icon

Susedove deti či stádo slonov?

bielavlcica
27. sep 2019

Ahojte baby potrebujem radu lebo uz ozaj mi asi prasknu nervy. Mame maly utulny 1 izbacik kde si spokojne nazivame, oddychujeme. Nad nami byval sused ktory chodil domov kazdy druhy tyzden a jeho zlozvyk bol ze dupal a to chodil hore dole po byte. Dupal a to doslovne. Potom byt predal a teraz sa tam nastahoval chlap zo zenou a dvoma detmi. Jedno moze mat tak 10 druhe 14. Rodicia spavaju v obyvacke a decka maju zvlast izbu kedze ten byt je mensi od nasho. Ale k veci. Zozaciatku kym tu nebyvali bolo fajn ale poslednu dobu mam pocit, ze tam zije stado slonov a nie ludia. Ich deti permanentne dupu ale nie, ze len dupu to sa normalne plafon otriasa jak dupu. Teraz si naslu zabavu dupat z izby do izby. Toto mame od rana do vexera a kolko krat aj do 10, 11 vecera. Potom ja neviem co tam robia ale akoby premiestnovali vkuse nabytok. A to neni ze len vecer ale kludne aj rano kim sa chystaju prec. A cez vikend to ani nevravim to sa otriasa cela obyvacka az opadava omietka. Vcera sa partner uz tak vytocil, ze im pobuchal zospodu nachvilu to ustalo a dnes znova.
Uz som rozmyslala zajst za nim a slusne ich poziadat ci by deckam nemohli vysvetlit, ze po izbe sa da chodit aj bez toho aby susedom padal strop na hlavu ale nechcem aby vznikali hadky. Co mam robit

baklik
28. sep 2019

@eliska13 ved podla toho ake.... jasne, ze nie drevaky apod. 😀 existuju aj tichoslapky 😉 a ked som to pochopila ja, aj susedia nad nami, verim,ze skusia sa inspirovat aj ini 😉

baklik
28. sep 2019

@marsmykkok tak v prvom rade panelaky neboli konstruovane na plavacie podlahy, ale kazdy v nich mal kedysi v celom byte koberce, preto bol vacsi klud. Teraz na tych plavackach bez krocajovej izolacie sa ozyva vsetko susedom pod vami ovela viac ako tym,co robia hluk vo svojom byte. A niekto chodi normalne, niekto naslapuje razne cez paty,co sa ozyva dole ako dupot slonov. Je rozdiel,ked sa nad vami suchce babicka a ked si tam rezko vykracuje 90kg chlap...

eliska13
28. sep 2019

@bielavlcica Vieš ja málokedy sliedim nejaké staré príspevky v archíve, ale teba si pamätám ako si riešila nástup do novej práce minulý mesiac.Prepac mne prídeš ako obeť všetkých a všetkého cez mamu, prácu, bývanie....iste, keďže nemáš dieťa si sama doma všetko počuješ oveľa viac a vsimas si to.Zial to patrí k bývaniu so susedmi my sme tých našich počuli sexovať, chriachat sople do umývadla ráno pri hygiene, a cez záchod k nám išiel smrad z ich varenia vtedy som vedela, že musíme preč.Co si mysleli susedia o mojom synovi, keď sa hral s kockou, autíčkami ani nechcem vedieť manželia po 60 tke bezdetní.ved iste môžeš ísť povedať, že sú hluční, ale nemyslím, že to robia naschval.

baklik
28. sep 2019

@bielavlcica ale z coho je ten bytovy dom skonstruovany?? Ak z panelov, z tych sa vacsinou tiez taketo stavby stavali, tak si hold ako v panelaku...

baklik
28. sep 2019

@eliska13 ono aj tie kocky sa daju vysypat na koberci, ci penovych podlozkach a hned je to o niecom inom... tak som aj svojho syna ucila a doteraz ho na to pekne upozornim, nech sa hra na koberci, ani ramus nebude,ani chladit ho nebude... treba aj deti ucit ohladuplnosti od malicka 😉

eliska13
28. sep 2019

@baklik Ale iste, že bol na koberci.Ale tak isto stvornozkoval a utekal, púšťal si veľké auto, ja sa pristihnem niekedy ako buchocem s riadmi, keď ich ukladám do skrine a to sme už v do me, počula si niekedy ako trieska, keď niekto posúva vysávač po izbách?alebo, keď odsuvas stoličku, aby si povysavala a môžeš mať aj na spodu filc aj tak to počuť, ako chces zariadiť, aby malému dieťaťu niečo x krát denne nespadlo?ale toto si uvedomí iba človek, ktorý denne v tom zije.Aj ja som bola bezdetná a prišla z roboty a chcela pozerať TV a mala pocit, že tí ľudia nie sú normálni a čo toľko buchocu a chodia hore, dole, zatvárajú dvere....

baklik
28. sep 2019

@eliska13 samozrejme,ze vysavac pocut,ale vysava sa predsa chvilu a adpon nadi susedia to robia v sobotu doobeda, tak budiz. Je rozdiel konstantny hluk z dupotu, o tom je tu rec...

babatkoo
Autor odpoveď zmazal
babatkoo
28. sep 2019

Sucitim s tebou. Preto sme predali byt na 2 poschodi a kupili byt na najvysom poschodi 🙏. Iz 4 roky si uzivame ticho. Dohovaranie a prosenie susedov k ohladuplnosti nemalo zmysel. Trpeli sme to 4 roky a potom sme to vzdali. Drzim palce

lala0000000
28. sep 2019

@bielavlcica Chodte pekne navstivit susedou a pekne sa s nimi porozpravajte, povedzte im aby prisli na kus k vam a ich deti nech robia to co do teraz aby videli co zazivate 🙂 mozno ani nevedia ze robia hluk a vam tym zneprijemnuju zivot kedze ste za nimi ani neboli

rachel36a
28. sep 2019

@bielavlcica v dnesnej dobe bez kobercov, mkda laminatovych podlah a dlazieb je uplne normalne ze to v byte pocujes.. aj vas susedia pocuju...je to bytovka....ja pocujrm ked rozkladaju nadomnou gauc, ked peru lebo maju pracku v kuchyni, ked splachuju, a aj ked maju sex a vrzga im postel...pochybujem ze aj jeden majitel, a teraz aj novg majitel zamerne dupu

rachel36a
28. sep 2019

@bielavlcica tak my asi tiez budeme divna rodina ked moj mu ma 38 a ja 47...a este mame aj syna autistu..too podla teba by sme sa mali zabit lebo ani koberce nemame a muz nenosi papuce 😁😁😁😁

baklik
28. sep 2019

@rachel36a stacilo by zazit par krat nasich susedov a pochopili by ste, o com je rec. Ja som uz byvala v piatich bytoch, ale toto som nezazila nikde - dupot, trieskanie dverami, dieta ukladafe o 20.30 do postele, lebo rano vstava do skoly a nad nami treskot o podlahu min.do 22.00, lebo vtedy ukladaju svoje rocne dieta oni. Kto nezazije, nepochopi.... pripadne mu nepride vynadat podgurazeny sused 🤐 tiez by som si kedysi myslela, ze to ti ostatni len prehanaju, lebo som to predtym 30 rokov nepoznala. ...

baklik
28. sep 2019

@rachel36a tiez som nechapala, ked mi kamarat povedal, ze nechci, aby si vasi susedia nad vami prerobili byt a dali plavacku, ze to je otras... to som este byvala u mamy a nechapala o com hovori, lebo susedia mali prerobene, ale zjavne sa premavali v papuckach, takze sme o nich ani nevedeli. To uz ty musis vediet ako sa spravate, len bohuzial, niektori si to neuvedomuju....alebo je im to srdecne jedno. Takym by som dopriala zazit dlhodobo konstantne hlucnych susedov nad hlavou. 😞

rachel36a
28. sep 2019

@baklik byvame v bytovke a tiez vsetko pocujem , ale ozaj by som neriesila ze niekto pri chodzi dupe alebo nie...a aj male deti som mala, a prezili susedov sex, rozkladanie gauca, co kazdodenne vecerne pranie v kuchyni...to je o zvyku...a spravame sa uplne normalne ako vsetci ludia....mame podlahy, nie koberce...kludne chodime, ja dokonca v drevakoch lebo mi ta obuv vyhovuje, maly sa doma hra, sem tam nam nieco spadne...uplne normalne domacd zvuky...a ked hra susedov syn na klavir o deviatej vecer, lebo skôr nestihol, tak si ho vypocujem ..pripadne si dam hlasnejsie televizok ak zle pocujem...nevim si predstavit zeby som otravovala susedov s takou hovadinou ako je to ci buchnu dverami, alebo ako hlasno chodia a pod...

baklik
28. sep 2019

@rachel36a tiez som si nevedela predstavit... kym vam to dlhodobo nebudi dieta, ktore vdaka "ohladuplnym" susedom zaspi konecne az po 22.00. Priznam sa, ze par krat som pot narobila pri uspavani ich dietata buchot ja, co sa im samozrejme nepacilo a az potom im doplo... bohuzial, niektori pochopia az ked zaziju to iste. Ci uz to robia naschval alebo nie.

marlent
28. sep 2019

Odizolovat plafooooon...
Ja pocujem doslova ked lezim v posteli kedy sused splachne kedy pusti vodu kedy pride domov co pojdem za nim ze prosim ta mozes sa osprchovat rano lebo moj syn sa na to budi?

baklik
28. sep 2019

@marlent o sprchovani tu rec nebola, ale o zvukoch, ktore sa daju eliminovat... 😉 osprchovany je clovek predsa za chvilu. 😉

marlent
28. sep 2019

@baklik princip je rovnaky....chces mat klud vadia ti bezne veci tak na dom..

baklik
28. sep 2019

@marlent bezne ako bezne... my netrieskame,ucim totiz dieta, ze dvere maju klucku a v byte nedupeme, unuvame sa dat si papuce, dieta sa mi hra na koberci s legom a pod., neskoro vecer a skoro rano nevysavam ani neperiem. Podla mna standardne veci, ktore keby kazdy sa snazil dodrziavat, bolo by aj v panelaku pohodove byvanie. A uz vobec nevrtame do panelov do 22.00 hod.ako "inteligent" pod nami. Samozrejme, niektore veci neovplyvnis ako je napr.sprchovanie ci splachnutie atd., takze to neriesim vobec...

marlent
28. sep 2019

@baklik ani my netrieskame ani nasi susedia ale proste je to pocut a v pnelaku vzdy bude

baklik
28. sep 2019

@marlent tak napr.nasa suseda s jej dcerou klucky nepoznaju, to su supy jak fras tymi tazkymi bezpecnostnymi dverami, ze sa clovek strhne aj zo spanku. Zaujimave je,ze ked sa vracia domov so synom v kociku, ktory pravdepodobne spi, dokaze ich zavriet aj uplne potichu. Ja mam na stolickach plstenne nalepky, ona nimi rype do podlahy, ze to hadam musia pocut aj susedia pod nami. Ja som maleho doma na odrazadlach nevozila, akurat po vonku, oni ano... a X dalsich prikladov by som mohla uviest na to ako niekto produkuje "bezne" zvuky a iny sa ich vie zdrzat.

ukulela
28. sep 2019

vyrastala som v bytovke, parkety, tri male deti - no suseda pod nami nikdy nic neriesila, bola to starsia pani, no tiez vychovala deti a vedela, ze decko o stolicku priviazes. skor vadil nas krik susede vedla (priecky medzio bytmi boli len z poltehly) ... potom, uz ked sme tam nebyvali sa prisla nova spodna suseda, co sa nastahovala (s rodinou a malym deckom) stazovat, ked bola sestra na navsteve, ze synovec (tiez na navsteve) robi hluk, lebo kolenackuje - rozumej - ona povedala, ze jej dieta sedi a poslucha a toto nema co behat po byte .... proste ludom nevyhovies.
k tvojmu prikladu, @baklik - moj maly od narodenia mava strasnu chvilku tak medzi 22-23. ked ho uspim skor, zobudi sa vtedy a reve, ked ho chcem uspat vtedy, reve tiez ael ako tur. co mam robit, dat mu stopel do ust? skratka akekolvek snahy prerezimovat ho zlyhavaju. (mam aj starsieho a s nim taky problem nebol) - no aby som sa ja este trapila, ci vyrusujem susedov, pre mna je dolezite uspat dieta a snazit sa ho v pokoji utisit, nie sa nervovat kvoli ludom podo/nado mnou. raz mi sused zvrchu vo vytahu povedal s usmevom, ze toto je ten maly, co tak strasne place? no ano, toto ....
a este vlastna skusenost - ked sa suseda pod nami prisla stazovat, ze dupeme, ked u nas bola sama doma imobilna babka - ten hluk a otrasy sa casto nesiria len z bytu nad, ale z bytov vsade okolo, aj z vyssich poschodi. casto su v tom najblizsi susedia bevinne. je to dan za byvanie v byte. bud to treba prijat, pripadne investovat do odhlucnenia, ale skratka nemozte terorizovat susedov, aby mali stres, ci im nespadne lyzicka na zem ... na hluk sa mozte stazovat pri porusovani nocneho kludu. ale "dupanie" cez den je zvacsa normalna chodza.
len priklad - ja viem, ze je nedela podla toho, ze vrchni susedia klepu rezne - ako u mna na stole ich pocut. co im to mam zakazat?

ukulela
28. sep 2019

... a teda uprimne priznavam, nas by za susedov asi nechcel nik. ked maju deti sople, a musim, tak sa nestitim zapojit odsavacku na vysavac o 11tej v noci, nenecham ho zadusit. samozrejme to maleho vzdy rozreve :( urcite som z toho nestastna viac, ako susedia, takze tak .... decka usmernujem, aby sa hrali na koberci, no teda dost casto to lego duplo konci na plavacke, obesim sa? dvere nezatvarame, papuce mame, o sama pocujem, ako sa moje kroky ozyvaju ... fakt sa tesim, kedy odideme, kvoli susedom (ktori zasa hulia na balkonoch ako divi) aj kvoli nam.

maciatkolulu
28. sep 2019

@ukulela nuž áno, ale asi by ani teba nepotešilo kebyže horko ťažko uspis to svoje urevane dieťa a suseda nad vami pusti vysávač - lebo - a ma svoje dôležité dôvody... A zobudí ti dieťa, existujú aj odsávač ký ústne atd. Ja som v živote nepoužila na vysávač pri troch deťoch. Treba aj trochu tolerancie na oboch stranách, lebo naozaj argument ja mam dieťa je taky trochu neviem, sebecký, chápem aj susedov a ja môjho zvyknuté ho na dom dosť krotim, aby nebu hál, nebehal, netrieskal a to mame tolerantných susedov. Ale vysávač by som fakt v noci nepustala

ukulela
28. sep 2019

@maciatkolulu mame na usta, ale ked skratka nevytiahnes tie sople a vies, ze musia von - tak ten vysavac zapnes. najma po tom, ako starsiemu zatekajuce sople vzdy vyrazili do zapalu strednehu ucha, zvacsena nosna mandla, spankove apnoe atd .... ver tomu, ze tahala som ustami, az som si myslela, ze mi prasknu cievky v hlave, ale nikdy som nevytiahla tolko, ako vysavacom.
ja to beriem tak - ani raz som sa nestazovala susedom na psika, ktory steka na vytah. nikto zo susedov sa neunuva prestat fajcit na balkone (v lete nemam sancu vetrat, najskotr o polnoci, lebo dovtedy vkuse niekto vyhuluje na balkone, on si za sebou dvere zavrie, ale to, ze ja chcem dietatu vyvetrat, to uz nevidi ...) a oni musia tolerovat 10 sekund vysavac aj o 11 v noci (ako naozaj sa to stralo mozno 4-max 5x, pouzila som to ako priklad. uprimne - myslim si, ze viac im vadi ten rev potom, ale to uz tiez neovplyvnim ..... ver tomu, ze pre mna "mam dieta" nie je argument, argument je, ze inac to nejde.)

baklik
28. sep 2019

@ukulela o detskom placi rec nebola! Predsa kazdy normalny clovek vie, ze kazda normalna matka robi vsetko preto, aby svoje dieta utisila. Ale pripomenula si mi nasho spodneho suseda, tazkeho "inteligenta", ktory na mna prisiel 2 tyzdne po nastahovani ziapat ku nasim dveram, ze nas 1,5 r. citujem sopliak v noci reve. A to mame spalnu na opacnej strane bytu ako on. Hold, debilizmus v priamom prenose! Tu bola rec o zvukoch, ktore clovek svojim spravanim ovplyvnit moze - napr.ukladam dieta spat o 20.30, nakolko vstava do skoly o 6.30, ale ti nad nami nechaju buchat svoje dieta niecim o podlahu este vyse hodiny, cize o nejakom extra spanku nemoze byt ani rec. Moje dieta v tom veku uz do 20.00 spalo a nie este aby som ho nechala vytrepavat susedom o podlahu, lebo ved ho dam spat az okolo 22.00, aby som si na druhy den mohla pospat do 8.00, ako to robia oni, ved co tam potom, ze pod nami sa niekto potrebuje vyspat, ved este predsa nie je 22.00 hod. :-/ Fakt niektori ludia sa dokazu spravat akoby zili na samote u lesa a nie v panelaku, kde nie su sami. Ja ked som bola mala, stacilo, aby sused zdola zabuchal metlou na strop a hned sme vedeli, ze sme to prehnali. Ale tak to je ta dnesna moderna vychova, kedy decka nemaju ziadne hranice a rodicia ich predsa nebudu obmedzovat, aby nahodou nenarusili vyvin ich osobnosti... 🤤

bielavlcica
autor
29. sep 2019

Nemyslim si ze strop neni odizolovany pretoze okrem toho dupania a trieskania dveri nepocujem nic ine. Mne by to nevadilo kebyze to je obcas ale ked to mate od rana do vecera 7 dni v tyzdni tiez by Vam to nebolo jedno. Dnes znova rachot akoby tam prenasali nabytok. Tak im partner pobuchal po stene tak buchaju menej

sorciera24
29. sep 2019

@bielavlcica od rana do vecera, 7 dni v tyzdni? to akoze vy nechodite do prace? oni nechodia do prace, do skoly? hmmm

abbey1
29. sep 2019

@sorciera24 Ale chodia, len keď idú za povinnosťami, najmú si komparz, aby susedov jedovali 🙂