icon

Sused páli bordel

15. apr 2023

Každý deň páli sused dačo a otrasne to smrdí. Nedá sa vetrať ani nič. Dnes ešte aj cez zavreté okno mám hnusný smrad v spálni. Prísaham že každý jeden deň spáli nejaký bordel, nedá sa fungovať vonku a ani dnu kvôli tomu. Chcem sa spýtať, keď zavolám políciu a nahlásim ho, budú to riešiť alebo také veci policajti neriešia? Mne už do plaču je, aj minule som vetrala v spálni a totálne nasiaklo aj oblečenie, postel a všetko

Strana
z2
diamondsspaces
16. apr 2023

@kalifka a prečo by mali páliť aj tie konáre? To je také správanie ako zo stredoveku . Existujú skládky, komposty... rozum mi zastáva fakt

diamondsspaces
16. apr 2023

@conquestor tolerovať, že ničí prírodu? Pri horeni vznikajú jedovaté látky, ktoré ničia prírodu. Rozum mi zastáva fakt , takýto ľudia by sa mali tých jedov nádychať a bol by pokoj...

simka1454
16. apr 2023

@nepic to všetko čo si uviedol nie je dôvod na volanie polície. Polícia nerieši vážne dôvody na tieto "o si napísal, by sa ti akurát tak vysmiali. A niekomu financovať kúrenie? Ty si odkiaľ prišiel. Ty tiež susedom financuješ ich záležitosti?

nepic
16. apr 2023

@autor
Nie určite by som nikomu nič nefinancoval,v tom máš pravdu. Ale v prvom rade by som to riešil tam s tým konkrétnym susedom,nie na MK. Ja som ešte s tej starej školy,že sa snažím problém odstrániť,nie ho riešiť. Ale čítal som tu už aj taký príspevok,že "tá pi.. suseda ma nechce pustiť na pozemok, čo s tou starou pi... urobiť?"namiesto toho,aby riešil,prečo ho tam nechce pustiť. Ale keď tu čítam tie komentáre sa ani nejako nedivím,"ja ,len ja,je mi to jedno,je mi jedno či má,čo ma po ňom a podobne". Sa potom nemôžeme čudovať,že sa všetci tak začínajú chovať-je mi to jedno. Čo sa týka tej polície,verím tomu že aj druhý sused keby chcel by mohol hľadať zámienky a tiež ich volať. Nie že by sa tým nezaoberali, oni majú povinnosť preveriť každé hlásenie. A zámienka sa vždy nájde(brat robí policajta).

autor
16. apr 2023

@nepic máš veľmi čudné zmýšľanie

nepic
16. apr 2023

@autor
Ja viem,aj podľa mňa má veľa ľudí čudné zmýšľanie. Ale našťastie nie sme všetci rovnaký.

marsmykkok
16. apr 2023

No s tým pálením konárov napríklad, každí obec má zberné miesto na jar a jeseň. Len zase nie každý má traktor alebo prívesný vozík za auto a to miesto môže byť napríklad 3 km od domu a čo to má človek tam vláčiť po jednom kuse na chrbte? A popros suseda-ak má napríklad traktor, či by nešiel s tebou, bud nepôjde alebo sa tvári ako keby mal dať obličku a viac nepoprosíš. Teda je to problém hlavne obcí, že nechápu, že nie každý občan musí mať traktor aby to vedel previesť. Prečo napríklad sa to nevyváža dvakrát ročne spred domu?

kamatopo
16. apr 2023

@marsmykkok my bývame na okraji obce. Pod lesom. No medzi lesom a obytnou zónou sú ešte ovocné sady. Pravdaže každý si poupratuje a oreze. No a také kopy čo sú tam tak tie by hneď zaplnili zberný dvor. Tak pravdaže pália. No viem že keď spália viac to do konca roka nebudú robiť tak vydržím. Zvyčajne si dajú na to všetci hneď prvú slnečnú sobotu.🤣 Takže za tento rok to už máme šťastlivo za sebou. 👍

simka1454
16. apr 2023

@nepic no skus riešiť niečo so susedom, ktorý je presne taký ako to opisuješ ty. Ja viem dobre, čo je to riešiť problém a sused sa tvári, že on nemusí nič, my všetci okolo sme podľa neho povinný trpieť jeho hlúpe chovanie,to že on znepríjemňuje život všetkým okolo. A to koľko krát sme boli na polícii aj s ďalšími susedmi ani nehovorím. A vieš akú radu sme dostali od policajtov? Máme mu dat po hube. Tak keď teda tvoj brat robí toho policajta, tak nech riešia hlásené problémy a nech ľudí, čo robia problémy aj postihujú. A nieže sa iba prizeraju a čakajú vždy až keď sa stane nešťastie. Potom sa každý čuduje kam to až zašlo. Na spaľovanie bordelu je zákon, je to zakazane a opakujem nikto nie je povinný dýchať niekoho smrady. A rovnako je zákon jed ta niekto obťažuje nadmerným hlukom, že nevieš ba svojom pozemku existovať, dom ti duni. Tak nech si policajti robia svoju robotu.

banalu
16. apr 2023

Ja mam tiez takeho dobraka suseda, vo VZN obce je, ze je zakazane palit a to aj konariky, kedze mame zberny dvor a rozdali sa kompostery.
Dvaja susedia si dali normalne dohovorit, treti ani po peknom proseni neprestal s palenim. Zavolala som poziarnikov, ze hori na tej a tej zahrade, prisli nasi obecny, uhasili, dali mu varovanie a som zvedava co bude dalej. A pan vie, ze som to bola ja kto ich volal, po poslednej konverzacii som mu povedala, ze este raz a uz za nim chodit nebudem, ale zavolam rovno poziarnikov.
On len stale dookola melie, ze ma chape, ale ze on nema ako odniest na zberny dvor. Obec ponuka odvoz zadarmo a pan vlastni terenne auto a aj vlecku 😂🤷‍♀️🤔

nepic
16. apr 2023

@simka1454
Brat čaká ešte nejaký rok,aby mohol ísť na výsluhový dôchodok. Áno aj kôli nadriadeným,ale hlavne kôli ľuďom čo im vadia určité veci, čo musia riešiť. Ja som tiež po vyše 12 rokoch odišiel zo zdravotníctva,s nadriadenými myslím že som dobre vychádzal,aj práca ma bavila,ale bolo to kôli ľuďom -pacientom.
Nie nadarmo sa hovorí,že sa máme až moc dobre,keď riešime také veci ako riešime. Napr bratrancovi zomrela 12 ročná dcéra,sused má postihnuté dieťa a veľa iných,myslím že taký ľudia by vám vedeli porozprávať čo sú to problémy v živote.
A inak stále robia nábory k polícii,už dokonca berú aj bez maturity,tak máš možnosť nastúpiť a zmeniť to,čo sa ti nepáči čo robia.

ahhola
16. apr 2023

Dokedy nebude vynajdeny nejaký "cuchomer" bude problém vždy. Inak pred nedávnom sa smiali z budaja, po zbere medveďoch howien vymysleli stery z komínov s pomocou dronu. Z komína tvojho suseda by to bola slušná rakovina. Podľa mňa hento sú chorí neludia. Keď si neuvedomí, ze ten istý vzduch, co sprasi tebe, dýcha aj on....
Musíš byť ty ta zla a nakloniť susedov na tvoju stranu..
Ak teda niesu aj oni nejakí ropáci ktorí potrebujú dýchať dioxiny... Tak sa spojte v boji proti spaľovacovi plastov. Usiluje vám o život, keď sa v susedstve objaví CA pľúc, zistíš, ze to nebola nadsaska🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️

simka1454
16. apr 2023

@nepic aha takže podľa teba tieto problémy riešiť netreba. Ty máš divný pohľad na život. Predstav si aj u nás v rodine mame ľudí postihnutých a nikdy ma nenapadlo, že nemám riešiť daný problém ktorý tu je. Človek, ktorý obťažuje svojim konaním celé svoje okolie, nikto zo susedov tu nemôže kľudne žiť ale jasne nechajme ho tak, veď načo to riešiť, nech si robí čo chce nech trieska na pol dediny, nech sa pri tom pekne nafetuje, aby ešte silnejšie trieskal, veď nikto iný tu nežije. By som ho poslala tam kde žiješ a potom niečo píš za somariny. A ži v takom prostredí so svojou rodinou. Že sa s manželkou nebudete počuť pri rozhovore, keď ti bude v dome dunieť. A také reči, že chod k polícii si nechaj, oni sú za to platení a keď nevedia svoju prácu vykonávať tak nech sa na to vykašlu. A vieš prečo to tu takto vyzerá? Práve preto, že kompetentní kašlu na svoju prácu. Hlavne, že peniažky idú.

nepic
16. apr 2023

@simka1454
Ja nehovorím že problémy netreba riešiť,len toto podľa mňa nie je problém. Sama autorka napísala,že sused rozkúri a potom naloží drevo. Ja som najskôr myslel,že páli niečo na dvore,čomu som ale technický tiež moc neveril,odkiaľ by bral stále ten bordel na to pálenie. Až potom s nej vyšlo,že to je v kotli pri rozkurovaní. Áno,keď mu to nechce horieť,tak tam možno uleje nafty,alebo neviem čo,ale na dedine to je už x rokov tak,že raz fúka tým smerom,potom zas opačne. Keď je nízky tlak,tak ide dym susedovi do okien,potom to je zas opačne. Ako dieťa si pamätám,aký sme mali na dedine v horskej oblasti čierny sneh,keďže v každom dome chceli mať teplo. Áno je to horšie ako v meste,pretože v meste sa vykuruje väčšinou centrálne a na dedine to je v každom dome zvlášť.
Samozrejme som proti vypaľovaniu trávy a pod,ale keď sa na jar uprace záhrada a dá sa na kopu to čo sa upratalo,na tom nevidím nič zle keď sa to zapáli. Len zas sme pri tom,ľudia si postavali "vysnívané domčeky " na 300m2 pozemku,tak samozrejme že je počuť aj keď si sused prdne. Ja keď mám 2860m2 tak také problémy nemám,alebo som proste "iný" a nevidim to ako problém. Nič v zlom.

simka1454
16. apr 2023

@nepic no my tu tiež nemáme teda malé pozemky, ale keď tu nafetovany sused trieska na bubnoch ako zmyslov zbavený a každý sa čuduje ako tu môžeme žiť, že veď to je neskutočne čo on robí. A teda počuť to veeeeelmi ďaleko.
A nevieš, čo ten môže páliť toľko bordelu? My sme mali takého suseda, čo pálil ale na konci záhrady a každý jeden deň. Tiež som vtedy hovorila, že veď to ani nie je možné toľko páliť a predstav si pálil. Všetko asi v domácnosti, čo mali smeti. Miesto do kontajnera na smeti, to všetko v záhrade pálil. A skončilo to až keď dedo zomrel. Nedalo sa vonku byť, v záhrade, okno otvoriť, pradlo zavesiť. A nikto nie je povinný trpieť niekoho smrad alebo búchanie. A naštuduj si občiansky zákonník. Alebo sa opýtaj brata, veď ten by to mal ovládať.

maryetta
16. apr 2023

Ako ja tiez zijem s vynimkou par rokov na dedine. Teda sme ich uz niekolko presli. Ale az tu kde sme zakotvili to je extrem so susedom. To ja nechapem ako niekto tak ignorantsky pristupuje k okoliu.
Mne je niekedy ozaj do placu. Povacsie sme natrafili na ozaj super a tolerantnych susedov.

Inac moja svokra ma v susedstve potraviny. A tam ozaj denne vsetko co sa da palia. Aj plasty. Obaly. Brrr to je ozaj humus ☹ hlavne v lete ked si vecer chces vyvetrat poriadne.

nepic
16. apr 2023

@simka1454
Ale zas...veď ja som ani nič také nenapísal,že treba trpieť niekoho smrad alebo búchanie.
To si tiež celkom neviem predstaviť,čo také môže bežný človek páliť každý deň na konci záhrady a že sa mu to vôbec chce,ale dobre beriem. Mi sme doma štyria a aj keby som každý deň zapálil všetok odpad,tak je hádam za dve minúty po kúrení.
A čo píšeš to s tým nafetovaným susedom by nemalo dlhú trvácnosť,už som mal raz podmienku za ublíženie na zdraví a pár priestupkov za občianske spolunažívanie(áno a mám brata policajta), ale toto čo píšeš nie je normálne a toto by som riešil, samozrejme osobne so slzákom a obuškom. Takého si neviete poriešiť, ale to že niekto zapáli na záhrade na jar konárik,to chcete riešiť a to vám vadí?
Naozaj zaujímavé a divné.

autor
16. apr 2023

@nepic takže podľa teba je riešenie niekoho strieskať obuškom hej? Nahlásiť na polícii je veľa a prehnané ale to ako riešiš problémy ty to je úplne ok. Písala som že nahádže bordel najprv a potom dá drevo ale predstav si, že taký bordel nehorí 10 minút a dokonca ani 20... Minimálne hodinu mu ide sajrajt z komína a čo si myslíš za hodinu mi to tu ako začmudí spálňu? Všetko oblečenie? Utekám dnu z dvora lebo sa tam nedá dýchať.. Ale tebe darmo písať niečo, ty ideš svoje nezmyselné názory. Myslím, že ty si taký istý ako on. Ak nie v pálení bordelu tak v niečom inom a niekto sa na teba už sťažoval tak preto píšeš takto odveci.. Lebo si v koži toho ignoranta čo tu mám ja

simca06022011
16. apr 2023

Ak páli hocičo tak áno jasne volaj... aj na obec môžeš napísať sťažnosť. Len dôkazy nejaké treba... čiže tu políciu volať. Len on ich nemusí pustiť, čiže napr nezistia co páli...
Ak by bol len dym to nezvykneme riešiť, lebo ajnkrby a pece keď štartujú susedia vždy to dymi viac:D potom už je to ôk. Ale spaľovanie bordelu ( ja som sa uz pohádali aJ v rodine, v kľude v krbe osb dosky, nábytkové kadečo... co porubali to dali.. smrad na celu dedinu...) je jednak bezohľadne a tiež škodlivé.
Niektorým sa ťaží dvihnut rit a odniesť odpad na zberný dvor a potom to takto riešia... u nás tetky v rodine zrušili smeti kedysi a pálili všetko... to sú staré "zvyky". Chlapovi tiež svojmu nevysvetlil, ze jeho rodicia nemajú farebné kontajnery 50 krokov od brány len tak, ale presne na ten bordel co hádžu do pece. Alebo zbierajú a potom pália. Volajú to triedenie a tešia sa ze len " malo smeti majú v komunalnom" :D

A napr i nas sused biznis s odpadom a veselo spaľuje, rozlieva atď na pozemku... A roky sa to rieši. Nechápem čo je toto za krajinu...

simca06022011
16. apr 2023

@nepic taras riadne. Vysvetli mi rozduel v odstranovani a rieseni problemu :D Spaľovanie odpadu je zakázané. Je na to dôvod. Myslím, ze ty si z tých "expertov" co neriešia nič, plne slovensko ich tu je. A potom mame žumpy povylievane v záhradách, lebo čo keď sused nechce riešiť? Smeti vsade.. A smrad všade. Vieš že z toho dymu a smradu tiež ľahko ochories?
Bohužiaľ kým budú ignoranti medzi nami lepšie nebude. Ak nemá na kúrenie, na vývoz smeti, sk niekto nevie co s konármi, nech si nastuduje alebo nech žije v byte. Alebo neprodukuje smeti.. nik nemusí trpieť obťažovanie ani tým smradom. Polícia keby bola razantnejšie, rýchlo by to skončilo...ale nie je, lebo vraj "nemôže ". Takže = je na nič.

nepic
16. apr 2023

@autor
Nemyslím si že mám zlé vzťahy so susedmi s jednej strany máme ešte aj bráničku kôli deťom aby nemuseli chodiť okolo po ceste a druhý sused kedy potrebuje,tak príde do mojej garáže a ureže,privarí alebo urobí si čo potrebuje,prípadne si požičia prívesný vozík.
Ale kedysi ešte za slobodna som mal pravdepodobne takú susedu ako si ty,tak som dom predal rómskej rodine(mesto potrebovalo vysťahovať neprispôsobivých spoluobčanov),vtedy sa to aj medializovalo ako som im znehodnotil majetok a podobne, ale samozrejme to bol môj majetok,tak som s ním nakladal ako som uznal za vhodné. A dúfam že sa im tam teraz dobre býva.
Áno mne by sa to tiež nepáčilo,ale v prvom rade sa chovám tak,aby ten sused nemal na to dôvod. A život ma naučil,že na k.k.ta treba k.k.tsky aby ti rozumel.
Pekný deň vám ešte prajem dámy. 😉

kamatopo
16. apr 2023

@nepic tak to čo si spravil ty s tým predajom by sa tu zišlo spraviť viacerým 👍. Len máme málo Rómov a im podobných. Niektorý susedia naozaj potrebujú liečbu šokom.

maciatkolulu
16. apr 2023

A čo tak skúsiť, ako inteligentná bytosť taktiku...
Dobrý deň pán sused, prepáčte, ale ako dlho ešte budete páliť, dosť nás to obmedzuje.
A tak.... Ale nie hneď volať políciu a kašľať si vzťahy. Možno si ani neuvedomuje že to niekoho obzazuje

jozef11111111
16. apr 2023

@svokrinjazykmonika si normálna...ak ma daaky bordel na záhrade a páli daake lístie tak ...ak daake plasty vo velkom z daakej firmy vodpad tak nepoviem ale ináč udavacstvo..

jozef11111111
16. apr 2023

@nepic waw to si mal odvahu s tým predajom domu , že si nedalbsa obťažovať s blbostami..

marsmykkok
16. apr 2023

@nepic Ti teraz normálne závidím. Toto je aj môj sen, keby sa mi podarilo stadeto dostať a prišla by sem nejaká temperamentná romska rodina kľudne aj s kriminálnou minulosťou. Lebo moji najbližší susedia des fakt. Takých zákerných a hnusných ľudí som ešte v živote nevidela.

kalifka
16. apr 2023

@diamondsspaces ja viem, ale skoro 80 ročným ľuďom to ťažko vysvetlíš a ich deti sú proste neochotne im to zaviesť a mi to tiež robiť nebudeme. Takto nám dajú deň vopred vedieť a tak sa zaraďujeme

autor
16. apr 2023

@nepic 🤦toľko k tebe

Strana
z2