Teambuildingy a ohrozenie tradičných hodnôt rodiny
Ahojte, nikde na nete som nenasla aspon zmienku o tom, ako teabuildingy ohrozuju bezproblemove spoluzitie medzi partnermi. Aky mate na to nazor? Podla mna je toto chora doba, kedy ludia travia pomaly viac casu s kolegami ako doma v kruhu svojej rodiny. Aj tento "vynalez" prisiel z Ameriky, tak vau, opicme sa sa, budme svetovi a potom to vyzera tak, ako to vyzera....neuplne rodiny, ubolene dusicky malych ci vacsich deti....napiste svoje nazory, rada by som bola, keby som nebola cierna ovca, ktorej vadi toto "nasilu upevnovanie kolektivu" . Dakujem za nazory.
Si robis srandu? 😲
Ak Tvoj manzel nazyva teambuildingami kazdodenne vysedavanie v krcme s kamaratmi - ok, chapem...
Ak tym myslis firemnu akciu 1-2 krat za rok - holy nezmysel.
Ja s tebou suhlasim. U nas partner ma teambuilding každý druhý , tretí mesiac a to už veru neni 1 alebo 2 krat do roka. Mám na to nervy aj ja.
@zelenooccka u nás ak niekto nechcel, tak jednoducho nešiel alebo išiel a navečer sa vracal domov. Ono je to rôzne - jedni si chcú utužovať takto priateľstvá a pre iných je to strata času a len si to tam odtrpia.
@zelenooccka "vynález " prišiel možno z Ameriky, ale Slováci si ho poslovenštili a zmenili na chlastaciu akciu v tom lepšom prípade. My sme v robote mali na začiatku intenzívne teambuildingy počas pracovnej doby, keďže sme začínali od 0 a všetci sme boli noví, teraz mame tak 1-2 akcie za rok - na Vianoce, niekedy aj v priebehu roka. Účasť je dobrovoľná, nikdy to nebýva cez víkend a nikdy nie žiadne chlastacky a prespavacky, ale to je ta hnusná západná kultúra .... manželstvo mi to nezruinovalo, oveľa častejšie chodím von s kamoškami, alebo len tak na večeru s kolegyňami
@zelenooccka
ty moj kvet 😲😲
ja mat doma teba, chodim na teambuilding dvakrat mesacne 😀
@tana85 Kamaratkin muz sa zamiloval na takejto akcii, odisiel od rodiny, dcera mala 8 rokov, neskor,ked isla do puberty , tak vsetku vinu hadzala na svoju mamu, ta to mala problem cele ustat, dnes je odideny muz druhykrat rozvedeny a jeho dcere to pekne detstvo nevrati
@zelenooccka A myslis, ze keby na tu akciu nesiel, tak by bolo v tej rodine doteraz vsetko v poriadku? Nehadzala by som vinu na akciu, ale hladala ju niekde inde.
@zelenooccka
a ty si myslis, ze za to vsetko moze nejaka pracovna akcia/chlastacka ??
@zelenooccka Podla jedneho muza hodnotis vsetkych? Ten by sa s nou dal dokopy aj pri inej prilezitosti. Prepac, ale hovori z teba horkost a zartpknutost, mozno to prezeniem konstatovanim, ze zrejme nebudes moc oblubena v pracovnom kolektive (ale to by mal potvrdit ten kolektiv).
Rodiny rozbijaju konkretni ludia, nie akcie. To sa stane kedykolvek ma taky clovek prileziotost.
My mavame firemne akcie iba 2x do roka (2dnove), ale sucastou su hry, sutaze, a samozrejme aj zabava. Rodina to bezo mna 2 dni vydrzi. (tak ako ja, bez manzela, ked ma TB on).
A take kecy ako "americky vymysel, opicme sa " ....ach jaaaaaj. My sme v praci vyborny kolektiv, priam "ako jedna rodina" :D .
To, ci to clovek prezenie a spije sa pod obraz bozi, je o cloveku. Za neveru tvojej kamosky moze firma jej manzela?? ...jednoducho je to chuj, nech by pracoval kdekolvek.
Nech ziju team buildingy :D :D :D
tieto hlúposti prišli s Kórejcami....oni majú úplne inú mentalitu ako my tu na Sk....Pracujú, večerajú, zabávajú sa s kolegami a len kedysi v noci idú domov prespať - poniektorí prespia v práci....rodinu majú len na sviatky a nedele....Kórejci nevedia pochopiť Slovákov, že kde to všetci utekajú po práci, prečo netrávia čas s kolegami....Ja tiež nie som nadšená tými ich akciami...
@zelenooccka kedysi to volali MDZ alebo vecierok,teraz sa to vola teambuilding... Vzdy to bolo,len sa to inak volalo.
A mama mi vravela aj to,ze najviac deti sa rodievalo 9m.po spartakiade..
A
Ja sice taketo akcie nejak nemusim,ale nemyslim si,ze by nejak nieco ohrozovali.. Aspon teda u nas sa konaju 2x do roka a potom uz na nepovinne stretka ide ten,kto chce.
Skor ohrozujucemi pripadaju tieto sialene pracovne doby a dobrovolno nedpobrovolne nadcasy.
@kengurica nie moc obľúbená v pracovnom kolektíve...to čo si za hlúposť napísala, ako keby si ju poznala....najobľúbenejší sú tí čo vysedávajú a klebetia len s kolektívom???? No podľa teba asi hej...
@deti95060810 Dakujem, nechcela som, aby sa tato diskusia zvrtla na utoky proti mne. Skor som chcela, aby sme sa zamysleli, aky je prinos takychto akcii pre pokojne fungovanie rodiny
@zelenooccka vztahy na pracovisku boli su a budu bez ohladu na teambuildingy
Tie teambuildingy majú svoj význam. Môj drahý tiež mávajú každú chvíľu. Avšak rešpektujú, keď sa na niektorých nezúčastí. Predsa len je iné, keď je človek mladý nemá ešte nejaké záväzky, rodinu a podobne. Niekedy ide, tolerujem mu to. Chápem, že je to potrebné, avšak sám si vie zvážiť, kedy ísť a kedy radšej nie, kedy radšej zostať doma aby sme niečo mohli spolu naplánovať 🙂
@zelenooccka no ja si myslim ze ciastocne mas pravdu, pretoze predsa len je kazdy taky teambuilding prilezitostou navyse... pre ludi, ktori maju sklony podlahnut pokuseniu 🙂 predsa len sa popija, zabava graduje a niektori si rozhodne rukav nedaju odtrnut ked sa vyskytne prilezitost... samotna myslienka utuzovania vztahov na pracovisku je super, len nie vsetci poznaju svoje hranice. ale to je uz potom trosku uz dalsia vec, ak clovek ma tendenciu podlahnut pokuseniu na teambuildingu, tak podlahne aj hocikde inde a na zamku sa partner drzat neda...

@zelenooccka my mame teambuilding v praci kazdy kvartál. Nehodlám svojho muza podviesť, hoci niektori moji kolegovia su fakt fešáci 😉
Nemyslim, ze by to muz a syn nejak zúfalo riesili, ze raz za dobu nie som doma. Muz a syn to normslne zvládajú
To co sa stalo tvijej kamoske, by sa Adi stalo bez ohľadu na to ci teambuilding muz msl, alebo nie
Tam uz boli vo vztahu zrejme problemi, ktore tvoja kamoska asi nevidela, ci vidiet nechcela
Teambulding nie je sz taky nový vymysel, uz to tu niekto písal, len sa to kedysi inak volalo
Moj oco to volával gulasparty a mávali to za sociku tiez a taktiež vianočné posedenia a moja mama v skole taktiež párkrát do roka oslavy len sa to inak volalo, takze to bolo vzdy aj za socializmu.
@zelenooccka podla mna to cele vnimas zle, to nie stretko moze za neveru, ale jej muz, ze je ku....revnik..kto nechce nepodvedie, kto chce urobi to hocikedy, hocikde ci niekoho stretne v obchode, v praci ci inde..jedna tu minule pisala, ze muz mal bokovku s mamou spoluziacky ich dietata...keby bol neverny napr. so sestrickou, predavackou atd..tak co bude sa obvinovat cela sdera aka je..ach jaj
*sfera...
Zaujimavy nazov temy.Na teambuildingy nechodim,nemavame a aj keby sme mavali,tak povinne nie su.Co ma ale stve ovela viac su pracovne seminare po celej Fr.Na buduci tyzden napriklad idu vsetci moji kolegovia na seminar do mesta asi 800 km od sidla fy.Takze odchod vlaku o 6.59h,prichod o 10.30h,cely den program plus pracovna vecera a chlastacka od 20.30,takze teambuilding vlastne.Prichod na dalsi den o 20h.Som fakt rada,ze tam nemusim.Inak kazdy to ma nastavene inak,ale mna by v zivote nenapadlo zacinat si nieco s kolegom ci kolegynou.Pride mi to vyslovene ubohe.A kto si chce vyrazit s kopytka,ten si prilezitost najde aj inde.
Ja som na takéto akcie keď som bola v pracovnom pomere nikdy nechodila. Ísť na večeru v rámci vianočného večierka, pripiť si niekde v reštike na konci roka to určite áno , ale vypadnúť niekde na dva dni , tak to ja nepovažujem za utužovanie kolektívu . A teraz čo sa považuje za utužovanie vzťahov? Pracovných , priateľských , akých ?
Zamyslime sa veru ze aj nad temou "ako ohrozuje globalne oteplovanie tradicne rodinne hodnoty?"...a pozor teraz nenarazam na odlisnu sexualnu orientaciu....😀😀😀😀😀 joj pobavili ste ma😉
@zelenooccka a za to akoze moze teambuilding? nebud smiesna. muz bol prelietavy, stalo by sa to zrejme skor ci neskor len za inych okolnosti. ak by sa to stalo v praci, tak hnusna praca, sedme vsetci doma na davkach...
S troskou nadsazky.
Tak do temy "ako ohrozuje globalne oteplovanie tradicne rodinne hodnoty?" velmi rada prispejem.
Napriklad u nas doma tropicke teploty ( viac ako dva dni po sebe nad 32 stupnov celzia plus v noci )
ohrozuju nase manzelske spoluzitie.
Partner je z toho na nervy, nezapiname ani sporak, ani trubu, ba ani vysavac, aby sa byt zbytocne nenahrial, proste krizovy rezim. Plus normalne opatrenia typu, ze pozatvarane okenice cely den a podobne.
Kebyze ma napadlo volaco prezehlit, tak sa so mnou asi rozvedie.
Takze ak to skratim, tym, ze nevarime, citim, ze su nase tradicne rodinne hodnoty tymto narusene.
A zeny nechodia na teambuilding? Ja mam tiez 2-3 do roka a nevsimla som si, ze by tam doslo k nejakemu romaniku ;0)). Chodi moj muz, chodim ja. Zamknut partnera doma, aby nepodviedol sa neda. Skusila by som to s doverou.
@trdelnik234 Inak toto je presne ako u nas - a vecer ani pritulit pred spanim, lebo sme spoteni...
@zelenooccka my sme mali v minulej praci opijacku kazdu chvilu - praca bola stresova, bolo to potrebne. Chodili sme aj na chaty, na vylety a to sme vsetci boli zadani. Zili sme s kolegami ako rodina a travili extremne vela casu spolu. Nikto sa tam s nikym nikdy nevyspal. Pracu som uz ale zmenila, lebo malo casu s muzom samozrejme ovplyvnovalo vztah...
Joj, ziadne tulenicko a ani tomu podobne aktivity sa nekonaju, sak by doslo k prehriatiu organizmu a vies ako je tazko vdove s dvoma malymi detmi?

ked si nenasla ani zmienku, tak asi neohrozuju. 1-2x do roka nerozvracia rodinu to, ze manzel ide s kolegami na opekacku...to o ubolenych dusickach som fakt nepochopila