icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
24. aug 2011

@buba78 presne,toto je rozmaznané dieťa už teraz 😀 😀 ja som to normálne riešila aj s dr,že ju už chcem preložiť do postieľky,veď sa nevyspím ani ja,ani mm do roboty,lebo grófka sa rizťahuje,na mne má nohy,na mm hlavu,no hrúza 😀 .Dr hovorí,že teraz ťažko,že ona to cíti a bude cítiť,že neni pri nás a bude nervózna,zľaknutá...tak aj bolo,dali sme ju späť k nám a buvala ďalej.Dnes skúsim znova,ale neviem...

janemari
24. aug 2011

@pohodacka ja som sa tiež bála ako si zvykne v postielke,aj ked ju tam dávam,len ked zaspí nerobí jej to problém.Aj v noci ked sa zobudí, napapá sa a spinká dalej.

pohodacka
24. aug 2011

@janemari @buba78 @crazybabenka Nelka je už asi pol hodinku v postieľke 😲 ,ráno napíšem dokedy sme vydržali 😉

janemari
24. aug 2011

@pohodacka no dokedy ?Do vtedy kým sa nezobudí 😀

sliver
24. aug 2011

ahojte, ked tu riesite to spinkanie tak ma napadlo ze sa spytam aj ja 😉
zaspavali vam princezne same v poho? ide mi o to ze ja moju musim uspavat na rukach a neviem ci to skoro riesim, ci je este malicka nato aby zaspinkala sama..moja predstava je zeby zaspinkavala sama v postielke, nie ze ju musim polhodinu az hodinu učičikávať...
mam este pockat? je este malicka?

pohodacka
24. aug 2011

@sliver moja,to bola aj moja predstava,že zaspí sama v postieľke...doteraz...keď nezaspí na prsníku,tak ju čičíkame,ale klop klop max.10 minút.Nové fotočky ako rastiete nemáš? 🙂

pohodacka
25. aug 2011

Ta baby,naše dieťa buvalo v postieľke presne do 6.15 hod.No ale lepšie to prežívala než ja 😀 😀 .Ja som sa stále budila a sledovala či dýcha 😀 ,,mm pokúšal,že daj ju naspäť,neni Ti smutno??Reku je,ale raz to začaťmusíme,no uvidíme ako to pôjde dnes.Ina kámoška mi vravela,že jej malý jej nespal do 2 rokov-budil sa presne každé 2 hodiny.Že už bola zúfalá,tak to povedala dr a tá jej po 30 ročnej skúsenosti poradila,aby odložila baldachýn,čokolvek,čo by dieťa rušilo-obrazy atď..ona tak spravila a že neverila ako keby uťal,dieťa začalo spávať 😉 😉

pohodacka
25. aug 2011

Baby ešte som chcela:už viac krát som spomínala,že Nelku preventívne vážim.Dosť čo pomaly mesiac s váhou stála,teraz má dokonca 200 gramov menej ako mala.Myslíte,že to je zlé???Či to je len tým,že sa viac hýbe? 😒

buba78
25. aug 2011

@pohodacka vahou sa netrap.......urcite jej je dost a uz ju nevaz.......super, ze ste spali dobre celu noc...........kedy aj my........uz som na nervy.........vcera spala len raz cez den 2,5hod, presne na obed.........tak ju uz nedam spat, aby spala vecer okolo 19h, mozem snivat,ta nam dava zabrat, zaspala o 19.30, zobudila sa presne za hodinu a zaspala o 23.15h, a to sme pol hodinu bojovali v posteli, uz som aj kricala
@sliver joj, to je tazke zmenit, ako som v robote maimcky ucila, ze dieta ma spat v postielke bez uspavania a teraz to robim presne opacne, pochopila som ich az teraz co ma mrzi, ved matka je rada, ked jej zaspi dieta a ona moze rychlo nieco urobit a v klude sa najest, nasa zaspava len pri prsniku alebo na rukach, chodim s nou po byte, hlavicku ma na pleci, muzovi sa nechce dat uspavat, uz ju nevladzem nosit/10kg/, este neviem do kedy, niekedy si s nou lahnem na postel a drzim ju za rucicku, tak sme za nu bojovali, ale nemyslela som,, ze nam bude az takto davat zabrat

pohodacka
25. aug 2011

@buba78 to mi je ľúto,máte fakt makačku.Ja Ti poviem,bola by som na nervy,,,ona už keď pomrnkáva,niekedy skríknem a to mi každý povie,že mám zlaté dieťa.Ale hej,je dobručká a za tie noci ďakujem Bohu.Ešte keby som nebola vyspatá do tej únavy,tak by ma šiblo.Možno to bude lepšie ak prestanú tie horúčavy,možno jej je len teplo..

buba78
25. aug 2011

@pohodacka stale sa na nieco vyhovarame.......na teplo, na nadchu, na hrdielko, na zuby...........myslim, ze sa dieta musi take narodit, aby spalo v noci, nic ine neostava len cakat na den D

buba78
25. aug 2011

baby hladam sietku proti hmyzu na kocik a v strede je tienidlo, aby babu nesvietilo slnko, videla osm jednu mamicku a nedobehla som ju, neviete kde to kupit, na nete som to nenasla

pohodacka
25. aug 2011

@buba78 mojasegra bola taká,ale ona vraj bola mrchavá aj cez deň..presne do roka,tak už to máte za pár 😉 držím palce,viem si predstaviť aké to máš náročné..ale tak raz to prejde a bude len veeeelikááá radosť.

crazybabenka
autor
25. aug 2011

@buba78 moja sestra bola zase taká.....že mamina mi hovorila, že keby ona bola prvá....tak ja nie som.....od narodenia mala obrátený režim.....v noci bola hore....a cez deň spala.....a aj keď ju cez deň budili....ako im kázala doktorka cez deň.....tak to bolo ešte horšie......nespala potom ani cez deň ani v noci......len hečala a hečal.....a po roku akoby uťalo.....začala pekne spávať......ale začalo to tým....že sa odučila od plienky....videla mňa chodiť na nočník...tak sa začala pýtať aj ona.......medzi nami nie je ani rok rozdiel 😀

@pohodacka no gratulujem moja.....ja som povedala, že začneme s postieľkou....keď sa vrátime naspäť do bytu.....tak som zvedavá....ako sa to podarí u nás 😀 😀 😀 😀

pohodacka
25. aug 2011

@crazybabenka držím veľmi palce,len dúfam,že to nebola len náhoda 😖 ,keď zvládneme mesiac budemeza vodou 😀 😀 ako svokrička??

pohodacka
25. aug 2011

@buba78 to neviem teda,ešte som o trakej sieťke ani nepočula,ale môže to byť fakt dobré.

buba78
25. aug 2011

@crazybabenka diky za pozitivne obdobie..........uz sa nan tesim..........tvoja mamina mala co robit s vami
@pohodacka veru je to super sietka

pohodacka
25. aug 2011

@buba78 vieš čo,skús sa opýtať tam,kde predávajú kočíky,tam by to mohli mať a ak nie,určite by skôr cedeli objednať ony,majú lepší prehľad keď robia s kočíkmi a takými vecami..

pohodacka
26. aug 2011

@buba78 no čo,ako ste zaspinkali včera?U nás sa zopakoval predvčerajšok...chvála Bohu..baby čo mám dávať na potničky?Chúďa malá ma na krku a v zhyboch na ručinách,dávam lieh aj viac x za deň,ale žeby to nejak extra pomáhalo...

buba78
26. aug 2011

@pohodacka praveze v obchode taku nepoznaju.........my sme uz tri dni spali len raz za den...............potom vecer zaspala o 19h,zobudila sa za hodinu a zas som ju uspala........budila sa kazde tri hodiny........nad ranom spala 5hodin v kuse.........dnes sme boli vsetci na kupku 6hodin........stacilo.....voda bola dost studena........malinka chodila po schodikoch.........nemacala som ju celu..........pod pazusku jej davaj sudokrem a skus aj na potnicky

pohodacka
26. aug 2011

@buba78 tak dnes bude spinkať dobre,kupko unaví aj dospelého,uvidíš,zajtra napíš.Tiež chceme ísť zajtra s Nelkou aspoň do bazéna,ona je hotová z vody,lebo ju cez toto teplo aj štyri x za deň strčím do umývadla,máme také veľké,že sa tam usadí a špliecha rukami nohami na celú kúpeľňu...to je radosti 😀 😀

janemari
26. aug 2011

@pohodacka aj ja dávam malej sudokrém a ten mi zatiaľ vždy pomohol,pekne ich stiahol.A v tomto teple sa ani nečudujem aj malá ma vzadu na hlavičke,ale čo narobím ked chúda väčšinou len ležká a to teplo je neznesiteľné,ale už sa má ochladiť.

pohodacka
26. aug 2011

@janemari veď načase,už mám z toho nervy,hlavne teda kôlimalej,dám teda sudocrém.

buba78
27. aug 2011

@pohodacka spanok rovnaky ako vzdy...........pozri dala som novu fotku............aj dnes na kupku.............voda studena.........v aguaparku sme neboli..........lutujem, radsej tam aj ked je to drahe..........a vy ako dnes
@crazybabenka pozri dala som novu fotku..........ako sa mate
@janemari ako sa mate

bbtina
27. aug 2011

Ahojte,ja uz chceeem rodit a byt znicena a vycerpana unavou ako vy a nie sa strachovat o krpce v brusku,vcera som zas krvacala tak som letela na pohotovost,nastastie vsetko drzi a je ok,len telo uz nevladze

crazybabenka
autor
27. aug 2011

jeee baby.... teraz mi písala tinka zo "starej témy", že videla našu Paulušku v iscare na nástbinka...bude dávať nádej aj ďalším babulám ša žabinka...bude dávať nádej aj ďalším babulám 😀 😀 😀 😀

@bbtina jáj ty naše dvojkinderko....držím pršteky....aby si to ešte chvíľku vydržala....hádam ťa nejdu nechať "trápiť" až do 40tt.....už ti plánovali sekciu

sliver
27. aug 2011

@crazybabenka - jeeej tak to tam bude aj nasa bublinka ;) lebo akurat tento tyzden volali aby som im postou poslala foto nasej bublinky Sonicky 😉 tak sa tam budu škeriť spolu 😀

@bbtina - bozinku drzkaj sa, budem na teba velmi mysliet!!! a co dr.? dokedy chce cakat? nakedy mas naplanovanu sekciu?

pohodacka
27. aug 2011

@buba78 no my sme dnes šantili v bazéne,malá nadšená,trieskala rukami..o pol 5 zaspala a ťahala do štvrť na 7,už som sa bála,no reku večer pôjde o 23.00.No a bolo presne 20.00 keď zaspala na prsníku,sama sombola prekvapená.Už je aj uložená v postieľke...asi ju tá vodička unavila..by som ju išlaaj zajtra vyčľapkať,ale už samá ochladiť,škoda,že akurát keď je doma mm a môžme hocikde vypadnúť..to je ako naschvál 😠 .Malá je úúúžasná,bohový škero..škoda,že ju nevidieť ešte zbližšia.

bbtina
27. aug 2011

@crazybabenka
@sliver. Jaj dievcata ja sama neviem co a ako,no chalani su obaja dole hlavickou,tak to vraj 'skusime' prirodzene,no a co sa tyka dvojciat,tak sa rodia od 36 do 38tt ako donosene. Uz je to zapar,ale uz je toho vela

crazybabenka
autor
28. aug 2011

@bbtina no teda....prirodzene?????? 😕 😕 😕 😕 😕 tak to máš naozaj za pár