icon

Svadba pocas pn

peta1437
26. jún 2018

Ahojte chcela by som sa poradit mali sme sobas ked som na pn pocas vychadzok bude neaky problem alebo nie na socialnej poistovni ?

Strana
z2
veronikastrickova
Autor odpoveď zmazal
ukulela
27. jún 2018

@veronikastrickova ale to mate v kolektivnej, alebo je to zo zakona? lebo my mame navyse este v kolektivnej ten den volna jeden. (realne som to este neriesila 🙂 tak neviem teda presne ... )

veronikastrickova
27. jún 2018

@ruzoveokuliare a 2 roky a aj kamoska sa teraz vydava a ma volno piatok pondelok. Je strasna blbost aby zamestnavatel nutil ist v piatok nevestu ci zenicha povedzme na poobednu alebo nocnu a v sobotu svadba.
A tiez treba ist vybavit doklady 1 obehat vsetko. Ale bola som na pn. A mali sme naozaj 10 minutovy obrad na urade

ruzoveokuliare
27. jún 2018

@ukulela my to v kolektívnej zmluve nemáme...ale obvykle s tým nemajú problém, len vtedy sme mali aj veľkú kontrolu.
@veronikastrickova mne bolo povedané, že to je len od dobrej vôle zamestnávateľa, alebo teda, ako spomenula @ukulela, máte to v kolektívnej zmluve. ja som to mala tak, ako to uvádzam vyššie - a túto informáciu som mala min. z 3 zdrojov. (len zákon som si preto nepozerala) - ale nechcem sa hádať 😉

veronice
27. jún 2018

Ja som sa tak vydavala teraz v aprili - lekarka ma upozornila aby som sa na to spytala na socialke tak som tam volala a pani mi vravela ze mi ma lekarka do karty napisat mimoriadne vychadzky a bude to ok. Po svadbe mi potom prisla kontrola a pozerala si nove doklady skrz priezvisko a vsetko bolo ok.

bibulka1696
5. aug 2018

Ahojte som od jula na PN po uraze a za dva tyzdne ma sestra svadbu ako je to s tymi celodennymi vychadzkami? Alebo co s tym

veronice
5. aug 2018

@bibulka1696 pokial ty sama nemas tu svadbu tak s tym nespravis nic...ale skus sa spytat lekarky....

simona0408
8. jan 2019

baby a vy co ste PN a zamestnane tak ste to ako riesili v praci? dohodli ste sa so sefom ohladom tej dovolenky? a asi ste ziadna nemali hostinu do polnoci pocas PN,ze?

veronice
8. jan 2019

@simona0408 sefka aj s kolegynkami boli na obrade :D a vedeli ze mam vybavene celodenne mimoriadne vychadzky takze vsetko vpoho, normalne som ppkracovala v pn, nic som neprerusovala

simona0408
8. jan 2019

@veronice sranda 😀 a PN si bola kvoli tehotenstvu a cele tehotenstvo? nebolo to blbe,ze do roboty nechodis a svadbu mas? hostinu ste tiez mali?

ukulela
8. jan 2019

@simona0408 ak prerusis pn. resp si vybavis celodennu vychadzku, tak nie je ziadny problem. ono zas dobre vieme, ze casto idu baby na pn len preto, lebo im zamestnavatel napr nema/nechce dat napr lahsiu robotu, len denne smeny a pod.

veronice
8. jan 2019

@simona0408 tehotna som vtedy este nebola, svadbu sme planovali od septembra 2017 ale v decembri 2017 mi praskla platnicka a odvtedy som lezala. Tajne som dufala ze do svadby (april 2018) uz nebudem pn ale nepodarilo sa. Svadbu som rusit nechcela lebo ked sme si v marci uvedomili ze sa mi nepodari dat uplne dokopy do svadby tak sme to rusit ani presuvat nechceli lebo bolo uz takmer vsetko vybavene a zarezervovane, len sme presli na plan B - z velkej svadby o 100 ludoch bola mala svadba o 23 ludoch, hostinu sme mali ale len taku ze posedeli sme, pokecali, najedli sa, brat s manzelkou spravili kratky program a o 23.00 sme to rozpustili lebo uz som bola k.o. V praci o tomto vsetkom vedeli, mam super kolegyne aj sefov takze nebol absolutne vobec ziadny problem 🙂 este ma.po svadbe zavolali do prace a dostali sme svadobny dar od nich 🙂

Strana
z2