icon

Sú veriaci pokrytci? Diskutujte o ich viere a správaní!

2. nov 2023

Aj vám príde ze veriaci sú pokrytci? Ako sa píše v biblii, podľa ovocia ich spoznáš. Neodráža vás to od viery? Ja som ateista, asi hlavne kvôli tomu pokrytectvu co vidím všade, fakt ak som spoznal par kresťanov co to aj žili tak je to veľa.

fineta
2. nov 2023

Pozri, ľudia sme rôzni. Keď to prijmeš ako fakt, nebudeš sa zamýšľať a vynášať nad nimi súdy. Aj tak nemáš na to právo. 😊 Nevieš čo človek prežíva vo svojom vnútri, čím si momentálne prechádza. Tebe sa ako pokrytec môže síce javiť, ale skutočnosť môže byť aj tak úplne iná. Ono je strašne málo čo si kto o druhom myslí, podstata je inde. Mimochodom, Tvoj ateizmus, čiže NEviera asi nesúvisí s pokrytectvom iných. Ak by si úprimne verila, bola by ti to pomyselné pokrytectvo ľudí ukradnuté. Ty si ich hriechy odpykávať nebudeš. 😉

lapersefona
2. nov 2023

Mam pocit ze ludia čakajú od kresťanov viac ze budu moralnejsi, lepší a pod. Ale nie sme o nic lepší. Sme obyčajní hriesnici ktorí zlyhávajú ako aj ľudia inej viery ci ateisti. Aspon ja to tak vnimam

autor
2. nov 2023

Ale od veriaceho očakávate ze bude morálne lepším, nebude pokrytec a bude sa snažiť sa žiť podľa Ježiša, nehovorím ze všetci sú pokrytci, poznám aj skutočne super ľudí. Ae kresťania sú podľa biblie soľou a svetlom zeme, ale žiaľ nezdá sa mi to. Toľko brojenia aj teraz pred voľbami co bolo, proti gayom, no hnus, co som si vypočul. Jeden kresťan, že on si nič nekúpil od gaya, odišiel z tej restiky radšej, lebo keď si predstavil co robí v posteli. No diky, a to taky najväčší kresťan tu v meste, známy, do kostola chodí a všade kecá o Bohu

tinka8512
2. nov 2023

Ved dobre, kazdy sme nejaky, ma ho sudit Boh a nie ty. To ze ci ty mas vieru alebo nie,je tvoja intimna zalezitost s Bohom.

nevenka
2. nov 2023

No podme si poohovarat a pokydat, asi to tu malo zije, tak zase tema, nech sa mozu ludia hadat 🙄

stevvvka
2. nov 2023

Ale teba nemá odrádzat od viery to, ako žijú druhí ľudia. Bud vieru chceš žiť lebo je to o Tebe a Bohu a chceš byť Ty soľou zeme. Alebo chceš len posudzovat druhych. Ich bude súdiť Boh, oni si odpykaju svoje hriechy, Boh vidí do ich srdca ci úprimne ľutujú alebo ci sú si vedomí toho ze páchajú hriech. Možno niektoré veci z cirkvi pochopili zle a nevedia ze konajú hriech, to ty nevieš. Nechaj ich svedomie Bohu a ak chceš byť ateista, bud, ale nevyhovaraj sa na pokrytcov.

vanilkovazmrzka
2. nov 2023

Ja nechapem tie narazky na to, ze sa to niekto opyta anonymne :D ako keby tu inak ludia mali zverejnene mena a adresy :D a ano, drvivu vacsinu povazujem za pokrytcov.

stanulienkat
2. nov 2023

Najzákernejši, najpodlejší a najnenávistnejsi ľudia sú veriaci. V nedeľu si trieskajú čelá o kostolné lavice, veriace mamičky tu majú priteplené heslá a citácie vo svojom profile a potom tu šíria najväčšiu nenávisť proti Ukrajincom, proti očkovaniu, proti židom,proti migrantom, proti demokracii, proti všetkému. Potom sa idú v nedeľu vyspovedať, zase trieskajú hlavy o lavice a zas je všetko v poriadku...
Starajú sa do druhých, do cudzích materníc a samozrejme červená šnúrka na ruke nesmie chýbať.😄

diaszoky
2. nov 2023

Veriaci su veriaci nie svätci. Takze tolko iba

ahhola
2. nov 2023

Ty sa staraj, aby si bol dobrý ateista a žil podľa Biblie ateizmu a veriaci nech žijú podla Biblie.

8. prikázanie
Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu.

Pravda je to, čo máme hovoriť. Nemožno o druhých zle hovoriť, osočovať ich, odsudzovať, posudzovať, hovoriť klamstvá a poškodzovať ich dobré meno a česť. Ak človek oklame, má to napraviť. Nemožno krivo svedčiť.

9. prikázanie
Nepožiadaš manželku blížneho svojho.

Kresťan sa má vyvarovať nezriadenosti a má si zachovať čisté srdce a myseľ, vedieť sa ovládať. Prikázanie zakazuje telesnú žiadostivosť.

10. prikázanie
Nepožiadaš majetok blížneho svojho ani ničoho, čo jeho je.

Človek sa previňuje proti prikázaniu chamtivosťou a závisťou, keď druhým nepraje to, čo majú, závidí im to. Závisť patrí medzi sedem hlavných hriechov. Nezriadená túžba po bohatstve, lakomstvo, spôsobuje prestúpenie tohto prikázania.

nunulik
2. nov 2023

Nikde nie je napisane, ze veriaci= dokonaly clovek. Ja som veriaca a poviem ti, ze pre mna vobec nie je jednoduche zit vieru bez zakopnutia, bez hriechu a podobne. Ale verim, ze je to spravna cesta a idem dalej, aj ked padnem, s pomocou Pana Boha.

domkakvet
2. nov 2023

Aj veriaci ludia su len ludia a tiez robia chyby.

loliki
2. nov 2023

Veď ukáž všetkým veriacim a neveriacim, ako byť dobrým kresťanom. Teóriu ovládaš, tak páči sa, ži podľa Ježišovho učenia. Kto ti bráni?

fineta
2. nov 2023

@stanulienkat napríklad toto by som si nedovolila napísať/vysloviť na žiadnu komunitu ľudí. Tvoj názor hraničí s nenávisťou. Len pokoj tvojej duši. 😊

zuzitko74
2. nov 2023

Každý niečomu verí. Pre niekoho je najpravdivejšou dogmou skazenosť a pokrytectvo veriacich a vôbec si neuvedomuje, že sa v mene tejto dogmy, pomaly ale iste, stáva nenávidiacim človekom.

vorkola
2. nov 2023

@cafelatte Ano, presne tak, kazdy sa bude zodpovedat zo svoich zlych skutkov,alebo zo zlého svedomia.Ale ked narazim na velmi velke preciny tazkych hriechov to je jedno kto to je, proste ,ked napr. sa debatuje,tak danľho cloveka treba upozornit ,a to s citom nie hnevom a medzi styrmi ocami. a zvlast ,ked je to veriaca osoba. A potom prave tí ostatni, mozu ten precin tazkeho hriechu ,vyuzivat v svoj prospech ohovarania, vsak ked ta veriaca , veriaci toto a toto, tak potom ..sa tazko privádzaju k viere ,ked maju zly vzor, a hlavne v utlom veku,ked to vidia vyrastajuce deti.Chcem podciarknut, ze mnohi rodicxia, ktori su vlazni vo viere , a napr. nechavaju vieru svojich deti len tak napospas ,,vsak nech si v dospelosti vyberu..Podotykam , no v dospelosti si uz nic nevyberu, pretoze im takyto zivot bez Boha vyhovuje, a nedaj Boh este u rimokatikov alebo grekokat. , .No to uz ich uplne odradí, Takze nesudme ,nebudeme sudeni,ale .,bojovat proti zlu su povinní aj veriaci, ci neveriaci,aby tych pokrytcov bolo menej

mikadooo
2. nov 2023

Aj ateisti vedia byť pokrytci 😉. Myslím si, že pokrytectvo je medzi ľuďmi rovnomerne rozložené, netýka sa iba veriacich 😁. Poznám veľmi príjemných veriacich, ktorí sa naozaj snažia žiť vierou a poznám samozrejme aj tých, ktorí viere robia viac škody ako úžitku...

vorkola
2. nov 2023

@stanulienkat Tak, potom to mas ty pomylene, toto , co pises, nie su krestanky, tito, co ich az takto opisujes ani sa nohou neobtru o kostolne dvere,..Ty si nejaky vizionar ?odkial, mas taketo info? je vidiet,ze ide z teba taka nenavist, ze na to musi reagovat po nejakom case aj tvoja telesna schranka, teda telo, .No pre istotu si zmeraj a sleduj tvoj krvny tlak, lebo nenavist nema dlhe hranice., co sa tyka zdravia, Tam kde panuje nenavist, nastupuje po case choroba.Teda koledujes si na zly estrogen, ktory na chorobu reaguje az patologicky.Ved toto si nedovolovali ani komunisti , (myslim ti posledni) Zrejme mas asi nejaky problem k samotnej viere v Boha a sudis nespravodlivo a neopravnene a nepodlozene, bez dokazov, Tvoj nazor je polutovania hodní,lebo mozes do omylu priviest, hlavne ludi, ktori hladaju vieru v Boha.

fantaghiro21
2. nov 2023

Co si ja vsimam,ze ateisti ,ci nepraktizujuci vieru (sice su pokrsteni)maju o krestanoch mienku,ze musia byt 100% z cukru,neomylní,bez ziadneho hriechu, tuctoví vo vsetkom.Ak ten veriaci urobi co i len jeden preslap,uz je pokrytec ...
Na co mame potom prikazania?na co mame sv spoved? No predsa na tieto situacie.ak by veriaci boli 100%ni,tak by bolo asi vsetko inak.
Ale optika niektorych je dost prehnana...
Je to podobne,ako s ciganmi.poznam velmi dobreho ,do kostola chodil ,slusny,vzdelany,cisty,ma pracu...
Nie su vsetci taki ,ako si ich ludia pri pomysleni predstavia...

Fakt je ten,ze su naozaj veriaci rozni, aj ti pokrytcii.aj taki co o sebe dokonca vyhlasia,ze su velki krestankovia s velkym srdcom(oj tolko pychy,egoizmu) ani Boh v porovnani s nimi nebol asi taky svaty ako oni...chapem,ze pri takychto vyjadreniach ,preslapoch to ludi odradza(kolko krat som si aj ja povedala,ze su to dokonca strasni zlodeji,klamari,nasilnici -o to viac bolestivejsie,ked su to ludia z rodiny...a myslela som si zr sa na celu vieru vykaslem) ale takito ludia su vsade bez ohladu na to ci je veriaci alebo neveriaci.
A v praktizovani viery je prvorade ako ma vidi Boh ,ako ja milujem Boha a co robim pre vztah s Nim co robim pre to byt lepsim clovekom...Nie to,ci ta babka z druheho panelaku je pokrytec...

ruxandra
2. nov 2023

@silvike tak od veriacich očakávam, ze sa budu správať milo a pekne, kedze to hlásia a predstierajú,ze su ti morálne lepsi. Od neveriacich to neočakávam, takze ich nenávisť k inym ma neprekvapí (a nesklame, tak ako u veriacich).

0silvia0
2. nov 2023

Treba to brat tak, ze veriaci chcu nasledovat cestu Jezisovu, a snazia sa o to. Nemozme od nich ocakavat, ze uz budu hotovi naklonovani Jezisovia. Mozno denne zlyhavaju, mozno svoju vieru nemaju skutocnu, ale aspon sa snazia. Snaha sa ceni.
Ani ateista nie je o nic horsi, ak ma vstepene moralne zasady a vie, co je to svedomie.

Ale co je zbytocne je tu zhadzovat veriacich ateistami a zhadzovat ateistov veriacimi. Vsetci sme ludia a vzajomne zosmiesnovanie z nikoho lepsieho cloveka neurobi.

silvike
2. nov 2023

@ruxandra Ja ocakavam od kazdeho mile a pekne spravanie, ci je to veriaci alebo neveriaci. Mne to pride akoby si neveriaci odobrovali klamstva, podvody a kadejake zlociny len tym, ze su teda neveriaci. Oni mozu byt tí zlí ? Ci ako? Od nich sa ocakava akoze co ? Ale ty veriaci ? Ty len pekne sekaj dobrotu za kazdych okolnosti, bud milucky, dobrucky, nikomu neubliz a nahodou ked ti uz rupnu nerbvy a zlyhas (lebo si tiez LEN CLOVEK ? No fuuj fuuj pokrytec !

lalenka33
2. nov 2023

Zo svojho blízkeho okolia vidím a mám skúsenosť, že čím na väčšieho ,,kresťana" sa hrá, tým je horší. Niektorí doslova klačia pred oltárom a len čo opustia kostol ohováranie, odsudzovanie..Žijú spôsobom vyspovedám sa a je mi odpustené. Stačí sa pozrieť tu na MK na niektoré fanatičky čo dokážu napísať pre jednu tekvicu na helloween alebo výstavu o ľudskom tele. Interupcie sú kapitola level expert. Do dnes si pamätám zázvorku, ktora bola velká kresťanka, ale čo ona dokázala....to, že jej bol zrušený účer hovorí sám za seba.
Zlí sú aj ateisti a ľudia iných vierovyznaní, ale kresťania majú pocit, že sú nadludia, že môžu iným rozkazovať čo robiť so svojím telom za života a po smrti, kolko detí môžu mať, koho lubiť, kde a ako sa pochovať. Majú pocit, že len oni sú tí mudrí, čo všetko robia správne. Preto majú ich kňazi toľko nemanželských detí a je medzi nimi tolko pedofilov, že všetko robia správne.
Mám všetky sviatosti, verím v Boha, ale neverím v cirkev a ľudí.

ruxandra
3. nov 2023

@silvike ale tu sa bavíme o pokrytectve, vies co to je, nie? Neveriaci ked je zly clovek, tak aspon o sebe zaroven nevykrikuje, ze je dobry, ze chodi do kostola a pod. Veriaci ti jeden den ublíži a druhy den sa bude tvarit ako ten najmoralnejsi clovek.
Btw, v mojom okoli mam ovela viac veriacich ako neveriacich a ti neveriaci sa správajú ovela lepsie a krajšie ku svojmu okoliu. Bohuzial, aj pre mna by bolo milšie keby to bolo naopak..

fineta
3. nov 2023

@silvike vystihla si to. A ešte možno dodať, že za to, že si veriaci, tak za každých okolností je povinnosťou so všetkým súhlasiť, byť pekne potichu za každých okolností, aj keď sa stretneš s poohýbanou pravdou v spoločnosti a skrivodlivosťou.. len aby akože dobre bolo. Nie je práve toto to pokrytecké zo strany veriaceho?

Poukazovanie a hodnotenie druhých na základe viery a vyznavania k ničomu nevedie..

fineta
3. nov 2023

@ruxandra nepoznám napríklad jedného veriaceho, ktorý je odvážny o sebe vykrikovať, že je dobrý. Alebo že sa považuje za lepšieho človeka od ostatných za to, že chodí do kostola. To sú také otrepané frázy ľudí, ktorým prekážajú veriaci. 😊

0silvia0
3. nov 2023

@lalenka33 chapem, co pises, ale podla tychto veriacich, ktori su presvedceni, ze su nadludia s jedinou pravdou netreba zas hadzat do vreca vsetkych.
Tiez mam par takych okolo seba, ale vyhybam sa im. Cituju Bibliu na pockanie a stale evanjelizuju a vyucuju. Ja toto tiez nemam rada, nieco ako neutichajuca lenkakravcova v inom nabozenstve😳
Cize su taki aj onaki.

martul
3. nov 2023

Ešte že sú ateisti bez viny, že?! A zakladajú témy aby okydávali iných.

777januska777
3. nov 2023

Zas si treba uvedomiť, že ta nenávisť voči menšinám a migrantom nemá nič s vierou. A hlavne viera na slovensku je tradicia a nie slobodny vyber. Preto mame cele dediny veriacich, lebo vsak musi ist do kostola, lebo by ho v dedine ohovorili. Taky ten skupinovy tlak. A potom to vyzera, ze veriaci su taki. A za dalsie ta nenavist ono to ani nie je o nenavisti skôr o strachu. Ja som to videla u našich teraz, chodili tu skupiny migrantov zo Sýrie ci odkiaľ a to pre obyvateľov malej dedinky, kde to nikdy nevideli a nezažili je hotová pohroma. Tí ľudia boli zvyknutí na svoj zabehnutý život a na rovnakých ludi okolo seba a potom im prišli ludia o ktorých v telke vraveli, že znasilnuju ženy, no koniec. Pre tých ludi je to taky malý koniec sveta. Zas toto majú ľudia celú našu históriu, vždy ľudia taki boli, ze ta otvorenosť nikdy nebola a ten strach z neznámeho bol a je.
A za ďalšie ludia si ľahšie ospravedlniť vlastne hriechy ako rovnaké hriechy odpustia druhým.

silvike
3. nov 2023

@ruxandra Ja tlez nechapem, kde kedy ktori veriaci vykrikuje a prehlasuje o sebe ze je ten dobrucky a pritom robi zlobu.