Syn nechce zimné topánky kvôli hrubej podrážke. čo robiť?
Ahojte, syn rok a pol nechce chodiť v žiadnych zimných topánočkách s hrubšiou podrážkou ani v značke dd step. Jesenné sme mali s tenučkou barefoot podrážkou lebo ani jesenné iné nechcel ale na zimu sa mi takáto podrážka veľmi nepáči. Máte niekto skúsenosť? Je to značka Jack & lily. Nie je tá podrážka príliš tenká? Nebude mu v tom zima? Do snehu si to ani neviem predstaviť.

A keby si mu skúsila tie barefoot a ak sa ti nezdá hrúbka podrazky, tak dáš termo ponožky? Čiže trošku väčšie vyberieš? On je ešte maličký, mne mala začala iba chodiť v 15m... V zime trochu pobeha a supnes ho do kočíka, na sánky (napríklad), nebudete asi hodinu vonku este. Mne mala cca 20mesiacov, chodila v SuperFitkach ale tiež zo začiatku trvalo kým si na topánku zvykla ( aj mne vadia vysoké čižmy 😂)..
@983 existuju stovky deti,ktoré prechodili zimu v barefoot topánkach. Ak mu bude zima,určite to dá najavo,ale rozhodne by som ho nenútila nosiť kopyta štýlom “narvem ti to na nohu a hotovo”. Zimne barefoot sú Normálne teple,akurát podrážka je tenká,ale svoju funkciu plní rovnako 🙂
v bf obuvy noha pracuje, chodidlo spracuva vsetky vnemy, preto sa noha zahreje, v klasickej obuvy je noha stlacena, nedycha, preto sa nedokaze chodidlo pri chodzi zahriat a teda musi byt ta topanka nabuchana. ja mam obe deti celorocne odchovane na bf a este sa nestazovali, ze by im bola zima - staci vybrat kvalitne znacky s prirodnymi materialmi, ziadne umele kozusiny, v ktorych sa noha poti. napriklad znacka filii ma vrch kozu, zateplene ovcou vlnou a povrch s tex upravou, takze su nepremokave.
Moja chodí v barefoot celorocne aj v zime. Mne zimomravej osobe je v bf topánkach teplejsie na nohy bo sa noha hýbe a má priestor a to som nosila predtým vibrami, bo sme v horách. Skúste pozrieť Stonz topánky teda vyzerá to skôr ako návleky a aj tu je bf skupina, tam vám poradia
Ja som dievčatá videla ísť asi rok a pol ročné dievčatko v barefootových topánkach akože zimných vyzerali že sú filtrovane zhora ale len také členkové na jeden suchý zips a poviem vám že mi toho dievčatká bolo ľúto pretože tá podrážka ani nebola podrážkou to bola len guma zarovno vrchného dielu topánky a mohla byť zvnútra tielka chlpatá Aj tak si myslím že tomu dieťaťu musí byť po tej studenej zemi chodiť zima.🙈🙈🙈
A to este nemrzne!
Moji tiež nemali radi niektoré topánky . Ale nútiť nasilu topánky dieťaťu ? Troska mimo moje chápanie. Tak obaja nosili , mladší aktuálne nosí stonz . A podrážka je síce tenká - no stále do topánky môžeš dať merino alebo inú vlnenu vložku a nebude mu zima . Stonzy majú napríklad aj original vložku vlnenu
@983 ahoj, ja som BF mama a v zime nikdy nebol problem. Tie topanky su kvalitne, len teda dost drahe. Zateplena byva aj slapa, moji maju obaja teple nozky. Kvoli tym prstekom hladaj skor topanky "plutvicky", teda uzka pata a siroky priestor na prsteky. Ak si z BA odporucam obchod Jezko Bezko, mas tam obrovsky vyber a vsetko mozes vyskusat. A co sa tyka velkeho snehu, odporucam snehule Cortina z Deichmanu. Podrazka je sice hruba, ale su super ohybne a makke a lahke.
@jenny257 nemam xo vysvetlovat, spytaj sa ortopeda... niekedy je plochonozie dedicne,proste sa s tym dieta narodi,ze ma predispoziciu... stvornozkovalo? A spravne? Ako uklada pri tom chodidla? / maju byt spicky k sebe/.. Ma aktivne brusko, chrbat? Nesedi do W?
Je toho vela vela co vplyva... isto to nema z ortoped.topanok, tie maju skor korigovat,kedze su tvarovane,imituju chodzu napr.po kamienkoch.
Niekedy mozes robit vsetko a nepomoze. Ale chodza naboso rozhodne nerobi tomu dobre,ani zdravej nohe, ak ide o tvrde povrchy.😉
@katrin21 juuuuj ako sa mylis. 95 % (ALEBO TAK NEJAK) DETI SA RODI so zdravymi nohami. Predispozicie mozu byt, ale da sa tom u predist. S tymi "o 2 roky vitaj...." si tiez presvyhla. Mam takmer 4,5 rocnu dceru "vychovanu" len naboso a v barefoot topankach a pediatric nas len chvali. A hlavne jej krasne nozicky. A tiez nviem ako si an to prisla, ze sa len chodi po asfalte. Ano aj po tom. Aj po betone. Aj po trave, kamenoch, piesku, strku, vo vode atd.
Ďakujem za názory a rady. Bola som prekonzultovať s ortopedom a sám odporučil alternatívu BF obuvi upravenú na mieru nôžky kvôli prštekom. Takže moje "rozmaznané dieťa so mnou poriadne" zamietlo" a vydobilo si svoje. Topánočky mu dám ušiť.
@983 daj na svoj inštinkt 🙂 v tomto veku deti toho veľa nenachodia, nepotrebujú super odolné topánočky, na tých pár minút v pohode teplé, nepremokavé poddajné + nepremokavé gateeeee alebo kombinéza, bez nich si to neviem predstaviť 🙂 Náš nosil prvú zimu také látkové, nepremokavé s gumennou podrážkou, dnu bola ešte vlnená vložka, značku si už nepamätám, no určite je toho veľa na trhu. Nie som barefoot plne naklonená, no pri takýchto drobčekoch je to podľa mňa najlepšia cesta.
Do takého počasia ako dnes asi len gumáky... alebo kočík/nosič.
@jenny257 este raz, ja som si nic nevyvratila. Pisala som ti len to,ze ak ma niekto nabeh, casto nepomoze nic. Citaj s porozumenim 😉
A dalej pisem,ze chodenie na boso a barefoot po tvrdom povrchu skodi! Zdravemu dietatu moze padnut klenba,resp.sa nevyformuje,,plus skodia otrasy.... detske fyzio vedia svoje..
A nie, nie su vsetci oetopedi za opicami..skor nie vsetci su dobri a niektori veci podcenuju a nechaju sa oblbnut ... cas ukaze,,kam tato moda povedie.. zatial plochych noh pribuda.. zaujimave nie?
@yanni min 70% casu deti travia doma na plavacke, a vonku na prechadzkqch, chodnikoch..to nie je vymysel,hovorili o tom aj v telke,ze je to skodliva moda . A mozem ti povedat,ze moja prva mala topanocky od prveho postavenia sa, take ako kedysi,makke kozene clenkove snurovacie..+ koberce boli.
druha nie .. papucky si vyzuvala, vacsinou bosa a veru ma horsiu klenbu ako prva.. a v rodine nemame problem nikto,ani sirsej.. nahoda? Pochubujem, pre mna jasny suvis. Teraz ma 3.5.
A konecne v skolke papucky z protetiky a miluje ich
@983 zimne barefoot https://www.dupidup.sk/zimne-topanky-2/
Sama citim,ze ked beham bosa po plavacke dlhsie bez korkovych slapiek, az ma pata boli.. su to otrasy, od paty cez clenok, koleno ,chrbticu az k hlave. Rozpravala som sa z dobrou fyzio a povedala tiez,ze to bude mat na tie deti vplyv. A tiez sa im z toho robi valgozita clenkov a to sa sakratažko odstranuje.. treba clenkove topanocky, ako to bolo odjakziva.
Moj nazor a moja skusenost.
@katrin21 zaujímavé je , že moju klenbu zachránila barefoot obuv . Doma musím byt bosá lebo neznesiem žiadne papuče , inak ma bolia nohy . Inak by som doteraz trpela . A naša fyzio tiež vie svoje a taktiež je za barefoot . A za tým , že ortopedi sú 100 rokov za opicami si stojím ... príroda nie je hlúpa.
Syn mal minuly rok na zimu Filii a boli velmi teple,nepotreboval ziadne teplejsie ponozky. Velmisa mu pacili, su pohodlne na chodenie. Neviem aky ma tvoj drobcek typ nozky, vyskusaj radsej ist do obchodu s BF obuvou a skusajte co mu sadne, samozrejme treba respektovat typ nohy - normalna/siroka/uzka, aj ci je dominantny palec alebo nie. Vzdy treba vybrat topanky ktore respektuju tieto kriteria, obzvlast pre take male deti, ktore este len zacali chodit. Moze byt tiez nevhodne zvoleny nadmerok. Urcite nejake topanocky mu sadnu, drzim palce.
@983 asi jedine poskusat priamo v obchode, keď bude mat dobrú náladu. Veď su zimné aj mäkké aj vpredu rozšírené alebo nejaké co sa mu aj budú páčiť aj budú vhodné. Ale s tenkou podrazkou by som ja osobne isto nekupovala. Hlavne odspodu býva zima, viac ako zbokov.
@983 pozri sa na Stonz s vložkami. Su dostatocne siroke a prisposobive. Mozno vyzeraju smiesne pre niekoho, ale su to take papucky, v ktorych nie je zima ani v zime 🙂
Vieš čo, mňa príjemne prekvapili Protetiky. Majú cca posledný rok aj barefoot boty. My máme jesenné a sme naozaj spokojní s mäkkosťou podrážky. Majú aj zimné, tie sú také isté, len zatepleňejšie. A niesú ani také drahé, ako iné barefooty. A ak chceš ozaj overenú kvalitu, tak Fili, ale tie aj stoja...
@lucyluv O tom značení M a W som vôbec netušila! Ja som si myslela, že sú len na úzku nohu 🙂
@983 Malý má 17 mesiacov a širšiu nohu, chodí od 15. Nedávno som mu z bazára tu na MK kúpila Stonzy XL. Sú mu trocha väčšie, teplú vložku som mu vybrala a momentálne ich nosí na capačkách Crpce, ktoré má v interiéri ako papučky. A vyzerá spokojne, úplne sa z nich tešil, keď som mu ich prvý raz obula 😀

@983 skor si myslim ze mu nesedi vysoka obuv,kup nizsie zimne ...