icon

Tajne som sa vydala - ako to povedať matke?

28. nov 2019

Dievčatá, ženy...

asi ma mnohé z Vás nepochopíte a odsúdite, ale risknem to. Nechcem to moc zdĺhavo opisovať, s rodičmi a hlavne s matkou som nikdy nemala taký vzťah, aký by mal byť. Už niekoľko rokov som samostatná, s mamou si volávame. Ale vydala som sa. A vydala som sa tajne. Matka ho moc rada nemala a asi by moje rozhodnutie neochopila. Nikomu som nepovedala, že sme spolu už dlhšie a že sme sa vzali. Docela ma to trápi, ako to povedať matke? Ako jej povedať, že som si vzala muža, ktorého ona pri mne nechcela? Ako jej povedať, že som sa vydala?

Strana
z4
mirro
28. nov 2019

Už si "veľká",urobila si si po svojom. Mame to normálne povedz,ako dospelá. Časom uvidíš čo bude. Ale... ver mi,prídeš nato rokmi,že mamine rady neboli drísty. Mama ti predsa nebude prikyvovať,keď robíš blbosť. Asi vedela,čo nie je dobre a nie je to len jedna vec ako si písala vyššie. Teraz ešte tomu nerozumieš,ale pochopíš neskôr.

petruska19
28. nov 2019

Tak sú dve možnosti prečo sa mamy bojíš:
1.je manipulátorka a vadí jej keď ťa nemá pod kontrolou
2. Ty sama dobre vieš, že asi nebol dobrý nápad vziať si muža. Klameš samu seba že sa zmenil. Kebyže si o vzťahu na 1000% presvedčená, tak mama môže kričať koľko chce. Bol by to iba hej problém, nie tvoj

frndza
28. nov 2019

Ja som sa tiež v júni vydala len pri dvoch svedkoch a našich 3 deťoch. Len som nemala taký problém ako vy. Môjho manžela majú radi. Treba jej to povedať na rovinu a vysvetliť že ste dospelá a stojíte si za svojim rozhodnutím. Prajem veľa šťastia a trpezlivosti s mamou.

kassandra25
29. nov 2019

No uz som si precitala, co si pisala, preco ho zrejme tvoja mama vobec neakceptuje, tie dovody. Ze ma opletacky so zakonom, dceru z prveho manzelstva a podobne, ako anita6666 sa tvojej mame necudujem, ale uprimne. Ja ako rodic si tiez predstavujem a moj manzel takisto, uplne niekoho ineho, teda pravy opak, co tu ty uvadzas, pre svoju dceru. Tiez by som sa zblaznila, keby si take nieco zobrala a tiez by som bola nespokojna, keby s takym dacim chodila, vlacila sa. Sama nato prides v buducnosti. Potom ti bude mama dobra.

acrobaleno
29. nov 2019

Na jednej strane tú mamu aj chápem, ale na druhej strane, každý má právo na svoj život a aj svoje chyby. Dúfam, že si sa v tom chlapovi nezmýlila, lebo inak budeš od svojej manky do konca života počúvať "ja som ti to hovorila".

fodorka
29. nov 2019

myslim si ze si dospela a hlavne svojpravna....je to ok vypocut si ,nazor, od matky, od rodiny, od znamych....no ty sisi vybrala len TY s nim budes zit....a take reci ze nakoniec to dopadne ze tvoja mama malu pravdu? ja som sa postavila vsetkym...s vlastnym otcom som sa dakedy nerozpravala tusim rok. najlepsie na tom bolo ze s ex sme boli spolu 12rokov a za ten cas si vytvoril puto aj s otcom ako naj kamarati.sice sme rozvedeni /dovod nehra rolu/ no nelutuje mame dve krasne deticky a vychadzame ok...proste aj o tom je zivot niekto mae ukazkove vsetko krasne dokonaly zivot...ja tiez som z rozvedenej rodiny kde bol otec alkoholik...je abstinent 16rokov- myslim ze vela ludi narobilo v zivote dost vela chyb a nieje dobre ich odsudit na zatratenie. kazdy ma pravo na zmenu...moj otec tiez uz bol tak ze ako posledny bezdomovec narobil strasne vela blbin..no teraz? riadne pracuje, je fesak, nepije o vsetko sa stara...netreba cloveka odsudit. snad ten tvoj tiez je dostatocne pouceny vo vsetkom a budete mat krasny zivot!prajem ti a mame to oznam no ak bude kricat tam su dvere...a ver mi vsetko ,vyprcha,

oliolijanka
29. nov 2019

Aj rozvedeny muz s dlhmi a problemami so zakonom potrebuje pravidelne postiskat zenu.
Sama v diskusii vidis, ze maloktora by sa s takym zaplietla a tiez, ze ziadna spravna mama by ti k tomu pozehnanie nedala.
Takze kazdy kriminalnik musi prist s verziou, ze je to vsetko iba minulost, nepriazen osudu a on sa polepsil. Tiez potrebuje naivku, ktora mu to uveri a zaprie svoju mamu, ci rodinu a priatelov, ktori ju budu od neho odradzat.
Ostanes s tymto byvalym(?) nasilnikom sama. Jeho dlhy budu aj tvoje dlhy a budu sa splacat na ukor teba a tvojich deti.
Svadba nie je ziadne definitivum. Ako rychlo ste sa zobrali, tak rychlo sa mozte rozviest. Dlhy ale ostanu aj po rozvode. A sama zena s dlhmi a detmi, na ktore otec neplati, lebo splaca dlhy = velmi neprijemna predstava moznej buducnosti.

Mozno uz bolo spomenute, ale nepostrehla som. Kolko mas rokov a ako dlho ste spolu?

Tak ci tak, prajem vela stastia a spokojnosti, nech sa vam podari pekne manzelstvo a stastne deti.

cuculiatko88
29. nov 2019

mamina ti do toho velmi hovorit nemoze a uz vobec nie ked nemate dobre vztahy ... tvoj zivot, tvoje rozhodnutia...vypocuj si ju jednym uchom dnu a druhym von

tinkatinus
29. nov 2019

a možno ked sa narodí malé, tak prehltne aj to ostatné a bude rada, že ma vnúča.

grandzero9
29. nov 2019

podla mna to netreba nejako prezivat riesit, zobrali ste sa ste svoji a ende, nemusis ty nikomu nic oznamovat a duplom nie vysvetlovat, je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutie 🙂

Strana
z4