icon

Susedove deti či stádo slonov?

bielavlcica
27. sep 2019

Ahojte baby potrebujem radu lebo uz ozaj mi asi prasknu nervy. Mame maly utulny 1 izbacik kde si spokojne nazivame, oddychujeme. Nad nami byval sused ktory chodil domov kazdy druhy tyzden a jeho zlozvyk bol ze dupal a to chodil hore dole po byte. Dupal a to doslovne. Potom byt predal a teraz sa tam nastahoval chlap zo zenou a dvoma detmi. Jedno moze mat tak 10 druhe 14. Rodicia spavaju v obyvacke a decka maju zvlast izbu kedze ten byt je mensi od nasho. Ale k veci. Zozaciatku kym tu nebyvali bolo fajn ale poslednu dobu mam pocit, ze tam zije stado slonov a nie ludia. Ich deti permanentne dupu ale nie, ze len dupu to sa normalne plafon otriasa jak dupu. Teraz si naslu zabavu dupat z izby do izby. Toto mame od rana do vexera a kolko krat aj do 10, 11 vecera. Potom ja neviem co tam robia ale akoby premiestnovali vkuse nabytok. A to neni ze len vecer ale kludne aj rano kim sa chystaju prec. A cez vikend to ani nevravim to sa otriasa cela obyvacka az opadava omietka. Vcera sa partner uz tak vytocil, ze im pobuchal zospodu nachvilu to ustalo a dnes znova.
Uz som rozmyslala zajst za nim a slusne ich poziadat ci by deckam nemohli vysvetlit, ze po izbe sa da chodit aj bez toho aby susedom padal strop na hlavu ale nechcem aby vznikali hadky. Co mam robit

bielavlcica
autor
27. sep 2019

Ja si myslim, ze sme dost tolerantny, denodenne nam vzdy z ich okna nieco vypadne ci uz vechet alebo kozmeticke veci. Uz to pristalo aj na mojom aute a neriesila som to hovorila som si fajn nic sa nedeje. Susedia tu maju psa co steka vkuse a iba jednemu cloveku to tu vadi, pes sa presunul na zahradu peoblem vyrieseny. Je tu dost deti s ktorymy sa poznam a ktore nerobia taky hluk. Ked si to tak premietam tak okrem tych dvoch dievcat skoro ziadne z tych deti tak nedupoce prip. ich rodicia na to upozornuju. Neviem celkovo tato rodina je dost divna. Ten muz vyzera tak do 35 rokov ta jeho zena okolo 40. Ked idete okolo nich ani bu ani mu. Minule im suseda povedala ze parkuju jak kkt. pretoze parkovisko co mame pred barakom je miestami obmedzene takze ak mate dve auta mate ich parkovat za sebou. Nie maju jedno auto a parkuju ho v prostriedku parkovacieho miesta. Mne je to jedno ja parkujem vzadu. Teraz auto parkujem auto pri plote lebo uz 3x sa stalo ze nieco vypadlo? Z ixh okna pristalo to na strechce auta a auto zacalo hulakat na celu ulicu a do toho zacne stekat susedovich pes.

rachelkk
27. sep 2019

Bože ! Síce ten popis na mňa nesedí .. máme len jedno dieťa, iný byt .. ale isto to píše aj tak môj drblý sused zo spodu... 🤔😁😁

leeo
27. sep 2019

Ako tak citam prispevky, tak byvat v panelaku je akoby za trest.

martakar
27. sep 2019

Tak ísť sa s nimi v kľude porozprávať je určite slušnejšie ako búchať na plafón, nech sú ticho.

cica8
27. sep 2019

Tiež mám takých susedov ale oni trieskaju dverami, pes steká zakaždým keď mi dcérka zaspí, garáž rovno pod spálňu a auto ukrývajú zvyčajne až keď dcérka zaspí co ju klasika budi....po mojom. Upozornení mi bolo povedané ze mam moc citlivé dieťa na spánok.... Keďže ich vchodové dvere sú zarovno mojimi spalnovymi tak treskot ako nemám slov. A ten pes že sa potrebuje vystekat. Zaujímavé je to keď osoba v tom byte je po nočnej tsk nepočuť nic. Tak sú potichu... Co už... Tolerancia a slušnosť tu nepoznajú

lulujam
27. sep 2019

@bielavlcica no ja to tiež poznám... mali sme predtým susedov, málo kedy bolo niečo počuť, tiež sa odsťahovali a tí noví viem o nich všetko kde kto spí, kedy chodia deti spať, kedy sa učia, kedy majú návštevu, kedy otec cvičí, nakoľko skáče na švihadle atď. Takže to vôbec nie je smiešne, že robia takí hluk, že človek má o všetkom prehľad. My sme si dali znížiť strop v detskej izbe kvôli deťom, tak tam to počuť oveľa menej, ale v obývačke a v spálni všetko počujeme aj kedy sexujú, bola som raz keď tiež lietali po izbách pripadalo mi to, že dostal asi korčule malý kolieskové, tak sa vozil do 23hod, tak som bola, že malá mi už spala a že mi ju zobudili, tak sa ospravedlňoval atď ale od ďalšieho dňa všetko po starom... takže chcem znížiť strop ešte v spálni nech sa aspoň vyspíme.

bielavlcica
autor
27. sep 2019

Ako mesiac sme takto, ze ozaj sa snazime to ignorovat ale prisaham, ze oni no to by ste museli zazit to sa normalne strop otriasa. Vcera im priatel pobuchal zospodu a bol mensi hluk ale dnes to je katastrofa, trieskaju s dverami az sa okna zatrasu ale pustim radio alebo dam sluchatka a ako tak sa ro da ale idete spat a zobudite sa na to, ze nad hlavou Vam niekto dupoce. Nerozumiem ako lebo tam nie je plavauca podlaha ale nnormalne podlaha z kachliciek takze aj ked by si dali papuce a chodili by normalne neverim, ze by to tak bolo pocut

altair
27. sep 2019

@rachelkk to nepise tvoj sused ale moj 🙂 a to sme si aj koberce davali kvoli nim a furt nedobre. mne raz v noci prisiel zvonit, ze sme hlucni. malicka mala tri mesiace a nepokojnu noc. ale aj my ich velmi pocujeme, hadky, dupotanie ich deti, dokonca aj radio ci telku, no ja to neriesim. sme v panelaku.

baklik
27. sep 2019

@lulujam znizeny strop nepomaha. To skor sa v tej detskej zdrziavaju menej ako napr.v obyvacke... aj u nas je to tak a to mame znizene stropy tam, kde najviac dupu, teda v obyvacke a na chodbe.

jonnie
27. sep 2019

MAM male dieta, snazim sa ho krotit...no obcas cosi buchne. Ked to susedom vadi...teda mojim.
.apropo..maju tak stare dieta ako ja.
.vravim si..ze maju taku istu sancu odstahovat sa ako my.. Mozno by som zvážila
..ak planujes rodinu...vacsi byt a najvyssie poschodie. Kamoska len tak kupuje byty...nechce, aby nad nou niekto buchal.

baklik
27. sep 2019

@bielavlcica taktiez nepotrebujem budicek, my mame susedov... 😞

lavender273
27. sep 2019

@bielavlcica

Akurat som sa sla spytat aku podlahu maju. Ked kachlicky tak to je jasne ze vsetko pocut. Este aj ked je drevena podlaha odizolovala tak pocut. Nad spalnou mam obyvacku a ked moj muz chodi po obyvacke mam pocit ze tam hroch chodi.
To je tazko poradit, mozno by pomohlo ich zavolat k vam dole nech to pocuju sami. No mam pocit ze tie byty su tak prerobene ze tam bude stale problem s hlukom.

marsmykkok
27. sep 2019

@cacianka len ona píše že aj starší sused dupal, tak podľa mňa je to stavbou. ono sa to nezdá, ale bežné paneláky sú aspoň trocha odhlučnené, teda ak je sused normálny dá sa to vydržať, ale takéto budovy vôbec. veľakrát som bola na školení v takých neobytných budovách a to otras, počula som nad nami detailne rozhovor, posunutie hrnčeka, chodenie, všetko ako keby sa to dialo priamo pri mne a tu bude chyba že tá budova sa len kozmeticky prečlenila na byty, ale všetko tam počuť

salonka22
27. sep 2019

@bielavlcica Modrý koník, at its finest, chápeš:D Tu z teba každý urobí sprostú, lebo a)sa sťažuješ na deti, b) na život v paneláku. My sme mali podobné problémy, vedľa nás bývalá 6clenna rodina. Pomohlo prisunut kniznicu k stene a komplet ju zaplnit. K tomu sireniu zvuku - asi to nie je tvoj pripad, ale zvuk sa v panelaku skutočne siri uhlopriecne. My sme takto do 2 v noci poculi susedin televizor (stara pani, zaspavala pri telke). V inom byte pod nami byval par, ktory si do 3 v noci nadaval do pic a kokotov a hadzal po sebe riad. Poucenie: ked sme kupovali byt, podmienka bola posledne poschodie a rohovy :D Vďakabohu, našli sme taky. Kto nechápe ten pocit bezmocnosti a vnútornej agresivity, ktoru ludom citlivejsie vnimajucim hluk spôsobujú podobne situacie, tomi to nevysvetlís...

Byt tebou by som isla velmi slusne za susedmi - ak nie su arogantni chuji, detom dohovoria. Ako sorry, ale 10 a 14 rocne dieťa musi taku vec pochopiť. Ak problem pretrva, hladala by som ine byvanie. Nic si nerob z komentarov, kde ta ludia zhadzuju, lebo si si dovolila niečo taketo vobec napísať, alebo ta posielaju na samotu, lebo "tak sa zije v panelaku". Nuz, keby ludia boli aspon trochu empaticki a snazili sa brat ohlad aj na okolie, hned by sa nam tu zilo krajsie. Zial, toto je velkomesto: pocit anonymity dava mnohým "pravo" robit si, co chcu, ved ti ludia (susedia) pre nich nie su nicim/nikym...

zmysel
27. sep 2019

Ja mám občas podozrenie, že niektoré podlahy a steny sú špeciálne nadizajnované tak, aby všetko na druhej strane zosilnili na nervydrásajúcu úroveň. 🙂 A osobne ma najviac zo všetkého iritujú hlboké tóny subwoofera (basový reproduktor), ani nemusí byť veľmi nahlas. Dúfal som, že po presťahovaní na dedinu bude kľud ale prd, tu ma zase štvú traktory ničiace lesy, motorové píly, celý deň hučiace malé bagríky... niekto je na to citlivý, čo už. Súcitím.

lula313
27. sep 2019

Žiaľ, kúpili ste nekvalitnú nehnutelnost. My sme v byte mali odhlucnenu podlahu 20cm liaporom, plavacka tiež s tlmiacou vlastnosťou, ale celkovo múry zvuk neniesli, aj izby susedných bytov boli tak, aby spálne boli v strede a kuchyne s obyvackami susedili. Ja som bežne dávala prať vecer o 22hej, nikdy sa mi nikto nesťažoval a ani ja som nikdy nepočula susedovu pracku. Keď sme prerabali kúpeľnu, bývala som v inom byte a tam som pocula každé jeden slovo, ešte aj zakaslanie.. mne to príde chore od vás požadovať od niekoho, aby deti len sedeli na posteli a rodičia si suskali, či kupovali si koberec.. aj tak Vám padá omietka, tak si odhlucnite strop a do buducna si veľmi dobre zvážte, v akom zlepenci si kúpite byt

ukulela
27. sep 2019

@bielavlcica na prvej strane myslim pisala nejaka architektka, kde je problem ...skratka ktokolvek tam bude byvat, bude sa ti to ozyvat . prerobene byty - nedostatocne odhlucnena povodna budova, cele zle. bud zainvestujes do odhlucnenia stropu, alebo sa budes zbytocne rozculovat.

ukulela
27. sep 2019

@rachelkk ale smykaj kupit koberce a papuce a karimatky na spanie. a tie vechte si sus vkupelni, nie na okne!
@bielavlcica inac este mi napadlo,preco riesis ich vek?

baklik
28. sep 2019

@marsmykkok povedala by som, ze prave naopak. U nas v panelaku pocut od susedov vsetko takto ako opisujes, u mojej mamy nie. Tak bud mame prilis hlucnych susedov alebo ma panelak nejake konstrukcne chyby. Poviem pravdu, ja uz mam naruseny spanok ako tu byvame...vecer sa clovek boji zaspat skor ako susedia, lebo hrozi, ze zrazu sa zobudi na dake buchanie a rano nepotrebuje ziadny budicek...vstavat s rachotom je uzasne.

baklik
28. sep 2019

@lula313 ja susedinu pracku pocujem tak akoby prala moja, pretoze si ju oprela na spolocnu stenu a tomu ver, ze perie kazdy den aj do noci, aj skoro rano. Dnes sa opat perie od 6.00, v lete aj od piatej. Uz som mala take pohnutky, ze prestahujem z kupelne aj ja tu moju do kuchyne a budem pustat do noci a od skoreho rana zas, nech si uvedomi, ake je to prijemne mat v tom tichu furt hluk zo susedovej pracky... tiez mam male dieta a chodim do prace, ale neskoro vecer a skoro rano nikdy neperiem.

simca06022011
28. sep 2019

No ja ťa chápem a nezávidím... A išla by som im aj zaklopať slušne. .ak majú problémy neduat, a nerobiť hurhaj, pomôže im koberec trochu ale to už nech si nájdu riešenie. Moja ma 8 rokov a keď kraca po poschodí ak steny sa mi otriasajú. To musia aj oni počuť.. plus tie plavacky kadejaké tomu nepridajú... A k nočnému kľudu tu: ani cez deň nie sú bežné dovolené činnosti ktoré rušia susedov ;) kuk domove poriadky... My sme v byte mali hlučné činnosti od 8 do 19tej bez nedele. Chodenie samozrejme tam nespada 😂 ale ak chodia ako slony tak nech sa uvedomis 😁 my sme mali susedov pod nami starších a v kuchyni keď sa posunula stolička už vrieskali na chodbe 😂 nachapem či čakali hneď pri dverách kým suchneme... Vyriešili to rodičia. Sused fajčil na záchode, tiež sa to vyriešilo... Diskotéky celé poobedie u susedov sa tiež vyriesilo 😁 všetko je to o ľuďoch s troche ohladuplnosti. Ako nebudem sa obmedzovať a budem robiť iným zle,, to je super prístup 😁 asi by som skúsila opacny postup potom a začala robiť hurhaj ja...

lula313
28. sep 2019

@baklik no to je aj tým zlým projektovaním bytov. Ako píšem, tu záchody a kuchyne susedia spolu, čiže aj keby moju pracku pocula, tak o desiatej vecer ani v kuchyni nie je.. v podstate o tých susedoch ani nevieme, s ktorymi susedime kuchyňami a v zivote som ani predchádzajúcich cez kuchynu nepočula..

bielavlcica
autor
28. sep 2019

Baby nebyvame v panelaku ale bytovom dome

marsmykkok
28. sep 2019

@baklik tak potom je to o stavbe. Ja nebývam v paneláku ale čo som bola u známych rodiny a tak aj na niekoľko dní nikde som nezažila nič strašne. Bolo počuť susedou ale minimálne. Také ako by boli pri mne som zatiaľ zažila len v nebytových stavbách ale môžu byť aj také paneláky. Keby má nad hlavou nejaké malé deti nepoviem tie behajú dupocu ale nemyslím že by starší pán čo navyše robí manuálne keď je doma behal hore dole a dupotal a rovnako teenegeri nebudú behať skôr ležať alebo sedieť s mobilom v ruke. Keď ju ruší aj to že idú na WC a tak podľa mňa chyba stavby čomu nasvedčuje aj to že jej praská strop v novostavbe

abbey1
28. sep 2019

@bielavlcica Mne si stále neodpovedala, či bývate v tom novom byte, o ktorom si písala pred rokom. Už vtedy ste mali problémy. Tam by som hľadala chybu a nie v susedoch.

rika271
28. sep 2019

My sme kvôli tomuto tiež mali so susedou problém. Dcérka si nemôže zavolať domov ani kamarátov, ani žiadna narodeninová oslava nehrozí...nič. lebo pod nami žije zatrpknutá rozvedená žena so svojou mamou, ktorá ani z bytu nevychádza. Moja malá dcéra vraj dupe, až sa jej poháriky posúvajú a ona chce mať kľud. Takže len po dieťati vrieskam, aby nebehalo po byte. No vysvetlite malému dieťatu 😕 Susedia nad nami zrejme cvičia občas s činkami a hádžu ich o zem, ale aby ma to niekedy vytočilo a išla im za to nadávať? Veď viem preboha, aký je život v bytovke, načo strpčovať ostatným život? Toto je len o netolerantnosti. Nakoniec sme inak dopadli tak, že nám dala pokoj. Neuvedomila si, že tak ako ona počuje moju dcéru, tak aj my počujeme ako sa háda so svojou mamou na dennom poriadku. A to takým spôsobom, že jej neraz vykričala, aby do ráno zdochla 😐 Tolerovali sme to, ale keď som jej to spomenula, zrejme ju to dosť zarazilo a ostal pokoj. My si bohužial do dnes žiadne návštevy nevoláme, ale za náš pokoj to stojí.

gabrielaaaa
28. sep 2019

Pripomínaš mi moju susedku 😠😠😠😡😡ale malý má 4to je rozdiel tie väčšie by to mohly pochopiť a chudák on už sa bojí aj hrať lebo tá pani stále vrieska na každý krok ja ho musím stále upozorňovať ale ja som jej povedala svoje kôli nej sme museli vymeniť stoličky stôl na balkóne aj tak sa jej nepáči v marci mám termín a keď sa to narodí očakávam že aj sociálku na mňa zavolá pokiaľ som bola na chalupe sladký život mohla som. Si tam robiť čo som chcela 😬 takže taký je život v bytovke

baklik
28. sep 2019

@lula313 no my cez kuchynu pocujeme vsetko-trieskanie hrncami, riadmi, pustanie vody, vravu a zvuk z pracky sa mi v tom tichu neskoro vecer a skoro rano siri do celeho bytu cez spolocnu stenu...

eliska13
28. sep 2019

@baklik A čo máte všetky s tými papucami?Mne sa nezdá, keď mám papuče, že menej nás počuť.Praveze často detské papuče klopocu

baklik
28. sep 2019

@rika271 presne ako sused pod nami, mali sme navstevu asi 10 min, sused hned hore u nas, lebo 1,5r chlapec chvilu dupal na mieste s pritom krical... ako pripeceny a zacal vyziapovat, ze je to na dennom poriadku, pricom to ani nebola pravda, navstevy sme si ani nevodili radsej domov,lebo deti,ked su spolu,su zivsie...stretavali sme sa vonku.