icon

Syn chce byť učiteľ

vamajka
16. feb 2018

Chcem sa spytat mate syna ktory studuje na pedagogickej fakulte? Zvlada to? Syn chce ucit AJ a dejepis alebo AJ a SJ.Nie som z toho moc nadsena, lebo ved vieme , ze ucitelia su platovo podhodnoteni. Drzi ho od 6triedy ZS a tento rok rozposielava prihlasky. O inej skole nechce ani pocut len pedagogicka. Uciteliek sa chcem spytat aka kombinacia je lepsia AJ a SJ alebo AJ a dejepis

Strana
z6
ibrunova
23. máj 2018

Dva jazyky sú fajn, keďže sa berú nejaké teoretické veci, ktoré sú v oboch jazykoch rovnaké, najprv v jednom, potom v druhom, tak je to fajn.

leteku
23. máj 2018

Joj, bodaj by ten môj chcel študovať takéto ušľachtilé veci, ale on nie on bude vodič MHD. Ale teda je len druhák, ale vodičom elektricky chce byť od troch rokov.

yoxinka
23. máj 2018

@vamajka
Poznám pár, kde je muž učiteľ a žena programátorka 🙂. A pokiaľ ide o kombináciu, nech si chalan vyberie, čo ho bude viac baviť.

kkubekova
23. máj 2018

Ja by som odporucala kombinaciu AJ a Dejepis - kedze su teraz popularne bilingvalne skoly, tak bude mat moznost ucit Dejepis v cudzom jazyku, resp. ucit v zahranici odborny predmet 😉

eliska13
23. máj 2018

@ankare to je pekne, že vie čo chce študovať, ale ja som skeptická v tom, aby potom celý život netrpel, že má nízky plat a, že v školstve to pre muža nie je ružové.Jedine, že vystuduje a bude mať 2 práce či nakoniec sa rozhodne pre iné zamestnanie.Od syna v škole pomaly chlapi učitelia odchádzajú rad za radom do iného odvetvia.Skoda chlap učiteľ má iný pohľad na veci, autoritu...

eliska13
23. máj 2018

@vamajka a som za AJ,SJ aspoň bude môcť doucovat

mooonika1975
9. júl 2019

@sassannka asi si ju nepochopila a pritom si to v svojom príspevku napísala.....živí nás manžel.... Ten chlapec bude tiež živiteľ...preto má obavy matka, vo je logické.

sassannka
10. júl 2019

@mooonika1975 Prosím? A kto nás má živiť, keď som štvrtý rok na rodičovskej? Ďakujem, že si mi pripomenula túto diskusiu rok a pol starú... Fakt by sa niektoré ženy mali spamätať, majú zdravé, šikovné deti a riešia školu, ktorú si vybrali len preto, že sa im nepozdáva zárobok... Namiesto toho aby motivovali svoje deti v tom rozvíjať v nich čo ich baví a nspĺňa. Pevne verím, že chalaniskovi mamina jeho cieľ v dobrej viere neskazila... A prajem mu len, nech je spokojný so svojím životom. A ten, čo nie je, nech si to rieši v sebe sám a nesnaží sa dirigovať ostatných ✌

uzanka16
10. júl 2019

@sassannka záleží aj kde bude pracovat -aka oblasť,ja som z Liptova a tu keď aj chlap zarába ako učiteľ vie uživiť rodinu,nie je to zas taká finančná bieda,keď začínajúci učiteľ zarobí zaokruhlim v čistom 620€ keď nemá ešte adaptačné urobené,ja mám otca ktorý keď robil kuchára 550€ zarobil a to sa namakal ako divý a o 3:00 ráno vstávať do práce a prísť večer,teraz robí ako skladník zarobí približne rovnako,mama tá má výplatu 420€ ,ešte pôžička a moja mladšia sestra ktorá chce ísť na výšku,to bude tiež platenia,takže ja si osobne myslím že plat ucitelia nemajú najhorší ak nežijú na západe Slovenska hlavne oblasť BA ,tam to je teda iné keďže vyššie náklady na bývanie a podobne.

mooonika1975
10. júl 2019

@sassannka veď toto riešila aj ona, že raz bude so o750 eurami zivit rodinu...a ak bude mať ženu, čo sa bude chcieť "realizovať" , tak pôjdu pod most. ona ho nedemotivovala, ale skôr reálne premýšľala. Som zvedavá ako by si ty žila, keby chlap nosil 800, asi by si mala jedno dieťa a od polroka bola v práci

mooonika1975
10. júl 2019

@uzanka16 ja dom nastupovala do školstva so 400eurami..

heeedka
10. júl 2019

@vamajka ahoj, ja som učiteľka a mám presne ANJ a SJL. Rozhodne jedna z naj kombinácii, čo sa týka úväzku. Ľahsie riaditeľ vytvorí úväzok takémuto ucitelovi, pretože ANJ aj SJL majú veľmi vysokú hodinovú dotáciu. Takže z tohto pohľadu je to praktickejšie než kombinácia s dejepisom. Ide ešte o to, čo ho viac baví, však áno 😀

lilke
10. júl 2019

@vamajka známy učí Anj, je spokojný, deti ho majú rady. Ale keď sa narodilo malé, po necelom roku on nastúpil na materskú a rodičovskú, manželka lepšie zarába. Obom to vyhovuje. Aj zvažoval ísť predtým do firmy, ale práca ho napĺňa, má šťastie, že aj manželka ho v tom podporuje.

uzanka16
Autor odpoveď zmazal
uzanka16
10. júl 2019

Tu je platobna tabuľka najnovšia s plným uvazkom bez adaptacneho čiže zacinajuci učiteľ je 6.platobna trieda,chlapec pod 600€ nepôjde ak bude mať plný úväzok,viem to aj podľa seba keďže ja som stále začínajúci učiteľ a patrím sem.
@mooonika1975

izabela333
10. júl 2019

@tt247 som pravnicka a presne kvoli tomuto by som na skolu uz nikdy nesla. Nehovoriac o tom ze matka advokatka nema sancu sa praci dostatocne venovat.

ivka185
10. júl 2019

Moja dcera teraz ukoncila filozoficku fakultu a ma kombinaciu AJ a OV. Syn je tiez uitel ukoncil Fakultu Sportu je telocvikar a myslim ze zatial to zvlada a kedze je este slobodny aj plat mu vyhovuje, dcera je este len cerstva absolventka a zacina ucit az v septembri ,tak uvidime ako to bude.Kombinaciu nech si vyberie syn taku ktora ho bue najviac bavit a platy nie su najhorsie a este im stale zvysuju, ale psychika dostava zabrat ,musi mat pevnu vydrz a silne nervy pri dnesnych detoch.

mooonika1975
10. júl 2019

@ivka185 no a to je ďalšia vec, že to je zaberak na nervy, ako od deti, tak od rodičov

vamajka
autor
11. júl 2019

Syn uz ma 1.rocnik staslivo za sebou. Nakoniec si vybral AJ a SJ. Studium ho bavi a pohrava sa s myslienkou. ze by si spravil aj doktorat a prednasal by na VS

derdia
Autor odpoveď zmazal
ivka185
11. júl 2019

@mooonika1975 ano to mate pravdu je to zaberak musi mat silnu psychiku a byt odolny na tlak jak od deti tak aj rodicov, vela ucitelov co poznam sa lieci v neskorsom veku na psychiatri ,zial ale je to tak ,lebo ked uci 20-30 rokov na psychike sa to musi prejavit, viem o com pisem sama robim v skolstve. Ale snad nase deti tak neskoncia, dcera mala od malicka sen byt ucitelkou tak som ju ani neodhovarala.Ten doktorant je tiez dobra vec ale zatial nechcu ,chcu mat chvilu pokoj od skoly, ten piaty rocnik im al zabrat ,statnice a vsetko okolo.

mooonika1975
11. júl 2019

@vamajka tak to je lepšie, tam už nerieši rodičov ako na ZŠ.

sassannka
11. júl 2019

@mooonika1975 Sa spamätaj... Máme príjem do rodiny ako dvaja učitelia... Ja sa do práce nevrátim, pretože nemôžem, kvôli chorému synovi. Takže žiadne, že po rodičovskej si prilepšíme. Platíme mu lieky, plus bezmliečnu a vysokokalorickú diétu. Jeden sójový jogurt stojí cca 1€, dávame mu každý deň kvôli bielkovinám. Špeciálnu náhradu za mlieko kupujeme v cene 12-15€ krabica, to, čo má schválené od poisťovne mu nestačí za mesiac a bez neho nám neprospieval. Len za vitamíny a lieky je to tak 50€ mesačne. Plus tie jogurty 30€. Navštevujeme 4 odborných lekárov v Ba, čo máme do 100km. Jazdíme v podstate každý mesiac. Samozrejme, manžel vtedy nerobí, teda nezarobí. Do toho starší syn, dosť nákladný plavecký krúžok. A predstav si, že vyjdeme a jediné, čo nám chýba ku šťastiu, je zdravý syn a nie eurá navyše. To, že by si nevyšla ty, neznamená, že ani ostatní nevedia hospodáriť. Ja si predstavovať nemusím, pretože to žijem a ešte aj s výdavkami navyše. Ľudia žijú aj z nižších príjmov. A vôbec za to nemusia živoriť.

mooonika1975
11. júl 2019

@sassannka nechápem načo mi tu rozpisujes svoje výdavky??? Išlo o jej syna.. každá matka chce aby bolo diera spokojné , aj zaobstarane

sassannka
11. júl 2019

@mooonika1975 Reagovala som na Tvoju "zvedavosť", ako by som žila ja. Tak Ti popisujem, ako žijem. Či zabudla si po sebe čítať?

sassannka
11. júl 2019

@mooonika1975 A mimochodom, si predstav, pri prvom synovi som bola v práci nie o pol roka, ale po 3 mesiacoch. A nie, nebol to finančný dôvod, skôr potreba sebarealizácie v inej oblasti a prijatie výzvy. Nechápem, prečo to chápeš ako podštandard... Chýba je v rigidnom vnímaní a nedostatku empatie voči druhým. Oni nie sú povinní žiť podľa noriem a hodnôt niekoho iného.

mooonika1975
11. júl 2019

@sassannka to bola len recnická otázka, vobec nepotrebujem vediet tvoje pomery . V celom tomto nejde vôbec o teba.

sassannka
12. júl 2019

@mooonika1975 Veď v pohode, tak ma viac neoznačuj, keď nechceš vedieť môj názor.

Strana
z6