Ahojte, syn rok a pol nechce chodiť v žiadnych zimných topánočkách s hrubšiou podrážkou ani v značke dd step. Jesenné sme mali s tenučkou barefoot podrážkou lebo ani jesenné iné nechcel ale na zimu sa mi takáto podrážka veľmi nepáči. Máte niekto skúsenosť? Je to značka Jack & lily. Nie je tá podrážka príliš tenká? Nebude mu v tom zima? Do snehu si to ani neviem predstaviť.
Tato značka je podla mna skvela. Mala som sice iba jesenne ale tiez mam dieta "rozmaznane" a vymysla celkovo s oblecenim a zvlast s obuvou. Uplne ta chpaem ze to riesis a chces pre syna len to naj. No zial moc poradit neviem na zimny typ. Drzim palce aby si nasla take co sa budu malemu pacit. A komenty typu bez diskusii ignoruj☺️💪😎
@v_alika12 Zeazoo
Ale ona zije v CZ, netusim ci aj u nas dostat taku znacku
Dcérka má široké nôžky, jej sadli ddstep, v iných mi už ani nechce chodiť, a snehulky muflon - páčia sa jej, aj pekne v nich chodí má dosť miesta na pršteky, takže aj na tohtoročnú zimu sme jej ich kupovali.
@simca06022011 súhlasím s tebou ale dovolím si ešte doplniť že haluxy sú nie len z malých topánok úzkych napríklad lodičiek Ale aj vrodené, napríklad môj strýko na haluksy jak slak a pritom on nikdy nemal na sebe malé topánky pretože práve že kedysi sa kupovali odost vacsie aby ich deti nosili Aspoň dva roky bolo to krátko po vojne... a moja neter detto..od malicka ma haluxy a male ani uzke topanky nemala..jej babka ma cez kopirak take iste nohy, uplne hrce a palec k prstom a teda evidentne geny...
A Napríklad moje krstniatko keď sa začalo plaziť tak sa zo začiatku plazila trošku zle a zapieralo sa palcami o zem a úplne sa mu spravil vybočený palec a to ešte ani topánky žiadne nemal na nohe a predtým ich mal krásne Rovné...
Čiže aj nesprávne lozenie môže spôsobiť takéto deformite nie len topánky. Ktovie možno aj môj strýko Tak kedy si ako bábätko sa plazil
@yanni No vidíš a mojej kamarátke zase ortopéd topánky na Rovnom zakázal, je učiteľka na strednej škole denne nachodí neskutočné množstvo krokov a nosila balerínky a že je z toho spadla klenba priecna plus má aj mierne haluxy a doktor je vyslovene zakázané nosiť čokoľvek na Rovnom opätku a musíš si kupovať taký A4 centimetrový a mäkkučké kožené topánky napríklad Ecco alebo geox a odvtedy nemá problém. Nic nie je ciernobiele.
@simca06022011 no tvoja teoria o bf upada na velmi podstatnom detaily, ty si totiz nikdy nemala barefoot topanky a ani chodzu, takze ked si chodila naboso a v "'pohodlnej obuvi", ktora barefoot nebola ci v obuvi bez opatku, tak to stale je nebarefoot obuv a teda si mala zly typ chodze. lebo v barefoot musis inac naslapovat a potom neni mozne pri spravnom naslapovani, ze mas take problemy ake mas. Ja mam nadvahu a dokazem behat v barefoot bez tvrdeho doslapu na patu co v normalnych topankach neide.
@katrin21 nabeh na haluxy moze byt vrodeny, ale ako vies, ze tvoj stryko, tvoja neter a neviem kto este mali vhodne topanky? dostatocne siroke? no a opatok, pokial je opatok, tak vaha tela sa posuva niekde inde, teda aj cele postavenie tela je posunute a neviem neviem ci to zrovna je zdrave, mozno skor nazor fyzioterapeuta ohladom nosenia opatkov a drzania tela by pomohol. Boli sme stvoreny ako ludia bez opatkoch, teda spravne postavenie tela je ked mame obe nohy na zemi.
@kluska moju neter som videla vyrastat, viem co nosila a viem,ze jej nohy su cez kopir ako babkine. To nie je nahoda
A stryko? Ocino je o 7r starsi,mam aj fotku,kde vidno ake velke a siroke bagandze nosili... a ocino hovoril,ze vzdy vzdy ich mali i 2 cisla vacsie,aby vynosili.. pamata si to,ved sa v tom zle chodilo..🤪
A je kopec deti,co maju BF a aj tak maju vsetky mozne deformity chodidla a clenkov...
Vidim,ze ale o tom naozaj asi vela nevies, alebo len z jednej strany..podla poslednych riadkov... lebo ja nevravim o 8cm opatkoch , tie skodia.. ja pisem o miernom opatku...tazisko je tak tam,kde ma byt a hlavne sa aj tlmia otrasy.😉
@katrin21 ortoped nie je fyzioteterapeut, uz len maly opatok dokaze zmenit tazisko tela, inak hovorim este raz, nazor cloveka o barefoot obuvi co nikdy nenosil takuto obuv, nema velmi vysoku vahu. To je akokeby som ja zacala kecat niekomu ako sa sije kabat a pritom som v zivote ten kabat nesila, to je len priklad. S pozdravom 🙂
@kluska 😂😂😂 spytaj sa top fyzio Moniky Srenkelovej co ti povie na FB a deti... asi to iste,co na nosenie deti v satke cele hodiny... bola som na jej kurze. Je proti.
A mam kamosku, ma syna s problemami s nozickami..chodia MT, Dunajska luzna a neviem kde vsade, vsetko mozne..fakt kazdy mesic rehab. pobyt... cize kto uz stretol viac rehabilitacnych ,ako ona..a cuduj sa svete,nikto jej neodporucal BF.. na nosit pevnu obuv s pevnym clenko. A tvarovanou stielkou.. maly ma uz 3 roky..
Hmm....
@kluska a nazor takeho neberies,ked to nenosi? No podla tohto metra, by malu vsetci napr onkologovia prekonat rakovinu,aby ich nazor bol relevantny.. 🤨😮? Ci ako?
Nesuhlasim,prepac .to nie su argumenty. My totiz neriesime pohodlie,ja ti verim,ze sa v tom dobre chodi, to ti moze povedat aj predavacka z Lidla/ nechcem urazit,len priklad rozdielu vo vzdelani = vedomosti a vahy toho nazoru/.
My riesime zdravie. A to je sakra rozdiel.
Aj vsetko nezdrave jedlo je taaak chutne... a co? Budes ho jest lebo je to prijemne a pohodlne ? Asi nie.😉😉😉
@kluska jasne ty to vieš 🙏 áno, ako ľudia sme boli lonatvoreny bez podpätku ale nebehali sme po chodnikoch, betóne.. a mám výborného fyzioterapeta suseda, ani jedno jeho dieťa nenosí bf.. za to vonku behajú bosi po kameňoch, tráve. Detto kamaráta bezca, ktorý bol veľmi za bf, všetkým s tym rok-dva pilil uši.. a čuduj sa svete posledny rok ho vídame len v normálnych teniskách, čiže spýtam sa čo taká zmena... A ďalší fakt: mne doslova zakázali chodiť bosej doma aj keď to stále robím, lebo zvyk - rovnako fyzioterapeut ako lekar... A keďže mám za sebou roky gymnastiky a cvicenia, doslapujem na špičky ;) nedupem na päty... Ja nikoho neodhovaram od ničoho , kľudne aj bosí môžu ľudia chodiť, ale sú pri každom spôsobe riziká aj pozitíva. Netreba slepo veriť, že keď budem bf, tak budem super cool a nič mojim noham nehrozí. Toto je zase taká téma, že budú ľudia proti/za a nájdu si milión rôznych odôvodnení.
@simca06022011 @katrin21 no tu neide, ze to je super cool, ale e to je prirodzene, sak vyskusajte a uvidite 🙂 proste prirodzena chodza a inak preco sa nema chodit v bf po tvrdom povrchu, ale v tvrdych topankach po tvrdom povrchu sa moze? V tvrdych topankach tlmi narazy topanka, v bf noha. Inak autorka sa nepytala, ze ci je barefoot ok a ci nie je, ona len chce poradit ake topanky dat malemu z rady barefoot.
Jejda pome si vsetky kupit nove barefooty lebo tie s nadvahou a rozcaptanou nohou ine neobuju..
@kluska ktorá topánka je dnes "tvrdá"?
@kluska ja som jej poradila, k tomu nie je viac čo dodať. Syncek okrem toho, že je malý má aj problém s prstami na nohách, čiže ktorý.vie ako mu v bežných topánkach je...
@kluska uz som povedala,ze to uz nebudem komentovat. Spominala som skodlivost otrasov ktore podla teba noha " tlmi".. ty vies, kolko je na pate,ako doslapuje vacsina ludi masa,alebo tuku? Takmer nic.
. Vygoogli si zapal plantarnej fascie..a uz fakt koncim. Jeden nezmysel za druhym sa tu pouziva ako argument za .. 😉 robte,ako myslite, cas ukaze, ci vase deti budu mat nohy a chrbticu v poriadku aj v 30tke..
@wieruska1 naucime sa citat s porozumenim :D pisala ze mal na jesen barefoot LEBO INE NECHCEL...
@katrin21 respekt a diktatura su dve diametralne odlisne veci!
Dieta sice bude mat zdeformovane prsty a chodidla ale nevadi, podstatne je, ze musi drzat hubu a krok a robit tak ako mama povie. Otras.. a nie nemam svoje deti rozmaznane, poznaju hranice ale tiez vedua ze ich POCUVAM a ich nazor ma ZAUJIMA.
@laurajankoo ja som pisala ze aj aj som respektovala nazor mojho dietata, ked povedala, ze jedny topanku su tažke a druhe lahke a lepsie sa v nich citi, vzdy sa jej pytam, ako sa jej chodi v tom.... ale nejdem riesit barefoot, ked to neuznavam ( jedine v pripadoch naozaj nejakych deformit chodidla ako napr. extremne siroka nozka, prst navyse atd, to chapem) .. ale aby mi dieta odmietlo v zime nosit teple topanky s hrubsou podrazkou, to nie... daju sa vybrat aj topanky lahke a makke, nemusia byt barefoot, ani prehnane uzke. dala som aj foto...
a uz som pisala, ze uz sa nejdem k tomu vyjadrovat, tak uz ma neoznacujte, nech nemusim stale reagovat. dakujem
Stonz sú široké, majú vlnenú vsadku, mali by byť do snehu.do člapkanice asi nie.nový typ podrážky (neviem názov) treba hľadať.pridajte sa do fb skupiny bosé nôžky bez prekážky, tam vám poradia, prípadne si prelistujte preadjné bazarove albumy, myslím že je tam kopec tých stonzov.