icon

Teambuildingy a ohrozenie tradičných hodnôt rodiny

zelenooccka
13. sep 2017

Ahojte, nikde na nete som nenasla aspon zmienku o tom, ako teabuildingy ohrozuju bezproblemove spoluzitie medzi partnermi. Aky mate na to nazor? Podla mna je toto chora doba, kedy ludia travia pomaly viac casu s kolegami ako doma v kruhu svojej rodiny. Aj tento "vynalez" prisiel z Ameriky, tak vau, opicme sa sa, budme svetovi a potom to vyzera tak, ako to vyzera....neuplne rodiny, ubolene dusicky malych ci vacsich deti....napiste svoje nazory, rada by som bola, keby som nebola cierna ovca, ktorej vadi toto "nasilu upevnovanie kolektivu" . Dakujem za nazory.

Strana
z2
katkazocele
3. jan 2023

https://emma.pluska.sk/sexi/sodoma-gomora-co-st... toto sa prevažne deje na teambuildingu alebo firemnej akcii, každý z nás to vie, ale klameme lebo sa hanbíme priznať, že sme to možno práve my urobili...

simca06022011
3. jan 2023

Teambuildingy boli vždy, aj za dôb komunizmu a vtedy asi ešte viac. Ohrozený je skôr mozog ľudí, ktorí by sa doma s tou svojou familiou zamkli v súkromí a max idu odtrpiet tých svojich 8h niekam a potom rýchlo domov🙂)) a žiarlivosť je tiež taka pekná vlastnost 🙂) ze ohrozenie rodiny:D

simca06022011
3. jan 2023

A veľakrát nebýva teambuilding povinný a ak je to niekomu nasilu, môže so nájsť inú prácu🙂) je vždy super robiť v super kolektive

lucia147852
3. jan 2023

Teambuilding nie je povinná akcia. Je to často odmena pre zamestnancov, kde utuzia aj vzťahy. To, že sa kolegovci stretnú, spolu chlastaju a nazývajú si to teambuildig je rozdiel.

katkazocele
3. jan 2023

@simca06022011 povedz to tejto mamičke@miskakyska by som mohla knihu napísať jak každý s každým prášil na hajzľoch na takýchto akciách😇😇
Všetci "uvedomelí a inteligentní" zrelí ľudia...vyšla/vyšiel z jedného hajzľa/izby a vošla/vošiel do druhého....koncoročné večierky ani nehovorím...iný záhul....jak zajace...
Mne osobne účasť na takýchto akciách absolútne nechýba...
Nepotrebujem sa s nikým "bližšie zbližovať"😆🎉

toto ju citujem z tejto diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-a-teambuildingy-2/?scrollto=first, asi máš veľmi naivný názor, čo sa deje a nedeje na akciách kde nie sú partneri a tečie alkohol 🙂

kikushaa
3. jan 2023

Teambuldingy nie su kazdy mesiac, a teda uz vonkoncom nie su povinne. Ak manzel travi viac casu s kolegami po svojom pracovnom case je namieste sa zamysliet preco. Ja si so svojimi kolegynami rozumiem, ale vo vacsich firmach je hlavne cielom teambuldingom stmelit kolektiv, lebo tim pracuje efektivnejsie ako ked kope kazdy sam za seba. A ci to ma prinos pre rodiny a ich fungovanie, nie nema, ale taktisto tieto akcie rodinu nerozbijaju 🤷‍♀️ ak narazas na chlastanie a moznu neveru, tak ver tomu ze k tomu nepotrebujes teambulding aby sa stalo nieco co sa stat nema 😋

katkazocele
3. jan 2023

@kikushaa ale je to obrovská príležitosť, si tam bez partnera, alkohol, uvoľnená atmosféra, toto je smrtelná kombinácia na podlahnutie pokušeniu😈

lavinis
3. jan 2023

@zelenooccka o čom to, prosím ťa, točís? ako teambuilding ohrozuje rodinu, prosím ťa 😀 niektorým vám už pekne hrabe

kukuk29
3. jan 2023

@katkazocele kto ma vsetko pokope v hlave tak to neni absolutne ziadne pokusenie 🙂 dospely clovek hadam vie ze ma doma partnera - rodinu, detto alkohol - viem kolko znesiem ...

katkazocele
3. jan 2023

@kukuk29 a vieš že vie koľko tvoj muž znesie? ako som vyššie citovala baby, ktoré tam zažili bez cenzúry swingers party, tak si myslím, že zadaní atraktivný mladý muž podlahne skôr ako žena tam, ako si vravela, my sa dokážeme trošku viac ovládat.

kukuk29
3. jan 2023

@katkazocele tak bola som na viacerych utuzovackach kolektivu aj na firemnych akciach korporatu kde bolo vzdy viac ako 150 a ked clovek chce niekoho podviest tak podvedie aj bez nich ;)a zase kazda by mala vediet aky ma doma "poklad ". Teambuilding nemoze zato ze niekto niekoho podvedie 🙂 a rozbija tradicne hodnoty rodiny 🤣 rodinu rozbije to tela co podvedie...

katkazocele
3. jan 2023

@kukuk29 ja si myslím,ale že firemná akcia je dosť veľké pokušenie, chápeme sa? proste prečo sa vystavovať dobrovoľne takému pokušeniu? to mi celkom nedáva zmysel. ja chápem autorku celkom čo tým myslela.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
kukuk29
3. jan 2023

@katkazocele praveze sa nechapeme 🙂 lebo som sa ich uz tolko zucastnila a ziadne pokusenie som si tam nevsimla 🤣🙊Sa staram hlavne o seba a kto si co robi mimo mna je jeho problem ;) Ked je niekto stastny vo vztahu v rodine tak ho neohrozi ani teambuilding tri krat do tyzdna 🙂 To aby clovek potom nerobil vo velkych firmach lebo co ked tam ciha pokusenie...

katkazocele
3. jan 2023

@jabadabadu opäť citujem skúsenosť mamičky @lienka.7
aj u nás to vyzeralo ako jeden bordel (iny vyraz by mi tu zmazali🙈) kolegyne ako trhnute z reťaze, každú chvíľku si niekto odbiehal na izbu. Ja som bola raz, 1.noc som spala na chodbe v kresle, nakoľko izba bola "obsadena". Cez deň som zavolala mm aby po mňa prišiel. Ja som spolocensky typ teda, ale toto bolo cez.
Celkovo nechapem potrebám niektorých ludi sa takto "teambuildingovat" a potom v praci sa za chrbtom ohovárať... ale to je asi taky charakter cloveka

čiže nie ja, ale drvivá väčšina tu žien, mala skúsenosť s bujarím správaním na firemných akciách 😉

simca06022011
4. jan 2023

@katkazocele nemám naivný názor, nemienim ale teda paranoidne hysterky riešiť tiež. Iste prasia kade tade a potom dokážu spolu efektívne pracovat 🙂 mam kopec známych a nič takéto sa veru u nikoho nedeje. Ak sa nejaké dvojica odtrhne je to ojedinele a nemá na tom podiel teambuilding, stalo by sa to aj inde 🙂 stalo by sa to tak ci tak, keďže ľudia a vzťahy sú prostr také. Ani len na laznickych ožran chatovackach známych/nekolegov sa nedialo to co píšeš, cize je to.cisty blud. A určite nie "vacsina".

simca06022011
4. jan 2023

A k.pokuseniu 🙂)) teba veľmi nejaký kolega priťahuje ci co je ako problém? Véd to ani do spoločnosti by som nemohla, obchodu, von. Veľkého pokušenie všade, čo keď medzi regálov skočíme na seba s niekym? Ach žena, v tomto sa líšime od zvierat, rozmýšľame a vieme sa ovládať.

queen_mary
4. jan 2023

Ja zemrem, toto co je za debatua za temu? 😀😀😀😀😀😀

katka700
4. jan 2023

@zelenooccka Jaj to je zasa téma 😂 Otázka je čo vlastne slovo teambuilding znamená lebo každý si pod tým môže predstaviť niečo iné. Povedzme že kolegyňa má narodeniny a upečie tortu, ostatné jej zagratuluju, zjedia tortu a o pol hodinu všetci ďalej pracujú. Je to timbilding? Podla mňa nie. Ani keď sa kolegovia dohodnú a idú na bowling, vianočné trhy a podobne. Aktivity čo si zamestnanci zorganizujú a financujú sami za timbilding nepovažujem. A ak sa nekonajú každý druhý deň netuším ako by mohli narušiť rodinu.
Na druhej strane, niektorí známi sa sťažujú na timbildingy cez víkend a berú to tak že zamestnávateľ ich 'okráda' o voľný čas. Ale keď je to 1-2x do roka tak to rodinu nerozbije. A chronický k****vnik si príležitosti nájde, nepotrebuje k tomu akciu organizovanú firmou.

Strana
z2