Susedské vzťahy - sused mi znehodnocuje pozemok
Dobrý deň.
Chcela by som sa spýtať , či niekto nemá skúsenosť so susedom, ktorý sa nestará o svoj pozemok a jeho naletove dreviny sú v takom štádiu , že mi zničili komplet cely krásny výhľad , ktorý sme z nášho pozemku mali a jeho kriky a burinu mám minimálne meter vo svojom dvore .
Prikladám aj fotku nášho dvora , podotýkam , že je to fotené z najvyššieho poschodia v dome. Kedysi sme mali krásny výhľad priamo z dvora - výhľad na Sulovske skaly. Dnes nevidím absolútne nič , ani keby vyjdem priamo na strechu domu.
Nielen že nám zadebnil cely výhľad , ale burinu , naletove dreviny a dokonca jednu starú ceresnu , ktorá už vôbec cele roky nerodí mame na svojom pozemku. Plot ma spadnutý , dieravy a po našich prosbach o úpravu sme sa dočkali len vysmiatia.
Stále sa vyhovára , že niekedy na jeseň to dá vyrezať , no čakáme už cele roky . Nepotrebuje k tomu žiadnu žiadosť o výrub , nakoľko sa nejedna o stromy , ale o spomínanú naletovu drevinu a burinu. Za každú vašu radu budem veľmi vďačná 🙏🏻
Pekný deň

A ešte k tomu plotu. Plot nie je povinný, ak chcete mať oplotený pozemok spravte si plot. Na svojom pozemku, aký sa vám páči a za svoje peniaze. Nie je žiadna zákonná páka, ktorá by suseda donútia opraviť plot.
@elizabet173 však nech si to ostriha.
@trendyoblecenie ako rada by som si s tebou toho suseda vymenila. Ja mám z jednej aj z druhej strany chemikov, ktorí každý týždeň behajú s benzínovúou postrekovačkou, aby zničili všetky vošky (a všetko živé na záhrade), prádlo už v záhrade kvôli tomu nevešiam, aby som ho nemala od postrekov. A o dva pozemky ďalej majiteľ hociktorú dennú či nočnú hodinu kúri a zohrieva vodu drevotrieskou a čo ja viem čím, otrasný smrad, ani vetrať ani byť v záhrade sa nedá.
Mať vedľa seba pozemok, čo každý deň vyrobí toľko kyslíku ako ten vášho suseda, tak skáčem od nadšenia
kamarat bombardoval takto starostu...od suseda mu behali potkany tiez to mal zarastene hnusne....len on urobil taky randal ze na druhy den tam bol pan majitel vyklcovat :D
@trendyoblecenie a na margo výhľadu - brat si kúpil byt, všetky okná orientované na jednu stranu - krásny výhľad na kopce. Bolo povedané, že na lúke oproti sa nič stavať nebude. Teraz mu vo výhľade bráni výšková budova, ktorá tam "záhadne" vyrástla napriek tomu, že tam nemalo byť nič...
No aby ešte nepredal pozemok developerovi a bude tam 5poschodova bytovka. Ja by som si tie konare na Vašej strane spilila, aj my tak pilime, dokonca mame horšie, že ku nam prerastaju maliny, dokonca spodom, tie odnože v zemi, plejem a striham celý rok keď treba, lebo by nám to zahltilo celu záhradu. Možno ak by ste to ozaj chceli mať až tak u suseda čisté, tak mu môžete navrhnúť, že to sami vyčistite, neviem ci existuje iné riesenie
@trendyoblecenie Stazovat sa na Odbor zivotneho prostredia.
Ja v tych dvoch fotkach nevidim velky rozdiel. Mal to tam uz rozrastene pred tyma teraz je len jasne to, ze tie stromy tahaju do vysky. Cize sa dalo predpokladat, ze tie stromy porastu uz ked ste stavali lebo na tej fotke mas este stavebnu siet nejaku
@petulda333 tiež mám podobných susedov, na ďalšej strane máme ešte aj kostol. Tie pohreby sú rôzne, niekedy úplne tiché, inokedy zas s živou hudbou.
Jedna sa tu tento týždeň sťažovala na kostolné zvony, ľuďom proste nevyhovieš.
@katica06 boze 😄 my nastastie nemame problem. Vedla susedia su starsi,pan je uz na dochodku,ale v pohode. U nas keby v rozhlase nevyhlasili,ze bude pohreb,tak ani neviem. A za rok co sme tu,bolo asi 10pohrebov. V bytovke sme mali taku super susedu,ta bola vkuse na okne a kludne aj o 1 rana vrestala na ludi kt sa prechadzali za bytovkou so psom 🙈
Dievčatá , chcem poďakovať všetkým , ktoré sa mi skutočne snažili pomôcť a nehľadali v mojom príspevku zbytočne rozbroje a žabomyšie vojny.
Tie , ktoré majú rovnaký problém chápu, že je to nepríjemná vec a rozumejú aj tomu , že človek chce danu problematiku vyriešiť.
Ako ste mi poradili, obrátili sme sa na úrad a úrad po prešetrení samozrejme dal za pravdu nám a sused musel urgentne konať, inak by bol pokutovaný. Dostal šibeničný termín a musel všetko upraviť do 2 týždňov. Samotný úrad videl , čo tu sused ma za spúšť a preto takto rozhodol.
Sused sa tesa nakopol a ihneď začal konať a my mame opäť krásny , slnečný pozemok a uz nás neobťažuje žiadna háveď z jeho porastov 🤗🤗🤗🤗
Posielam foto pre porovnanie . Je to ten istý záber .
Ešte aj susedia nám boli dakovat , že konečne majú viac svetla aj všetci naokolo.
@trendyoblecenie Super, je to riadny rozdiel. Oplatí sa teda nezahodiť flintu do žita a konať. Užívaj výhľad, je parádny. 👍 🙂

@trendyoblecenie a keby tam susedovi narástla plodiaca čerešňa do výšky 10 metrov, tiež by bol problém? Alebo orech, smrek...