Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
ahojte, uz som si s vami mnohymi pisala aj v inej teme, ale chcela by som sa vas opytat....buduci tyzden ideme na sono do iscare a nechcem sa zbytocne vypytovat docenta, ale robia tam aj 3D, alebo 4D ultrazvuk? urcite ste tam chodili aj vy, my sme tam boli v 14 tt na prvom velkom sone a bola som maximalne spokojna. len chcela by som mat aj 4D sono, vidiet malicke aj v inej podobe a ak to tam nerobia, ako ste to riesili vy? velmi pekne dakujem za odpoved 🙂 a mooooooc vas pozdravujeme 🙂🙂🙂
@buba78 to verím,že máš nervy ,že si sama..môj manžel mal teraz dovolenku a už mám nervy,že ide späť do práce,jááj ako to bolo supeeer,keď mi ju zamerkoval,zabavil.som si v kľude upratala,navarila,konečne okná umyla..škodaaaa,že už musí do roboty ☹ ☹ ☹ musíme vyhrať jackpot,aby zostal doma s nami 😉
@hope2011 no keď sme boli my tak nerobili....ale možno už robia....nič nedáš za to, že sa spýtaš
@crazybabenka ahojkyyy, dakujem za odpoved....skusim sa opytat...vsak naozaj za to nic neda 🙂
@buba78 vieš čo....vyplňovala som v hami jednu anketu....a tam bola otázka....že akého detského klubu ste členom....a tam boli tie kluby vymenované......je aj sunar klub, nivea klub....ale s tadiaľ nám nič neprišlo.....a na DMku nás upozornili baby v druhej téme kde chodím....do januároviek.....tak som tam bola keď som bola tehu.....tam som dostala kupóny na plienočky a výbavičku......a potom sme dostali balíček keď sme boli s malou....s DM nám teraz prišli kupóny na mliečko....sušienky....ktoré malá miluje....a čajík....inak posielajú detičkám darčeky k narodeninám
zatiaľ nám prišlo z nestlé-kašičky a podbradník
nivea(tam som ale zaregistrovaná ja už dávno) - krémik na riťku
hami - mliečko, predsnídavky, zaujímavé brožúrky o príkrmoch
DM - kupóny, darčekový balíček
Ahojte tak dnes som kaput, umyla som všetky okná, oprala a vyvešala záclony.Aj ked mi to pri malej trvalo pol dňa ale zvládli sme to 🙂
@pohodacka ja som verila,že po prvej kontrole už nebude musieť malá nosiť aj druhú plienky a bohužiaľ museli sme. Bábetko ktoré kontrolovali pred nami kázali nadalej baliť na široko do 7 mesiaca, tak som sa bála ,aby sme aj my tak nedopadli. Doktorka tak divno pozerala na monitor až som mala z toho nepríjemný pocit,ale nakoniec vyhlásila všetko v poriadku,už nemusíte baliť.
@hope2011 ahoj...ty si bola na ivf v iscare v Martine?
chodís tam aj dalej na kontroly alebo chodíš k svojmu dokt.?
nevieš mi poradiť chcela by som ist na sono alebo ultr.do iscaru či to robia bez problémov ked uz od 6 tyzdna chodím k svojmu dokt., a kolko sa za to platí?....dakujem 🙂
@basska007 ahojky, no my sme absolvovali iui, a potom ked sa to podarilo, nam navrhli, ci na tie velke sona chceme chodit k nim. a kedze viem o docentovi ze je vynikajuci aj v sonografii, tak som suhlasila, lebo ma vyborne reverencie kdekolvek si o nom precitas, aj ma vela certťifikatov prave na sonografiu. my sme sa o tom presvedcili hned na tom sone v 14 tt, lebo sa mi venoval skoro 45 minut, vsetko pomeral, pootacal si babatko tak, aby pomeral uplne vsetko.....vy ste otehotneli pomocou iscare?
@pohodacka gratulujeme dodatočne princezničke k prvému polrôčiku 😀 😀 😀
@crazybabenka jéééééj,si milá,ďakujemeeeee 🙂
@buba78 no,veď my sme tiež priberali mesačne pomaly1300 gr a teraz tento mesiac ledva 300gr.Ale tak je pravda,že sa viac a viac hýbe..dá sa na štyri a odráža sa-síce sa pohne,ale dozadu 😀 😀 😀
Dnes somjej skúsila dať večer nutrilon-kašu,vyrobená vraj z materského mlieka,ochutnala som to-no ja som na sladké,ale toto bolo tak brutálne presladené-asi preto pár lyžičiek stiahla a samozrejme zapila cicikom 😝 .Som zvedavá dokedy vydrží-už búva.
čavte baby....aký bol víkend?
@crazybabenka ahojky tak víkend náročný a dnes teplotujeme, uvidím ako bude do rána ak sa to nezepší pôjdeme k dokine 😖
@janemari tak sa držkajte,nech je Laurinka rýchlo zdravá..my sme tiež mali v štyroch mesiacoch prvú chorobu..
@crazybabenka ani nič nové,keď nerátam to,že Nelinka prespala prvý krát až do rána,ale nie po kašičke,normálne som ju večer nakojila a ťahala až do rána.Až som saja s mm budila či dýcha,či je všetko ok,že spinká.No tak ale nebudem si fandiť,neverím,že by sa to stalo rituálom,bola to skôr len náhoda 😀 😀
Inak,ako vám spávJú krpane?Malá sa posledný týždeň dá na bruško a búva tak..pre novorodenca je to vraj nebezpečné,ale tak pre pol ročnú babu je to hádam ok...či?
@pohodacka neboj ona vie ako si uz dat hlavicku.........v dobrom zavidim, ze ste spali celu noc.........za chvilu budem mat mega dieta, ked bude v noci jest a ja budem uz ako z koncentraku........vsetko zo mna saje.....zazrakom spi od 21.30 inac zaspala vcera o 22h po hodinovom uspavani......ja poctivo cakam kym doperie, kedze sme prisli neskoro z chaty a kopec pradla........koniec leta a take horucavy.....hotovy chaos......chcela som ist na kupko, ale bojim sa po tych chorobach......ved ja som ju ani v bazeniku na chate nekupala
@buba78 diky...s tým spánkom sommala pravdu-bola to náhoda 😀 😀 Túto noc papala o štvrť na dve,ale potom ťahala do rána.S tým,že si ako z koncentráku mi niečo hovor..moja stabilná predpôrodná váha bola 48 kg,teraz 46.Chrbát si necítim,už mi až mravce chodia po krku..po nvom herpes na celú hubu..des..kámoškami doporučila femibion energetic mami ,tak to tretí deň užívam,ona bez toho vraj ani nefunguje,Somzvedavá či zaberie.Čo sa týka bacuľky dieťaťa-videla nás teta po dlhej dobe a reakcia,boože aké stehnáá,aká buchta.Moja reakcia a čo ako?Dieťa je pekné ,keď je bacuľaté..na to 5 minút,že majú v rodinemalú,ktorá zle prospieva,má ruky a nohy len kosť a koža,brali jej krv,prečo nepriberá a musí dostávať nejakélieky,že tak slabo priberá.Reku to je už len dobrééé??? 😠 Na druhý deň ďalšia známa,jeej aká buchta riadna ,ja reku a čomá mať tri kilá či čo????Užmi tolezie na nervy,pritom mám 7800 gr,podotýkam vážim ju oblečenú a kámoška mi hovorila,že má švagrinú,ktorej malá je kojená,má 5 mesiacov a 9 kilov!!!!!Že sa ani nepohne,neotočí na bruško čo je taká tlstučká.Noačo,hlavne,žeje zdravá.matersé mliečko má vraj veľa tuku,tak čo?Veď ony to vybehajú.Ozaj,baby,máte už menzes?My čo kojíme budeme mať neskoro,ale mne nechýba 😀
@pohodacka nemam.........nechyba ani mne........kamoska dojcila skoro kazde dve hodiny aj v noci a dostala v 4 mesiaci po porode.........bola rada, lebo po pol roku chcela otehotniet a sup hned v prvy mesiac a to mala problem predtym......neoplati sa riskovat......uz je drobec na svete.......rozdiel medzi detmi 15mesiacov......to si neviem predstavit.........dojcila cele tehotenstvo.........bojim sa jej zavolat, ci ma aj cas.......uz maju dva tyzdne...tak idem makat......mam toho az az.......umyt okna...dokoncili nam bytovku....snad pospi dve hodiny.....boze preplazi cely byt.....lyze podlahy.ide ma porazit
@pohodacka ja tiež ešte nemám....ale ani nechýba 😀 so spánkom teba veriť.....naša prespala najprv dve noci po sebe celé....potom začali zúbky....tak sa budila raz na pitie.....teraz ako tak....ale som spokojná.....budí sa raz....alebo prespí celú noc...takže si môžem gratulovať....mám pocit.....že nám chce vynahradiť.....tie prvé tri mesiace....čo sme spávali tri hodiny cez noc
inak od soboty som vo "výkone trestu" u svokry.....ešte žijeme aj jedna aj druhá 😀

@crazybabenka kde to hladas........same vyhody.......uz som sa zaregistrovala v hipp......vecer pozriem tu DM drogerku.....diky za vsetko