icon

Susedia sa boja našich psov

22. dec 2021

Dobry vecer byvame na dome mame tu vacsie psy , pitbullteriér, staford, bullterier mali sme aj cane corso pravdepodobne nám ho otravili susedia maju s nami problem kvoli psom vadia im boja sa ich... psy mame vychovane pocuvaju na slovo mame male deti oni tiež keď su na dvore kričia nech ich zavriem boja sa ze preskočia plot nikdy sa o to nepokusali ani nestekaju... ich maly pes im nevadi cuchaju sa cez plot keď si to všimnú hned ho nervozne zatvaraju ja mam psy socializovane deti majú zajaca ktorého vypúšťajú von na travu psy si nedovolia nic spravit ani macky nenahanaju nemaju s nicim problem akceptuju susedov aj zvierata nechapem tu nenavist bojím sa ze ich otravia 😪 psy maju papiere každý deň sa im venujem miluju deti hlavne tie nase pitbull je už starý a žiadny problém žiadna agresia poraďte kto má podobný problém ďakujem

Strana
z7
kittykat22
23. dec 2021

@lula313 tak ked sa boji ze jej otravia psov. Neviem ako ty, ale keby som ja mala psov a bala sa ze mi ich niekto otravi tak dam okolo baraku krasny vysoky plot a mam po probleme. Autorka ma barak, deti, 3 drahych psov na udrzbu, takze asi peniaze maju.

komentar asi zbytocny, kedze plot maju vysoky.

kittykat22
23. dec 2021

Tym poslednym komentarom si to tu celkom zabila. Takze dovod diskusie bol aky? Ty nemienis riesit plot, suseda je sedlacka, psov mas v poriadku. Nic neplanujes robit a ziadnu zmenu neplanujes. Preco si vlastne zakladala diskusiu? Este pises, ze ti chce suseda otravit psov - co je podla toho co som citala neopodstatnene ohovaranie susedy. Ako mozno je suseda sedlacka, ale ty tu zakladas diskusie kde sa chces len nechat polutovat na zaklade nejakeho vymyslu, ze ti chce niekto otravit psov. Ci nahodou nebud problem v tvojej hlave a nie v susede. Mozno mas ty paranoju a psychicke problemy prijat iny nazor. Prepac ale ty si normalne blazon z mojho pohladu.

sasa1310
23. dec 2021

ty si zodpovedná za svojich psov. Ak si ich nezabezpečíš, a to môžu byť vychovaní akokoľvek dobre, a niekomu ublížia, tak sa do konca života nedoplatíš

lula313
23. dec 2021

@kittykat22 a otrava sa nedá prehodiť cez betónový plot? Ten betónový plot si tu vymysleli mamicky na fore, nie je to požiadavka susedy a zrejme nič by to neporiesilo. Ak by jej slo len o plot, zrejme by ho už požadovala od autorky a to autorka nepíše, že by bol problem v plote.

sasa1310
23. dec 2021

@natyreggae na pohotovosť je ešte ok. Ja som videla čo urobilo bojové plemeno malému dieťaťu. Na pohotovosť to nebolo. Išlo o život. Dieťa oskalpované ako ho chňápal po zemi, prišlo o ucho a o časť kože. Kožu museli nahradiť kožou na brušku. A to môžu byť radi, že prežil. Urobil to tiež pes od susedstva, vychovaný pes, ktorý to predtým nikdy neurobil. Majiteľ už psa nemá, utratili ho. A spláca ujmu na zdraví

lula313
23. dec 2021

@sasa1310 nechápeš, že ich má doma vo vnútri a keď ich venčí na pozemku, tak sú za plotom a písala, že vyvysenym?

annm81
23. dec 2021

Pre ľudí, ktorí sa dušujú, ako je ich pes mierumilovný a ako strašne miluje deti, môže byt vcelku poučné toto čítanie. Veľká časť obetí, ktoré napadnutie psom neprežili, bola dohryzená vlastným miláčikom. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_d...

ukulela
23. dec 2021

Ad plot, je to rieseniw, preco odmietas? 2metrovy pevny plot. Suseda neuvidi ani ci su psy von, ci dnu. Hotovo. A este jej ho mozes dat lacnou skaredou stranou do dvora a mas aj pomstu. A iba, to vazne mas pri 3 psoch otvorebu branu? Na to si davaj bacha. Ty svojim psom bezhranicne doverujes.

autor
23. dec 2021

@ukulela pre boha nemám otvorenú bránu ja sa už vzdávam už radšej nečítam nekonečný príbeh prajem vám krásne sviatky už sa tým nebudem zaťažovať idem sa venovať rodine.

lula313
23. dec 2021

@annm81 poučné čítanie môže byt aj to, koľko deti napadlo svojich rodicov, či zabilo. Tých pripadov je viac ako napadnutie psov. Tiež kvôli tomu neprestanú mat ľudia deti a to ľudia majú aj vôľu, môžu premýšľať nad svojimi skutkami.

simkakr
Autor odpoveď zmazal
annm81
23. dec 2021

@lula313 Aj to sa dá dohľadať pod pojmamy matricide a parricide. Drvivá väčšina prípadov má minimálne jeden z dvoch spoločných menovateľov -1. vrah trpel psychickou chorobou
-2. obeť bola rodičom v minulosti týraná

ladyvi
23. dec 2021

Vravela som ti, ze zbytocne tu budes diskutovat. To neobhajis aj keby si sa roztrhala😂 musis sa obrnit tym, ze v spolocnosti tieto psy su takto vnimane, a zmena ani nenastane. A zaroven je to aj pochopitelne, pretoze tieto rasy si casto zaobstaraju dute hlavy, frajerikovia zo sidlisk, a ich vychovu casto nezvladnu a ma to aj fatalne dosledky. Toto proste nema riesenie, ani jednoznacny nazor. Asi by som sla k susede s kolacom a skusila sa o tom nejako rozumne pobavit. A ked to nepojde z jej strany, tak smola. Nepohnes nou.

tatianaba
23. dec 2021

Ja ta chapem, ty tie psy poznas, zijes s nimi, venujes sa im. Ale ako zodpovedny majitel psa, co ocividne si, musis respektovat to, ze niekto ich proste rad nema a nebude mat. Vidis tu tie nazory... ved je to bojove plemeno... naco mas take psy a este tri... oskalpuje ta... skoncis na operacke ak ta uhryzne...Ludia maju strach... scasti isto aj odovodnene...to nezmenis.Mozes zmenit len tvoj pristup. Pre pokoj tvoj a tvojej rodiny daj urobit lepsi plot. Ulavi sa tebe, lebo nebudes musiet riesit tieto konflikty, a aj susede... snad. 🙂

ukulela
23. dec 2021

Pisala si, ze nejdu von ani ked je otvorene. Netvrdim, ze vzdy. Ale skratka ty fungujes v tom, ze tvoje psy posluchnu na povel vzdy. Ok ale su ludia, co psom neveria, boja sa ich, maju paniku. Viacere sa ti to tu snazine vysvetlit. Pre cloveka s panickym strachom moze byt problem ah 5 min otvorena brana, ked ides so svojou svorkou z prechadzky. Nechces to pochopit.

andrea_ff
23. dec 2021

Sesternicu pohryzol pes, ktoreho asi 5 rokov kazdy den vencila. Do tvare....
Mojej mamu kolegynu v robote pohryzol takyto druh psa (stafford, pitbull....).
Mali zavrete dvere na kancli, lebo nemali strankove hodiny. Muz zo psom klopal na dvere....pes bol cviceny asi aby strazil dvere. Kolegyna isla otvorit dvere, a jak otvotila, pes vystartoval a zahryzol jej do prsnika....ano, prsnika. Roky mala zdravotne problemy z toho...chodila po doktoroch.
Evidentne pes isiel po krku.
Och.....proste za mna je zbiera stale zviera. A som alergicka, ked sa majitel este uraza, ked clovek nieco povie. Naozaj sa treba trosku zamysliet a pochopit, ze niekto moze mat obrovsky strach uz iba z pohladu toho psa. Civava ma asi nezabije....zato taketo typy psa uz moze. V tom je rozdiel. Vo svete sa to stava, takze 100% istotu nik nema. Ani ty a tvoje deti.......

alazala
23. dec 2021

Rozumne, tu sa normálnej odpovede nedočkáš. V každom prípade ja by som na tvojom mieste postavila betónový plot, možno sa vám podarí so susedom aj dohodnúť nech niečo prispejú, držím palce

dominikamacakova
23. dec 2021

@stevvvka ona ich chodí na dvor iba venčiť

mandarinka555
23. dec 2021

@vanda323 Nikto ti názor neberie.....kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí a vraví sa, že nieje dobrým človekom...

vanda323
24. dec 2021

@mandarinka555 Ani tebe tvoj názor nikto neberie 👍

mimka1402
24. dec 2021

Autorka kašli na tieto tu premudrele, bohužiaľ toľko ľudí je, ktoré neznášajú psov, že hoc aj york by im vadil a nie to väčší psik. Ja mám slušne výchovaneho psa menšieho vzrastu a aj tak moja na hlavu padnuta suseda vrieska na cely barák už roky, aj keď to moje šteňa nebolo ani vidieť od zeme. Lebo ona má strach, ale nevadí jej, že ublíži môjmu psovi neprávom, ktorý je kludas. Mať strach je ok, robiť takéto veci inym, už nie je v poriadku. Ja na tvojom mieste spravíme plot pre svoj kľud. Aby aj keď susede prepne, máš ty kľud z tej stránky, že ona neublíži tvojim. A hlavne nebude už môcť sledovať váš život. Určite vás to nezruinuje finančne.. Držím palce.

hebba25
24. dec 2021

Tvoju susedu chápem, tiež sa bojím veľkých psov. Na sídlisku takých tiež chovajú. Úplne otrasné je, že pri venčeni okolo paneláku nemajú psov na voditku a s nahubkom. Tie kecy, že veď vám nič neurobí. Ako to môže ten človek so 100% istotou vedieť?

wild.horses
24. dec 2021

Roky chovame, vystavujeme, cvicime a milujeme anglicke bulteriere. Nase deti s tymito’priserami’ vyrastali. Bohuzial, ta dogma bojovych psov a zabijakov pretrvava a evidentne este dlho bude. S tym nic neurobis.
Odporucala by som sa zamerat na plot. Drzim palce.

kepassa
24. dec 2021

@mandarinka555 tak neviem ale nasa civka je ten najuzasnejsi pes na svete...ma fakt uzasnu povahu. Kolkokrat jej robil zle najmladsi syn, ked bol mensi a vždy uhynala alebo drzala alebo ho olizovala..nikomu neublizila. Aj ked ju osetruju na veterine pekne drzi,max fnuka a pozera okalmi velkymi na mna,ze zachran ma ale nekusne..nema to vobec v povahe.ked nieco spravi a ju vykricim (chodi do kosa vybera mi z detskej kos lebo dotiahne) tak pride za mnou a prosika,ze odpust mi uz to nikdy neurobim.moj muz, kt.nie je teda ale vobec psickar, sam povedal,ze je velmi dobry pes.ma dobru povahu.take maca pritulne 1,4 kg...a ano brese za plotikom na chate aj bude lebo nas strazi a chrani.hned dava najavo,ze niekto prisiel. A sa ide zblaznit,ked sa jej libling, prostredna dcera, hra za zavretym plotom a nema na nu dosah aby ju ochranila..ta by sa obetovala za nas...malicka s obrovským ❤️

prvosienka88
24. dec 2021

My máme staffordicu. Je to najväčší poklad na svete, neublíži ani muche, je to trošku motovidlo ale miluje deti. Ona je taký pes ochranár, treba ju ochraňovať 😂😂😂 Nie, naozaj, poznám veľa staffordov a iných psíkov bojových plemien a teda dovolím si tvrdiť, že 99% z nich sú skôr mačky 🤷🏻‍♀️

aurora33
24. dec 2021

Prečítala som si celú diskusiu......autorka je strašné zaujatá voči susede. Teda začalo to že som problém majú susedia.....zrazu len suseda. Len ona je Sedliacka, len ich pes je zlý, nevychovany, ona je fúria a sedačka. Určite niekto od susedov otrávil ich psa !aj keď ich psíky sú vycvičené, sú stále pod dozorom. Omg!
Na druhú stranu veľmi rada by som si prečítala aj reakciu susedy.
Na jej mieste tiež by som sa bála. Aj moju maminu pohrýzol do lýtka ,,úžasný pokojný vycvičený pes". Tiež by zaňho dala panička aj ruku do ohňa a aha čo sa stalo, pričom ten pes šiel po mojom dvojročnom bratovi ako po koristi.
Čiže milá autorka, nevyhovaraj sa na sedačku furiu susedu, ale láskavo sa zamysli nad sebou a namiesto kydania na druhých si mohla už dávno urobiť vysoký plot a mať pokoj. A nauč sa písať čiarky a bodky.

mandarinka555
24. dec 2021

@kepassa Veď preto som napísala, že pes je taký akého si ho vychováš....ale vo všeobecnosti platí, že patrí k agresívnym plemenám....preto sa čivavy nikto nebojí, lebo je rozdiel, či ťa chňapne čivava, alebo bull. Ale máš úžasnú okaňu 😉

mandarinka555
24. dec 2021

@aurora33 No neviem teda...skôr by si sa mala ty zamyslieť nad sebou , lebo si napísala taký nezmysel, až to bolí ☹

78787878
24. dec 2021

Tato diskusia vo mne budi zdanie, ze existuju iba dva tabory, oddani psickari, ktori si dokazu psa vychovat spolahlivejsie ako sami seba a potom strachopudi nepsickari, resp. amateri s malymi coklami. Som majitelkou 50 kiloveho psa, papierovo mierumilovnej rasy. Je to maznak neskutocny, na med natriet. Ale je to zviera. Nikdy by som netvrdila, ze mu na 100 percent doverujem. Susedom absolutne rozumiem, tiez by som nechcela byt v ich kozi. Trochu respektu by nezaskodilo.

j_m
Autor odpoveď zmazal
Strana
z7