icon

Sušička a páperová bunda

simca06022011
6. feb 2015

Žienky, ktoré máte doma sušičku... na akom programe sušíte páperové bundy? V návode to nemám nikde zaradené a to tu mám dosť podrobný návod a bojím sa to hodiť rovno na "páperový vankúš". Skúsila som zatial iba studený vzduch ale to nie je dobré... bojím sa experimentovať práve s touto bundou 🙂))
Tak poraďte 🙂

Strana
z2
mariankas
6. feb 2015

@ikke Tak teraz študujem tie symboly, ja to mám v tom návode inak, tak som z toho jeleň. Žeby sa sekli niekde? Väčšinu prádla suším normálne, to, čo periem max. na 30, suším pri nižšej teplote, tak nejako neštudujem tie symboly opakovane. Akurát tú páperku som teraz riešila, tak som si to kontrolovala. Prať sa môže na 40, tak hádam aj pri sušení by normálna teplota nemala byť problém. Logicky mi to vychádza tie bodky ako pri žehličke, dve bodky = vyššia teplota, jedna bodka = nižšia teplota. Tak asi tam fakt mám chybu 😕 . Skúsim si pozrieť návod na nete, lebo mám teraz červíka v hlave. Inak, keď som začala so sušičkou, tak som najskôr prezerala všetko prádlo, aké má symboly, no kolegyne ma usmernili, sušiť všetko a je pokoj, minimum kúskov si to odnieslo - väčšinou staršie kusy, nič tragické 😉 , takže som spokojná. Sušička je pre mňa super pomocník.

miadi
6. feb 2015

sme raz prali manzelovu perovu bundu nedali osusit do susicky a vsetky tie pierka zliezli na spodok bunda naprd by som to doma neriesila uz do cistiarne treba dat dry clean..

ervenka
6. feb 2015

@miadi mne mamina oprala bundu- aj napriek tomu,ze som jej povedala,ze budna musi ist do susicky, ona susicku nema. Tak bundu zavesila= bunda upadla do komy, a moja mama skoro tiez. 😝 Pomohlo az ked som bundu namocila, dala do mojej susicky a bunda sa prebrala a bola pekne nadychana. Do cistiarne som ju nedala zatial ani raz.

miadi
6. feb 2015

@ervenka susicku mame len sme mysleli ze to lepsie vyschne same ale pranim tie pierka vahou morke zliezli dole do spodku cize oni sa znovu namocenim posunuli spet kde mali?ci v susicke sa ponatriasali a bola bunda zase ako vankusik? 🙂
ja neviem ci sme tu bundu uz nevyhodili 🙂 ale moju si rozhodne dam do cistiarne bola draha Esprit to nebudem riskovat

ervenka
6. feb 2015

@miadi presne- pierka v hrciach... Ja som namocila len tak aby bola bunda mokro-vlhka. Davat suchu bundu do susicky- to asi eeee. Zo susicky som vytiahla vankusik- teplunka, nadychana, aaaach.

miadi
6. feb 2015

@ervenka no videla som trik ako natiahnut scvrknute oblecko tiez to treba namocit ponatahovat a nechat vyschnut..to ma ani nenapadlo davat suchu do susicky 😀
uz nech je jar leto a pokoj od bund a peria 🙂

simca06022011
autor
7. feb 2015

@mariankas ako som uz pisala, nemam teploty na susicke.. mam tam iba programz presne podla druhu pradla. Preto mam obavy 🙂

simca06022011
autor
7. feb 2015

Ďakujem za rady, pusitla som teda 3x 20minutovy teply vzduch a bunda je ako má byť 🙂

tinaaa84
10. feb 2015

@simca06022011 ja som bundu vyprala, dala sušiť na radiátor a po usušení som ju dala do sušičky na program osvieženie, bunda pekne naboptnala. Vôbec nesmrdela keď sa sušila na radiátore ani po vybratí zo sušičky.

natalka13
10. feb 2015

@sima06022011
konkretne co sa ti na bubne susicky moze pokazit vplyvom par tenis.lopt?
Bezne sa tak susia paperove veci,prave preto v bunde mas par hrc,lebo si ju nesusila s loptickami,mas perie zhrcene do seba.

Program outdoor aby sa membrany neznicili aj na susicke aj v na pracke, a je jedno si je o paperka,alebo ina bunda.
Ja susim 15 rokov paperky v susicke, a nepokazenu, ale uz staru susicku som menila po 12tich rokoch.

bernette
15. apr 2016

@saska.t na akom programe periete prosím páperové bundy, a akým pracím prostriedkom a pri akých otáčkach sa žmýkajú? ďakujem veľmi pekne

saska.t
15. apr 2016

@bernette periem na programe zmiesane textilie taky vseobecny program na vsetky druhy textilii, na 40 stupnov s gelom bud ariel alebo persil, otacky vzdy najvyssie, bez avivaze!!! 🙂

jana1202
25. mar 2017

@saska.t ahoj,ja som dnes dala prat synovu paperku,dost drahu,vyzera po vytiahnuti hrozne,taka splasnuta a to perie je na viacerych miestach v takych hrciach,ktore sa snazim rozbit,ale ide to dost zle,kedze to je mokre,susicku nemam,zavesila som na okno,lebo fuka,chodim natriasat kazdu polhodinu,ale neviem ci sa preberie,co by si mi poradila s tym urobit,dakujem

bernette
25. mar 2017

@jana1202 mne sa to urobilo presne tak isto, tie hrče peria sa mi podarilo porozťahovať až keď bola bunda suchá, bolo to dosť prácne

jana1202
25. mar 2017

@bernette chodim to kazdu polhodinu natriesat a roztahovat tie hrce,takze uz sa to trosku zlepsilo,hlavne narukavoch celkom fajn,najhorsie je natom zatial golier a ta cast podtym,ale este je to dost mokre,no uvidim,ako to dopadne

saska.t
26. mar 2017

@jana1202 nechaj uschnut uplne do sucha a az potom natriasaj bude uplne v pohode pozor ziadna avivaz pri prani!!!

jana1202
26. mar 2017

@saska.t ahoj,mala som stastie,susila som ju najprv vonku na okne,pokym fukalo a bolo slnko a potom som ju dala na postel a pod to vyhrievaciu podlozku z Lidla a kazdu polhodinku som to natriasala a tie hrcky peria rozoberala a rano bola krasna ako predtym,takze som mala stastie 🙂

simonka121
10. jan 2020

Zdravím pred niekoľkými dňami sme si kúpili sušičku.....chcela som si uľahčiť sušenie prádla teraz v zime aby sme nemali v dome vlhko.....no zisťujem že viac vecí sa v tej sušičke nesmie sušiť...ako obyčajne tepláky tričká tielka a tak..... myslíte že ak také veci dám do sušičky že a nimi niečo stane......lebo potom kupenie sušičky nemalo žiaden zmysel 😥😥😥

briseovna01
10. jan 2020

@simca06022011 Ja dávam všetky paperové do sušičky na program myslím prikývka, v návode je pod tým programom napísané že prikrývky z peria. Zatiaľ sa mi vždy pekne vysúsili a nafúkli, práveže ak susim mimo sušičky sú splasnute.

briseovna01
10. jan 2020

@simonka121 ja dávam všetko do sušičky komplet, veci sú mäkké a nič im nie je, obyčajne teplaky, tričká normálne na program bavlna.

simca06022011
autor
10. jan 2020

@briseovna01 problém u mňa bol iný, mne program v práčke papierové veci takmer nezmyka, takze bud zmením a vyzmykam alebo pustim sušičku viac krát.... a téma stará 5 rokov 🙂 už niekoľko tisíc hodín mam odsusene 😁

briseovna01
11. jan 2020
Strana
z2