zarába sumu medzi minimálnou a priemernou mzdou a musia z toho vyžiť. Ak máš na bežné výdavky, stravu, mobil, internet, občas výlet a nejakú tú dovolenku v lete, máš sa výborne, treba si to vážiť. A dôchodky sú už samostatná kapitola, takú tabuľku ti ani nepošlem, lebo to nie je zverejniteľné. 😢
Takže odpoveď na tvoju otázku je, štatisticky je tu oveľa viac nízkopríjmových užívateľov ako vysokopríjmovývch. Pomohlo?
Ináč, keď sa tu teraz bavíme konkrétne o tých 3000, tak som si spomenula, že presne toľko som zarábala už dávno! Dokonca vo svojej úplne prvej práci! 😃 Áno, presne tak. Tri tisíc!
Korún slovenských. 🤣
Tiež sa hlásim k nižšej vrstve. Podľa mňa je 3000 mesačne rozhodne vysoký príjem, niektoré prítomné nemusia súhlasiť a ani nesúhlasia, ale tak vitajte v realite, dámy. Som od teba o kúsok mladšia, tiež máme hypotéku na byt v ktorom bývame, investičné byty sa nekonajú. Rezervu na pár mesiacov života máme odloženú a 3000 nezarábame ani obaja dokopy ani zďaleka. Možno tak 1500 dokopy. Ale vieme tak žiť, nemám pocit, že živoríme a každý víkend a poobede sme spolu.. a to mi úplne stačí ☺️
Ale kde, my s muzom nemame ani 2000€ mesacne spolu, nemame ziaden byt navyse ani hypo - by mame po rodicoch 🤷♀️ Cize ako slepe kura ku zrnu sme sa k nemu dostali.
Peniaze boli,aj budú..len nás nebude
Bohatý ten, co má strechu nad hlavou, zdravie,čo na seba a do seba😏
Tu jedna sa tiež donedávna chválila,ako sa majú luxusne,nadštandardne výborne a teraz opatruje muža v kome...zdravie nekúpi nikto...radšej budem chudobná a zdravá
@liv1 A zaujímalo by ma, že kto to kúpi?! Ja som tiež pozerala, že rovno môžem si byt kúpiť vo Švajčiarsku. V Berne stojí 800 tis. To naozaj chcú slovenskí národ “vyhnať” do zahraničia?
V NZ som pozerala RD síce prerobený, ale aj tak za 450 tis. A reakcia ľudí v mojom okolí na túto moju pripomienku bola:” Noa?! Veď najprv idú ceny hore, potom platy!” Teraz sú ceny nehnuteľností ako vo Švajčiarsku a potom budú platy.
Aspoň niekto je spokojný v mojom okolí. 🙃
@acrobaleno Slovensko - novodobý raj na zemi, priemerní ľudia tam vlastnia domy bez hypoték, byty a pozemky majú na prenájom a k tomu pól milióna na učte, kde sa hrabú Švajčiari! priemernému Kanaďanovi sa o takom luxuse ani len nesníva, už len dúfať, že sa moje deti nedozvedia, aký raj sme opustili…