Svedok dopravnej nehody - odišiel som

majkl97
11. sep 2022

Ahojte..
...dnes sa mi stala nepríjemná vec a teraz mám obavy, lebo z odstupom času som zistil, že som konal zle.

Ide o to, že som dnes ráno bol svedkom dopravnej nehody. Išiel som autom a auto predomnou dostalo šmyk, pričom vyletelo mimo cesty a otočilo sa na strechu. Ihneď som zastavil a utekal pomôcť, hneď za mnou zastavilo aj ďalšie vozidlo a pomohli sme im spolu. Ja som hneď po vytiahnutí ľudí volal na 112tku.. našťastie všetky osoby z vozidla vyzerali byť v poriadku až na pár odrenín.
Vodič z vozidla ktoré zastavilo za mnou poznal ľudí z havarovaného vozidla, zobral ich k sebe do auta. Nakoľko som sa ponáhľal, tak po dohode s účastníkmi som odišiel z miesta nakoľko mal sa o nich kto postarať do príchodu záchranných zložiek a taktiež videli ako sa to stalo.
...teraz ale mám obavy, že či mi za to nehrozí pokuta a odobratie vodičského preukazu.. pracujem ako vodič a ak mi ho ozaj odoberú budem bez práce..
.. navyše vedia si ma vyhľadať na základe toho, že som na tú 112tku volal ja..
.. máte niekto s niečím podobným skúsenosti?

viestta
11. sep 2022

Poskytol si pomoc, takže neposkytnutie pomoci ti nehrozí. Zavolaj zajtra na políciu a oznam, že budeš nápomocný pri vyšetrovaní ako svedok

luccija
11. sep 2022

@majkl97 zavolal si, zostal tam niekto s nimi konal si spravne.Ak budu nieco potrebovat ozvu sa

sainatt
11. sep 2022

Toto na odobratie vodicaku nevidim, ale som laik. Cakala som podla nadpisu, ze pribeh bude po otoceni auta na strechu, pokracovat tak ze si to odignoroval a neposkytol pomoc. Zachoval si sa dobre. Tie som nazoru ze treba volat na policiu a necakat kym ta budu hladat ako svedka.

dilino
11. sep 2022

Môžeš sa prihlásiť na polici dodatočné. Nič by TI vziať nemali lebo si poskytol pomoc čo môžu potvrdiť TY ostatný ľudia TY si pomoc poskytol tak budeš asi len predvolaný na vypoved nemyslím si že ti vezmú VP poskytol si pomoc volal si 112 ak to bolo s tvojho čísla polícia ťa určite bude kontaktovať. A musíš povedať že budeš spolu pracovať pri objasňovani DN. Zachoval si sa správne najdôležitejšie je podať prvú pomoc a privolať sanitku TY si si to splnil. Oni ak si to budú overovať polícia tak majú na 112 zaznám. Nenechal si ich tam samých takže s nimi tam určite niekto bol.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
11. sep 2022

kľud, nič ti nehrozí.

mistymay33
11. sep 2022

@majkl97 vsak si urobil vsetko ci si mal. Poskytol si pomoc, zavolal na 112.. nebola tvoja povinnost ostat na mieste. Nemusis sa nikam hlasit, volat, oni ta uz nebudu potrebovat. A vedia ta dohladat na zaklade volania na tiesnovu linku.

kiki68
11. sep 2022

Vsetko ok, ved si neusiel.

lilope
11. sep 2022

@majkl97 Vôbec nič ti nehrozí. Priestupku sa dopustí len účastník nehody, ktorý nezotrvá na mieste a odíde - ty si nebol účastník nehody. A rovnako si sa ani nedopustil neposkytnutia prvej pomoci, keďže si pomoc poskytol. Keďže sa jednalo len o škodovú udalosť zavinenú vodičom bez iných účastníkov, policajti ani nepotrebujú tvoju výpoveď pri dokazovaní viny, vinník je známy. Teba sa táto udalosť nijako viac netýka, postupoval si správne.

hama007
11. sep 2022

@majkl97 ja som tiež bola účastníčka nehody. Ale okrem mňa aj iní. Volala som sanitku, ubezpečila sa či sú osoby viac menej v poriadku a vedia prečkať čas do príchodu sanitky a išla preč lebo som mala pri sebe 2 malé deti. Okrem toho tam bola aj 2. účastníčka a ta zostala lebo sa jej ta nehoda priamo dotýkala. Aj na 112tke mi pani na linke vravela, že mám ísť, ak mám pri sebe deti. Ak by niečo chceli majú moje údaje. 🙂
Čiže nestresuj. Nič ti nehrozí. Pomohol si najviac ako si mohol. Ak by niečo potrebovali objasniť, tak ti zavolajú., 🙂

majkl97
autor
12. sep 2022

Ďakujem Vám všetkým za odpoveď, snáď to bude OK.. zatiaľ mi nikto nevolal. Tiež si myslím, že ak by niečo potrebovali, tak si ma vedia veľmi rýchlo nájsť nakoľko som volal na tú 112tku.

Čo sa týka toho kontaktovania.. ak už mám zájsť na najbližšiu políciu alebo ako? Lebo neviem či kvôli tomu volať na 158.