icon

Takmer 6 ročný syn má veľkosť 146

dzejn80
31. okt 2018

Ahojte zienky, poradte mi, ktora mate skusenosti. Syn bude mat v januari 6 rokov, ale nosi mi velkost 140 - 146. Nohu ma 34, vazi 36 kg. Vzhladom na vek 😂😂 by chcel nosit tricka s Tomasom vlacikom, Paw patrol a podobne, ale kedze tato velkost uz je pre 12r. nepodarilo sa mi nic take zohnat. Vsetko cierne, sede, smrtky, zbrane na tom ☹. Ved ano, chapem, pubertaci uz vlaciky nosit nebudu.
Takze kde nakupujete? Mate nieco overene? Alebo Rakusko? Som z BA, takze vybehnut tam nie je problem. Popravde, cez net som neskusala, radsej vzdy odskusam, lebo tento moj maly Golem ... ach 😁😁. Ale ak mate dobre skusenosti s nejakym eshopom, vyskusam. Dakujem.

mtsl
31. okt 2018

@kittykat22 srdiečko a všimla si si vôbec že zakladateľka témy rieši obrázky na tričku a nie váhu svojich detí?
Takže akú relevanciu môže mať taká kalkulačka?
Ak by si do kalkulačky doplnila iný vek, tak by BMI 19,46 bola úplne OK, keďže je to rovnako ťažké a rovnako vysoké dieťa len vek je iný 6 a 10 rokov (t.j. úplne rovnakej postavy ale s úplne iným genetickým vybavením veľmi vysokí rodičia - priemerní rodičia)
Môj syn má úplne rovnaké čísla a podľa kalkulačky je OK akurát má skoro 11

terezia1477
31. okt 2018

@kittykat22 a ty si videla jeho fotku ? V živote by som na takéto dieta nepovedala že je obézne, pretože nieje. BMI je hlúposť

sandy84
31. okt 2018

@ibrunova sklamem Ta, ale pediatricke tabuľky sú staré z čias 80tych rokov. Odvtedy sa zmenila výška ľudí ,tým pádom je aj váha iná. Len sa pozri na dnešných teenagerov. Ved baby sú vyššie aj o hlavu a v obchode s topánkami nájdeš čísla aj 41,42 u žien. Čo za našej tenegerskej éry nebolo.

saurian
31. okt 2018

Náš 7r ma 139 cm a 36 noha... A nosí "smrtky", SW, Minecraft... Thomas a pod sem tam z Ali. Nam robí väčší problém topánky - nevie zaviazať šnúrky a tie väčšie modely sú už zvyčajne iný typ ci na šnurovanie... Na SK málokedy kúpim "detské" oblečenie.... Robím aj tak ze som kúpila speci papier na ktorý sa vytlačí obrázok a nazehli na tričko 🙂

moncek88
31. okt 2018

Ja poznám dievčatko 4rocne čo nosí veľkosť 134 🤔

ibrunova
31. okt 2018

@sandy84 ja som nepísala absolútne nič o tabuľkách.. Ale inak, je to tak, ako píšeš..

sanym
31. okt 2018

@kittykat22 ale prosím ťa. Môj mladší syn má 136 cm a 39 kg a k obéznemu má na míle ďaleko. Nemôžeš každé dieťa vtesnať do nejakých tabuliek, každý človek má predsa inú stavbu tela a iný typ postavy

renata1973
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
31. okt 2018

Baby ako sorry tie čísla čo tu píšete, tak to je to total. Za pár rokov vám vaše deti poďakujú, obzvlášť dievčatá. Je to váš život, vaše rozhodnutie, ale vypapať svoju ratolesť do obezity do 10 rokov, to chce náturu.

deti95060810
31. okt 2018

dcéra 8,5 roka, váha 27 kg - už rozmýšĺam čo s ňou aby nebola taká buchta.... veľkosti nosí 128 - 134.... pozri oblečenie v KIK, Takko....nič jej nesedí z čiňákov....šijú nejaké úzke....

deti95060810
31. okt 2018

@kittykat22 súhlasím...

3009
31. okt 2018

Ja mám vnuka má 12 rokov, meria 178 cm, váha 70 kg a noha 45.Je športovec - hokejista.

deti95060810
31. okt 2018

@kikina84 pri váhe 85 kg by som chcela vidieť ako trčia rebrá....😉😀

deti95060810
31. okt 2018

@kikina84 aj to je pravda, to je život....

dzejn80
autor
31. okt 2018

Dakujem za rady, skusim tie nazehlovacky pogooglit, to by bolo fajn, aj pre starsieho, aj sa mi to paci ako napad 🙂

dzejn80
autor
31. okt 2018

@saurian juuj, veru tiez trenujeme snurky, presne preto, ze vacsie velkosti su malokedy na lepky. Len ten moj starsi je daky lenivy, radsej obuje stare vysmatlane ako nove, ked ma snurky zaviazat 😂

jasminet
31. okt 2018

@deti95060810 no vidis, a ja mam 9r dceru, 27kg, 142 cm a je to spageta nenormlana... leginy nosi kvoli dlzke noh 140, ale v pase jej ich musim zuzovat, gate to iste - bud jej to je dobre na dlzku, ale vliezla by do nich 2x, alebo dobre v pase, ale dlzka do pol lytok.... potrebovala by 5kg pribrat. proste nie je decko ako decko a tabulky sa mozu strcit...

0silvia0
31. okt 2018

@dzejn80 vygooglila som za teba na aliexpress:
https://www.aliexpress.com/item/6pcs-Cute-Thoma...

jasminet
31. okt 2018

@3009 fuha, vysku ma taku co ja, o par kg tazsi odo mna - riadne chlapisko v tom veku...

dzejn80
autor
31. okt 2018

@0silvia0 dakujem 😉

pribinak
31. okt 2018

@kittykat22 ale ty si pletieš hrušky s jablkami. Nemozes porovnávať 6 ročného chlapca, ktorého otec ma 2m a 6 ročného chlapca, ktorého otec ma ledva 173 cm.
Moj syn ma 8 rokov, je vysoký, štíhly, športovec, ale ked sa postaví na vahu, tak by si neverila. Ma takmer 40kg. Ale je vysoký, o hlavu vyšší od väčšiny deti v triede. Je svalnatý, ale štíhly.
Nemizem ho porovnať podla tabuliek s inym chlapcom, ktiry ma rovnaku výšku a vahu, lebo moje decko športuje 5x tyzdenne a je samy sval a šľacha, ale iny chlapček mize mat pneumatiku na brušku.
BMI je uplne zastaraná Metoda.

noname26
31. okt 2018

@kittykat22 nie si trosku moc fixovana na vahu a cisla? Dolezite je, ako sa dieta i dospeky stravuje, ako hybe. Ci je clovek zdravy. Jasne, ked vidim dieta, ako sa ledva gula a nalozene 4 kopceky zmrzliny, tak tu vudim problem v rodicoch. Ale inak len z cisel sa posudzovat neda. Je rozdiel 3kila tuku a tri kila svalov, ci kosti. A osobne radsej dieta malinko byclatejsie ale zdrave nez ratajuce kalorie a vracajuce v zachode z ktoreho trcia len kosti a koza. Dnes je orave velky tlak na dievcatka ale i chlapcov, ako vyzeraju, kolko vazia. To im skodi viac. Ale upresnim, nehovorim tu o zjavnej obezite s nasledkami a nezdravom stravovani.

kikina84
31. okt 2018

@terezia1477 ona tu fotku nevidela,ona je urcite jedna z tych bio matiek,co su o hlavu vyssie od hrnca a v dospelosti vazia tak ako moja 8 rocna obezna dcera,ktora ma postavu ako modelka a este je aj obezna sportovkyna do toho 😂..som sa fakt pobavila...pokial niekto nema idealne miery tak vas zahrabu pod ciernu zem..nuz aj s takymi prizemnymi zenami sa musime zmierit na tejto planete..nevyberies si..

zzuzulaf
31. okt 2018

@lubik87 to naozaj? 5.5roka a 128ka bezne... je stihly a vysoky. Je to naozaj tak "mimo"?

kikina84
Autor odpoveď zmazal
lubik87
31. okt 2018

@zzuzulaf je na hranici .v porovnaní so spolužiakmi je o hlavu vyšší má 22 kíl 🙂 je veľký pevný . Rodičia sme 170 CM obaja ..tam sa všetko zohľadňuje ..ale mamin ujo ( pokrvny príbuzný mal 207 CM tak.mozno nejaký gen preskočil..dcérka napr bude.mat 10 mesiacov od 8 a pol začala sama chodiť teraz už behá..nosí 80 veľkosť a má 9 kíl .asi nás deti prerastú 🙂

simca06022011
1. nov 2018

@kittykat22 si mimo úplne....

luxus10
5. nov 2018

a teda co tie tricka dievcence?

tilly
5. nov 2018

@sanym 136 cm a 39kg? moj ma o 15kg menej pri tej istej vyske...

tilly
5. nov 2018

@kittykat22 v podstate s tebou suhlasim, aj ked zovseobecnovat sa neda. Neda sa posudzovat len na zaklade vysky a vahy, mozno realne tie deti na tie miery nevyzeraju.
Ale je to strasne, ze dnes je kopec objemnejsich deti a nie su to len deti, ktore kysnu pri tv, pc a podobne, su to aj sportovci, len mozno zle stravovacie navyky a mozno sa len jednoducho na niekoho sa viac lepi...