icon

Susedom stále niečo vadí

dumbacik
6. jan 2021

caute zienky, chcem sa spytat ci teraz ked su deti doma nemate problem so susedmi?...moje deti (2 a 5) si nemozu ani hadzat balon alebo tancovat troska.....vzdy susedom nieco vadi.... mate podobny problem?

Strana
z2
benit
6. jan 2021

@nikpa potom aj druha strana ked byva v panelaku musi brat ohlad na susedov. Ked chcu deti behat a skakat, tancovat, nech si kupia dom. 🙈 toto je teda zmyslanie. Byvanie v panelaku znamena zvysenu toleranciu a brat ohlad z oboch stran. Mala som male deti, byvali sme v panelaku anijto sa nechodil stazovat, ze sa pod nami nedabyvat. Deti treba tiez viest k tolerancii od malicka. Aj male deticky vedia pochopit.

lenka2710
6. jan 2021

@benit ale to sa ta povedať aj opačne, keď chce mať niekto kľud a nechce, aby mu niekto behal nad hlavou, tak nech si kúpi dom 🤷‍♀️ akože tolerancia zo strany mojej susedy, je prakticky nulová! To by už nič iné neostalo, len to decko zabiť a nielen decko! Veď ja som ani byt nemohla povysavat a nedaj Boh keď mi nieco spadlo pri umývaní riadu, akože ja mam byt tolerantná voči niekomu, kto ani nevie, čo to slovo znamená??

benit
6. jan 2021

@lenka2710 ja som reagovala na kocku ktoru som oxnacila, pisala to iste co ty. Takze pisem, ze tolerancia by mala byt naoboch stranach. Nie, ze js mam deti a vsetci sa zblaznite. Nereagujem na teba.

amarilka26
6. jan 2021

Tiez mam male dieta (2 roky) a veru nie je to sranda vysvetlovat mu stale ze to a to nemoze. No su skratka veci ktere mu jednoducho nedovolim v byte. S loptou sa hrame vyhradne venku. Tiez mam obavy ze susedia uz musia byt na prasky a zboznujem svokru, tie jej hlasky typu " to mu musite zakazat" atd. Je pravda ze by som ho musela asi priviazat k radiatoru, alebo 100 kg gulu o nohu. Bez hluku to jednoducho nejde :( a to som clovek, ktoremu ozaj vadi hluk.

nikanu
6. jan 2021

Tak ono vieš je jasné, že nie všetko v byte treba deťom dovoliť, no ohľaduplnosť a nejaká tá tolerancia by mala byť na strane aj susedov. Keďže bývajú v paneláku, tam človek musí počítať s tým, že bude čo to cez steny počuť

stary_ujco
6. jan 2021

Ja som mal suseda, čo každú božiu sobotu 7.00 buchol dverami a šiel na veľký nákup. Doma nechal psa, čo do desiatej zavyjal, kym sa nevratil z nakupu domov. Cize jedna jediná sobota za 15 rokov co mal toho psa, som si nepospal dlhšie ako do siedmej. Došiel z toho nákupu, nastartoval vysávač a do 12.30 šiel vysávač. V chodbe a na vonkajšej chodbe, kde 30 minút luxoval rohožku. 12.30 mu stará dala najesť a potom musel byť v baraku kľud a tichucko, lebo pán domaci oddychuje. 15.00 si pustil ľudovky a spieval si k nim. A keď si kupil roku pána das 2000 prvý počítač, tak frcal na hrách pravidelne do druhej ráno, bez slúchadiel a vždy keď mu dačo nevyšlo, tak trieskal klavesnicou od zlosti o stôl. Ale mali ste vidieť ten cirkus, keď som si dovolil ísť namontovať luster... Raz ma zastavil a oznámil mi, ze keď ešte raz v noci privolam výťah, tak odpoji poistky. Vraj mam chodiť v noci pešo, lebo je nočný kľud.
Odkedy mu niekto hodil na celne sklo auta z balkóna kladivo, tak už bol kľud s ním. Mne to kladivo doma nechýbalo...

gitusmezeiova
6. jan 2021

Ja by som ich ukludnila tým, že do 22.00 hod je nočný kľud. Ale jasné že robil nejaké rošambo by som nenechala. Ale ako deti keď sa hrajú jasné že krik a buchot musí byť. My sme v rodinnom dome takže pohoda.

nikpa
6. jan 2021

@benit áno, s tym úplne súhlasím, určitá tolerancia by mala byt na oboch stranách ale to co píše autorka je extrém, aby si deti nemohli hádzať doma balón?? My sme tiez mali takého hakliveho suseda, ked som prišla z poobednej a o 23h som sa sprchovala tak mi pravidelne búchal na dvere, ze on to počuje a jemu to vadí, mam sa umývať do 22h 🙄 a to som este bola v robote. Chcela som len napisat, ze by sme mohli byt k sebe tolerantnejší.

dreamer4
6. jan 2021

Zeny....hovorite o tolerancii....moja suseda si prerobila byt tak, ze na miesto, kde ma kazdy kuchynu, si ona dala spalnu.... mam rocnu dverku, o 6 je hore....do 7 som s nou v obyvacke, aby nahodou nebuchala v kuchyni.... po 7 idem robit ranajky.... mam drevenu podlahu a byvame v 4 bytovom 100 rocnom dome, kde su hrube drevene tramy...ja si koberec nedam na krasne vybrusenu podlahu. Dookola dostavam sms, ze sa mam naucit chodit....ze bucham a ona nemoze spat. Ale to nie je podlaha , dieta,....to je vsetko...aj pes, aj ja...aj vsetko... proste typ zeny, ktorej vadi vsetko!!! Takze ano..tolerancia a ohladuplnost... ale do akej miery? Ze moje dieta nemoze vojst to kuchyne, lebo dupe? Asi tak...

jeliz59
6. jan 2021

No tak akože ak je to tvoj byt tak ako čo tu môžu??preboha nepoviem keby by ste si robili ožran párty alebo sa bili hádali že ste neprispôsobiví...ale deti za to že sa hrajú???veď sa nehrajú zo zbijackou v obývačke....veď sú to detimas ich uviazať?alebo prikázať tu budete sedieť a nepohnete sa??veď to je už moc preboha

miro1360
6. jan 2021

Mne keby vznikli susedia s dupajúcimi deťmi a vedel by som, že to dupotanie bude trvať roky, ani by som im nepovedal že mi to vadí (pretože majú malé deti, výdavky, nemajú na drahé podlahy), ale rovno by som si ja odhlučnil stropy :D - Ako áno, asi až vtedy by som im oznámil, že budú musieť zniesť niekoľkodňovú prerábku, ale z dôvodu dobra pre všetkých.

tom_i
6. jan 2021

@stary_ujco nám zas sused kázal chodiť na výťahu, lebo ho budí dupot po schodoch

katulastraka
6. jan 2021

@miro1360 dupotanie zospodu neodizolujes, to sa siri aj stenami, musel by si odizolovat na vlastne naklady podlahu susedom nad tebou aby si mal pokoj 🙂

hennyinnsbruck
6. jan 2021

Haha keď sa niekto sťažuje ze susedia sú hlučný smola žiješ v byte.
Ked niekto píše ze "moje deti sú asi hlucnejsie" zdrbete autorku. 😂😂😂😂

Mam vyše 2 ročnú keď sa ta rozblazni jak keby kone behali. A nie nekrotim ju. Prečo? Lebo žijem v byte a susedia majú smolu.
A nie nie som sebecká. Na obed je ticho u nás aj po 19 tej je ticho. Vonku sme dosť ale je to proste decko.korigujem ju ale prilepiť o sedacku ju nemienim. Par minút denne susedia musia prezit. A takisto aj od nich idú zvuky ako stádo koňov.

Autorka. Snaž sa aby nebol hluk kolo obeda popr po 20tej a iné nerieš.

amelie2017
6. jan 2021

@ixayxa presne tak, my ked sme boli male, na kazdom poschodi aspon 5 deti. Na nasom 10! A nik nam nikdy nebuchal, a to sme sa veru vedeli nahanat a tlct.
Teraz byvame v malej bytovke, nad nami 4 a 7 rocni chlapci, tiez sem tam behaju, skacu, stolickami trieskaju, ale vsak byvam v byte. Viac mi vadia cinska rodina pod nami, co vypecie karaoke od 14. do 19. Pocuvat to cinske skriekanie tolko hodin je na slucku.

miro1360
6. jan 2021

@katulastraka Isteže izolácia v mieste vzniku je najúčinnejšia, keby boli susedia po vôli tak sa to dá riešiť. Inak je to v podstate iba ten dunivý hluk, ktorý je nepríjemný. Najviac takého najnepríjemnejšieho dunivého hluku zhora vyrába výhradne strop - to funguje ako akustická membrána. Strop je upevnený na kolmé steny, ktoré sa od toho stropu nerozvibrujú na tak nízke frekvencie, aby boli nepríjemné. Niektoré veci bude možno počuť, ale nebudú nepríjemne dunivé. Tie bočné steny by sa rozvibrovali jedine od dunenia z vedľajších miestností, neodizolované prenesú bežný ľudský hlas.
Dobre odizolovaný strop ten nepríjemný dupot zažehná k spokojnosti.

katulastraka
6. jan 2021

@miro1360 joj tak to potom nechapem preco ja na prvom poschodi pocujem neprijemny dunivy zvuk od behania dvojrocneho dietata na tretom poschodi :D a preco pocujem dunivy zvuk bassov ktore si pusta sused o dva vchody dalej :D kroky a dupotanie odizolujes jedine krocajovou izolaciou 🙂 nicim inym zial

miro1360
6. jan 2021

@katulastraka Ten dunivý zvuk je nízkofrekvenčný s vysokou energiou a rozvibruje viac neodizolovaných stropov v rade (rozvibrovávajú sa aj bočné steny - nie od stropu, ale až od tej vibrácie v danej miestnosti, kde sa ten hluk dostal - z vyššej miestnosti do nižšej cez strop).

thoughtfulweirdo
6. jan 2021

Ja nerozumiem, čo všetci tak riešia to dupanie, samozrejme v normálnej miere bežného života, nie skákanie z lustrov. Celý život bývam v bytoch, mali sme nad nami aj malé deti, aj starších ľudí s palicami, aj divnu bezdetnu dvojicu, čo každý deň hrala petanque alebo čo 😂 a ano, samozrejme, že to je počuť, ale v paneláku je proste počuť mnohokrát aj každé privolanie a odvolanie výťahu, susedov na schodisku, práčky, sušičky, odsúvanie stoličiek od stola, spadnutie lyžičky, chôdzu v ortopedickych papučiach a ďalšie zvuky bežného denného života. Bývala som pri vlakovej stanici, naši doteraz bývajú pri nemocnici a hasičskej stanici, takže sirény každú chvíľu. Nikdy sme neriešili, že by mama nemohla kvôli tomu pracovať, my deti sa učiť ani ako malé, ani ako veľké, alebo že by niekto nemohol spať. Keď človek chcel, tak si to všímal, keď nechcel, mozog po chvíli odselektoval- dokonca aj tie vlaky. Každý, kto prišiel na návštevu, nadskakoval pri každom brzdení vlaku, my sme ani nepočuli, že nejaký išiel 😂 bože, veď ešte aj keď sedíš v meste v kancelárii, "ruší" ťa premávka a život z ulice. Takže pokiaľ deti nehrajú v byte futbal alebo neskáču školku a podobné chuťovky, budú susedia typ ľudí, čo sa na život v paneláku fakt nehodia. Ono ale zas ten rodinný dom nie je tiež taká pohodička, tam sú zas iné parádne zvuky, kosačky, cirkulárky, kohúty, psy a podobné 😅 žiť v ľudskej spoločnosti bohužiaľ prináša aj nevýhody a úskalia.

miro1360
6. jan 2021

Mnoho domov v obciach je postavených vedľa hlavnej cesty, ktorá je často tankodrom a jazdia tadiaľ kamióny. Je úplne bežné, že ľuďom v takýchto domoch trasie lustrami, oknami keď tadiaľ prejde 20 tonový náklad :D

dumbacik
autor
6. jan 2021

@hennyinnsbruck deti spia od 12-14...a o 19:00 idu spat...🤪

ixayxa
6. jan 2021

@dumbacik tak nemaj výčitky, robíš, čo sa dá. Susedom asertívne vysvetlí, že sa snažíte, ale že sú to deti, nedajú sa vypnúť.

hennyinnsbruck
6. jan 2021

@dumbacik tak potom čo pindaju 🤦‍♀️ako píše
@ixayxa naozaj nemusís mat výčitky.

lapersefona
6. jan 2021

@robin30 hejze stare dobre koberce..aj lepsie tlmia pady

robin30
6. jan 2021

@lapersefona ja si to bez kobercov neviem predstavit a dnes taka divna moda vsade tie podlahy keby to aspon prave drevo bolo ale laminat,guma a neviem co,okna bez zaclon,zavesov ved aj tie tlmili trosku hluk.Asi sim staromodna ale zaclony a koberce ja potrebujem brz nich je vsetko take studene.

nikipepo
6. jan 2021

Určite nemaj ty vyčitky. My sme mali takych susedov pod nami, kedže nechcela pred ostatnymi priznať že ich vadi vtedy naše 9 mesačne dieťa vymyšlala si že perem o druhej v noci a jej dcera ma z toho astmaticke zachvaty a podobne bludy. Kukala som jak puk, najskor sme sa snažili vyjst a pomaly naš syn nemohol v byte nič. Potom pribudlo druhe dieťa, s deťmi som bola vonku doobeda, poobede spali a potom zas. O siedmej už boli v posteli a aj tak bol stale problem. Namontovali si na strop repraky a začali nam pušťať silno hudbu každy večer. Fakt som nechapala čo im vadi už keď si pomaly ani doma neni. Ine deti čo sme mali kamošov dovadzali doma ine veci a susedom nič nevadilo. Nakoniec sme kupili dom a ako som si aj myslela tymto luďom bude vadiť všetko. Potom im vadili naši najomcovia ktori chodili domov iba spať 🤷‍♀️. Obehali sme aj ostatnych susedov a ti ani nevedeli že u nas niekto byva. Proste keď je niekto debil tak je debil. Btw najviac hlučna bola paradoxne ta suseda pod nami, hlavne keď o deviatej večer sa postavila na schodisko a tak aby všetci počuli sa rozpravala so susedou oproti, pripadne prišla domov napita a pobudila cely vchod ale to už nevadilo

maja367
6. jan 2021

@dumbacik my tiež bývame v paneláku. Zatiaľi nikto nič nepovedal ale stále dcérku upozorňujem. Väčšinou sa snažím aby o 20 bola v postelí a bolo ticho. Máme susedov kde majú o rok mladšie dieťa a raz sa stalo večer o 21 keď dcérka nemohla zaspať (hore malý búchal s drevenými hračkami o podlahu tak som zaklopala na radiátor) mala mi totiž vstávala ráno do škôlky...to už mi príde také...že mohli by trošku rešpektovať a nedám dieťaťu. Tajomné čase búchať hračky o podlahu alebo píšťalku 😏.

Strana
z2