icon

Susedia s bábätkom

18. okt 2023

Ahojte, ako by ste sa zachovali? byvame v starsom panelaku so stenami kde pocut vsetko.. Susedia maju male babatko, a tak sa pravidelne v noci stava, ze sa zobudime na detsky plac, k tomuto som samozrejme tolerantna, je to nieco co neovplyvnia, no v poslednej dobe sa k placu vzdy niekedy okolo 3 rano pridal vysavac a to ma uz teda riadne dviha zo stolicky. rozumiem, ze pravdepodobne potrebuju odsat sople ale teda podla mna to uz je za unosnou mierou... suseda sa tvari ze nic, proste ma male dieta ktore ma urcite potreby a vsetci naokolo to musia znasat

Strana
z4
lucia147852
18. okt 2023

Pre autorku a tie čo nechápu vysavac v noci: keď vám bude dieťa grcat sople a bude vrestat ako pavián a jediná záchrana je tá odsávačka na vysavac tak pochopíte. Áno púšťala som vysavac keď bolo najhoršie aj v noci. Keby dcéru drazdim elektrickou odsavackou, ktorá nič neodsala, tsk ručí ako blazen ďalšie dve hodiny. Takze ten vysavac bol pre dobro všetkých. A dokonca som pustila o 2 ráno sk pracku, keď mala dcéra rotavirus a už som to okakane a ogrcane posteľne prádlo nielen že nemala kde dať, ale už ani čo prezliecť na tu posteľ. Vďaka bohu za moju susedu, ktorej som sa vo výťahu s megakruhami pod očami z nevyspatia ospravedlnila, že rušenie a ona mi povedala, že to maximálne chápe, lebo tiež mala deti. Vždy sa snažím hluk a buchot tlmiť ako to ide, ale sú chvíle, keď to proste inak nejde. Inak nechápem ako môže autorkine deti tak hrozné budiť plač bábätka, keď nezobudí moju dcéru, ktorá spi s nami v jednej izbe.

iwesska
18. okt 2023

Uplne si mi pripomenula nasich susedov,ktory sa prisli stazovat,ze 2r.v noci kaslal a dusil sa a ja s nim a ich 11r.sa nevyspal do skoly🤣 Chudak,bol chory viackrat,tak sa odstahovali😂

lucia13022023
18. okt 2023

@lucia147852 ja tomu nerozumiem keď pre niektoré sú na prvom mieste ľudia a to aby ich nezobudili a nedajbože netrápili tých pár minút odsatia ako svoje choré dieťa 🙈

bluka2
18. okt 2023

@lucia147852 nie, nie je to jediná metóda, ktorá funguje

ropucha6
18. okt 2023

Mala som asi 4odsavacky soplov, vsetky na nic, jedina elektricka funguje, zvuk je ako ten vysavac 🙂 ale tiez nechapem, ako sa cela rodina na toto mozete kazdy den budit.

zuzanna33
18. okt 2023

To je bývanie na bytovke...Suseda si nevyberas,či už smrad,hlasná hudba, vŕtanie,domáce násilie,štekot psa ale detský dupot či plač sa časom zmierni no treba len byť ohľaduplný maximálne slovné dohovoriť ale vzájomne susedské vzťahy sú komplikované...Len na druhej strane si treba položiť otázku či je správne byť v bytovke aj keď si človek dokáže predstaviť čo ho čaká a potom sa sťažovať...?!Buď alebo ak sa nepáči nedokáže sa človek vzájomne prispôsobiť treba hľadať iné bývanie

deedol
18. okt 2023

@bluka2 tak prosim prezrad nam aj autorke, co este funguje, mozno sa nam to este zide 🙂

bluka2
19. okt 2023

@deedol ja používam vývar z eukalyptovych listov k posteli alebo vdychovať (podľa veku), to instantne skladni dýchacie cesty. Do veku 1 r. ručná odsávačka úplne v pohode fungovala a ano, bolo treba kúpiť asi 2 kym som našla takú, čo funguje

bmolko
19. okt 2023

A ked bude to dieta väčšie a zacne kričat, smiat sa, behat po byte hadzat hrackami, co im navrhnes zvieraciu kazajku pre to malé alebo zavolas socialku? Bud rada, ze nemas za susedou asocialov, alkoholikov, co by si robila potom? Oblep si steny matracami alebo si daj predpisat leuxaurin.

deedol
19. okt 2023

@bluka2 viacero bab ti napisali, ze im viacero rucnych nefungovalo… moze to zavisiet aj od tvaru nosa, moj ho mal napr hrozne mini

dada13288
19. okt 2023

Fu co k tomu napisat, i nasemu nevadilo nic, nasledne mu vadi vsetko. Na jeho ziadost mame penove koberce, nemame odrazadla, lopty.. moj maly ked sa zasmeje uz mame buchnat z metly. Uz tu bola socialka... Lebo sa mi narodilo druhe dieta a nevedel to vystat. Popritom som v zivote nepustala vysavac v noci a deti mi prespia noc, ked mala zaplakala tak 1 min v noci. Cez den ano plakala vela, pada vela lebo jej chodza nie je este tip top. Syn ma bohuzial problemy - min adhd a horsie. Cize ano pobehuje ale neverim, ze na pene to tak pocut. Sme casto von. Slusna komunikacia tu nie je na mieste lebo hned len nadava na mna a moje deti. Mame penu aj na stene aby nebolo pocut plac a detske jasenie. U nas dom nie je vykupenie ale este vacsie problemy, cize stahovanie mi nehrozi. Ja by som bola rada i za teba ako susedu lebo by si mozno porozumela situacii. Susedovi ked sme ukazovali spravy syna povedal, ze ho mam zavriet do ustavu ..

bluka2
19. okt 2023

@deedol mňa by zaujímalo, čo robia tie milióny ľudí na sopel povedzme v Afrike, kde nepoužívajú vysávače. Rovno ti poviem, všetci si poradia aj bez toho

candii
19. okt 2023

@bluka2 to je uz len argument. Myslím, že každá normálna matka svoje dieťa nenechá trápiť keď nemusí a snaží sa mu pomôcť. Môj malý je od narodenia prieduškar, keď mu nechám sople zatiect ráno s ním môžem ísť akurát tak do nemocnice (už sme boli minimálne 4x) co mu opuchnu dýchacie cesty a nemôže poriadne dýchať, keby bolo možné pošlem ti aj video ako to hrozostrasne vyzerá. A úprimne je mi u prdele či tých pár sekúnd niekomu vadí, na vysávač som dala perinu a ani nie do minúty je hotovo. Je mi ľúto ale dieťa mi je prednejšie ako to, či to pár sekúnd niekomu vadí .. u nás sa nikto nikdy nesťažoval. Dokonca deťom nosili susedia aj čokoládky a keď som sa pýtala aj vedľa susedy ani nevedela že sa v noci nieco dialo. Vďaka Bohu za normálnych empatickych susedov 🙏

bluka2
19. okt 2023

@candii nikto tam nenechá svoje dieta sa trápiť. Úplne valid argument, žila som tam, deti tam plaču omnoho menej. Empatia je obojstranná vec, tebe očividne chyba jedným smerom. Dá sa na tom pracovať. Ide o to najst riešenie, ktoré je dobre pre všetkých. Vysávač o 3 ráno v paneláku do neho nepatrí

candii
19. okt 2023

@bluka2 deti tam placu menej asi preto lebo sú naučené že si ich nikto ich potreby nevsima.
Každé dieťa, keď ho niečo trápi plače, či je slovenské, africké, čínske ..

bluka2
19. okt 2023

@candii úplne naopak, deti sú tam ako bábätka celý den v šatke a na niekoho rukách. Tam vedia s deťmi tak inštinktívne dobre narábať, že plač je veľký nezvyk a vzbudzuje pozornosť -95% v zárodku je problém vyriešený

weuska1559
20. okt 2023

Preboha tak my byvame v paneláku a s každej strany susedia,a dcerka je ziva behá,skáče,dupoce hračky jej spadnú ale susedia za 2 roky ani raz neprišli ešte keď nás stretnú sa smejú že vedia kedy ráno vstáva mala a ide spať že už nie je počuť tapkanie. Pre tu mamičku to nie je ľahké,dcérke som tiež v noci odsavala sople a nie len raz za noc keď bola malá ale o Tom to je tolerancia medzi susedmi

pirettt
20. okt 2023

Ak ti to vadí odsťahuj sa, ideálne do domu kde nemáš susedov

gaja78
20. okt 2023

Nebyvam v byte, preto nepoznam tieto "nastrahy". Ale autorka ja ta uplne chapem, nie je to prijemne budit sa uprostred noci, hlavne ja ked sa preberiem o 2-3h, do rana uz nezaspim. Ale teda s tym babatkom sa asi neda inac. Ja by som skusila hodit rec so susedkou a poprosit ju, ci by vynimocne v noci neodsavala v inej miestnosti - co nie je bezprostredne oddelena stenou s vasim bytom, alebo docasne ukladat deti spat do inej izby, ten tyzden sa to vydrzat da. Mozno by to pomohlo zmiernit hluk a nezobudil by vas.

Strana
z4