Suma 500 eur za servis 6-ročného auta
ahojte to je normalne platit pri 6 rocnom aute 500 euro servis auta? ( mame klasicke auto, nic extra)
kazdy rok platime viac a viac ...
ako zistim ze naozaj co menili trebalo aj menit a vobec, je rozdiel servis autorizovany alebo mozeme pouzit hocjaky iny, je to velky rozdiel v cene ci praci?
existuje niekde daka tabulka kde je spisane co sa po rokoch ''ma menit''?
aku mate skusenost.
vdaka za kazdy postreh
@duunlo velke,vyuzivaju sa zvecsa na prepravu ludi z a do zahranicia,a tam su uz ine km.
@jozinzbazin2 to mi je jasne, ze to bude taka vydojenka, ktora zvacsa lietala bud zahranicie alebo prepavu nejakeho tovaru. Auto s takym najazdom, to uz je suce na vymenu skoro vsetkeho.
@duunlo ja nehovorim,ze tolko ma ale tieto auta bezne tolko najazdia,ale tiez zavisi aky je to motor,lebo tieto motori boli aj kazove a museli behom par km riesit zavazne problemy motora,nie bezne opotrebovanie,co menis vsade a na vsetkych autach.
@duunlo
O také auta nemá nikto záujem. Ja keď som chcem predať 5-ročné auto s 440tis km,tak tri mesiace nikto ani nezavolal. Keď som ho dal stiahnuť tuším na 290,tak zavolal jeden jediný človek, ktorý prišiel,povedal že je veľmi zachovalé a pekné a že ho zoberie. Že on už 20 rokov robí s autami a že mi povie na rovinu,že on to musí stočiť lebo tu na SK by to bolo nepredajné. No reku to už je tvoja vec čo si s tým urobíš. Auto podľa STK online behá stále. Verím tomu,že polovica áut čo sa kupovali staršie majú také kilometre,len pyšný majiteľ o tom nevie.
Ešte doplním že to bolo v roku 2012 a vtedy to ešte nebol trestný čin.
@duunlo Prasklina na nich nie je ziadna, ani naznak, dezen hlboky. Tiez ako auto su este original Korejska vyroba. 95% mesto, 5% mimo mesta, 0% dialnice. Su dobre ulozene v tme a chlade na plocho az kym ich znovu nepotrebujem.
Olej sa precenuje. Neviem ci 2-3 roky dozadu som jazdil aj bez oleja zo 2 mesiace a nebol problem. Nejako motor klepal ked som isiel dlhsie ako 5 minut az ma raz trklo pozriet kolko ho tam je a nebola tam ani kvapka na tej liste. Tak som isiel do servisu a vyliali/doliali a je to ok.
@nepic teraz sa da pekne overit aj kedy bolo na stk,a kolko malo vtedy najazdene,ci bolo burane a pod.tiez sme tak overovali historiu,a pri jednom tie km boli stocene.
@jozinzbazin2 tolko najazdi aj Dacia, tolko najazdi, kde ake auto.
@hiro
Nie stiahne sa to hneď ako sa auto dovezie,ešte pred prvou STK a kontrolou originality. A nový majiteľ si už kupuje prihlásené auto,dovezené od nemeckého dôchodcu,jazdené iba po diaľniciach a najazdené 145tis km. A niektoré sú stočené ešte pred dovozom,aj v Nemecku sú špekulanti a priekupníci s Turecka.
@nepic tak jasne, to su auta ktore este nemaju ani 4 roky, cize nepodstupili este prvu STK, EK. Nabehaju na tom 300-400kkm a potom pred absolvovanim prvej STK, EK po 4 rokoch ho nechaju stocit na 120-150kkm. Cize na prvom zazname ma to auto uz malo km a nezda sa byt nic podozrive. Kto chce to mat este viac profesionalne tak upravi vsetky riadiace jednotky, kde sa zapisuju km, ako prevodovka, svetla, atd.
@duunlo Ked klepalo tak to bolo neprijemne, hlavne ak som zrychloval 🙂 Takze doliali a zase ide tichucko 🙂
No, ja som ho kupoval 2 rocne, malo cca 13 tisic km. Zdalo sa mi to vela ale sedi to, mam cca 90 tisic km za 16 rokov, to je 5600km rocne takze teta z Kezmarku ked mala 6500 za rok tak to bolo len o kusok viac ako mam ja. Zo 10km denne - to bola skolka, skola, praca, obchod, zena, skolka, skola + potom dovolenky do tych 5600km/rok.
@hiro ked sem tam si pozriem nejake video, ako opravuju auta v Anglicku, pretoze ludia sa tam k auto chovaju ako prasce, tak uz ma neprekvapi nic. To ze si mal mierku suchu, neznamena ze si nemal v olejovej vani nejakych 2-3l oleja. Na sucho mozes tak akurat sulozit 😅 nie jazdit s autom a poklepkavat.
@duunlo Jo, asi tam este nieco muselo byt 🙂 Ked som ho kupil tak som sa rozhodol ze o autach nechcem nic vediet. Fakt uplne nic. Este by ma to zacalo bavit ako ma bavi vsetko comu sa venujem a na dalsiu zalubu uz naozaj nemam ziadny cas 🙂
Inak by som bol rad ked nastane doba ze elektroauta zacnu vyrabat na taky dojazd zo 20km. Vsetci vyrobcovia len tlacia X stoviek km co je uplne zbytocne, zbytocne to predrazuje auto, keby robili take auta co zvladnu aj viac - napriklad 80km, super. Nabijas raz za tyzden, moze byt lahsie, lacnejsie, kazdodenne jazdenie, fajne.
@hiro a keby si na tých 10km použil radšej bicykel? Na čo vôbec auto? ;) zartujem samozrejme ale, predstav si väčšina z nás nájazdu teda podstatne viac km... kvôli pár metrom nesadqm do auta🙂 to je úspora:D
@simca06022011 Teraz uz nemam tolko zastavok ale vybavit tolko deti na roznych miestach a v case aby som to postihal, no nie je/nebolo to jednoduchsie. A vlastne som este zabudol kruzky - ked maju vytvarku v inej casti mesta tak 6-7-8 rocne nepojde na bicykli niekolko km a hromadnou sami este nechodili. Dalsi kruzok co im uz ale skoncil z prace som rychlo do skoly, zo skoly zase rychlo na trening, rychlo po tretie dieta, to doniest, pockat dvojicky, zase s nimi... no taxisluzba. Nie dlhe uplne dlhe trasy ale do par minut musim byt tam tam tam... Az posledny "odvoz" uz bol bez auta ked sa nebolo kde ponahlat. Auto som nechal doma a prisiel k poslednym detom napriklad s kolobezkami a isli sme naspat na nich. Ta vytvarka je v centre mesta, oni v skole na sidlisku a ja ich potrebujem dostat na nu cez obed. Keby idem trolejbusom tak to som cez pracu dve hodiny na "obede" 🙂
Boze tu sami experti na auta 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ak máte záujem o rady o cenách poprípade o servisovanie vozidla môžete mi napísať.
Mám stránku na FB
Tomáš Štibrányi - Pneuservis
Môžete mi tam napísať a viem poradiť aj ohladne cien a opráv.
Garáž mam v Brestovanoch (okres TT)

"je normalne platit pri 6 rocnom aute 500 euro servis auta"
Mam original Kia Korejske auto cca 16r stare a teda platim mesacne 50€ na benzin a raz za par rokov zimne pneumatiky (povodne letne co k nemu boli pouzivam raz za vela rokov na leto kym si kupim zase zimne). Inak ziadne naklady. Ano, boli, raz rozvody par €, raz zo 250€ uz neviem na co, a raz nejake klby zo 350€ a to je vsetko za tych vela rokov. Aha a olej kazdych 5 rokov za par, neviem ci 70 ci kolko.