Susedia prerábajú v čase obeda
Ahojte, dá sa niečo robiť, ak susedia prerábajú byt a odmietajú nevŕtať a nebúrať medzi dvanástou a treťou, keď spia deti? Okrem toho už viacerí susedia volali na mestský úrad, lebo je to mestský nájomný byt a oni tam normálne búrajú, aj keď majú nájomnú zmluvu len na rok, wtf??? Na mestskom úrade že niečo vedia, ale určite nemajú povolenie na prerábku v takom rozsahu, aby búrali. Dá sa nejak donútiť mestský úrad, aby im tam poslal kontrolu? Vraj to budú robiť dva týždne, to sa ako moje dieťa dva týždne cez deň vôbec nevyspí? Sú tu ešte minimálne tri ďalšie rodiny s malými deťmi, takže je náš viac, čo nám to vadí.
Čerstvý vzduch je najlepší liek v tomto pripade🙂ty sa vyventilujes a dieťa si perfektne pospi. Všetci sme prešli s podobnými vecami. 3 mesiace sme mali lešenie pod oknami, hulakali na seba robotníci,, suchali omietky", rozoberali, stavali a to fakt aj týždne od rána do večera... A som tu. Takže miesto udávaná na MÚ, všetko porobiť do 12.00 a šup von😉
Ved teba stve nieco uplne ine, ako ze je tvoje dieta rusene pri spanku
@hopsadobrandejsa :D ... prajem lepších susedov na dedine :D
@hopsadobrandejsa neteš sa vopred, kým si neskúsila ...možnosť budeš mať šťastie a tichých susedov - čo ti samozrejme prajem, no ja som to šťastie v dome nemala, zlatý panelák je tu omnoho väčší pokoj
@elizabet173 ach jaj, presne, problém je niekde úplne inde, nie nejaká hlúpa prerabka 🙈🙈🙈
Od rusenia spanku deti k majetkovym pomerom a k pridelovaniu bytov 😆
To, ze poznas ludi, ktori mali dohodu, ze v case medzi 12-15 hod nebudu robit hluk pocas prerabania, je len na dohode susedov a vzajomnej tolerancii. Nie je na to ziadna vyhlaska.
Ja som sa niekolkokrat stahovala, vzdy v kazdom byte sme zazili bud prerabku u susedov alebo kompletnu prerabku panelaku, cize lesenie a robotnici od 6tej rano do 8ej vecer a nikdy medzi 12-15 hod nerobili pauzu. A to som kolkokrat potrebovala aj spat po nocnej...
Ak decko potrebuje spat, naloz ho do kocika a chodte von. Alebo sa prestahuj na samotu do lesa.
Nauc sa byt tolerantna a nezavid inym. Zavist je otrasna vlastnost...
Joj ďalšia Nána čo len seba vidí😒
Tak asi skúsim ešte raz poslať muža, nech sa opýta, či nemôžu to vŕtanie poobede aspoň obmedziť a neriešim 🙄 Moje dieťa nespí v kočíku, ani kočík nemáme, na prechádzky chodíme dvakrát denne, takže toto mi neprejde, jedine že dva týždne bude spať poobede nonstop nacucnuté na mne, no čo už, posťahujem si nejaké knihy do čítačky dnes večer 😂 A áno, už v prvom pošte riešim, či sa dá nejak donútiť MÚ poslať im tam kontrolu, lebo podľa zmluvy sa tu takéto úpravy robiť nemôžu a keď slečna má na to, aby robila takéto úpravy, mala by miesto v mestskom byte (ktorý je určený pre domácich, ktorí chcú ostať bývať v Tatrách, ale nemajú peniaze na kúpu nehnuteľnosti alebo podnájom za 800€) uvoľniť niekomu, kto by ho naozaj potreboval. Áno, to ma sakra štve. Nemám časové kapacity na to, aby som teraz stalkovala všetkých, čo to tu prenajímajú turistom alebo tu ani nebývajú a len si držia byty na to, aby si ich odkúpili, ale toto už je fakt fail a mali by im tu minimálne poslať kontrolu.
@nikolka1986 zavistou som myslela to, ze autorka sa vyjadrila, ze susedka podla papiera nema na normalny byt, preto ma mestsky, ale na prerabku ma...
@nikolka1986 wtf, to je také slovenské, že každý každému iba závidí. Mne môže byť úplne jedno, kto má koľko peňazí, ale keď tie peniaze mám, nebudem zaberať mestský nájomný byt niekomu, kto ho naozaj potrebuje. Tatrám stále klesá počet obyvateľov, lebo tu človek nemá šancu zohnať byt/podnájom a tí, ktorí by tu chceli ostať a založiť si rodinu nemajú šancu dostať ani ten mestský byt kvôli takýmto ľuďom. My sme ho dostali až na druhý pokus nejakým zázrakom keď už som mala malého a dovtedy sme bývali u svokry. Plánujeme počkať, kým nebudem pracovať, aby sme si vzali hypo a uvoľnili byt nejakej ďalšej mladej rodine, ktorá nemá na vlastné. A fakt neviem pochopiť, že ľudia prebúrajú celý byt, vyhadzujú pôvodné kuchynské linky, ako keby im ten byt patril. Však keď na to majú, nech si kúpia vlastný a búrajú si tam.
Ako vieš, že prerábajú celý byt? Daj nám kontakt na tu firmu ktorá to stihne za 2 týždne.
Riešiš ich bývanie v nájomnom byte, či hluk z prerábky?
My sme v nájomnom byte, mame zmluvu na dva roky a tiež sme prerabali... mesiac a pol.. za ten čas sme stihli vymaľovať, vymeniť wc, vodovodné kohútiky, ventilátory, digestor, kuchynskú linku, odpad, zmontovali sme vstavanu skriňu a vieš koľko to bolo hluku? Už len taká vec, že v byte neboli dvere. Nové sa museli brusit, na dve hodiny hluku. A to ani nehovorím o vrtani svetiel, výmene parapetnych dosiek. Proste nájomný-nenajomny, ja chcem žiť ako človek. Stalo to toľko, čo komerčný nájom na rok..
fuu tri hodiny denne maju stat s prerabkou? a to maju prerabat rok? dva?
a inak z kade veis, kolko maju penazi? podla toho ze prerabaju? tak hadam nebudu byvat v nejakej barabizni.. kazdy si byvanie prerobi, ked tam ide.
tiež som zažila podobnu situaciu. 6mesačne dieťa som mala a steny nam vibrovali od prerabky nad nami. A moje dieťa, ked potrebovalo spať tak spalo, aj ked to vyzeralo že mu zbíjačka trepe pri hlave. Ked dieťa potrebuje spať tak spí.
Toto neznášam, matka, čo si myslí že je s dieťaťom pupok sveta. Tvoje decko tiež vyrušovalo/bude vyrušovať ostatných napríklad ked mu pôjdu zuby alebo bude mať koliky revom aj v noci, rovnako ked začne chodiť bude dupotať, hlučno rozprávať na chodbe a to bude ok. Jednoducho ked človek žije vedľa niekoho chce to toleranciu, niekto obťažuje iných dieťaťom, další psom, tretí hraním na hudobný nástroj, štvrtý kompletnou prerábkou. Keby ľudia mali trocha empatie a povzniesli by sa nad takéto veci hned by boli medziľudské vzťahy lepšie a lepšie by sa na tomto svete žilo.
Teba nic so toho kedy cez den prerabaju
U nas tiez teraz prerabaju
Ja som v karantene, chora, unavena a neslravim s rym nic. My sme 2 dni prerabali a suseda stale chodila. Maly spi na deviatej, potom.medzi 12-14, potom o piatej. Mali sme dohodnutyxh majstrov na 2 dni , nebolo nic neplrijemnejsie ako toto stale riesit. Tiez uz mali na 3 den dalsie zakazky. To.fakt nevedia ludia par dni vydrzat? Trosku ohladuplnostri by nezaskodilo.
Co teba do toho kto na co.minie peniaze.
@ice8 bohuzial,s nimi si tu zazil uz kazdy sused svoje,a nikto sa s nimi uz nechce dohadovat lebo je to zbytocne...len dcerkina izba susedi s ich zahradou a neskutocne sa to ozyva,zvlast ked je vsade ticho len ich je pocut ako hulakaju po sebe.ono sa to lahko povie ze sak chod kocikovat ked dieta spi,ale nie vzdy sa da 3 h špacirovat,hlavne ked prsi..uprimne,bola by som najradsej keby sa odstahovali..ked idu na dovolenku tak cela ulica si vydychne aspon nachvilu 😀
Ja som 5 rokov bola v bytovke kde sa buchalo trieskalo nonstop, ci bolo rano 7 hodin alebo noc ci sviatok... nikto sa ma neprisiel spytat ci nahodou nepotrebujem klud ja, alebo moje deti... Preto sme sa odstahovali do domu a nikoho tu vedla steny nemusim pocuvat. Je to radikalne, ale najlepsie riesenie.
Aj my sme prerabali aj v case obeda, lebo robotníci majú väčšinou pracovnú dobu cez deň.A susedka mala malé dieťa, a nikdy sa nesťažovala.Skus vydržať , nebude to navždy. Samozrejmesme všade nahlásili, že budeme prerábať .
Bývame na dedine, ja idem von so synom, a v každom druhom dome steka pes, niekto niečo pili, vrci cirkularka, keď idem okolo stavby, tak tam buchaju ešte viac, kikirika kohút, a co? Komu sa mame sťažovať? 😃😃. Mimochodom syn spi ako dudok, vôbec mu to nevadi
No z diskusie vyplynulo, ze evidentne je problem nieco ine ako ten cas prerabky samotny, ale ja sa vyjadrim k tomu, kedze som s tym mala skusenost. Ked sme prerabali, vsetko sme ohlasili, oznamili, vyvesili. S robotnikmi sme sa dohodli, ze budu robit najskor od 8 a skoncia najneskor o 17, idealne este o nieco skor, aby mali ludia klud, ked pridu z prace. Nerobilo sa skoro rano, nerobilo sa vecer, nerobilo sa cez vikendy. Napriek tomu prisla suseda z bytu 3 poschodia pod nami, ze nech sa nerobi na byte od 10 do 12, lebo vtedy jej dieta spi. Bol prelom maja a juna, cize asi bola moznost ist kocikovat a podobne, ale to nejdem riesit, nepoznala som ju ani jej okolnosti. S robotnikmi sme sa teda dohodli, ze od 10 do 12 budu normalne robit na byte, ale nebudu robit hlucnu robotu. O dva dni prisiel sused, ze ci by sa mohli medzi 12 a 14 robit len tiche prace, lebo jeho vnuk vtedy spi. Nastastie sused bol fakt zlaty chlap, vysvetlili sme mu, ze uz nas o to iste, ale v inom case poprosila suseda, a ze nemoze 4 hodiny kazdy den stat robota, a nakoniec sme spolu zistili, ze treba len chvilu ticha, maly zaspi a potom mozu aj trakory padat, a nezobudi sa, takze len zaklopal nasim robotnikom, ked si maly isiel lahnut, oni na chvilu stichli, a potom im zatukal, ked maly zaspal a vsetko bolo OK, mali sme potom aj maleho pozorovatela, cele dni dokazal u nas v byte sediet na vedre a pozorovat rekonstrukciu 🙂
Chapes kam tym celym mierim? Keby sme kazdemu vyhoveli, tak prerabka sa robi medzi 9 a 10 a potom medzi 15 a 16 vecer. A potom pride suseda z druheho, ze medzi 15 a 16 jej ide serial, a ze nech sa vtedy nerobi. Takto to jednoducho nejde. Okrem toho, 12-15 nie je ziadny standardny cas obeda, mozno keby si ich slusne poprosila nech je ticho tak 12-13, tak ti vyhoveju.

To je proste udel byvania v bytovke, susedov si jednoducho nevyberies. Ja sa aj preto tesim, ze sa stahujem do rodinneho domu pretoze u nas sa s niektorymi susedmi na niecom dohodnut je hotovy zazrak.
Ak by ludia nezavideli jeden druhemu alebo sa nesnazili za kazdu cenu druhemu ublizit a namiesto toho si radsej pomahali a vychadzali v usreti, tie SVB a celkovo krajina ako taka by vyzerali uplne inak.
Bohuzial, budes to musiet prekusnut hoci rozumiem tvoje frustracii. Nemaj boja, je len malokto kto ma v celom vchode vsetkych susedov ako z medu. Brat sa tiez odstahoval do rodinneho domu pretoze mali prilis vela "ja Vam poviem preco sa to neda" odbornikov v spolocenstve.