Svokra sa nám stará do starostlivosti o malú
Ahojte
Ja už potrebujem fakt poradiť priateľova mama ma okolo 40 (neviem presne) a je po 2 potratoch. S priateľom mame 5 mesačnú dcérku (áno som mlada) ale jeho mama sa nám neskutočne stará do všetkého ohľadom výchovy a všetko . Všetko by chcela našu malú Emmku učiť ako keby sme boli neschopný ale nie je to tak. Všetko plánuje bez nás ako ju niekedy ona naučí plávať a bársco iné.. Myslím si že také veci ohľadom papania a všetkého ostatného.. proste prvé dieťa a chcem aby sme my rodičia ju všetko naučili a nie ona.. Chápem je babka a je hrdá nato ale skôr si myslím ze si nahrádza to ze potratila v trochu neskoršom veku a veľmi by chcela dieťa ešte a je mi blbé vcelku sa o tomto s nou porozprávať keďže je takej povahy že všetko vie(nič v zlom) ale ona by sa ešte urazila keby som začala túto tému. Neviem co už s nou a priateľ ten jej nič nepovie vôbec na také veci... Co mam robiť? Prosím poraďte lebo čím ďalej tým to je horšie
odsťahovať sa a správať sa asertívne vo svojom vlastnom /prenajatom/ byte
@sunnym12 Pekne slušne jej to vysvetliť, príp. sa porozprávať s jej manželom, teda Vaším svokrom, on by jej to možno vedel pekne povedať.
@sunnym12 to ešte nie je dôvod na takéto chovanie. Vy máte právo vychovávať svoje dieťa podľa seba. Normálne v kľude jej povedz čo sa ti nepáči. A keď sa urazí? To je jej problém ako to zoberie. Možno ani netuší že ti to vadí keď si jej doteraz nič nepovedala.
@saslavka73 práveže oni sú obidvaja taky istý. Chápem ze je ich prvé vnúča ale tak preháňajú to už dosť
Práveže veľa krát som jej povedala lenže oni vôbec nerešpektujú co poviem ja
@sunnym12 a ako často k vám chodia? Ohlásia sa dopredu? Potom už len obmedziť stretnutia. Oni by ťa mali rešpektovať ako matku.
take reci, ze ju nauci plavat a podobne - a co? mna naucila plavat moja babka, moju dceru naucil lyzovat moj otec, ved co je na tom? moj otec hned ako sa mala narodila si naplanoval, ako ju to nauci, ako s nim bude cestovat po svete, co vsetko jej ukaze - a ukazuje, uci, vynahradza si na vnucatach to, co nam detom nestihol lebo pracoval/nemal cas/chut...
ak sa mi nieco nepaci, poviem to priamo - ci rodicom, ci svokrovcom, ale som vdacna, ze sa staraju.
Opakovať stále dookola asi len..... Škoda sa rozhádať kvôli tomu. Nájsť nejaký kompromis dávať im ju strážiť pravidelne napr. v stredu a tak.
@kvetinka75 ako kedy niekedy normálne zavolaju no niekedy oznámia tak ze zazvonia pri vchode alebo hneď na dverách len tak
@saslavka73 práveže kvôli robote nemajú moc času cez týždeň ale svokra ta sem tam príde a je úplne vpohode keď sme sami
@sunnym12 tak im povedz že si neželáš takéto prepadovky nech sa ohlásia dopredu, lebo nie vždy ti to vyhovuje. A trvala by som na tom. Veď tiež môžeš byť v pyžame, neumytá, unavená, chceš mať klud, súkromie a nie aby prišli hocikedy ako im to vyhovuje. Keď sa s nimi inak nedá tiež by som krik narobila a dohodla si pravidlá.
@jasminet no ako najprv pozerám na nich jak puk ale keď im poviem ze bud niečo už máme nejaké plány keď ju chcu kočíkovat napr. Sme išli kupovať jej veci na jesen zimu alebo ostatné veci keď poviem ze si neželá tak sú úplne nasraty jak keby som im neviem co urobila a strašne majetnicky strašne na viazaný na nu ako keby oni ju chceli vychovávať.. Možno si to len tak pripúšťam ale vidím co robia
a vies, ze ja by som im tu malu strcila do kociara a vyhodila ich na vzduch, ze kocikujte, aspon si v klude nakupim? vsak 5m decku nemusis skusat oblecenie ci sadne 🙂
a ked ti to ozaj nevyhovuje, tak proste milo treba povedat, sorry, mam iny program, mali ste sa ozvat dopredu. spravis to 2-3 razy, 2-3x sa urazia a odidu naprazdno a ver, ze 4x zavolaju dopredu.
inak ze svokra okolo 40r. a v "neskorsom veku" 😀 no diky teda....

Byvate s nou?