icon

Suma za zúženie kabátu

11. nov 2022

Ahojte,

Pred 2 tyzdnami som si dala zuzit kabat, sako a opravit zips na rifliach. Dnes mi prisla sprava, ze UZ je to hotove a cena je 45€. Chcela by slm pocut vas nazor, ci je to podla vas v pohode suma, pretoze mne teda prislo az do placu, ved to aj nove kupim za taku cenu pomaly a nie len uprava …. A este po 2 tyzdnoch co teda podla mna nie je nejako malo…

diamand2326
11. nov 2022

Podľa mňa cena je taká primeraná. Ja som teraz dávala skrátiť rukávy cca o 3 cm na vlnenom kabáte a stálo to 15€. Čakala som tiež možno 10€, ale akceptujem to. Nie je to služba, ktorú potrebujem stále a zároveň je mi jasné, že ak podšívku museli riešiť, atď, takže také ľahké to nie je.

mpg
11. nov 2022

Je to taká primeraná cena.

simiis
Autor odpoveď zmazal
mpg
11. nov 2022

@diamand2326 Naraz sme napísali rovnakú odpoveď, to je zaujímavé.

betulinka1
11. nov 2022

Zužovanie veci je velmi pracne. Musi vypátrať, co trva + zašiť. Nite, elektrina. Ak to berieme na hodiny, urcite nad tym strávila tak 4 hodiny. Co je 10 € na hodinu. 5€ ber ako spotrebu. 10€ na hodinu ak zarobí podnikateľ, musis odrátať dan, to sme pri sume 8€ na hodinu, plus odvody, to sme pri sume 6,50€ na hodinu. Cize tato suma je adekvátna.

refly
11. nov 2022

Tiez si myslim ze je to primerana cena. Veci na zakazku su drahe. Ja som tiez zacala sit pred par rokmi, ako hobby a akonahle sa tato sprava rozniesla, tak si kazdy zrazu myslel ze je ok prist na navstenu s igelitkou handier, ktore chce "iba upravit". Sorry ludia, naucte sa kupovat oblecenie, ktore vam sedi.
A tiez si myslim ze cena noveho je irelevantna. Nedavno som citala, ze tie pani v cine (shein), co to siju dostavaju nejake 2 centy za kus oblecenia. Denne ich musia urobit 500 a maju 18h sichtu.
Potom aby sa clovek cudoval ze nove je lacnejsie.

Je mi luto ze si mala necakany vydavok v blbej situacii... Nabuduce budes vediet. Treba sa pytat dopredu.

julia1111
11. nov 2022

45€ je dost, ale je to adekvatna cena. Ja mam jednu otazku. Na gelove nechty chodite? Alebo kadernicke? To su podla mna drahe zalezitosti. Su rychlo spravene, efekt vydrzi mesiac a potrebujete ich opakovane. Krajcirke ste dali 45€ a uz sa u nej nikdy neukazete, lebo je prilis draha? Podla mna by ste sa mali tesit, ze mate 3 spolahlivo opravene veci, ktore mozete spokojne 1-2 sezony nosit. Robit krajcirku je absolutne nedocenene povolanie.

daniela2202
11. nov 2022

Ja som minulý rok dala zúžiť kabát..... stál 49.90 a zúženie 50 ....ááá 😂😂😂👉

marca12
11. nov 2022

Toto ma vie normalne dozrat. Ja ku krajcirke chodim malokedy,lebo na to nemam. Ale nevinim z toho krajcirku. Ked viem,ze nie som ochotna dat 30€ za presitie,tak tam nejdem. Ani by ma nenapadlo nadavt,ze je krajcirka draha. Je to jej praca,navyse obdivuhodna,ja na to nemam nervy,preto ju obdivujem. Stravi nadtym cas,plati si odvody,tak ma tomu aj primerane ceny. Mala si sa dopredu opytat na cenu. Ja ked vynimocne idem ku krajcirke vzdy sa opytam na cenu a zvazim,ci sa mi to vobec oplati presit.

jaroe
11. nov 2022

Áno, je to dosť, ja tiež veľa nakupujem v sekaci, tak je pre mňa takáto suma za úpravu odevov úplne mimo. Ale to neznamená, že je prehnaná. Tá krajčírka si ju zaslúži.

kabinka11
11. nov 2022

Mam priemyselny šijací stroj, usijem dá sa povedať všetko, ale čo sa týka úprav, tak si 3x rozmyslím ci to spravím alebo kúpim nové. Keby si za mnou prišla s touto požiadavkou, tak Ti rovno poviem, že to robiť nebudem, a dôvod by bola potom ta vysoká cena.

autor
11. nov 2022

@marca12 ale kto na nu nadaval ? Ja totiz urcite nie!

autor
11. nov 2022

@simiis sako a kabat som dostala, rifle boli moje. Stali 8€. Takze oprava zipsu ma 8€ rifliach stala dajme tomu 15€. Kabat nie je zimny hruby a sako je z “teplakoviny”. Veru, v obchodoch kde nakupujem ja, by som za 45€ tieto tri veci jednoznacne kupila. Predpokladam, ze aj pri kupe novej veci su naklady a podstatne vacsie ako za upravu, alebo sa mylil?

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2022

Ked mas malo penazi, tak mna prekvapuje jedine a to, ze si si dopredu nezistila cenu. Takze uplne zbytocne tu dalej filozofujes. Cena nie je prehnana, ale to pochopi iba clovek, co uz niekedy aj nieco usil, take, co nikdy nic neusili, maju hodne skreslenu predstavu. Takze na buduce si zisti cenu dopredu, pripadne si to zuzuj sama.

autor
11. nov 2022

@jaroe dakujem za komentar, mam pocit, ze ma tu nikto nepochopil, lebo ja som na krajcirku nikde nedavala, nehanobila jej pracu a podobne. Ide presne o to, ze v porovnani za kolko sa daju veci kupit, bola oprava podla mna draha. Zaujimave, ze tuna sa to zda kazdemu divne a naopak kazdemu v mojom okoli, komu som to dnes povedala, to prislo priliz. Asi mame vsetci ine predstavy o financiach a to je fajn. Ja si len myslim, ze tak ako som neutocila ja na krajcirku, si nezasluzil ani taketo ostre niektore komentare ako boli vyssie (nie vas)…

jaroe
11. nov 2022

Oblečenie by malo byť drahšie a kvalitnejšie Potom sa ho oplatí opravovať a aj príroda sa poteší. Tento lacný a najviac znecistujuci priemysel s textilom je chorý. Mala by sa ozvať copatá Greta

autor
11. nov 2022

Ja uz asi len dodam, ze dufam, ze si vsetci viete takto jednoznacne odovodnit aj neustale sa zvysujuce potraviny a vsetko ostatne. Potom necudo, ze nam vsetlo vzdy len zdrazuje v tejto nasej krajine a za hranicami vo vyspelejsich krajinach dostanete nie len ze lacnejsie produkty, ale este aj kvalitovo vyssie. Sme narod, na ktorom sa dobre zaraba, preto fungujeme tak, ako fungujeme. Zialbohu. Platme donekonecna za vsetko nekrestanske peniaze a zaroven sa stazujme, ako mame vsetko drahsie.

breeenda
11. nov 2022

Každá služba toľko v dnešnej dobe stojí, ako si elektrikár vypýta za natiahnite pár metrov kábla 120€, kaderníčka za pár "prúžkov" melíru na hlave 80€, manikérka za 10 nechtov 40€, tak aj tá krajčírka si vypýta za prešitie pár veci 45€... Len zrovna pri tej krajčovine je nejak každému zaplatiť "veľa" 🤔 Veď si to skúste a zistite, že sa na to radšej vykašlite ako to všetko párať, napasovávať a zošívať...

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2022

Ale ved Ty si mala volbu, Ty si sa mohla dopredu opytat a nedat si to u nej zuzit. Takze ak sa stazujes na Slovakov, tak zacni u seba a chovaj sa podla svojich predstav.

marca12
11. nov 2022

Prepac,zle slovo som zvolila.

kate9999
11. nov 2022

Ahoj,ja som dala zužovat dlhú zimnú vetrovku a platila som 10eur ,no pri takej sume asi aj mne by bolo do plaču ,no ja som sa spýtala koľko to bude stáť dopredu

mijo53
11. nov 2022

pred rokom som dala skrátiť dlhý kabát po kolena a skrátiť aj rukávy, stálo to 15 EUR

simiis
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@breeenda veru aj 80€ za melir a 40€ za nechty by mi prislo vela, mozno v BA alebo v inych vacsich mestach taketo sumy su. Nie v meste na vychode … takze ak vam za ten melir, nechty a krajcirku sedia tieto sumy, tak u nas b y vam to asi taktiez prislo rovnako drahe ako mne, kedze tieto zvysne vymenovane sluzby su u nas takmer o polovicu lacnejsie

jaroe
11. nov 2022

@breeenda je to veľa práve kvôli tomu pokrivenému trhu. More lacných handier ušitych deťmi v Ázii za pár centov sa naozaj neoplatí opravovať. Žiaľ.

simiis
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@simiis wau :D vdaka za ozrejmenie, to sme nikto netusili :o

bashawelle
11. nov 2022

netusim, preco sa stazujes na ostre komentare. nemas tu ani jeden. Len pripomienky, ze na cenu sa pytat treba dopredu. Uprimne, nakupujem v bazaroch vacsinu veci, ale co si neviem sama upravit, to nekupim, lebo sa to predrazuje. Ano, ludia si budu casto veci teraz sit/upravovat sami, jednoducho preto, lebo je to drahe. A krajcirka si bude za svoje zrucnosti, ktore nema kazdy, pytat peniaze, lebo aj jej zdrazeli energie a ona tiez nakupuje potraviny za tie zvysene ceny. a neviem, kedy si bola naposledy v zahranici. lebo napr . take Svedsko uz pred par rokmi - ceny potravin podobne nasim, ale ceny sluzieb neporovnatelne vyssie. suma sumarum - ak nemam peniaze nazvys, na cenu akejkolvek prace sa pytam dopredu. tiez zijem na vychode. oblecenie detske aj dospelacke si s kamoskami posuvame rozne, dcere zuzujem 9 nohavic z 10, ale ak nieco neviem vyriesit sama, bud sa musim zmierit s cenou, alebo nechat tak.

20erika07
11. nov 2022

Aha ospravedlnujem sa ,aj som docitala aj som zabudla na vsetky info 🙈

autor
11. nov 2022

@bashawelle sluzby su asi vsade drahsie, ale v porovnani s rovnakymi/nizsimi cenami za potraviny a neporovnatelne vyssim platom, to je obela prijatelnejsie