icon

Suseda sa sťažuje, že naša sušička prádla hučí

anulienka30
2. dec 2020

Ahojte. Sušičku máme viac ako 5 rokov. Kedze byvame na prizemi, bez balkona, nebola ina moznost, len ju kupit....Mame ju v skrini na chodbe. Doteraz nebol ziadny problem a teraz po 5-tich rokoch zacala suseda nad nami mat s tym problem. Ze jej to huci, ze nemoze ani telku pozerat (trosku prehana)...poradte co mam s tym spravit? mne nejde do hlavy, ze 5 rokov nic a teraz toto....prve, ze mame susit cez den....a teraz uz ani to nieje dobre :(

anulienka30
autor
2. dec 2020

@1katus1 to nam nejde do hlavy....5 rokov to islo.....

kubkovamama
2. dec 2020

@anulienka30 asi potom bude problém hlavne v citlivom sluchu susedy😉 A ty ju nepočuješ,že cez deň nad vami chodí,perie,umýva riad,wc,sprcha? Keby nemáš deti,počuješ a intenzívne. Len ona keď je sama vníma všetko viacnasobne. Neviem,no ak niekto cez deň doma robí mierny hluk,bežné zvuky domácnosti..neverím,že sušička ju tak neskutočne vyrušuje.Iba ona to tak bohužiaľ vníma.

pokemonkaa
2. dec 2020

Byvate v bytovke, kde kazdy musi dodrziavat urcite pravidla Domoveho poriadku. Vy dodrzujete nocny klud, ktory je od 22.00 do 6.hod, pocas dna fungujete ako bezna domacnost s pouzivanim spotrebicov. Platite inkaso, nemale poplatky za byt, tak si snad mozte dovolit pustit susicku aj od 20.00 hod. Podobny problem sme riesili aj my, deti sa hrali hlucnejsie pocas karanteny v detskej izbe o 19.05 hod. a suseda nemohla v klude pocuvat televizne noviny. Kludne som jej vysvetlila, ze my dodrzujeme nocny klud a cez den niekolkominutovy ruch neriesim, byvame v bytovke viaceri a musime byt k sebe tolerantni a niektore veci skratka akceptovat. Viem, ze je to tazke, ale nad niektorymi poznamkami sa jednoducho treba povzniest a selektovat ich.

nikpa
2. dec 2020

@anulienka30 a co máte akoze robit, moze byt rada ze nema nad sebou rodinu so 4 malymi deťmi alebo este horšie študentov. Ved ako často a ako dlho pracuje šušička, ze sa to neda vydržať? 🙄 nech si kupi rodinny dom, ked býva v paneláku musí si byt vedoma, ze niektoré zvuky je proste počuť. Ja by som si z nej nic nerobila.

zuzkapap
2. dec 2020

To je akoze riadna kravina. Keď človek pride z prace o 6 tak kedy ma akože dat prat a susit? Keby si to nechal na víkend,tak nič iné nerobí od rána do večera. Keď je raz viac ludi v rodine, tak sa to inak ani nedá. Ja tiež neznasam ľudí čo robia bordel po 22:00 ale dovtedy bohužiaľ... Ine je keď robí niekto bordel co nemusi (hlasna hudba, krik a pod.) ale toto není ten prípad

anulienka30
autor
2. dec 2020

@pokemonkaa sem tam je u nej navsteva, pravnuk a to je iny hluk....strasne to buchoce a nikdy som jej nic nepovedala.....takisto jej parkety vrzgaju, ked otvara balkon, tak ma to sem tam aj v noci zobudilo...neviem ci chodit kontrolovat v noci pocasie, ci co 🙂

mogaa
2. dec 2020

@anulienka30 suseda má hlavne pravdu v tom že treba sušiť cez deń....my máme pomerne novú sušičku a teda počuť to je a to ju máme v kúpelke.....najlepšie ak sa ti zmestí do kúpelky, dávajú sa aj na pračku, teda sušička na spodok......., v kúpelke je predsa len v zatvorenej miestnosti takže to nie je tak počuť......ak ju máš na chodbe tak ano môže to byť riadne počuť a hlavne ak sušíš večer keď je ticho.....

mogaa
2. dec 2020

@anulienka30 ale cez deň som zase nemyslela doslova za svetla, ale do tej 20-tej hodiny to je podľa mňa uplne v pohode.....

anulienka30
autor
2. dec 2020

@mogaa bola by som rada, kebyze sa nam da do kupelky, ale bohuzial neda....mame ju na chodbe v skrini...

anita6666
2. dec 2020

@anulienka30 lopatou po hlave,len potom by jej zahucalo

hanka1505
2. dec 2020

@anulienka30 vecer o 8 nieje este nocny klud.... Bezne susim aj ja tak, poslala by som ju do zadku. Nasa stara suseda pozera tak hlasno telku ze nemusim ani svoj tv ztisit aby som rozoznala co za program to je.... A hlavne 5rokov mat susicku je dost dlha doba na to aby jej to teraz zacalo vadit. Vobec by som ju neriesila. Slusne pov nech sa nehneva, a zatvorila dvere za nou.

tomaskovamaminka
2. dec 2020

@anulienka30 Juj nezavidim taku situaciu :/ Tiez to rozmyslam poriesit ako vy, pracku mam zhora plnenu, zpredu sa nam do kupelky neda a pracku zhora plnenu aj keby som velmi chcela so susickou skratka nevyrabaju momentalne , volakedy som videla ale uz ich nerobia :( Tak teraz fakt vaham. Tu skrinu mate asi vstavanu, ze? Som zvedava, ci tie opatrenia, podlozka +... pomozu , napises potom skusenost? Vdaka. 🙂

hanka1505
2. dec 2020

@anulienka30 a este v skrini... Ved to musi min pocut.... Proste bezny zvuk domaceho spotrebica

anulienka30
autor
2. dec 2020

@hanka1505 ved praveze mne ked to povedala prvykrat, tak som jej odvrkla, ze mi nebude rozkazovat, kedy mam prat a kedy susit....a to som asi nemala....
je to proste stary clovek a vadi jej vsetko.....

beabelisova
2. dec 2020

podla mna nic, pokial ju nepustas po 22, tak ti prakticky ani nic nemoze. ja byt tebou tak si to proste nevsimam

anulienka30
autor
2. dec 2020

@beabelisova ja by som si z toho ani nic nerobila...ale vcera zavolala muza, ze nech si to ide vypocut a ze skoro sa tam rozplakala....
tak muz je z toho teraz taky....ako keby sme neviem co robili....kebyze ma nad sebou deti, ktore jej tam trieskaju, behaju, tak neviem co ide robit....my byvame pod nou

alexk12
2. dec 2020

@anulienka30 jednoduché nerob nič vyser nanu ja nechápem keby bývalá pod vami co nie je možné ale nad vami tak nech sa pekne strčí a vydrží sa to nejde v kuse omg

danica2711
2. dec 2020

@anulienka30 nerobíš nič zlé (aj keď, 5-ročný spotrebič je hlučnejší než nový, možno preto jej to začalo vadiť až teraz), keď raz človek býva v paneláku, musí sa prispôsobiť. Kúp je na Vianoce štuple do uší...

anulienka30
autor
2. dec 2020

@danica2711 vidis....to ma nenapadlo 🙂 stuple do usi mame doma 🙂

raffaella
2. dec 2020

@anulienka30 ja by som ju naozaj neriesila. Nocny klud plati od 22h, stavebne prace v bytoch do tej 18h (drviva vacsina domovych poriadkov to tak ma, resp. je ot taky standard u nas). To znamena, ze susicka ti moze ist aj do 22h, co ti nejde, ako pises maximalne do 20h. Takze si velmi tolerantna a preto sa nou netrap, takto jej to aj vysvetli a viac ju neries (teda si najma muz). Ja susim niekedy aj do 21h, periem iba soboty a obcas to tak vyjde. Hold, zijeme v bytovych domoch a toto su uplne bezne zvuky. U nas v dome jeden sused bezi na beziacom pase do 22h a je to pocut, taky monotonny zvuk, ale ozaj nechapem ako to moze niekomu vadit. Ine je ked ma niekto hlasno hudbu vecer, zurky, stavebne prace. Ale akoze susicka...wtf, nech sa suseda odstahuje do rodinneho doma a tam si uzije este horsie zvuky od susedov.

stulrajterova
2. dec 2020

@anita6666 ufff

stulrajterova
2. dec 2020

@anulienka30 no zeny, nasa rodinna skusenost, tolko skriepok co sme zazili svagor verzus svagrina a tema treskot susicky v byte...ze ani lopatou, ani tiche a pohoda, klidek...zvada a porovnavat 5 rocne dieta a spotrebic...2 hodiny vkuse isto nedokaze vystrajat ..a dennodenne...mam 2 chlapcov a nastastie rodinny dom, no ked zacne zmykat vecer...tak sa trasie zarubna aj v spalni a to mame drevenicu

yasmeena
2. dec 2020

preco zdoraznujes slovo dochodkyna?akoze to je niekto,komu sa mozno s prepacenim aj vysrat na hlavu?ja dochodkyna nie som a pozri si co som dala diskusiu k mojmu problemu-hluk u susedov...a ver mi,komenty typu,nevsimaj si ju,ma teraz ked mam uz nervy v prdeli,neskutocne vytacaju...kedze niektore maju argument.nocny klud zacina o 22.00,tak ja doplnim ze nocny klud ma aj koniec-a to rano o 6.00...takze ak by si spinkala a tvoje deti tiez,tak sused nad/pod tebou by mohol na zaklade tejto logiky o 6.03 zacat vrtat,vysavat,prat,skakat atd..ze? ....a co sa tyka istych cinnosti-z vedlajsieho vchodu,co mame spolocnu stenu,su novi susedia...tam,kde my mame spalnu/izbu tak oni tam maju kuchynu,bezne pustaju umyvacku riadu aj o pol 9 tej vecer-ked som v izbe,tak to robi taky hluk,akoby mi niekto trieskal riadom priamo nad hlavou...takze ano,pocut to je-a tiez som im nic nepovedala....ale to neznamena,ze je vsetko ok,v mojom pripade riesim vacsie zlo....niektore osoby sa boja druhym spoluobyvatelom cosi povedat,obzvlast starsie zeny /teraz nemam na mysli tie skutocne zle zeny/ takze sa mohla odhodlavat 5 rokov....a s tym sprchovanim-niekto zo susedov sa chodi vzdy v noci-po polnoci,o 1ej-sprchovat..asi po sexe...lenze ked v takychto cinziakoch pustis vodu naplno,tak zvysni susedia to pocuju,akoby sa roztrhlo potrubie..specialne v noci je vsetko ovela viac pocut...ked vy nieco nepocujete,tak je to preto,ze ostatni susedia to nerobia,logicke,nie?...

anulienka30
autor
2. dec 2020

@yasmeena zdoraznila som ho asi pre to, ze jej chcem vyjst v ustrety a chcem radu ako....
povedala mi, aby sme susili cez den, co robim a aj tak je zlo....prepac, ale ked niekto pride z prace, po nocnej okolo polnoci, tak tym, ze sa pojde osprchovat, rusi nocny klud?
myslim, ze aj trosku tolerancie by nezaskodilo od tej mojej susedy....ona ked ma navstevu, tak to je iny buchot ako nasa susicka....a neriesim to....
ja len neviem co mam teraz spravit....to akoze mam predat susicka a susit kde? ani na ten susiak nemame plac

marsmykkok
2. dec 2020

@anulienka30 Ved jej vysvetli, že nemáš kde sušiť, pri dvoch deťoch je sušička potrebná, lebo prádla plno. Nech ti povie kedy by jej sušenie najmenej prekážalo, ale za to že sušička hučí ty nemôžeš a nemáš čo s tým urobiť. Ono práčku počuť ked len žmýka, sušička má fakt nepríjemné zvuky 2 hodiny, ked zapneš ešte dvakrát dvakrát nie je to veru bohviečo tretinu dňa to počúvať. Ale bohužial, veľa sa s tým urobiť nedá.

simca06022011
2. dec 2020

@anulienka30 nič by som nikam do skrine nedávala. Sušička potrebuje cirkuláciu vzduchu, musí mať dostatočný priestor okolo seba. Ak sa nehojda, je vyrovnaná, nema co v nej robiť taky hluk že to treba poskladať a izolovať. To fúkanie nijak človek nezamaskuje a orehadzivanie prádla tiež nijak nezamaskuje.. a ja teda mam sušičku v dome na prízemí a hore ju ani nepočujem.

hanka1505
2. dec 2020

@anulienka30 uplne vypustite.... A manzelovi by som pov. Ze ked sa mu zda ze moc huci tak asi treba novu🙂 fakt by som to nechala tak. Ved mate padny dovod mat ju(1.posch.) a presne neviem co by robila keby ste nad nou....nasi sus. Tiez maju deti ale vadi im ked nase dupocu alebo nieco im padne na podlahu a to mame aj izolaciu vsade:( takze s muzom to uz ani nerozpytvavat zbytocne budete z toho nervozni obaja.

hanka1505
2. dec 2020

@anulienka30 presne, bohuzial stari ludia su niekedy naozaj neprijemni a zabudli xo to bolo s detmi..... Prosto ja by som ju fakt neriesila. Ako som pisala pod nami im vadil buchot deciek po podlahe to ako teraz mam dat konplet po byte kpberce? A to nie ze naschval buchaju ale nechtiac im nieco padne. Takze je to tazko...fakt stuple do schranky a odchod.a inak napr ja pracku susedov pocujem malokedy tak nechapem ako ona moze susicku pocut..... Podla mna uz musi striehnzt kedy susite a len sa rozculovat:(

mirage
2. dec 2020

@anita6666 prijemna, ludska odpoved a zatrpknuta Anita.

stulrajterova
2. dec 2020

@anulienka30 po nocnej....snad rano o 7mej.

nie po polnoci