icon

Suma 500 eur za servis 6-ročného auta

3. júl 2023

ahojte to je normalne platit pri 6 rocnom aute 500 euro servis auta? ( mame klasicke auto, nic extra)
kazdy rok platime viac a viac ...
ako zistim ze naozaj co menili trebalo aj menit a vobec, je rozdiel servis autorizovany alebo mozeme pouzit hocjaky iny, je to velky rozdiel v cene ci praci?
existuje niekde daka tabulka kde je spisane co sa po rokoch ''ma menit''?
aku mate skusenost.
vdaka za kazdy postreh

Strana
z3
hiro
3. júl 2023

"je normalne platit pri 6 rocnom aute 500 euro servis auta"
Mam original Kia Korejske auto cca 16r stare a teda platim mesacne 50€ na benzin a raz za par rokov zimne pneumatiky (povodne letne co k nemu boli pouzivam raz za vela rokov na leto kym si kupim zase zimne). Inak ziadne naklady. Ano, boli, raz rozvody par €, raz zo 250€ uz neviem na co, a raz nejake klby zo 350€ a to je vsetko za tych vela rokov. Aha a olej kazdych 5 rokov za par, neviem ci 70 ci kolko.

jozinzbazin2
3. júl 2023

@duunlo velke,vyuzivaju sa zvecsa na prepravu ludi z a do zahranicia,a tam su uz ine km.

duunlo
3. júl 2023

@hiro to sa nebojis chodit na tak starych pneumatikach? Tie gumy musia byt uz tvrde, popraskane ako galusky. To ked poprsi, je suce akurat na nejaku havariu… Olej by si mal menit castejsie ako tych 5r.

duunlo
3. júl 2023

@jozinzbazin2 to mi je jasne, ze to bude taka vydojenka, ktora zvacsa lietala bud zahranicie alebo prepavu nejakeho tovaru. Auto s takym najazdom, to uz je suce na vymenu skoro vsetkeho.

jozinzbazin2
3. júl 2023

@duunlo ja nehovorim,ze tolko ma ale tieto auta bezne tolko najazdia,ale tiez zavisi aky je to motor,lebo tieto motori boli aj kazove a museli behom par km riesit zavazne problemy motora,nie bezne opotrebovanie,co menis vsade a na vsetkych autach.

nepic
3. júl 2023

@duunlo
O také auta nemá nikto záujem. Ja keď som chcem predať 5-ročné auto s 440tis km,tak tri mesiace nikto ani nezavolal. Keď som ho dal stiahnuť tuším na 290,tak zavolal jeden jediný človek, ktorý prišiel,povedal že je veľmi zachovalé a pekné a že ho zoberie. Že on už 20 rokov robí s autami a že mi povie na rovinu,že on to musí stočiť lebo tu na SK by to bolo nepredajné. No reku to už je tvoja vec čo si s tým urobíš. Auto podľa STK online behá stále. Verím tomu,že polovica áut čo sa kupovali staršie majú také kilometre,len pyšný majiteľ o tom nevie.
Ešte doplním že to bolo v roku 2012 a vtedy to ešte nebol trestný čin.

hiro
3. júl 2023

@duunlo Prasklina na nich nie je ziadna, ani naznak, dezen hlboky. Tiez ako auto su este original Korejska vyroba. 95% mesto, 5% mimo mesta, 0% dialnice. Su dobre ulozene v tme a chlade na plocho az kym ich znovu nepotrebujem.
Olej sa precenuje. Neviem ci 2-3 roky dozadu som jazdil aj bez oleja zo 2 mesiace a nebol problem. Nejako motor klepal ked som isiel dlhsie ako 5 minut az ma raz trklo pozriet kolko ho tam je a nebola tam ani kvapka na tej liste. Tak som isiel do servisu a vyliali/doliali a je to ok.

jozinzbazin2
3. júl 2023

@nepic teraz sa da pekne overit aj kedy bolo na stk,a kolko malo vtedy najazdene,ci bolo burane a pod.tiez sme tak overovali historiu,a pri jednom tie km boli stocene.

hiro
3. júl 2023

@nepic "staršie majú také kilometre,len pyšný majiteľ o tom nevie."?
A to sa ako sa? Stahuju pred kazdou STK? Vsak to si kazdy moze pozriet na webe...

duunlo
3. júl 2023

@jozinzbazin2 tolko najazdi aj Dacia, tolko najazdi, kde ake auto.

nepic
3. júl 2023

@hiro
Nie stiahne sa to hneď ako sa auto dovezie,ešte pred prvou STK a kontrolou originality. A nový majiteľ si už kupuje prihlásené auto,dovezené od nemeckého dôchodcu,jazdené iba po diaľniciach a najazdené 145tis km. A niektoré sú stočené ešte pred dovozom,aj v Nemecku sú špekulanti a priekupníci s Turecka.

duunlo
3. júl 2023

@nepic tak jasne, to su auta ktore este nemaju ani 4 roky, cize nepodstupili este prvu STK, EK. Nabehaju na tom 300-400kkm a potom pred absolvovanim prvej STK, EK po 4 rokoch ho nechaju stocit na 120-150kkm. Cize na prvom zazname ma to auto uz malo km a nezda sa byt nic podozrive. Kto chce to mat este viac profesionalne tak upravi vsetky riadiace jednotky, kde sa zapisuju km, ako prevodovka, svetla, atd.

duunlo
3. júl 2023

@hiro uff ty si iny odbornik 😂 neviem naco si tam vobec lial ten olej, ked ti auto islo aj bez neho a len poklepkavalo 😅 to boli hydrostely, neboli natlakovane 😅

hiro
3. júl 2023

@duunlo Ked klepalo tak to bolo neprijemne, hlavne ak som zrychloval 🙂 Takze doliali a zase ide tichucko 🙂
No, ja som ho kupoval 2 rocne, malo cca 13 tisic km. Zdalo sa mi to vela ale sedi to, mam cca 90 tisic km za 16 rokov, to je 5600km rocne takze teta z Kezmarku ked mala 6500 za rok tak to bolo len o kusok viac ako mam ja. Zo 10km denne - to bola skolka, skola, praca, obchod, zena, skolka, skola + potom dovolenky do tych 5600km/rok.

duunlo
3. júl 2023

@hiro ked sem tam si pozriem nejake video, ako opravuju auta v Anglicku, pretoze ludia sa tam k auto chovaju ako prasce, tak uz ma neprekvapi nic. To ze si mal mierku suchu, neznamena ze si nemal v olejovej vani nejakych 2-3l oleja. Na sucho mozes tak akurat sulozit 😅 nie jazdit s autom a poklepkavat.

hiro
3. júl 2023

@duunlo Jo, asi tam este nieco muselo byt 🙂 Ked som ho kupil tak som sa rozhodol ze o autach nechcem nic vediet. Fakt uplne nic. Este by ma to zacalo bavit ako ma bavi vsetko comu sa venujem a na dalsiu zalubu uz naozaj nemam ziadny cas 🙂
Inak by som bol rad ked nastane doba ze elektroauta zacnu vyrabat na taky dojazd zo 20km. Vsetci vyrobcovia len tlacia X stoviek km co je uplne zbytocne, zbytocne to predrazuje auto, keby robili take auta co zvladnu aj viac - napriklad 80km, super. Nabijas raz za tyzden, moze byt lahsie, lacnejsie, kazdodenne jazdenie, fajne.

duunlo
3. júl 2023

@hiro ved co ti brani kupit elektroauto, vybrat z neho baterku, predat ju a ty si tam mozes vlozit nejaku z laptopu 🤣. Alebo kup si nejake z ciny, tam urcite maju aj s dojazdom par desiatok km.

simca06022011
4. júl 2023

@hiro a keby si na tých 10km použil radšej bicykel? Na čo vôbec auto? ;) zartujem samozrejme ale, predstav si väčšina z nás nájazdu teda podstatne viac km... kvôli pár metrom nesadqm do auta🙂 to je úspora:D

duunlo
Autor odpoveď zmazal
hiro
4. júl 2023

@simca06022011 Teraz uz nemam tolko zastavok ale vybavit tolko deti na roznych miestach a v case aby som to postihal, no nie je/nebolo to jednoduchsie. A vlastne som este zabudol kruzky - ked maju vytvarku v inej casti mesta tak 6-7-8 rocne nepojde na bicykli niekolko km a hromadnou sami este nechodili. Dalsi kruzok co im uz ale skoncil z prace som rychlo do skoly, zo skoly zase rychlo na trening, rychlo po tretie dieta, to doniest, pockat dvojicky, zase s nimi... no taxisluzba. Nie dlhe uplne dlhe trasy ale do par minut musim byt tam tam tam... Az posledny "odvoz" uz bol bez auta ked sa nebolo kde ponahlat. Auto som nechal doma a prisiel k poslednym detom napriklad s kolobezkami a isli sme naspat na nich. Ta vytvarka je v centre mesta, oni v skole na sidlisku a ja ich potrebujem dostat na nu cez obed. Keby idem trolejbusom tak to som cez pracu dve hodiny na "obede" 🙂

aaao
4. júl 2023

Boze tu sami experti na auta 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

weggie
19. aug 2023

@duunlo až ma mrazí, ak sa takto chovajú k svojim autám (jazda bez oleja). To fakt z bazáru potom radšej nekupovať..

duunlo
19. aug 2023

@weggie mas ludi a ludi, niekto to ma na haku. Nevazi si nicoho 🙂 a niekto je blby

tomasstibranyi
12. sep 2023

Ak máte záujem o rady o cenách poprípade o servisovanie vozidla môžete mi napísať.
Mám stránku na FB
Tomáš Štibrányi - Pneuservis
Môžete mi tam napísať a viem poradiť aj ohladne cien a opráv.
Garáž mam v Brestovanoch (okres TT)

Strana
z3