Syn nechce zimné topánky kvôli hrubej podrážke. čo robiť?
Ahojte, syn rok a pol nechce chodiť v žiadnych zimných topánočkách s hrubšiou podrážkou ani v značke dd step. Jesenné sme mali s tenučkou barefoot podrážkou lebo ani jesenné iné nechcel ale na zimu sa mi takáto podrážka veľmi nepáči. Máte niekto skúsenosť? Je to značka Jack & lily. Nie je tá podrážka príliš tenká? Nebude mu v tom zima? Do snehu si to ani neviem predstaviť.

@zuzuliennka1 no moj ma siroku, nie ze sirsiu 😀 ale vdaka za tip! Tento rok uz mam Beda, mozno o rok pozriem aj ine.
@alabla ja som si nechala poradit u nas v BA v obchode v Ruzinove - Jezko Bezko, dievcata sa tam vyznaju do obuvi paradne, zhodnotila hned, podla chodze, dlzky chodidla, ze ma taky a taky typ nozky a odporucila znacky, doniesla velkosti - sadli mu hned prve...
moje dieťa ani nie je bf a aj tak, keď prejde napr zo svojich ciziem/ topánok, ktoré sú jej volne do inej obuvy ( napr zrazu trekove topánky treba) tak ich nechce... Aj ja, keď po mesiaci v teniskách mám ísť do lodičiek tak mam dosť... Je to o zvyku.. drobcom sa to horšie vysvetľuje.
@zuzuliennka1 no my tu na severe slovenska mame znacne obmedzene moznosti. Vlastne ziadne 😀 len eshopy
Treba kupit dobre teple barefoot topanky a alu vlnenu vlozku
@sandri vsak ked ma niekto uzku,ma uzku..ale ked ma niekto sirsiu,tak sa ani trichu neprisposobi standardu... zas jasne,ze nechce nikto detom nohu tlacit do malych topanok ako cinskym cisarovnam, ale vsak vsetci sme prezili a aj dodnes kupis topanky vzor G, ktore su sirsie, aj lodicky su take niektore napr. v Deichmane,nie je ich ale moc .
Super,ze sa vam to upravilo,mali ste velke stastie... je tu tema o valgozite clenkov,kedysi so ju citala,ked sa mi zdalo,ze malej trichu pada jeden clenok ,skusenosti su tam vselijake... poznam nazory pre aj proti pre obe strany, je to rozne.
A 2cm vacsie topanky.. no tak v tom by som chodit nechcela..idealny nadmerok je do 1cm, na zimne sa uvadza 1.5,ale aj to je vela,zalezi od strihu.
pokial niekto nevzskusa bf, tak by nemal pisat preco nie bf topanky, spravne je to tak, ze ti co vyskusali bf, tak vedia porovnat, inak nema zmysel sa tu natahovat. Ja som skusila na detoch aj na sebe a viem o com hovorim. Ortopedi ma nezaujimaju, mam vlastnu osobnu skusenost. Mam siroke nohy s vysokym priehlavkom a kto ma taku nohu vie, ze je strasny problem s topankami. Vzdy som nosila topanky vacsie o cislo a aj tak mi boli uzke. Mala som strasne zle doslapovanie na patu a mala som dokonca aj ostrohu na pate, ktora sa mi vytvorila po tom ako som behala raz na autobus s tvrdym doslapom na patu. Som 3 roky barefoot a no problem, ziadna ostroha, ziadne bolesti noh, nova topanka sa nemusi rozchodit, sedi uz od zaciatku. Spravne naslapovanie, doma chodim furt bosa, pokial clovek spravne naslapuje (co v normalnych topankach nie), tak ziadne otrasy nema, lebo noha vie, ze pri tvrdom povrchu musi stlmit sama, teda ze nedupes ako slon. Konecne mam normalne topanky na mna. Tiez klenba, ano zarodok ma uz na zaciatku, stvornozkovanie k tomu velmi prispieva, tiez ma vplyv na valgozitu clenkov, moje deti su oba barefoot a starsi mal klenbu vytvarovanu uz v 2 rokoch a mladsi v 3, kazde dieta ine. Moja mama ma svoj vek, ma halux velky a tvrdi,z e ona bosa uz nevie chodit ani, co podla mna uz neni ok.
Napr.ja som kupila malej v protetike tieto cierne snehulkove cizmicky. Skusali sme aj tie sede vedla,ale dcerka povedala,ze su tazke. Obuvali by sa jej lahsie ,boli nepremokavejsiw,ale tie cierne su asi ako papucky.ohybne,makke a lahucke. Treba skusit,kazdy model je iny a nie kazda ortop.topanka musi byt tvrda a neohybna.😉 a nie su ani uzke. Do mokrej zimy ma cizmicky.
@alabla ha ha .vtipne.. hrusky a jablka..asi tak..
A je neoznacila som ta, pisala som vseobecne o dievcatkach. Chlapci to maju lahsie, nemyslis? Ty nechces mat niekedy lodicky k sukni?
Aj mne v nich noha trpi,ale ked kupitls makke ,kozene, mozno.trochu drahsie tak su fajn. Noha su zvykne.
Niekto mozno aj vyskusal bf a rozhodol sa inak. Ved kazdy ma svoj nazor ma vec, len sa tazko chape ked niekto obuva dieta do bf a potom vyplakava, ze dieta nechce ine resp. ziadne topanky.. Plochym noham a spadnutej klenbe zdar.
@simca06022011
@lune absolutny suhlas.
A dakujem.
@lune hlupost na Ente. Nas najstarsi ma 13 rokov, bf dieta a nema ani ploche nohy ani spadnutu klenbu. Ani jedno z nasich deti nema ploche nohy. zato moja mama jedna hroza. Haluxy uz mala na oboch nohach operovane. Az po operacii nema konecne bolesti a more chodit bez problemen bosa. ortoped jej povedal, ziadne topanky so spicou, ziadne lodicky, ziadny podpätok lebo tie haluxy uz potom nedaju doporiadku. A v 70tke uz vobec nie. Potom uz len trpiet az do smrti. Tak uz teraz roky (od operacie) chodi pekne krasne vela naboso a nosi Camper peu (povodna vlozka vyhodena a nahradena len obyckovou rovnou). Takze tu je nazor ortopeda na beznu obuv.
@katrin21 a na margo tych obrazkov a tvojho tvrdenia. Noha nezostane sirsia. Noha zostane v povodnom zdravom stave ako ma 95 % zdravo narodenych deti. Ja mam v okoli velku vzorku detio bf a deti v beznych topankach. Vidim ake penne nozicky maju male deti tak do troch rokov, ktore este vela chodia bose. A potom to u deti v beznych tpopankach ide dolu vodou. Podla toho aku nespravnu topanku maju (velka, mala, uzka, siroka), podla toho vyzera aj ta noha. Detske nohy su tvarovatelne. Dieta aj ked ma 2 cisla mensie topanky ako by malo mat, ti nepovie, ze ho tlacia. Lebo ano noha sa prisposobi topanke. Co je velmi nespravne. Presne to su tie cinske/japonske princeznicky. Aj ked tu nie taky extrem.
@katrin21 fotky su v topánkach, jasne ze chodidlo v uzkej topanke vyzera uzsie, nejako sa tam natlaci. Aby sa dala porovnat sirka noh, museli by sa pomerat nohy mimo topánok. Ano, je mozne, ze noha ked nebude obmedzovana, bude zrazu sirsia - pretoze sa mozno narovnaju zdeformovane prsty. Ale ja chcem aby moje dieta malo zdrave nohy, nie zdeformovane. A chcela by som to, aj keby to bolo dievca.
@alabla my name troch chlapcov a 2 dievcata. baby maju 4roky a druha 10 mesiacov. Obe maju uzke nozky, nikdy nemali take tie baculate (celkovo su ale tiez stihle). Prsty 4rocnej vyzeraju presne tak krasne rovno ako tej 10 mesacnej, ktora az teraz zacina chodit, cize ziadne topanky, ani capacky a okrem prvych necelych 2 mesiacov zivota zije prakticky bosa, ani ponozky ani pancusky, kedze zijeme v teplych krajoch. Ten pravdivy vyrok lekarov, ze takmr vsetky deti sa rodia so zdravymi nohami tu plati 100%ne. Uz tej malej krasne vidno (kedze nema nikde tuk) aku ma uz v tomto veku krasne vytvarovanu klenbu. Ked sa postavi, krasne naslapne a krasne to vidiet.
A este k tym lodickam. Uz dostat aj krasne barefootove slusne topanky k sukni, do officu. Sice nie klasicke lodicky na vysokom podpätku a spicate, ale da sa vibrât. A pokym budu moje baby v lodickovom veku prende minimalne jedno desatrocie. A v dospelosti co so svojim telom urobia uz ja ovplyvnit nemozem. Same zistia, co je prijemne.
@bibenka1991 pekneee. Aka znacka prosim?
Nemam skusenost s Jack&Jilyy, ale chapem ho, ze v bf sa mu chodi lepsie a ine nechce. Ono sa hovori, ze prave v bf topanke sa noha viac cvici a tym sa zohrieva a detom ani v obycajnych capackach nie je na jesen/jar az tak zima. Cize aj v zimnych bf moze byt teplejsie ako v topankach s hrubou podrazou. Na hrubke podrazky az tak nazavisi - skor to zateplnenie. My sme mali aj obycajne Freycoo zateplene a boli super, teraz nam zas vyhovovali Bedy ( uz ma syn nohu 31) a tie ani nepremokli. Nohy teple v tenkych bf podrazkach 🙂)))
@yanni ako ja sa nezapajam do bf a pod debát ale porovnávať nohu starej ženy a dieťaťa je odveci. Hlavne keď napr ja viem že moja mama aj svokra nosili a nosia vzdy najmenšiu veľkosť do ktorej sa vpracu, majú za sebou viac chôdze v kadejakých topankach... ( Ja si tie plastové a kadejake úzke hataburdy z rokov 80tich pamätám ). Opätky do 4 CM sú vhodné pre nohy, a o Tom čo to viem keďže som roky chodila bosá s na nízkom a v teniskách a problémy s patou, achilovkou a priecnou klenbou som si užila... Ale nie v 10 rokoch... Ale po 30tke... A nikdy som nechodila v lodičkách, lacnýc, malých topánkach atď... Sama to mám odsledovane - chodenie na boso po tvrdých povrchoch určite nohe nepomáha nijak... Haluxy su z úzkych topánok...
@simca06022011 Hura racionalny nazor. Dievcata si myslia, ze tie bf topanky po meste a na rovny povrch ake su fasa. A mozno nechtiac skodia detom. Ale ked napises iny nazor, nezamyslia sa. Vzdy su dve strany mince. Niekomu naozaj bf pomozu, inym naopak.
@simca06022011
@lune ja nie som prudký zástanca bf, ale faktom ostáva, že napríklad môj syn prirodzene od malička preferoval bf, ja zase to, aby boli topánky do stočné mäkké a ohybné, to sme mávali aj geoxy a najmä zimné sú ako lyžiarky, livie and luca, nechcel dat teraz ma jeseň dole z nohy, mäkké, kožené, dostatočne široké, celu jar a leto v nich bol a to mal na výber sandále primigi a tie ostali ohrdnuze napriek dinosauri emu vzoru.
najdolezitejsie je, aby topanka sadla, spravne cislo, poradit sa da dnes uz aj na nete, na vyber je miliarda znaciek hadam na kazdy typ detskej nohy, my sme ako deti vyfasovali poriadne zimne, na leto sandalky,... a prezili sme.... dolezite je najma potom neskor dieta motivovat k sportu a zdravemu zivot. stylu, lebo v detstve mozete nahanat BF a cojaviemco este, take a onake topanky, aby sa klenba vyvijala.... a staci, ze si neskor neustriehne vahu, vykasle sa dieta (rodic) na to, dieta/tinedzer priberie a vaha tela sposobi plochonozie...
inak mat ploche nohy nie je tragedia, ja ich mam scasti vrodene, cely zivot som sportovala, robila som 11 rokov karate a snad vsetky sporty, posilovala, behala aj naboso, vzdy kvalitne topanky a ploche nohy mam priecne aj pozdlzne cely zivot a nijak ma to neobmedzuje... hlavne si treba zachovat chladnu hlavu a vsetko s mierou

@katrin21 ja som nad tym nerozmyslala 😀 mam chlapca a dufam ze lodicky nosit nebude. Ale skoda ze som sa s touto teóriou tvarovania casti tela oboznamila az teraz...mozno keby som nosila velke podprsenky a stahovaci pas, mohlo byt vsetko inak.... 😀 😀 vlastne, podla tejto teorie nikdy nie je neskoro, potom dam vediet ci teda prsia narastli a brucho sa scvrklo....