icon

Tajne som sa vydala - ako to povedať matke?

28. nov 2019

Dievčatá, ženy...

asi ma mnohé z Vás nepochopíte a odsúdite, ale risknem to. Nechcem to moc zdĺhavo opisovať, s rodičmi a hlavne s matkou som nikdy nemala taký vzťah, aký by mal byť. Už niekoľko rokov som samostatná, s mamou si volávame. Ale vydala som sa. A vydala som sa tajne. Matka ho moc rada nemala a asi by moje rozhodnutie neochopila. Nikomu som nepovedala, že sme spolu už dlhšie a že sme sa vzali. Docela ma to trápi, ako to povedať matke? Ako jej povedať, že som si vzala muža, ktorého ona pri mne nechcela? Ako jej povedať, že som sa vydala?

anita6666
28. nov 2019

Ja by som sa nebála povedať to,ja by som sa bála so statusom vydatej žiť 🙂 ufff....zbytočnosť

kassandra25
28. nov 2019

No tam musel byt dovod,preco mama nemala rada toho dotycneho....., no vysla by som s pravdou von, a je to len na vas, coho budete schopni, ci vobec aj pozvat rodicov na obed, veceru alebo volaco.

autor
28. nov 2019

@eliska13 Povedať to musím, to je fakt. V zahraničí som kedysi bola, teraz žijem na Slovensku. A neviem či je manipulâtorka.

autor
28. nov 2019

@anita6666 Každá to vnímame inak 🙂

kassandra25
28. nov 2019

No ale cim to bude, ze mama ani babo nepochopi. Nieco tam musi byt, co jej nesedi. Predstav si rodica, mamu, ktora by nechcela byt na svadbe svojho dietata, nech by bola akakolvek skromna. Aspon nejake vykompenzovanie. Mozno tym mame sposobis aj zdravotne pritazenie. Ja zasnem, ze aj taketo veci sa v dnesnej dobe deju.

autor
28. nov 2019

@kassandra25 Nie vždy je chyba iba na jednej strane.

kvetinka75
28. nov 2019

pozri keď začne kričať a nadávať tak buď zlož telefon alebo odíď. Povedz že si dospelá, máš právo robiť rozhodnutia ktoré vyhovujú tebe a že sa s ňou o tom porozprávaš, keď sa bude normálne chovať a nie nadávať. Ja by som to takto riešila.

eliska13
28. nov 2019

Tak to si asi ina.Minule tu pisala baba, ktora sa boji mamy a do vsetkeho sa jej stara.Je to tvoj zivot koho si si vybrala s tym budes.Ak mas iny nazor ako mama nic sa nedeje vypocujes si ako si kazis zivot a pod.....dufam, ze tie dlhy nie su velke a nie je za tym spekulacia

bluka2
28. nov 2019

Ved ked si len telefonujete, môžeš byť aj tajné tehotná a mať tajne deti. Prepáč, nemôžem si pomôcť, zdá sa mi to komická situácia. Podľa mňa sa sama na tom ešte budeš za pár rokov smiať

kvetinka75
28. nov 2019

nevieme čo za tým je, takže aj sa ťažko radí. Ty si si vybrala túto cestu, a aj keď sa jej to nepáči (keby sme vedeli všetko, možno by sme sa postavili na jej stranu, ktožvie) máš právo na svoje rozhodnutia. Čas ukáže či správne alebo nič. Mne keby toto niekto robil, tak sa s ním odmietnem baviť o hocičom a bavím sa iba za predpokladu, že nebude kričať a nadávať a normálne sa porozprávame. A aj keď nesúhlasím s rozhodnutím druhého, pokiaľ to mňa nejako neovplyvňuje, rešpektujem ho.

autor
28. nov 2019

@eliska13 Tak asi nebudem jediná, ktorá nemá dobré vzťahy v rodine. Mne sa tiež mama snaží do všetkého starať, hlavne do tÿch súkromných vecí.

autor
28. nov 2019

@bluka2 Je to komické a hlavne hlúpe 🙂

judar
28. nov 2019

Otazka skor znie...si dospela a co je ju do tvojich rozhodnuti? ...bud jej to nepovedz alebo povedz a nech si kotkodaka do otvorenej skrine aj s jej predstavami o tvojom zivote

petkaaa
28. nov 2019

@judar " nech si kotkodáka do otvorenej skrine" to je vyjadrovanie o mame teda naozaj na úrovni ... a čo ak tu autorka neuviedla všetko? Čo ak nevieme úplne všetky závažné dôvody, prečo mama nemá jej muža rada, aké ona mala "dôvody" si ho vziať a podobne? Najlepšie je hneď odsúdiť mamu, čo sa má čo starať...
Lebo určite je každého radosť, uviazať si na krk muža čo mal dlhy... ktovie za čo, ktovie koľko, kto vie čo tam všetko bolo ...

autor
28. nov 2019

@petkaaa Nemám dôvod sa tu opekňovať a kydať na mamu. Manžel má dcéru z prvého manželstva, je teda rozvedený, mal problémy so zákonom.. sú to všetko veci z minulosti. Každý robí chyby, niekto viac a niekto menej, dôležité je sa poučiť a neopakovať ich. Toto jej môže vadiť. Ale to je minulosť a ja ho poznám najlepšie.

nini1010
28. nov 2019

Vies co si myslim,ze ty tiez niekde v kutiku duse citis,ze to mozno nebolo najlepsie rozhodnutie vziat si ho,mozno o nom pochybujes.Inak by si sa nebala mame povedat ze si sa vydala,lebo by si si za tym stala a vedela obhajit aj pred nou.Povedala by si hovor si vo chces,je to moj muz,ja mu verim,rozhofla som sa dobre a bodka.Bojis sa vsak ze bude mat mama casom pravdu.Celkovo vydat sa tajne,no kto to robi?

anita6666
28. nov 2019

"Gratulujem" tvojej mame sa ani nečudujem

autor
28. nov 2019

@anita6666 Ďakujem. Najľahšie je odsúdiť.

petkaaa
28. nov 2019

Problémy so zákonom, dlhy, rozvedený... jasné, presne toto je pre každého rodiča správna partia pre ich dieťa, to ťa určite každá mama pohladká po vlasoch s požehnaním, že toto je ten pravý pre teba. Lebo ty ho určite poznáš inak ako všetci a len ty skutočne vieš, aký je. Táto diskusia nabrala úplne iný rozmer a tvojej mame sa absolútne nečudujem. Držím ti palce, aby som sa mýlila a ty si nakoniec neskončila s jeho dlhmi klopkajúc na mamine dvere s prosíkom, či by si sa mohla vrátiť.

autor
28. nov 2019

@petkaaa To sa báť nemusíš. Ako som písala, je to minulosť.

kvetinka75
28. nov 2019

na jednej strane, môže to byť minulosť. ALE, koľko žien zistí po x rokoch, že žije vlastne s niekým koho tých x rokov ani poriadne nepoznali. Ja ti len držím palce, nech to je naozaj tak, lebo ja po mojich skúsenostiach aj odžitých aj odpozorovaných z okolia (netvrdím, že ten istý problém) neverím už nikomu. A spolieham sa hlavne sama na seba.

kvetinka75
28. nov 2019

a za čo bol odsúdený? Jasné, že ľudia robia chyby a niekedy sa chytia druhej šance. Ale bola by som veľmi opatrná.

kolieskova232
28. nov 2019

pokial sa mate radi, tak vam nikto lasku nemoze zakazat. tvoja matka musi respektovat vase rozhodnutie. normalne jej to povedz a na jej otazky odpovedaj milo a nenechaj sa rozculit a mozno by to bolo fakt lepsie mailom rozposlat a aj matke, aby mala cas na predychanie.

halienka
28. nov 2019

už sa tu zas rozpitvávajú nepodstatné veci, podstatné je, prečo sa autorka bojí mamy a ako tento problém vyriešiť. Ten tvoj strach z nej musí byť naozaj veľký ak si sa rozhodla urobiť takú vec, že vydať sa tajne. lebo v konečnom dôsledku je to v dnešnej dobe úplna blbosť, aj tak to časom všetci zistia, aj tak to tej mame jedného dňa budeš musieť oznámiť. To najdôležitejšie na čom by si mala popracovať je ten strach z mamy, aby si v budúcnosti nemusela riešiť takéto blbé situácie. Doporučujem ti začať pracovať sama na sebe, aby si si vyriešila tento problém, ktorý je v tebe - prekonať ten strach. Môže pomôcť dobrý psychológ alebo nejaké knihy, prednášky. Ak toto v sebe vyriešiš tak sa začne meniť aj tvoj vzťah s mamou a nebudeš musieť prežívať takéto nepríjemné situácie. Z môjho pohľadu si sčasti ešte stále malé dievčatko, určitá časť tvojej osobnosti ešte nedospela a stále sa cíti byť poslušná voči matke, aj keď rozum už hovorí, že nechce, že veď už si dospelá. prečo to tak je musíš zistiť sama, určite sa odohralo alebo dialo niečo v tvojom detstve, minulosti, čo holt mi nevidíme a čo ťa dostalo do tejto pozície. To musíš v sebe spracovať.

autor
28. nov 2019

@kvetinka75 Kvôli výtržnictvu a z ohrozovania. Bolo to dávno a tomu človeku sa osobne ospravedlnil a odškodnil. Nikomu fyzicky neublížil. Už roky je to normálny chlap, ktorý pracuje a k minulosti sa už nevrátil.

airaw
28. nov 2019

Podaj si ruku s tou babou čo jej matka nakazala aké vianočné darčeky má kúpiť rodine 🙂

kvetinka75
28. nov 2019

tak to nie je také hrozné. Každý má niečo za sebou a kvôli tomuto by som človeka neodvrhla úplne. A tie dlhy má z akého dôvodu?

autor
28. nov 2019

@kvetinka75 Ani ja ho neodvrhujem. Dlhy mu vznikli z väzenia, mal nejakú pôžičku ktorú samozrejme nesplácal keďže bol vo väzení.

autor
28. nov 2019

@airaw ???

kvetinka75
28. nov 2019

tak potom ak ti za to stál, vysvetli to tak mame a ona musí rešpektovať tvoje rozhodnutie.