icon

Tajne som sa vydala - ako to povedať matke?

28. nov 2019

Dievčatá, ženy...

asi ma mnohé z Vás nepochopíte a odsúdite, ale risknem to. Nechcem to moc zdĺhavo opisovať, s rodičmi a hlavne s matkou som nikdy nemala taký vzťah, aký by mal byť. Už niekoľko rokov som samostatná, s mamou si volávame. Ale vydala som sa. A vydala som sa tajne. Matka ho moc rada nemala a asi by moje rozhodnutie neochopila. Nikomu som nepovedala, že sme spolu už dlhšie a že sme sa vzali. Docela ma to trápi, ako to povedať matke? Ako jej povedať, že som si vzala muža, ktorého ona pri mne nechcela? Ako jej povedať, že som sa vydala?

airaw
28. nov 2019

Aj tá má s matkou takéto vzťahy, budete si rozumieť

autor
28. nov 2019

@kvetinka75 Stál a stojí mi za to. Nikto nevieme čo bude v budúcnosti, kedykoľvek sa môže niečo stať a nielen u ľudí, ktorí sú potenciálne riziko ako môj manžel. Ale tak najľahšie je odsúdiť.

autor
28. nov 2019

@airaw Nerozumiem o čom hovoríš?? Prečo by sme si mali rozumieť? V čom?

doty1
28. nov 2019

Mame normálne oznám, že si sa vydala za človeka, s ktorým si žila už dlhšiu dobu. Bodka. Je to tvoj život, tvoje rozhodnutia, tvoje chyby aj tvoje výhry. Mama sa s tým možno nezmieri, bude hystéria, panika, krik, hnev, zlosť.... ale na fakte že si vydatá za podľa nej "nevhodného" muža to nič nemení. Povedz jej, že chápeš, že asi nie je nadšená, ale že budeš rada, ak sa to pokúsi rešpektovať, lebo máš rada aj ju a aj svojho manžela, a nechceš stáť pred voľbou "buď ona alebo on". A že chceš, aby mali prípadné deti fajn babku. A ak s mamou nebude normálna reč, tak choď domov alebo ukonči hovor s tým, že sa určite ozveš neskôr, keď trochu opadnú prvotné emócie.

kvetinka75
28. nov 2019

tak potm nechápem, prečo sa jej to bojíš povedať. Veď oznám a ostatné počúvať nemusíš. Je to tvoj život. Tiež by som nebola rada, keby mala dcéra takéto partnera ALE ak by bola šťastná a videla by som na ňom, že sa snaží , aj keby som s tým nesúhlasila, určite by som sa s ňou kvôli tomu nehádala a nekričala na ňu. Názor by som jej povedala a rešpektovala ju. Poznám ľudí, ktorí boli vo všetkom 100% a čo sa z nich po rokoch stalo ...... škoda reči.

autor
28. nov 2019

@kvetinka75 Chápem ju. Ale ona ho nepozná tak, ako ja. Aj keď toto tvrdia asi všetky ženy.

dankanka
28. nov 2019

Ak si rozhodnutá jej to povedať, tak potom nie je veľmi čo riešiť. Prestrihni tú pupočnú šnúru. Nerieš co si pomyslí rodina, rieš svoje/vaše problémy.

chocolatte1
28. nov 2019

Celkom chápem tvoje obavy, pretože “kedysi” som si tiež nechala život riadiť matkou. Po čase som dozrela lepšie povedané “prešľapy” z jej strany ma donútili jedného pekného dňa pozbierať odvahu a rázne jej povedať, že do môjho života môže zasahovať jedine v rámci dobrej rady, ktorú môžem a nemusím akceptovať. Tým dnom skončilo komandovanie, bola síce chvíľu urazena, ale myslím, že pochopila. Tiež nemáme nejaký extra vzťah, ale vychádzame spolu. Takze čím skôr pochopíš, že všetko je len o tom koľko toho z jej strany pripustíš tým lepšie pre teba.
Držím palce

cluiy39
28. nov 2019

Aj my sme to takto plánovali 😄 pozri, kto s ním žije, ty alebo teba mama?! Ona ho nechcela? Ani moji môjho muža nechceli 😂 bohužiaľ, je to môj vyber, môj muž, môj život... ja som mala možno to šťastie že otec stal na mojej strane, že ak ho mám rada a vidí, že som šťastná, nebude do toho nič hovoriť... 😄👍🏼
Je to tvoja voľba.
A tak ako bolo spomenuté, spravila by som tiež pekne oznámenie a rozposlala to rodine 😊🙂

montemotherone
28. nov 2019

Si dospelá, rozhodla si sa takto tak si predsa za tým stoj. Veď to si musela vedieť že príde nejaké POTOM, alebo ti to došlo až teraz, čo si urobila? S mamou nemáte dobrý vzťah, toto ho nezlepší a zmeniť sa to nedá. A vlastne načo jej to vôbec hovoriť, ak si sa dokázala vydať bez jej požehnania 🤷‍♀️

rora
28. nov 2019

Ak by som ja bola v takej situacii, zrejme by som to ani nehovorila a nechala to tak, nech to casom vyplava na povrch.... ked su teda vztahy take zlé, tak na tom asi velmi ani nezalezi, ci si vydata ci nie....

annaanna
28. nov 2019

keby mi to dcéra spravila, veľmi by to mrzelo....

nicoli02
28. nov 2019

fú, toto by som asi nehovorila, neriešila by som to, vy ste spolu ste v pohode a keď rodina s tým ma problém, tak nerieš to, nesil to 🙂

jamidea
28. nov 2019

Cela tato tvoja diskusia stale smeruje k tomu, ze sa chces citit v pohode s tym co si spravila. To nie je o mame, ale o tebe. Akcia prinasa reakciu, co myslis, ze mama ma od radosti skakat, ze nebola na tvojej svadbe?
K tvojej akoze otazke...normalne jej osobne daj oznamko a postav sa veci zoci voci. Ci MK to vyriesi?

renatka1985
28. nov 2019

ako ti moze zalezat na nazore niekoho kto ti nedopraje stastie a ani planovanie dietata? ja nechapem.....

simca06022011
28. nov 2019

No keď si sa už rozhodla tak sa tomu budeš musieť postaviť, nech si vraví čo chce🙂

martakar
28. nov 2019

Mám kamošov, čo sa tajne vzali, ale hlavne preto, aby finančne nezaťažovali svoje rodiny. Prevalilo sa to, keď kamoške začala chodiť pošta na nové meno 😂

zuzka6542
28. nov 2019

No ani sa mame nečudujem. Tiež by som chcela aby žila riadny život s normálnym mužom. 🙈

montemotherone
28. nov 2019

@zuzka6542 a ako vieš že ten muž je "nenormálny " a mama o.k. To, či to bol správny krok, ako sa cíti mama, aký majú medzi sebou vzťah... To je na ďalšie štyri rôzne diskusie 😉 Čo my vieme čo je za tým?

evelyn0303
28. nov 2019

@majah212 aj my tak plánujeme po 8rokoch spolužitia a randenia :D tieto veci idu mimo mňa, uz od mladosti 🙂

h2
28. nov 2019

Ahoj, ja poznám dva takéto páry. Jedni išli na dovolenku a vrátili sa odtiaľ ako manželia. Ale vtedy neviem, aká bola reakcia rodičov. Druhý prípad bol, že kamoška plánovala svadbu dlho dopredu, mala všetko dohodnuté, mala to byť veľká svadba v kostole so všetkým, čo k tomu patrí. Ale nastala situácia, že si chceli s nastávajúcim zobrať hypotéku a nejako sa rozhodli, že lepšie bude, keď to budú riešiť ako manželia. Ale ponáhľalo to, tak sa išli narýchlo vziať na úrade. Malo to byť tajné, ale jej mama sa to nejako dozvedela a znášala to dosť zle. Ale to asi preto, že to pred ňou zatajili.

mon895
28. nov 2019

Je to sice ine ale ja ked som mame oznamovala ze som odisla z vysky tak som to spravila tak ze vecer som jej to povedala ked na mojej posteli zaspala 2m neterka takze hucat nemohla rano som odchadzala na dovolenku a ked slm sa vratila uz vychladla 😂😂 takze moja rada ak bude hystercit nezdvihat mobil pripadne jednym uchlm dnu druhym von je to tvoj zivot a ona s nim zit nebude 😊

kachita
28. nov 2019

@halienka zrejme ma taku mamu, ze este teraz sa boji, viem to pochopit

pink_lady
28. nov 2019

My sme po svadbe rozposlali takto :

pink_lady
28. nov 2019

v kostole sme boli len my dvaja, svedkovia, syn s asistentkou a farar 🙂

zuzka6542
28. nov 2019

@montemotherone mne už stačí to že sedel v base a tie dlhy 🤦🏼‍♀️Vedela asi prečo ho do rodiny nechce

terezka1947
28. nov 2019

Mozno by nebolo tolko rozvodov,keby sme pocuvali svoje mamy,hm

boldo87
Odpoveď bola odstránená
mnamko
28. nov 2019

Napisem ti moj pribeh,s prvym muzom sme sa po kratkej dobe dohodli ze sa zobereme,moja mama lamentovala,ze do akej rodiny sa to chcem vydat,otec alkoholik,brat alkoholik,svokra s bodorackej rodiny,moja odpoved- boze mama pri tebe by som sa ani nevydala.Zobrali sme sa ,muza brat zlanaril na chlast,discoteky,chodenie za babami a mi u svokry so svagrinou sme neboli v nicom dobre,Muza po 3,5 r.manzelstva zrazilo auto ked isiel s krcmy domou.Zomrel mne ako 24r.ostali dve deti.Cely zivot deti proti mne stvala,byt co mi akoze kupils nspisala na mojho syna ,svadobne dary si zobrala ona lebo tie dala ich rodina.Takze tym chcem povedst,ze obcas tie mamy maju pravdu.

merlinja
28. nov 2019

Gratulujem, myslím, že aj mamu to v hĺbke srdca napriek všetkému poteší. Predsa je to len mama a tá miluje svoje dieťa napriek všetkému. Ak si Ty šťastná (ospravedlňujem sa za tykanie) aj ona bude.