Takovej nešvar
Zmohl se nám tady takovej nešvar. Je tu pár diskusii v poslednej dobe, kde sa ženy pretekajú, ktorá má na svojich ramenách viac naložené a ktorá to lepšie zvlada. Ja len so zhrozeným výrazom pozerám a pýtam sa samej seba, či ja som vadná keď chcem život prežiť aj inak ako drinou, alebo oni majú nejaký pocit menej cennosti bez toho? Fakt ženy, veď sa nezodrite. Zájdite si do posilky, pozrite si dobrý film, romantickú večeru pri sviečkach si uvarte spolu s manželom. Dobre vám to padne a nebudete tak nervne.
Ja som dnes urobila len ryžu v ryžovari ...ostatne sme mali zo včera a tvorila som so 6 ročnou dcérou a hrala sa s legom s 2 ročným synom😂 a ešte som snim poobede spala.
@bluemoon24 napriklad aj tento príspevok. V ďalšom žene radia namiesto konfrontácie aby si zvykla na manžela, ďalšia je lenivá keď chce aby jej muž upratoval. Môžem pokračovať 😂😂 fakt som rada za moje okolie a ľudí, ktorí nepokladaju za lenivu ženu, ktorá si pozrela game od Thrones za dva týždne 😂
Mne sa páči keď sa manzelkastara o domácnosť a nie je lenivá. Vážim si to. Ale nemusela by toľko. Nech si poleňoší a oddýchne pri telke hocijako ako chce. Ale ona keď už dlhšie sedí už jej to nedá a nájde si nejakú robotu sama si vymyslí či koláč upečie. Hlavne veľa varí a malo je, potom veľa vyhadzujeme a ja priberám.
Ahoj tu soom 😀 ja rada posuniem dieta babke na vikend, nie vzdy varim - niekedy jedlo objednam 😀 namiesto zehlenia pozeram netflix a zajdem si aj na vino, nakupy alebo kozmetiku 😊
Ja to vidím tak, že veľa ľudí sa proste nad vecami nezamýšľa ale robia všetko tak ako to robila ich mama alebo ako to okolie od nich očakáva. Robia veci, ktoré sú úplne zbytočné, neefektívne, ale oni majú pocit že sú super dôležité. A ďalší fenomén je že veľa ľudí ma akosi problém sa v niečom odlišovať, proste majú potrebu robiť veci presne tak ako ostatní naokolo, aj napriek tomu ze ich to absolútne nebaví. Nakopenu frustráciu si vybijaju potom napr v takýchto diskusiách.
ja tiež bežne spávam do 10,11 a žijem.Neviem si vôbec predstaviť vstávať zavčasu ráno.To by ma zabilo. Deti nemám,tak ma nik neotravuje.Prácu mám nastavenú tak, že pracujem väčšinou až od obeda alebo poobede niekolko hodín.Takže ja sa nepretrhnem ani doma a ani v práci 🙂 ked to budem mať takto do konca života budem najšťastnejšia na svete🙂
Tak mozno tie ženy očakávajú ze im raz niekto da medailu 😀
@elizabet173 no mne stačilo volakedy do školy takto vstávať ráno.Už vtedy som si povedala že ja si robotu zariadim tak,aby som sa mohla aj riadne vyspať.Tiež by som mohla trčať v robote už od rána ale nebudem.Oželiem radšej nejaký ten peniaz navyše .Som sama sebe pánom,takže mne je to v celku jedno.Aj tak robím nejakých tých 5,6 odín a to mi bohate stačí.Ale zase ja chodím aj neskoro spať.Bežne aj o 2,3 takže jasné že potom dlho spím🙂 Ja to tiež mám u prdele čo si kto o mne myslí.Vždy som mala🙂 ako si kto zariadi tak má
Ja som tiez “leniva”. Ale za mna su prostr tieto zeny formovane ich matkami, dam ruku do ohna za to, ze ich odmalicka cepovali, aby boli vzornymi gazdinkami. Moja mama taka nebola a teda ani ja nie som😃
Tuto sa ja vyjadrim,aj ked malokedy sa ozyvam,lebo nejaky verejny lync nutne k zivotu nepotrebujem. Ano,mame tieto navyky asi prinesene z rodiny,v ktorej sme vyrastali. Ja napriklad varim kazdy den,ale mna to bavi. Aj pecenie. A ved aj doma upracem,ale ze by som denne odtahovala skrine a gauc a utierala prach,tak to zasa nie. Nezehlim. Max ak kamsi ideme a treba ozehlit koselu a saty,to je tak asi raz rocne. Priznavam,ze ked sa mi pred dva a pol rokom narodilo dieta,tiez som si myslela,ze vsetko musim stihat. Po roku som myslela, ze umriem od vycerpania,unavy a toho tlaku,ze vsetko musi byt dokonale. Ono sa to postupne nejako okresalo a velakrat si poviem,ze kaslem na to. Ked maly na obed spi,spim.aj ja,bez vycitiek. Nechce sa mi vymyslat co varit? Su spagety. Byvala som taka,ze co si ludia budu mysliet...vekom to odislo. Mam u prdele. Moja domacnost,moj zivot. Ale ja zasa chapem,ze na taketo nieco musi byt clovek bud povaha alebo na to proste dozriet.
Ja mam styri deti,velky poschodovy dom a zvierata..A muza samozrejme 🙂 Aj uplne zakladna starostlivost o toto vsetko ma riadne unavi a potrebujem sa niekedy postazovat..Neuverite ako dobre padne pocut-mas toho vela,mas to tazke,ale zvladas to.Nic viac,iba vypocutie a uznanie.Nepotrebujem pomoct,ani polutovat,iba sa obcas postazovat niekomu,kto ma nebude sudit,ze som otrokom deti a domacnosti,pretoze nie som.Deti som chcela,dom sme si kupili aky sa nam pacil a zvierata mame tiez pre radost i uzitok 🙂 Ked ma nieco materstvo naucilo,tak je to to,ze uz nesudim ine matky.Ani tu co vstava o desiatej a ma doma bordel,ani tu co ma uz o siestej rano navareny obed 🙂 kazda z nas sa snazi prezit ako najlepsie vie 🙂
Treba si nájsť rovnováhu to je celé a mať aj nejaké záujmy priestor na oddych lebo potom začne byt žena frustrovaná. Za mňa o domácnosť sa starajú všetci kt. v nej žijú primerane veku.
@dorothee Ja si tiez myslim,ze zenam (aj muzom,ale teraz sa bavime o zenach) chyba obycajne uznanie. Unava neznamena,ze lutujem, ze mam dieta a domacnost,to vobec nie,len niekedy su proste lepsie a horsie dni. A uplne by stacilo pocut,ze vidim,ze si unavena a mas toho dost ale zvladas to super. To je cele. Jasne, ze sa treba vediet pochvalit a ocenit aj sama, ale pocut to od niekoho ineho niekedy dobre padne. 🙂
@dorothee lepšie by som to nenapísala 🙂

Myslis 2x denne uvarene, 4 deti, s kazdym se uci, vzdelavaji se, muzi se venuji, chodi do prace a dalsich 150 veci? A protoze ty to nestihas, tak “netreba byt leniva?” 😅😅 ja bych teda takova super zena byt nechtela. Vzdyt bych dostala infarkt v 40