Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka ja som zúfalá,vraj by som tam mala ísť už v 18.týždni a to pred zákrokom podpisujem vraj papier,že som si vedomá,že môže nastať samovoľný potrat. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@zuzana_18 zlatko....je to len na tebe.....tie testy ti len povedia to, či je bábo zdravé alebo má nejakú chorobu....na to sa robia už v 16 tt tripple testy....ja by som na tú amnio nešla......je to príliš veľké riziko......možno som za to voči tomuto vyšetreniu taká skeptická....lebo čo poznám tri baby čo boli na amnio tak drobcom na druhý deň po vyšetrení prestalo byť srdiečko......takže ja by som určite nešla......sadnite si spolu s mangelíkom a porozprávajte sa o tom......my sme sa hneď na začiatku dohodli, že by sme do toho nešli......a keď ti teraz vyšlo dobré sono....keď si mala dobre nosovú kostičku.....tak bábo je zdravunké.....a netreba zbytočne riskovať.....ale je to tvoje rozhodnutie
@crazybabenka tiež som čítala asi to čo ty.Ja by som sa potom asi zbláznila keby som to riśkla a potom plakala a búchala si hlavu o stenu.Šibne ma,ešte aj takéto veci aby sa nechávali na nás.Dala by si aj život za to malinké a musíš ho vystavovať takémuto riziku.Neviem,ale tiež som viac presvedčená,že nie ako áno. ☹
@zuzana_18 a prečo by si vlastne mala ísť na amnio
@crazybabenka lebo my sme mali IVF-ISCI-to je to pomocou ihly.Tak tí vraj radšj majú ísť 😕
@zuzana_18 nám v centre odporučili amniocentézu, nakoľko sme mali ICSI. Výsledky krvi, ktoré sa robili myslím že v cca 15-16.týždni, sme však mali úplne v poriadku. Zvažovali sme, či aj napriek tomu neabsolvujeme ten odber plodovej vody. S manželom sme sa však zhodli, že je zbytočné urobiť takýto zákrok, nakoľko ak by bol výsledok akýkoľvek, tak to bábätko by sme si aj tak nechali. My sme ho milovali od pricucnutia sa v maternici. Už by sme sa ho nedokázali vzdať.
Bolo by naozaj zbytočné ohrozovať bábätko aj mňa.
Aj ja som si veľa prečítala o amniocentéze. Je tam určité riziko. Veď je to predsa len zásah do organizmu. Ale tiež som čítala, že ani výsledky amniocentézy nie sú úplne na 100 %.
@zuzana_18 Nelly v podstate vystihla to čo som ti chcela napísať......nech je bábo akékoľvek......milujem ho od jeho zahryznutia sa v maternici.....a žiadne vyšetrenie nie je stopercentné.....a na čo zbytočne riskovať.....nemusí sa stať nič.....ale môže
@crazybabenka,@nellymn - dobre babule moje zlaté,ďakujem vám veľmi pekne za radu.Pomohli ste mi.Myslím,že som na 99% rozhodnutá.Bábätinko bude zdravé,aj moje,aj vaše,aj všetkých.Načo mu robiť zle...
@zuzana_18 presne tak.....a potom urobíme veľké koníkové stretnutie.....a budeme si rátať kruhy pod očami....čo budeme nevyspaté kvôli krpcom 😉
@crazybabenka to hej,ale šťastné a s malinkatými na rukách a budeme si porovnávať ako ktoré rastie 🙂 .
Moja a mám ešte kyselinu listovú-femibion 800 a ešte mi asi výjde užívať ju asi týždeň po ukončení po 3.mesiaca a ona je do 3.mesiaca.Mám to dojesť alebo radšej vyhodiť a začať jesť kyselinu po 3.mesiaci????Ďakujeeem.
@zuzana_18 vieš čo.....neviem ti povedať....ja už teraz beriem komplexné vitamíniky....a tam už nie je.....resp. môže byť skrytá pod nejakých veľmi múdrym názvom.....ale myslím si, že by nemala škodiť.....veď ju príjmame v normálnej potrave....v zeleninke.....tak ti neviem povedať
@crazybabenka tak som si práve kúpila calibrum mami:multivitamín pre tehotné v druhom a treťom trimestri.
Tak si ho nasadím.Myslíš,že tak od 14.týždňa?Čítam dávkovanie,že dve denne.Dúfam,že to nie je nejak podľa váhy.
Ale keď píšu dve,tak budú dve,musím poslúchať 🙂 .
Ahojte babule. Dnes som bola prvýkrát na CTG-prietoky. Na bruško mi nasadili také 2 pásy a pod ne dali také 2 sondy na snímanie srdiečka. Akonáhle mi ich založili maličká sa začala tak vrtieť a kopkať, že bruško len tak nadskakovalo. Sestrička hovorí, že asi bábätká nemajú radi, keď sú zviazané. Ležala som tam asi 25 minút. Celý čas som počula srdiečko malej. Potom mi vytlačili taký graf a doktorka skonštatovala, že je to krásny záznam. Tak som sa veľmi potešila, že opäť je všetko OK.
Poslušne ešte hlásim, že od 2.9.2010 nastupujem oficiálne na materskú dovolenku. Už to mám aj písomne. Tak sa vytešujem, že sme opäť o krôčik bližšie k našej malej Sofinke.
@zuzana_18 aj ja beriem dve....mám tie isté 😉 zo začiatku som bola aj ja prekvapkavná dávkovaním....lebo čo som brala calibrum babyplan....ten sa bral len jeden.....myslím, že sa nič nestane keby si ho aj teraz začala užívať.....sú to iba vitamíny......alebo počkaj do 14tt to je na tebe...
@nellymn jeee....gratulujem k dobrým výsledkom.....teda ani mne by sa nepáčilo.....keby mi obmedzili pohyb...... 😀 ja by som vedela aj celý deň stráviť tým, že by som počúvala takto srdiečko krpčeka......ale na to si ešte pár týždnikov počkám.....aj tak mám pocit......že to ide čím ďalej tým rýchlejšie 😅
@nelymn super,takéto dobré správy je radosť čítať.Veľmi sa s tebou tešííme.Jáj,to musí byť milunké 🙂 .
To je krásne počúvať to bitie srdiečka.Ozaj @crazybabenka ,ja ten odposluch vôbec nepoužívam,neviem to nejak nájsť a potom zmätkujem. 😀 Tak to je v skrini absolútne nevyužité.Tak to asi pekne predám a pomôžem inej babuľke,ktorú to bude tešiť.Dnes som na nete našla test za 50 EUR na zistenie pohlavia bábätka s úspešnosťou 98% a to vraj ak sa bude test mýliť,vrátia mi peniaze.Tak 3x hádaj čo mi od poobedia vŕta hlavou 😀 😀 😀
@zuzana_18 ja som ho tiež chcela kúpiť......ale čítala som tu na koníkovi.....že to nemá ani tú 2% spoľahlivosť.....tak som na to kašľala
@crazybabenka tam je napísané,že je zistená a potvrdená 98% spoľahlivosť.Bol to ten boy or girl?Veď uvidím či sa mi vôbec ozvú keďže sa to dalo zohnať len niekde v Čechách.Uvidím či mi napíšu.Neboj,ak to nevíde,vrátia mi peniaze a opijeme sa na narodenie našich anjelikov 🙂 😉 .
@zuzana_18 ale dá sa to zohnať aj tu na Slovensku.....daj si stránku mamaaja.sk a tam sa to dá objednať.....aj potom registrovať výsledok......len baby hovorili, že vždy tá farba ukáže tak nejednoznačne
@crazybabenka diki za radu,vieš čo,mám taký dojem,že to nechám tak,nakoľko som sa včera obšťastnila novým oblečením a nebudem radšej komentovať v akej sume 😀 .Ak sa neozvú tí z Čiech alebo to rovno nepošlú,tak to nechám tak.Veď to ide celkom rýchlo,o chvíľu mi to prezradí /dúfam / aj sono 😉 Ako si víkendovala?Ja včera tým nakupovaním a dnes oddychujem a práve -neuveríš-si nakladám TRETIU porciu zemiačkov a kuriatka.Ale mám pocit,že ma roztrhá 🙂
@zuzana_18 joooj na kuriatku fičím aj ja.....krpec ľúbi 😉.....víkend bol super.....až na to, že manželík išiel domov sám a ja som ostala spať u sestry......lebo jej polovička.....mal prvý krát nočnú.....a ona sa bála byť sama v novom dome 🙂.....ale už som konečne doma......a urobila som zase nejaké nákupy pre krpca......a bola som pochválená.....Miškovi sa strašne páčili plienočky s ovečkami 😀
@crazybabenka jééj,to je zlaté,aj ja by som už chcela takéto kupovať... 🙂 Už sa ti to kráti a budeš vedieť či to bude chlapček alebo dievčatko,čoooo?Supeeer,čakám netrpezlivo a teším sa s tebou samozrejme 😉 .
@zuzana_18 ani mi nehovor.....normálne sa to tak vlečie.....už aby bol pondelok.....juj....moja....za chvíľu aj ty v obchodákoch zablúdiš ani nebudeš vedieť ako do detských oddelení......a tam zistíš, že sa proste nedá odolať 😉 😀
@crazybabenka to verím,ja už teraz pokukávam jedným očkom 🙂 ,ale počkám ešte na pohlavie a potom idem na to!Možno zatiaľ nejaké neutrálne vecinky.A aké si kupuješ plienky?Koľko?Ja vôbec netuším aké zásoby plienok...
@zuzana_18 vieš čo....klasické štvorce - biele plienky mi dala svokra ešte po mangelovi 😉 sú krásne ako nové.....ja som si teraz v tescu kúpila také s ovečkami.....sú v balení 2ks....chcem si kúpiť ešte zopár....tie budem používať pri kŕmení, kúpaní a ako podložku do vankúša.....klasické biele budem mať na široké balenie
@crazybabenka kedy to ideš do toho MT?6.9?Dobre si pamätám?Už sa teším teraz..Ja idem zajtra na sono,už sa teším,dúfam,že bude všetko ok a malinké už je riadny veľký fešák/fešanda/.Kedy si to mala prvý krát pohyby?V 16.týždni?
@zuzana_18 áno....ideme 6-teho........už aby to bolo 😀 som zvedavá či nám drobček prezradí.....či budeme mať princeznú alebo princa 😉 tak medzi 16 a 17tt.....ale u každého je to iné......štandard je medzi 16 - 21 tt.......tak daj hneď vedieť ako sa drobuliatko predviedlo 😉
@crazybabenka hej hej,jasné,dám vedieť.Určite sa vám princ alebo princezná ukáže-ak nie,pobuchkáte ho po riťke a ono sa otočí.Jééééééj,to bude zlatééééé
@zuzana_18 no neviem neviem......segre sa krpaňa ukázala až v 34 tt.....ale Miško prehlásil, že neodíde s Isceru dovtedy....kým sa nedozvie, čo čakáme......že on tam bude aj nocovať.....dokonca každý večer drobcovi dohovára, že v pondelok musí byť poslušný a ukázať svoje tajomstvo.....lebo ak neukáže tak mu nič nekúpi.....a bude behať holou ritulou..... 😀 ale ak ukáže.....tak ideme na nákupy.....chápeš.....ešte je len v brušku a už ho korumpuje......no uvidíme či je drobček úplatný 😉
@crazybabenka jéé,to je milé a zlaté.Nebojkaj,otočí sa ako bude treba.MM pozdrav,musí byť správňak.Akurát som čítala o Janemari-chúďa,že ju mm vyhodil.Chúďatonko,toľko si vytrpela pri bábätku a teraz keď sa môže tešiť,tak sa má trápiť.Ale myslím,že to malinké zmení všetko.Stačí naň jeden pohľad.

@zuzana_18 kvietok neboj sa.....všetky dopadnú dobre.....ja som tiež veľa čítala o amniocentéze.....a keby to bolo na mne....tak určite by som nešla.....